طرز تهیه سس پستو برای طعم‌دار کردن انواع پاستا، برخی از انواع غذاها و سالاد لازم است که به دقت انجام شود. پایه اصلی این سس خوشمزه سبزیجات است که از این نظر برای قرار دادن در منوی چاشنی‌های رژیم گیاهخواری گزینه بسیار مناسبی است.

در این متن قرار است طرز تهیه این سس را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم و سپس به آموزش دو طعم متفاوت دیگر از این سس خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

طرز تهیه سس پستو سبز

تنوعی از سس‌ها وجود دارند که برای مزه‌دار کردن غذا به عنوان یک چاشنی به کار برده می‌شوند. برخی از انواع سس فقط مخصوص چند غذای خاص هستند و برخی دیگر مانند سس مایونز یا سس کچاپ را در کنار بسیاری از غذاها می‌توان نوش جان کرد.

حتی برخی از انواع غذا به واسطه سس آنها است که طعم لذیذی دارند و بدون سس شاید کمی بی‌مزه و نامطلوب باشند. این سس یکی از انواع سسی است که برای مزه‌دار کردن بسیاری از خوراکی‌ها کاربرد دارد.

سس پستو ایتالیایی

سس پستو مانند خیلی از انواع سس، اصالتی ایتالیایی دارد و برای طرز تهیه سس پستو باید مواد اولیه گیاهی خوشمزه‌ای را تهیه کرد. این سس یکی از پایه‌های اصلی در کنار غذاهای ایتالیایی مانند انواع پاستا، لازانیا و پیتزا است که برای طعم دادن به آنها می‌توان از آن استفاده کرد. در ادامه متن نکات مهمی را برای آماده کردن این سس بیان خواهیم کرد.

مطلب پیشنهادی
پیتزا خانگی به سبک رستوران‌های ایتالیایی + تهیه نوع رژیمی

مواد لازم برای تهیه سس پستو

مواد لازممقدار مورد نیازکالری مقدار مورد نیاز
برگ ریحان تازه500 گرم115 کیلوکالری
مغز گردو خرد شده100 گرم504 کیلوکالری
سیر3 حبه14 کیلوکالری
پنیر پارمزان150 گرم646 کیلوکالری
روغن زیتون1 پیمانه1980 کیلوکالری
آب لیمو ترش تازه2 قاشق غذاخوری12 کیلوکالری
نمک و فلفلبه مقدار لازم*

1. در دستور اصلی طرز تهیه سس پستو از دانه کاج با همان مقدار 100 گرم، به جای گردو استفاده می‌شود که به دلیل عدم دسترسی می‌توان از انواع مغز استفاده کرد.

2. برای تهیه مواد اولیه می‌توانید 100 گرم ترکیبی از بادام زمینی، پسته، بادام هندی، فندق یا گردو را به کار ببرید.

مدت زمان مورد نیاز برای طرز تهیه سس پستو

برای تهیه این سس زمان زیادی نیاز نیست. بعد از آماده سازی مواد اولیه فقط کافی است 15 الی 20 دقیقه زمان صرف کنید. برای بهینه شدن زمان می‌توانید، زمانی که گردوها در حال حرارت دیدن هستند، برگ‌های ریحان را پاک کنید و بشویید.

مطلب پیشنهادی
قورمه سبزی با 3 دستور پخت متفاوت + ارزش غذایی و نکات سلامت

مراحل طرز تهیه سس پستو

برای اینکه سس پستوی اصیل ایتالیایی و خوشمزه‌ای داشته باشید باید مراحل را به دقت و مو به مو درست انجام دهید. به مراحل در ادامه توجه کنید.

مرحله اول؛ آماده کردن مغزیجات

برای شروع ابتدا باید فر را با دمای 175 درجه گرم کنید و بعد هر مغزی که انتخاب کردید یا دانه کاج را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شود. می‌توانید این کار را بدون فر انجام دهید. فقط کافی است گردو یا مغز مورد نظر را درون تابه ریخته و حدود 5 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید. سپس اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.

مرحله دوم؛ ترکیب مواد

برگ ریحان پاک کرده را به همراه سیر، پنیر پارمزان، نمک و فلفل داخل مخلوط کن ریخته و کاملا له کنید. بعد از آن گردو یا دانه‌های کاج را که حرارت دادید و خنک شدند را باید اضافه کنید.

مراحل تهیه سس پستو

این ترکیب را به خوبی باهم در میکسر، مخلوط کنید. برخی از افراد که ترجیح می‌دهند دانه‌ها هنگام خوردن سس زیر دندانشان احساس شوند می‌توانند ترکیب را کمتر مخلوط کنند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کنتاکی رستورانی در منزل + تهیه پودر کنتاکی مخصوص

مرحله سوم؛ سس آماده است

حالا کمی درجه مخلوط کن را کم کنید و روغن را به آن اضافه کنید. بعد از ترکیب شدن روغن به تمام مواد، سس آماده است و می‌توانید از آن در کنار بسیاری از غذاهای خوشمزه و سالاد استفاده کنید.

طرز تهیه سس پستو قرمز

یک نکته جالب که در مورد سس پستوی قرمز وجود دارد این است که فقط باید به جای برگ‌های ریحان از گوجه فرنگی تازه که کاملا له شده است استفاده کرد. اما کمی لازم است اجازه دهید تا آب آن کشیده شود.

سس پستو قرمز

البته نباید کاملا به شکل رب شود و فقط باید پوره آن تهیه شود. برای این کار می‌توانید از مواد اولیه و روندی که در ادامه خواهیم گفت استفاده کنید.

مواد لازم برای سس پستو قرمز

  • گوجه فرنگی: 500 گرم
  • پنیر پارمزان: 150 گرم
  • مغز گردو یا مغز دانه کاج: 100 گرم
  • آب لیمو ترش تازه: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 3 حبه
  • روغن زیتون: 1 پیمانه
  • نمک و فلفل: به مقدار کافی
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه حلوا زعفرانی مجلسی در 3 مرحله + ارزش غذایی این دسر

مراحل طرز تهیه سس پستو با گوجه

  1. گوجه‌ها را داخل فر قرار دهید و بعد از 5 دقیقه آنها را خارج کرده و پوست آنها را جدا کنید
  2. گوجه‌های پوست گرفته شده را درون مخلوط کن بریزید و بعد از له شدن 10 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا کمی آب آنها کشیده شود و سپس اجازه دهید خنک شوند
  3. گردوهای مورد نظر را درون ماهیتابه به مدت 8 الی 10 دقیقه ‌کمی تفت دهید تا طلایی شوند و سپس اجازه دهید کاملا خنک شوند
  4. حالا باید گوجه پوره شده‌ی سرد شده را به همراه گردوی طلایی شده‌ی سرد شده و نمک، فلفل، سیر، پنیر پارمزان و آب لیموترش را داخل مخلوط کند ریخته و خوب له کنید
  5. در انتها سرعت را کم کرده و روغن را به آن اضافه کنید تا به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. سس آمده سِرو است.

طرز تهیه سس پستو سفید

نوع دیگری از سس پستو وجود دارد که سفید رنگ است و گاهی در رستوران‌های ایتالیایی به عنوان سس پستوی سفید سِرو می‌شود. نکته جالب اینجاست که در تهیه این سس نه گوجه به کار برده می‌شود و نه از ریحان استفاده می‌شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه عدسی برای صبحانه و نهار (فواید آن برای سلامت)

فقط باید سس مایونز به این ترکیب اضافه کرد. به جای 500 گرم گوجه یا 500 گرم ریحان، باید 2 پیمانه سس مایونز استفاده کنید. این سس کالری بالایی را شامل می‌شود که بهتر است کمتر از آن در رژیم غذایی به کار ببرید. دو نوع اول بسیار مفید و مغذی‌تر از این نوع هستند.

نگهداری از سس پستو

بعد از طی کردن مراحل طرز تهیه سس پستو نیاز به راهکاری برای نگهداری از آن برای مدت طولانی است. سعی کنید سس باقیمانده را در ظرف شیشه‌ای با درب محکم که استریل کرده‌اید، نگهداری کنید. با این روش می‌توانید از آن به مدت 14 الی 20 روز در دمای یخچال نگهداری کنید.

نکات پایانی

برای طرز تهیه سس پستو نیازی به انجام مراحل زیاد و سختی نیست. اما بعد از تهیه آن دقت کنید که این سس حاوی روغن زیتون و روغن مغزیجات به کار برده شده در آن است. به همین دلیل بهتر است مصرف آنرا در رژیم غذایی به حداقل برسانید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه شله زرد سنتی و قالبی (مقدار لازم برای هرنفر)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید