آشپزیغذاهای اصلی

مرغ شکم پر مجلسی در خانه + فوت فن هایی که نمی دانستید

مرغ شکم پر یکی از پرطرفدارترین انتخاب ها برای مهمانی است؛ چرا که هم سفره ی مهمانی را شکیل می کند و از طرفی طعم بسیار فوق العاده ای دارد. اغلب به نظر می آید درست کردن آن کار بسیار زمان بر و سختی است.

اما در ادامه با ما متوجه می شوید در خانه به راحتی می توانید برای مهمانی ها یا خانواده ی خود این غذای خوشمزه و اشتها آور را به جای خرید از بیرون در خانه آن را درست کنید.

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی

برای تهیه مرغ شکم پر بسیار ترکیبات مختلفی می توانید استفاده کنید ازجمله سبزیجات مختلف، انواع مواد غذایی و ترکیب های متنوع که همه ی آن ها در آخر باعث لذیذ و خوشمزه شدن غذای شما خواهد شد.

این ترکیبی که در این آموزش آشپزی یاد خواهید گرفت مجموعه ای بهترین ترکیب های غذایی است که بهترین آشپزها از آن برای پخت این نوع مرغ استفاده می کنند. در آخر شما یک مرغ مجلسی با عطری بی نظیر خواهید داشت.

مواد مورد نیازمیزان
مرغ درسته با پوستیک عدد
فلفل دلمه ای سبز2 الی 3 عدد
پیاز2 الی 3 عدد
سیر3 حبه 
لیموترش تازهبه میزان کافی
اناریک عدد
نعناع تازهیک بسته ی کوچک
کره500 گرم
رب انارنصف استکان
زرشک70 الی 80 گرم
آلو ترش10 الی 12 عدد
مغز گردو100 گرم
زعفران دم کرده5 قاشق غذا خوری

مراحل درست کردن مرغ شکم پر

 درست کردن مرغ شکم پر

برای تهیه مرغ شکم پر ابتدا یک مرغ درسته که بهتر است اندازه ی آن بزرگ باشد را انتخاب کنید. چرا که این گونه می توانید ترکیبات بیشتری را داخل آن جای دهید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کوردن بلو لذیذ به دو روش رژیمی و آمریکایی

مرغ را به خوبی بشویید و مراقب باشید پوست آن کنده نشود. همچنین چربی های اضافه ی بیرون مرغ را با کمک چاقو جدا کنید. این را به خاطر داشته باشید ناحیه ی دم مرغ را کاملا جدا کنید.

اما هنگام جدا کردن چربی های مرغ این را به خاطر داشته باید چربی های دور ناحیه ی بریده شده ی شکم مرغ را جدا نکنید. باید این ناحیه باقی بماند. چرا که در آخر این قسمت باید توسط همین پوست های اضافی بسته شود. چربی های دور گردن مرغ را حتما جدا کنید.

این را به خاطر داشته باشید در تهیه مرغ شکم پر باید قسمت نوک تیز بال را از آن جدا کنید.

1. طعم دار کردن مرغ قبل از پخت

  • زمانی که تمیز کردن مرغ تمام شد باید قبل از پختن مرغ را طعم دار کنید. بنابراین مرغ را داخل یک ظرف بزرگ قرار می دهید.
  • ابتدا زعفران را آهسته روی پوست مرغ می ریزید تا رنگ مرغ تغییر کند و طرفی پس از پخت ظاهر مرغ شکم پر ما بسیار وسوسه انگیز خواهد شد.
  • در این مرحله روی مرغ کمی نمک و فلفل اضافه می کنید و به خوبی سطح مرغ را با دست ماساژ می دهید. این کار باعث می شود تا مرغ کاملا مزه نمک و فلفل را به خود بگیرد. سپس داخل شکم مرغ نیز نمک و فلفل را اضافه می کنید.
  • پیاز ها را با چاقو ساطوری می کنید. این را به خاطر داشته باشید تا جای ممکن پیاز ها را بسیار ریز و حالت آبدار ساطوری کنید.
  • فلفل دلمه های ها خوب بشویید و هنگام خرد کردن این را به یاد داشته باشید فلفل دلمه ای ها هم باید مانند پیاز بسیار ریز شوند.
  • پیاز و فلفل دلمه های خرد شده را در یک ظرف جدا می ریزید. سپس به آن نمک و فلفل اضافه می کنید. سپس آب چند تا آبلیموی تازه را روی این دو می چکانید.
    البته باید به این نکته اشاره کنیم لیموترش های تازه را به خوبی بشویید تا در آخر از پوست لیموترش ها نیز در ترکیب مواد طعم دار کننده مرغ استفاده کنید.
  • پوست لیمو ترش ها را نیز خرد کرده و به ترکیب اضافه کنید. حالا باید خیلی محکم این ترکیبات را با دست فشار دهید تا کامل آب لیموترش، پیاز و فلفل دلمه ای خارج شود و به خورد یکدیگر بروند. در انتها باید آن را روی مرغ بریزید.
  • زمانی که ترکیب پیاز و فلفل دلمه ای ما آماده شد کمی از آن را داخل شکم مرغ می ریزید تا داخل آن نیز عطر خوبی بگیرد.
    مقداری از این ترکیب را به آهستگی زیر پوست مرغ نیز قرار دهید تا زیر پوست مرغ نیز طعم دار شود. در این مرحله مراقب باشید تا پوست مرغ پاره نشود.
    باقی این ترکیب را روی خود مرغ بریزید. در آخر روی ظرف را سلفون بپیچید و اجازه دهید تا مرغ کاملا طعم دار شود.
مطلب پیشنهادی
غذا با مرغ و سیب زمینی - آموزش 4 غذای خوشمزه و سریع

2. تهیه مواد داخل مرغ

تهیه مواد داخل مرغ
  • تا زمانی که مرغ کاملا طعم دار شود به سراغ تهیه و درست کردن مواد داخل مرغ شکم پر می روید.
  • 3 تا 4 حبه سیر را له می کنید. سپس یک پیاز و فلفل دلمه ای را کاملا خورد می کنید و همگی را با یکدیگر تفت می دهیئ.
  • کمی که ترکیب این مواد تفت داده شد به آن به اندازه یک قاشق چایخوری زردچوبه اضافه می کنید. همچنین نمک و فلفل را به اندازه ی دلخواه داخل ترکیبات می ریزید.
  • این را به خاطر داشته باشید نباید این ترکیبات سرخ شوند بلکه باید تنها کمی با حرارت دیدن نرم شوند.
  • در این فاصله مر توانید گردو ها را یا رنده کنید یا با کمک چاقو آن را خرد کنید. سپس آن را یه پیاز های در حال حرارت اضافه کنید. سپس آلو جنگلی ها را اضافه کنید.
  • در این مرحله کره را به ماهیتابه اضافه کنید تا کاملا روی شعله ی کم آب شود و به خرد باقی ترکیبات برود.
  • سپس دو عدد لیموترش تازه را بردارید و آب آن را داخل ترکیبات داخل حرارت بچکانید.
  • همچنین پوست یکی از لیموترش ها را داخل آن رنده کنید.
  • نعناع را با دست کمی تکه تکه کنید و به مواد روی حرارت اضافه کنید.
  • یک کاسه دونه انار و یک کاسه زرشک را در آخر به مواد روی حرارت اضافه می کنید. اگر از اول این رو را اضافه کنید و خیلی تفت بخورند طعم آن ها کاملا از بین می رود.
  • یک دقیقه بعد از اضافه کردن انار و زرشک، رب انار را اضافه کنید.
مطلب پیشنهادی
سس بشامل | ترفند های رستورانی + 6 نوع سس بشامل با غذا

3. پر کردن داخل شکم مرغ

پر کردن داخل شکم مرغ چگونه است؟
  • در این مرحله از درست کردن مرغ شکم پر باید داخل شکم مرغ و اطراف آن را از تمامی موادی که پر کرده اید خالی کنید و مجدد با مایعی که تهیه کرده اید مجدد پر می کنید.
  • این را به خاطر داشته باشید موادی که تهیه کرده اید را نصف کنید. نصف را داخل شکم مرغ بریزید و نصف دیگر را داخل سینی که قرار است مرغ سرو شود. فقط آلوها نباید داخل شکم مرغ بروند.
  • ابتدا نصف یک لیموترش تازه را همراه با پوست داخل شکم می اندازید و سپس باقی را با مواد تهیه شده را داخل شکم بریزید. در آخر تکه دوم لیمو را داخل مرغ قرار می دهید و عهمراه با مواد داخل شکم مرغ آن را فشار می دهید.
  • جالب است بدانید شما نیاز نیست انتهای مرغ را بدوزید چرا که هنگام پخت کاملا بسته می شود و مواد به خارج از مرغ ریخته نمی شود. تنها کافیست پاهای مرغ را با نخ های نسوز آشپزی به یکدیگر ببندید. ( از مفتول سیمی نازک نیز می توانید استفاده کنید.)
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس مایونز رژیمی، صنعتی و خانگی + ارزش غذایی

4. مرحله پخت

  • در این مرحله سینی فر را کمی با هویج برش خورده و پیاز و سیب زمینی قرار دهید تا مرغ به کف سینی نچسبد.
  • قبل از آن که مرغ شکم پر را داخل سینی فر قرار دهید بهتر است از سس کره برای آن استفاده کنید.
  • برای تهیه سس کره ابتدا کمی زعفران و 50 گرم کره آب شده را در یک ظرف مخلوط می کنید. به اندازه ی نوک قاشق زردچوبه اضافه میکند. همچنین یک لیموترش تازه را آبش را داخل این سس می ریزید. نمک و فلفل را نیز اضافه می کنید.
  • این سس را با روی مرغ می ریزید و باعث رنگ وسوسه انگیز مرغ می شود و همچنین طعم بسیار فوق العاده ای به مرغ خواهد داد.
  • ابتدا مرغ را به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم با فویل داخل فر قرار می دهید.
  • سپس بعد از پخت فویل روی مرغ را بر می دارید و مجدد مرغ را توسط سس کره چرب می کنید. دوباره با دمای 200 درجه بین نیم ساعت تا یک ساعت آن را داخل فر قرار می دهید.
  • در این مدت زمان داخل فر را چک کنید هر زمان که رو مرغ کاملا طلایی رنگ شد آن را از داخل فر خارج کنید.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه منتو در منزل + (خمیر منتو و سس منتو)

نکته ها و فوت و فن کوزه گری

فوت و فن های پخت مرغ شکم پر
  1. برای تهیه مرغ شکم پر این را به خاطر داشته باشید که حتما از فلفل دلمه ای های سبز استفاده کنید. چرا که این نوع فلفل دلمه ای علاوه بر طعم بخشی عالی در بین باقی فلفل دلمه ای ها به داشتن عطر و بو بسیار معروف است.
  2. برای تهیه این غذا و باقی غذاهای دیگر تا جای ممکن از لیموترش تازه استفاده کنید؛ چرا که عطر و طعم آن بسیار بهتر از آبلیموهای صنعتی است.
  3. برای تهیه این نوع مرغ مجلسی پیشنهاد می شود که تا جای ممکن از انار تازه تهیه کنید. اگر در فصل انار نیستید می توانید دانه های این میوه ی خوشمزه را فریز داشته باشید.
  4. برای پخت این مرغ اگر کره در دسترس ندارید می توانید از کره یا روغن حیوانی استفاده کنید. البته به خاطر داشته باشید اگر به بو یا طعم این نوع روغن ها علاقه ندارید از آن استفاده کنید.
  5. این را همیشه به خاطر داشته باشید برای طعم دار کردن مرغ باید قبل از هر چیزی از زعفران استفاده کنید. چرا که اگر مواد غذایی دیگری روی آن بزنید و در آخر بخواهید زعفران را به مرغ اضافه کنید این مواد اضافه شده اجازه نمی دهند که رنگ زعفران کاملا روی مرغ بنشیند. همچنین از طعم دهی خوب زعفران نیز جلوگیری می کند.
  6. تا جای ممکن پیاز را برای طعم دار کردن مرغ بسیار نازک اسلایس کنید. چرا که این کار باعث می شود عطر پیاز بیشتر از آن خارج شود.
    همچنین هنگامی که آن را با ترکیبات مرغ مخلوط می کنید باعث می شود بوی بد مرغ کاملا گرفته شود و طعم آن بسیار لذیذ تر شود.
  7. برای طعم دار شدن مرغ حداقل 4 ساعت مرغ باید در مواد باقی بماند. اما بهترین کار این است که شما از یک روز قبل اجازه دهید تا مرغ کامل در مواد باقی بماند تا کاملا طعم دار شود.
  8. رنده کردن پوست لیمو باعث خوش عطر شدن مرغ می شود و همچنین طعم آبلیمو را چند برابر بهتر خواهد کرد.
  9. خرد کردن نعناع با دست باعث می شود تا این سبزی عطر و بوی بیشتر داشته باشد.
  10. اگر مرغ را از همان ابتدا بدون فویل داخل فر قرار دهید. تا زمانی که مرغ پخته شود بسیار خشک خواهد شد.
  11. هویج ها و سیب زمینی هایی که روی سینی قرار می دهید از سوختن انتهای مرغ جلوگیری می کنند.
  12. برای آن که بال مرغ ها بهتر سرخ شوند توسط دو خلال دندان آن ها را به بدن مرغ بچسبانید.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر و با فر با 2 روش سریع

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *