ماموپلاستی – فواید و مضرات جراحی کاهش سایز سینه
ماموپلاستی همان جراحی کاهش سایز سینه می باشد. این جراحی روشی برای از بین بردن چربی، بافت و پوست اضافی سینه است.
اغلب این عمل را افرادی انجام می دهند که سینه ی بسیار بزرگی نسبت به اندام خود دارند. این عمل می تواند زیبایی ظاهری به اندام ها ببخشد و همچنین باعث بهبود انجام فعالیت بدنی شود.
علت انجام جراحی کاهش سینه چیست؟
افرادی که دارای اندام زنانه هستند، یکی از ویژگی های آن ها داشتن سینه های برجسته است. سینه های بزرگ می تواند برای این افراد دردسر ساز شود. این مشکلات شامل موارد زیر می شود:
- دیسک گردن
- دیسک و فشار به کمر
- آویزان بودن سینه ها
- درد در سینه ها
- عدم توانایی شرکت در برخی ورزش ها
- پایین آوردن اعتماد به نفس
مزایای جراحی ماموپلاستی
جراحی ماموپلاستی یا کاهش سایز سینه در افراد دارای سینه منتسب خانم ها هر ساله بسیار انجام می شود. همچنین بیشتر این افراد از نتایج عمل خود راضی بودند.
مطالعه بر روی 66 فرد که تحت عمل جراحی کاهش سایز سینه قرار گرفته اند، نشان داده است که 94 درصد از این افراد از نتایج عمل از نظر اندازه، شکل، وضعیت نوک سینه و احساس عصبی در سینه رضایت داشته اند.
علاوه بر این ها بیشتر این افراد گفته اند که اعتماد به نفس، مشکلات ظاهری، مشکلات در انجام ورزش و خجالت به علت داشتن سینه های بسیار بزرگ در آن ها کاهش یافته است.
خطرات کاهش سایز سینه یا ماموپلاستی
احتمال بروز هرگونه عارضه ای در این عمل بستگی به نوع کاهش جراحی ماموپلاستی انجام شده دارد. البته تعدادی از عوامل دیگر از جمله سابقه پزشکی، وضعیت سیگار کشیدن، سابقه خانوادگی و سابقه جراحی قبلی تمام این ها بر عوارض این جراحی تاثیر گذار خواهد بود.
خطرات جراحی کاهش سایز سینه را می توان به طور کلی به خطرات جراحی و خطرات اختصاصی تقسیم کرد:
خطرات عمومی جراحی ماموپلاستی
- خطر بیهوشی
- درد بعد از عمل
- مشکلات تنفسی
- ترومبوز ورید عمقی (DVT) در پاها. البته به طور معمول با تزریق هپارین قبل از عمل پیشگیری می شود.
- صدمه به اندام های اطراف سینه
- ماندن جای بخیه
- کبودی های پس از عمل
خطرات خاص جراحی کاهش سایز سینه
- عفونت
- بد جوش خوردن جای زخم
- خون ریزی
- عدم تقارن سینه ها (اندازه و شکل)
- ایجاد زخم های غیر طبیعی
- از دست دادن احساس در پوست سینه
- مشکلات تغذیه کودک با شیر مادر
- نیاز به عمل جراحی مکرر
- جای زخم
نکته: جای زخم معمولاً در اطراف هاله قهوه ای نوک سینه و زیر سینه قرار دارد و نتایج اجتناب ناپذیر از جراحی است. با این حال، با گذشت زمان آن ها معمولاً کم رنگ می شوند و کمتر به دید می آیند. اما برای برطرف کردن کامل آن باید روش های درمانی بعدی را در پیش گرفت.
نکته: اگر پزشک در جراحی ماموپلاستی تخصص کافی را نداشته باشد، این امکان وجود دارد به اعصاب سینه و اطراف آرئولا ( هاله قهوه ای اطراف نوک سینه) آسیب جدی برساند.
آیا خانم هایی که قصد بارداری دارند می توانند ماموپلاستی انجام دهند؟
برش در اطراف آرئولا ممکن است، برخی از مجاری شیر را دچار اختلال کند و باعث آسیب عصبی در آن ناحیه شود؛ در نتیجه این امکان وجود دارد شیر دادن پس از بارداری را برای مادر با اختلال روبرو کند.
البته این نکته قابل اهمیت است که، برخی از روش های فعلی ماموپلاستی ممکن است به حفظ توانایی شیردهی کمک کند. بنابراین لازم است اگر فردی بعد از جراحی نگرانی برای شیردهی به کودک خود را دارد، قبل از عمل آن را با جراح پلاستیک خود در میان بگذارد.
مراقبت های پس از جراحی
- میانگین مدت زمان بستری در بیمارستان 2 الی 4 روز است، مگر آن که عوارضی وجود داشته باشد که نیاز به بستری طولانی تری باشد.
- بیشتر افراد تحت جراحی ماموپلاستی در حدود 3 هفته قادر به بازگشت به روال عادی خود هستند.
- فرد تحت جراحی کاهش سایز سینه نباید 4 الی 6 هفته پس از عمل، رانندگی یا فعالیت سختی انجام دهد. پوشیدن لباس های مناسب و گشاد به بهبود سریعتر در این دوره کمک خواهد کرد.
- پانسمان های اطراف سینه تا چند روز پس از جراحی بر دور سینه می ماند. در نتیجه لازم است برای عفونی نشدن زخم ها آن ها را هر چند ساعت عوض کرد.
- جای زخم ها تا زمان بهبودی باید تمیز نگه داشته شود
- توصیه می شود فرد هرچه سریع تر پس از جراحی حرکت کند تا خطر ترومبوز ورید عمقی کاهش یابد.
در آخر:
ماموپلاستی یا همان جراحی کاهش سینه به افرادی که دارای سینه های بسیار بزرگی هستند بسیار کمک خواهد کرد. اما باید در نظر داشت این جراحی مانند هر جراحی پلاستیک دیگر خطرات ناشی از عمل را به همراه دارد؛ در نتیجه لازم است حتما پزشک کاربلد را برای انجام آن پیدا کرد تا آسیب های احتمالی کمتر شود.