تغذیهغذاهای سالم

خواص خرمالو و برخی از عوارض مصرف آن

آشنایی با خواص خرمالو

خرمالو یکی از شیرین ترین و خوشمزه ترین میوه هایی است که میتوان آن را امتحان کرد و از طعم و مزه آن لذت برد. این میوه خوشمزه که سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی است، در یونان با لقب «میوه الهی» شناخته می شود که به راستی این لقب شایسته اوست. این میوه علاوه بر طعم بی نظیر، فواید زیادی را برای بدن به همراه دارد که همین مسئله را میتوان از مهمترین دلایل محبوبیت آن در بین کشورهای آسیایی دانست. از جمله این فواید میتوان به بهبود گوارش غذا، کنترل و کاهش کلسترول و همچنین کاهش فشار خون اشاره کرد. با توجه به مواردی که در رابطه با این میوه دوست داشتنی خدمت شما ارائه دادیم، در نظر داریم در این مقاله توضیحات بیشتری در زمینه خواص خرمالو شرح دهیم. با ما همراه باشید.

تاریخچه خرمالو

مطمئنا برای بسیاری از افراد آگاهی از تاریخچه خرمالو به اندازه آگاهی از فواید آن جذاب است. از همین رو در نظر داریم قبل از پرداختن به خواص خرمالو بخشی از تاریخچه آن را خدمت شما شرح دهیم.

در واقع خرمالو تاریخچه ای کهن و قدیمی را در خود جای دارد، به گونه ای که با دنبال کردن آن یونان باستان خواهید رسید. در واقع ریشه نام خرمالو از Diospyros گرفته شده است که ترجمه آن در یونان « میوه خدایان» می باشد. بسیاری از افراد خرمالو را همان «لوتوس» در کتاب ادیسه هومر در قرن 8 پیش از میلاد میدانند. هر چند که این مسئله به اثبات نرسیده اند. این میوه دوست داشتنی در طی تاریخ خود با توجه به فواید بسیار زیادی که برای افراد به دنبال آورده توانسته طرفداران بسیار زیادی را به دور خود جمع کند. حتی در کشور ژاپن از خرمالو به عنوان میوه ملی یاد می شود.

مطلب پیشنهادی
خواص بلوبری ؛ 14 خاصیت بی نظیر بلوبری در درمان بیماری ها

خواص خرمالو برای سلامتی

همانطور که گفته شد خرمالو فواید و مزایای بسیار زیادی را برای سلامتی با خود به همراه دارد. از همین رو در نظر داریم برخی از خواص خرمالو را خدمت شما شرح دهیم. این خواص عبارتند از:

  • منبع غنی از آنتی اکسیدان

مطمئنا میدانید که آنتی اکسیدان ها در برابر رادیکال های آزاد و مضر از بدن دفاع کرده و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن در بدن را کاهش می دهد. طی تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته محققان به این نتیجه رسیده اند که آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از بیماری های قلبی و همچنین برخی از سرطان ها و دیابت نقش موثری ایفا می کنند. از جمله مهمترین خواص خرمالو را میتوان به دارا بودن آنتی اکسیدان ها اختصاص داد. در واقع آب اکسیدان سرشار از گالیک اسید و اپیکاتچین گالات بوده که ترکیب این دو ماده سرشار از آنتی اکسیدان است. از همین رو میتوان دریافت که هر چقدر مصرف خرمالو را افزایش دهید در سلامتی خود نقش موثری داشته اید.

  • بهبود هضم و دفع غذا

از جمله دیگر خواص خرمالو میتوان به جلوگیری از یبوست و همچنین بهبود گوارش اشاره کرد. در واقع نمیتوان خواص خرمالو را به این دو مورد خلاصه کرد. خرمالو یک منبع غنی از فیبر به حساب می آید و مصرف آن در طول روز کمک می کند تا شما یک چهارم از نیاز روزانه خود به فیبر را برطرف نمائید. از مهمترین ویژگی های فیبر میتوان به افزایش حجم مدفوع و دفع راحت تر آن اشاره کرد. محققان بر این عقیده اند که فیبر حرکت روده بیماران به یبوست را سرعت می بخشد و در نتیجه میتواند در رفع این مشکل موثر عمل کند. معمولا توصیه می شود برای برطرف کردن یبوست به سراغ خرمالوهایی با طعم شیرین بروید تا نتیجه ای به مراتب دلخواه تر بدست آورید.

  • تاثیر خرمالو در بهبود بینایی

 خرمالو از جمله میوه هایی است که ویتامین A بسیار زیادی را در خود جای داده است. همانطور که میدانید این ویتامین تاثیر بسیار زیادی در حفظ سلامت چشم ها دارد. در واقع اگر بتوانید روزانه یک عدد خرمالو مصرف کنید 55 درصد از نیاز روزانه خود به این ویتامین را تامین کرده اید. از همین رو دیگر خواص خرمالو را میتوان به بهبود و کمک به بینایی اختصاص داد. از جمله شایع ترین مشکلاتی که کمبود ویتامین A میتواند برای افراد به همراه آورد؛ شب کوری و خشکی چشم است. سایر غذاهای سرشار از ویتامین A عبارت‌اند از: جگر گاو، هویج، سیب‌زمینی شیرین، کلم و اسفناج.

  • کاهش کلسترول با خرمالو

کلسترول از جمله موادی است که از جنس چربی بوده و وجود آن در بدن ضروری است. اما نکته اینجاست که تجمع زیاد آن در رگ های خونی مشکلاتی همچون باریک شدن رگ ها را به همراه دارد. که در نتیجه این مشکل منجر به تلاش بیشتر قلب برای خونرسانی و در نتیجه مشکلات قلبی خواهد شد. طی تحقیقاتی انجام شده محققان عنوان می کنند که از جمله دیگر خواص خرمالو، تاثیر و البته کاهش سطح کلسترول خون است. از همین رو توصیه می شود که مصرف این میوه مقوی و مفید را فراموش نکنید تا از بروز بسیاری از مشکلات در بدن پیشگیری کنید. البته راه های دیگری همچون ورزش های مداوم، مصرف مقدار زیادی فیبر و غذاهای حاوی اسیدهای چرب میتواند در کاهش کلسترول نقش موثری ایفا کند.

  • کاهش التهابات

علاوه بر تمامی مواردی که در رابطه با خواص خرمالو خدمت شما ارائه دادیم، یکی از دیگر فواید و خواص آن به کاهش التهابات اختصاص می یابد. هر چند که التهابات به نوعی واکنش ایمنی طبیعی محسوب می شود اما بسیاری از التهابات موجود در بدن مزمن بوده و میتواند بیماری های خطرناکی همچون سرطان و بیماری های قلبی-عروقی را با خود به همراه داشته باشد. اما با توجه به اینکه خرمالو یک منبع غنی از آنتی اکسیدان و تانن می باشد میتواند تاثیر موثری بر کاهش التهابات بگذارد. طی تحقیقات انجام شده، تانن های مشتق شده از خرمالو نشانه های بسیار موثری در کاهش التهابات از خود به جای گذاشته اند.

  • نقش خرمالو در کاهش فشار خون

هنگامی که فشار خون از حد متعارف تجاوز می کند، یکی از مشکلاتی که با خود به همراه می آورد، فشار بیش از حد به قلب و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی می باشد. خوشبختانه تانن های بسیار زیادی در خرمالو وجود دارد که منجر به کاهش فشار خون خواهد شد. طی تحقیقاتی که در رابطه با این خواص خرمالو انجام شده محققان دریافته اند که عصاره تانن استخراجی از گیاهان سنتی سطح آنزیم کنترل کننده فشار خون را تا حدود زیادی کاهش می دهد. از طرفی دیگر، خرمالوهایی با طعم گس بهتر از سایر خرمالوها میتواند در این راه کمک کننده باشد.

  • پیشگیری از سرطان

همانطور که گفته شد خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان است. و نکته اینجاست که آنتی اکسیدان ها از جمله مهمترین موادی هستند که در برابر رادیکال های آزاد مقاومت کرده و در نتیجه خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان را در افراد کاهش می دهد. از جمله خواص خرمالو ویتامین به ویتامین A و C و همچنین ترکیبات فنلی اشاره کرد که تمامی این موارد در جلوگیری از ابتلا به سرطان نقشی حیاتی ایفا می کنند. از همین رو افزودن این میوه دوست داشتنی و مفید به رژیم غذایی تاثیر بسیار زیادی در حفظ سلامتی شما خواهد داشت.

  • خرمالو پیری را عقب می اندازد

اگر از پیری هراس دارید و میخواهید آن را عقب بیاندازید توصیه می کنیم که حتما مصرف خرمالو را در دستور کار خود قرار دهید. در واقع یکی از مهمترین خواص خرمالو پیشگیری از پیری زودرس است. خرمالو به واسطه در اختیار داشتن ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوزانتین در بدن، استرس را که از جمله مهمترین عوامل پیری زودرس است کاهش می دهد. همچنین میتواند از شما در برابر لکه های پوستی، ابتلا به بیماری آلزایمر، خستگی، ضعف بینایی، ضعف عضلانی و… محافظت نماید.

  • بهبود فعالیت کبد

همانطور که میدانید خرمالو یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است که پزشکان از آن به عنوان یک محافظ قوی در برابر رادیکال های آزاد برای بدن یاد می کنند. در واقع خواص خرمالو باعث می شود تا مواد سمی موجود در بدن، بدون هیچگونه آسیب رساند به سلول های بدن راه خروج را در پیش گیرند. از همین رو میتوان خرمالو را یک ماده بسیار موثر در سم زدایی و حفظ سلامتی کبد نام برد.

  • تنظیم گردش خون

باید بدانید که مس یکی از مهمترین ماده معدنی بدن محسوب می شود که بدون حضور آن بدن توانایی تبدیل مواد مغذی به هموگلوبین و در نتیجه تشکیل گلبول های قرمز تازه را ندارد. از همین رو باید بدانید که خرمالو سرشار مس بوده که میتواند در گردش خون و همچنین سوخت و ساز بدن نقش موثری ایجاد کند. اگر بتوانید مصرف این میوه لذیذ و دوست داشتنی را در دستور کار خود قرار دهید این مشکل را تا حدود زیادی برطرف کرده اید و حتی امکان ابتلا به کم خونی در شما برطرف خواهد شد. از دیگر خواص خرمالو میتوان به بهبود عملکرد شناختی، تونوس ماهیچه‌ای، افزایش سطح انرژی، بهبود زخم‌ها و رشد سلولی اشاره کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص آب گوجه فرنگی | 6 خاصیت نادانسته + درمان پوست

چگونه خرمالو بخوریم؟

پس از آگاهی از خواص خرمالو مطمئنا نحوه خوردن آن برای بسیاری از افراد در هاله ای ابهام قرار دارد. اگر تاکنون خرمالو نخورده اید باید بدانید که خوردن این میوه الهی و البته دوست داشتنی بسیار آسان است. مسلما برای خوردن هر میوه ای در ابتدا باید به خوبی شسته شود. نکته مثبت در رابطه با خرمالو این است که پوست آن بسیار نازک و کاملا خوراکی است. قبل از آن که خرمالو را به دهان بگذارید باید بدانید که این میوه طعمی گس دارد. از همین رو توصیه می شود برای جلوگیری از احساس طعم تانن در دهان کمی صبر کنید تا خرمالو به‌خوبی برسد و نرم‌تر شود و سپس آن را بخورید. برای خرمالوهای شیرینی که طعم گس ندارند، زمانی‌که میوه نارنجی است و کمی سفت است، بهترین زمان برای خوردن است. فقط فراموش نکنید که هسته‌های موجود در وسط خرمالو را دور بیندازید.

مطلب پیشنهادی
خواص گلابی | 20 خاصیت گلابی برای بدن و پوست + بارداری

عوارض خرمالو

مطمئنا پس از مطالعه موارد زیادی از خواص خرمالو، خواندن مطلبی در رابطه با عوارض این میوه دوست داشتنی شما را کمی متعجب کرده است. هر چند عوارض خرمالو به صورت آلرژیک رخ می دهد و بسیار نادر بوده اما با اینحال آگاهی از آن خالی از لطف نیست.

  • مراجعه به پزشک در صورت مشاهده کهیر، خارش پوست و حتی ورم پس از مصرف خرمالو از جمله ضروری ترین اقداماتی است که باید انجام دهید.
  • در برخی موارد ترکیبات موجود در خرمالو میتواند فشار خون بسیار شدید را برای افراد به همراه داشته باشد. این مسئله خصوصا برای آن دسته از افرادی که داروی کاهش فشار خون مصرف می کنند به وفور رخ می دهد. از همین رو توصیه می شود که مصرف خرمالو را حتما پس از مشورت با پزشک در دستور کار خود قرار دهید.
  • هر چند که یکی از خواص خرمالو، برطرف کردن مشکل یبوست و بهبود هضم غذاست اما باید بدانید که در صورتی که خرمالوهایی نرسیده و با طعم گس را مصرف کنید. سیستم گوارشی خود را کند کرده و یبوست را به طور قابل ملاحظه ای تشدید کرده اید. در واقع طعم گس خرمالو باعث شده تا تانن کمتری در آن موجود باشد و نتیجه ای عکس را با خود به همراه داشته باشد.
مطلب پیشنهادی
کشمش میان‌وعده‌ای مفید با 14 خاصیت درمانی + معرفی انواع آن

المیرا حسن زاده

المیرا حسن زاده هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *