طرز تهیه مربای به در خانه

مربای به یکی از مرباهای محبوب میان ایرانیان و کشور های اطراف می باشد. مربای به در کشور ایران بیشتر به عنوان صبحانه و عصرانه میل می شود اما در کشوری مانند باکو که عادت دارند در کنار چای خود به جای قند از مربا استفاده کنند این مربا را در کنار چای سرو میشود. طرز تهیه مربای به بسیار آسان است و مواد بسیار کمی برای درست کردن آن لازم است. می توان با کمی صبر و حوصله ابن مربا را به جای آن که از بیرون تهیه کرد خود در خانه درست کرد. در این متن طرز تهیه مربا به شفاف و بدون شکرک آموزش داده خواهد شد.

مواد اولیه برای تهیه مربای به

به: 1 کیلوگرم

شکر: 1 کیلوگرم

هل: 4 عدد

آب: 7 لیوان

آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری

زعفرام دم کرده: 1 قاشق غذاخوری

گلاب: 2 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای به

1. پس از شستن به، بهتر است پوست این میوه کنده نشود، چرا که بیشترین خاصیت آن در پوست به می باشد. زمانی که این میوه را را به قطعات مکعبی در آوردیم. دانه های به را باید از آن جدا کرد و تعدادی از آن را دور نریخت.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای کدو حوایی بدون شکرک در منزل با آب آهک

2. سپس لازم است برای پخت این مربا از قابلمه روی یا مسی استفاده کرد.

نکته آشپزی: جنس این قابلمه ها کمک خواهد کرد تا مربایی روشن و شفاف داشته باشیم.

به ها و 7 لیوان آب را درون یک قابلمه از جنس روی و یا مس می ریزم. دقت باید داشت باید با حرارت بسیار کم پخته شود. حرارت کم باعث خواهد شد به ها هنگام پخت له نشوند.

3. دانه های هل را پوست بگیرید. هنگامی که به ها کاملا نرم شدند، هل و شکر را به آن اضافه می کنیم.

نکته آشپزی: بهتر است برای قوام بیشتر مربای به، در آن 3 یا 4 عدد هسته به را اضافه کنیم تا با مواد داخل قابلمه حرارت ببیند.

4. سپس باید به مدت 6 الی 7 ساعت درب قابلمه بسته بماند. تا تمام مواد داخل آن روی حرارت بسیار کم پخته شود.

نکته آشپزی: حرارت ملایم کمک بسیاری در روشن و شفاف شدن مربای به خواهد کرد.

5. بعد از آن که مربا پخته شد به آن دو قاشق غذاخوری گلاب و سه قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم. میگذاریم با همان حرارت بسیار کم حدود 5 دقیقه این مواد داخل مربا حرارت ببیند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای پوست پسته همراه با عسل + خواص پوست پسته در مربا

6. بعد از پایان پخت باید بگذاریم مربا با همان در بسته داخل قابلمه خنک شود. در آخر آن را داخل ظرف های مورد نظر بریزیم.

نکته آشپزی: لازم است حتما مقدار شکر با مقدار میوه مورد نظر برای تهیه مربا برابر باشد چرا که زیاد بودن آن باعث شکرک زدن مربا خواهد شد.

نکته آشپزی: اگر پس از پایان پخت متوجه آن شدیم که مربای به ما شکرک زده زده است جای نگرانی نیست؛ کافی است مقداری آب و آبلیمو به مربا اضافه کرد و اجازه داد مربا با دمای ملایم بجوشد.

نکته آشپزی: علت آن که مربا کپک میزند این است که به اندازه ی کافی آب داخل مربا تبخیر نشده است. بنابراین لازم است برای پخت مربا کاملا صبور بود تا آب داخل مربا کاملا تبخیر شود.

نکته آشپزی: هر مربایی از هنگام جوش آمدن شروع به کف کردن می کند لازم است حواسمان جمع باشد و دائم کف های آن ها گرفته شود.

طرز تهیه مربای به بدون شکرک

خواص به و فرآورده های آن

  • خوردن به و مشتقات آن در دوران بارداری باعث تقویت عضله های رحم خواهد شد. همین عامل کمک خواهد کرد خطر سقط جنین کاهش پیدا کند.
  • مربای به دارای ویتامین A می باشد، که این ویتامین علاوه بر خاصیت جوانسازی، به تقویت بینایی کمک شایانی می کند.
  • ویتامین A موجود در مربای به باعث خواهد شد تا سیستم اعصاب تقویت شود و در نتیجه ی آن مصرف آن هنگام صبح باعث رفع افسردگی و ایجاد نشاط خواهد شد.
  •  افرادی که دارای دیابت هستند بهتر است از خوردن این مربا خودداری کنند. با این که طرز تهیه مربای به در این آموزش خانگی می باشد اما به دلیل وجود شکر باعث بالا رفتن قند این افراد خواهد شد.
  • مربای به به علت پخته شدن این میوه دیگر باعث اذیت دستگاه گوارش نخواهد شد.
  • مصرف این مربا در صبح باعث تقویت معده خواهد شد و همچنین رفلاکس معده را بسیار کاهش خواهد داد.
مطلب پیشنهادی
تهیه مربای پوست پرتقال بدون تلخی و شکرک در منزل
تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
کالری132 کیلوکالری
کربوهیدرات32.14 گرم
فیبر 1.14 گرم
کلسترول
قند 29.19 گرم
ویتامین هامقدار در 100 گرم
ویتامین A120.41 میکروگرم
ویتامین D0.00 میکروگرم
ویتامین E0.45 میلی گرم
ویتامین K217.76 میکروگرم
ویتامین C22.45 میلی گرم
خانواده ویتامین B4 میلی گرم
ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم52.38 میلی گرم
آهن1.85 میلی گرم
منیزیم17.71 میلی گرم
فسفر22.86 میلی گرم
پتاسیم219.72 میلی گرم
سدیم20.27 میلی گرم