گوشت قرمز و انواع آن با 11 خاصیت و عوارض زیادهروی
گوشت قرمز شامل گزینههای متعددی میشود که کمبود آن میتواند آثار جبرانناپذیری را بری بدن به همراه داشته باشد. در این متن به بررسی مواردی از جمله گزینههای زیر در مورد آن خواهیم پرداخت:
- انواع گوشت قرمز
- مواد مغذی موجود در آن
- خواص
- مضرات مصرف بیش از حد
- عوارض کمبود ناشی از آن
گوشت قرمز چه انواعی دارد؟
گوشت قرمز بسته به یک حیوان خاص نیست و گزینههای متعددی را شامل میشود. البته انواع گوشت شامل چربی و پروتئین هستند که برای تامین بسیاری از مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز بدن ضروری هستند. انواع گوشت قرمز شامل گزینههای زیر میشود:
- گوشت بره و گوسفند
- گوشت گاو و گوساله
- گوشت بز
- گوشت شتر
- گوشت خوک
- گوشت اسب آبی، فک و امثال آن که کمتر در ایران استفاده خوراکی دارند
مواد مغذی موجود در انواع گوشت قرمز
گوشت قرمز مواد مغذی بسیاری برای بدن به همراه دارد. این مواد مغذی و ویتامینها شامل مقدار فراوانی پروتئین میشود و در کنار آن گزینههای دیگری از جمله چربی، انواع ویتامینهای گروه B و همینطور ویتامین D، آهن، روی، سلنیوم، اسیدهای چرب امگا 3 را شامل میشود.
این موارد نشاندهنده این است که انواع گوشت قرمز برای بدن خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی را به همراه دارند. این موضوع سبب میشود تا بدن در مقابل بسیاری از بیماریها مقاوم شود. در ادامه به بررسی خواص برآمده از این مواد مغذی در گوشت قرمز خواهیم پرداخت.
خواص گوشت قرمز کدامند؟
با اینکه انواعی از گوشتهای قرمز وجود دارند اما خواصی مشترک را شامل میشوند که شامل گزینههای زیر میشود:
- موثر در بهبود و درمان کم خونی و رفع عوارض ناشی از آن از جمله بیحالی، کسلی، خستگی، افسردگی و ضعف بدنی
- مفید برای تامین آهن مورد نیاز بدن و بهبود بیخوابی ناشی از آن
- مفید برای رفع پوکی استخوان و بهبود تراکم استخوان بزرگسالان و کودکان
- مصرف این ماده غذایی برای بارداری توصیه میشود زیرا سبب تامین ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز برای تکامل رشد جنین خواهد شد
- موثر در بهبود متابولیسم بدن
- مفید برای عضلهسازی و حفظ عضلات برای ورزشکاران
- بسیار مفید برای سلامت مغز و جلوگیری از آلزایمر و بهبود حافظه
- گوشت قرمز تضمینی برای سلامت چشمها و جلوگیری از ابتلا به آب مروارید و ضعیف شدن چشمها محسوب میشود
- به دلیل وجود امگا 3 در ترکیبات آن مفید برای سلامت قلب محسوب میشود
- سلامت پوست و مو با مصرف متعادل تضمین خواهد شد
- بهبود حافظه و تقویت یادگیری را به همراه خواهد داشت
مضرات مصرف بیش از حد گوشت قرمز کدامند؟
نگه داشتن اعتدال در مصرف بسیاری از مواد غذایی نکته بسیار حائز اهمیت تلقی میشود که باید آنرا رعایت کرد تا از ابتلا به بسیاری از بیماریهای ناشی از زیادهروی جلوگیری شود. در مواردی که این مواد غذایی بیش از حد اعتدال مصرف شوند ممکن است آسیبهای زیر برای بدن ایجاد شود:
- ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
- ابتلا به بیماریهای گوارشی مانند یبوست
- ابتلا به برخی از انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ
- احتمال ابتلا تحریک سندروم روده تحریکپذیر
عوارض مصرف نکردن گوشت قرمز چیست؟
هر ماده غذایی مفیدی را اگر به اعتدال در رژیم غذایی طبق شرایط فیزیکی بدن استفاده کنیم از ابتلا به بسیاری از بیماریها دور خواهیم ماند. اما مصرف کم و قطع مصرف برخی دیگر از آنها ممکن است مشکلات جدی را برای سلامتی به همراه داشته باشد. از جمله عوارضی که در صورت عدم مصرف گوشت قرمز برای بدن ایجاد خواهد شد شامل گزینههای زیر میشود:
- کاهش عضلات و بافت عضلانی بدن به ویژه در ورزشکاران
- کم خونی
- ضعف، افسردگی و بیحالی
- عدم تامین ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن
نکته بسیار مهم اینکه افرادی که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی میکنند و گوشت قرمز را از رژیم غذایی روزمره خود حذف کردهاند جایگزین مناسبی برای تامین ویتامینها و مواد معدنی برآمده از آن را باید مصرف کنند.
نکاتی بسیار مهم در مورد گوشت قرمز
- هیچگاه گوشتهای فراوری شده از جمله سوسیس و کالباس را جایگزین گوشت قرمز نکنید
- گوشت تازه خریداری کنید و مصرف کنید و تا حد امکان از نوع منجمد آن پرهیز کنید تا خواص آن به طور کامل به بدن رسانده شود
- سعی کنید گزینههایی را انتخاب کنید که چربی کمتری نسبت به موارد دیگر دارد
- نمک را در انتهای پخت به آن اضافه کنید
سخن پایانی
در این متن به طور کامل در مورد خواص، مضرات و گزینههای مهمی در مورد گوشت قرمز را ارائه کردیم. بهتر است جانب اعتدال در مصرف آنرا رعایت کنید و از افراط و تفریط در مورد مصرف آن بپرهیزید.