خواص تخمه آفتابگردان برای سلامتی

خواص تخمه آفتابگردان بسیار بیشتر از یک خوراکی خوشمزه در زمان دیدن فیلم است. دانه های آفتابگردان مملو از مواد مغذی هستند. از این رو مصرف متعادل آن می تواند باعث تقویت ایمنی بدن شما شود.

همچنین خانم ها بهتر است این دانه مغذی را در میان وعده خود متعادل مصرف کنند. چرا که علائم پیش از پریود را کم می کند و از کم خونی نیز پیشگیری خواهد کرد. این دانه ریز و خوشمزه یک محرک برای بهبود قوای جنسی است.

ارزش غذایی تخمه آفتابگردان

قبل از آشنایی با خواص تخمه آفتابگردان ابتدا بهتر است با ارزش غذایی و ترکیبات مهم آن آشنا شوید. عناصر تشکیل دهنده ی دانه آفتابگردان شامل موارد زیر است.

مواد تشکیل دهنده تخمه آفتابگردانمیزان در 100 گرم
کالری585 کالری
فیبر8.5 گرم
چربی51.5 گرم
پروتئین20.77 گرم

دانه های آفتابگردان همچنین منبع عظیمی از ویتامین های زیر است.

  •  تیامین
  • ریبوفلاوین
  • نیاسین
  • پانتوتنیک اسید
  • فولات
  • کولین
  • ویتامین B6
  • ویتامین C
  • ویتامین E 

از طرفی این دانه های خوشمزه دارای مواد معدنی زیر نیز هستند.

  • کلسیم
  • آهن
  • منیزیم
  • منگنز
  • فسفر
  • پتاسیم
  • سدیم
  • روی

زمانی که شما این دانه های خوشمزه را میل می کنید ترکیبات گیاهی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک در بدن شما افرایش می کند. این ها ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی هستند که موجب بالا رفتن سیستم ایمنی بدن شما می شود.

مطلب پیشنهادی
خواص آبلیمو برای سلامت بدن و پوست + مضرات آن

خواص تخمه آفتابگردان برای سلامتی

خواص تخمه آفتابگردان برای بدن

1. بالا بردن سیستم ایمنی بدن

با خواص تخم آفتابگردان می توانید سیستم ایمنی خود را بالا ببرید. چرا که در ترکیبات این دانه ی خوشمزه ویتامین E بسیاری وجود دارد.

این ویتامین به همراه مواد معدنی چون روی و سلنیوم موجب تقویت بیشتر سیستم ایمنی بدن می شود. این سه ترکیب مانند آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند. در نتیجه این عملکرد ایمنی بدن در برابر بیماری عفونی و ویروسی بسیار بالا می رود.

2. کاهش استرس اکسیداتیو

خواص تخمه آفتابگردان موجب کاهش استرس اکسیداتیو می شود. چرا که دارای ترکیبات بسیار قوی از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها به دور سلول های بدن مانند یک لایه محافظ می پیچند.

این عملکرد باعث می شود تا استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد دیگر نتوانند به بدن آسیب برسانند. 

3. کاهش التهاب بدن

برای کسانی که التهاب کوتاه مدت یا مزمن دارند می توانند برای کاهش این التهابات از خواص تخمه آفتابگردان کمک بگیرند. چرا که این دانه ی خوشمزه  حاوی ویتامین E، فلاونوئیدها و سایر ترکیبات گیاهی است که می تواند التهاب را کاهش دهد.

مطلب پیشنهادی
خواص ماهی سالمون - 4 فایده بی نظیر + کالری و ارزش غذایی

یک مطالعه نشان داد که مصرف دانه های آفتابگردان و سایر دانه ها پنج بار در هفته منجر به سطوح کمتری از التهاب می شود. در نتیجه ی همین امر باعث کاهش عوامل خطر برای بیماری های مزمن می شود.

4. خواص تخم آفتابگردان برای قلب

خواص تخمه آفتابگردان موجب بهبود سلامت قلب می شود. چرا که این دانه ی خوشمزه سرشار از چربی های غیراشباع است. باید به این نکته اشاره کنیم سه چهارم فنجان تخمه آفتابگردان حاوی 14 گرم چربی است. چربی های غیراشباع قادر نیستند در بدن رسوب کنند.

مطالعات نشان می دهد که مصرف دانه ها از جمله تخمه آفتابگردان با کاهش میزان بیماری های قلبی عروقی، کلسترول بالا و فشار خون بالا ارتباط دارد.

ترکیبات دانه های آفتابگردان به کاهش فشار خون و سطح کلسترول بد کمک ویژه ای می کنند. مصرف آن ها همچنین باعث کاهش آریتمی قلب می شود. همه این اثرات به محافظت از بدن شما در برابر بروز اختلالات قلبی عروقی کمک می کند.

مطلب پیشنهادی
خواص خاکشیر (11 مورد بسیار کاربردی) + نحوه مصرف

5. افزایش سطح انرژی

خواص تخمه آفتابگردان باعث بالا رفتن سطح انرژی شما می شود. حال چگونه؟ میزان بالای پروتئین در تخمه آفتابگردان از قبل به افزایش سطح انرژی شما کمک می کند.

سایر مواد مغذی مانند ویتامین B و سلنیوم می توانند به شما در انرژی بخشیدن کمک کنند. ویتامین B1 یا همان تیامین موجود در دانه های آفتابگردان می تواند به شما در تبدیل غذا به انرژی کمک کند. در نتیجه این عملکرد بدن شما در روز می تواند کاملا فعال باشد.

از طرفی سلنیوم موجود در دانه های آفتابگردان می تواند جریان خون را در بدن افزایش دهد. از همین رو اکسیژن بیشتری به بافت های بدن می رسد.

نکته: یک مشت تخمه آفتابگردان می تواند به شما انرژی فوری دهد.

6. کاهش کلسترول با دانه آفتابگردان

کاهش کلسترول با دانه آفتابگردان

جالب است بدانید با کمک خواص تخمه آفتابگردان می توانید سطح کلسترول بد خون را پایین بیاورید. فیبر موجود در تخمه آفتابگردان سطح کلسترول LDL را در خون کاهش می دهد.

همچنین نیاسین یا ویتامین B3 موجود در دانه های آفتابگردان نیز قادر هستند سطح کلسترول های کل را کاهش دهند. از طرف دیگر ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک موجود در تخمه آفتابگردان کلسترول HDL یا خوب را افزایش داده و سطح کلسترول بد را کاهش می دهد.

مطلب پیشنهادی
خواص ماست برای پوست - فواید برای کودکان و زنان باردار

7. کاهش خطر ابتلا به سرطان

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان بیماری که هرروز بیشتر از قبل می شود می توانید از خواص تخمه آفتابگردان کمک بگیرید. در ترکیبات این دانه ی زیر و مغذی بتاسیتو استرول و فیتواسترول وجود دارد. این دو قادر هستند از بروز سرطان سینه به اندازه زیادی پیشگیری کنند.

نکته: ترکیب بتاسیتو استرول و فیتواسترول می تواند رشد تومورها را مهار کند و اندازه آن ها را کاهش دهد.

از آن جایی که دانه های آفتابگردان دارای فیبر فراوانی هستند بخش زیادی از ترکیبات ضد سرطانی آن مستقیما وارد روده ها می شود. از همین رو با مصرف تخمه آفتابگردان احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش پیدا می کند.

8. کمک به افزایش هوش

برای بالا بردن عملکرد مغز می توانید از خواص تخمه آفتابگردان بهره مند شوید. تخمه های آفتابگردان حاوی ویتامین B6 است. این ویتامین موجب فواید زیر برای مغز می شود.

  • بهبود خلق و خو
  • افزایش تمرکز
  • تقویت حافظه و هوش
مطلب پیشنهادی
7 مورد از مهمترین خواص ذرت + مواد مغذی و ویتامین‌ها

زمانی که شما دانه هایی مانند آفتابگردان را مصرف می کنید هورمون های سروتونین و نوراپی نفرین در سطح خون افزایش پیدا می کنند. این عملکرد موجب بهبود فعالیت مغزی می شود.

9. کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

زمانی که خانم ها به بلوغ می رسند هر ماه یک تخمک آزاد می کنند. که اگر این تخمک بارور نشود پریود یا همان قاعدگی اتفاق می افتد. به دلیل این اتفاق هورمون های بدن هر ماه در حال نوسان هستند.

بیشتر خانم ها 10 روز مانده به پریود بعدی خود احساس افسردگی، کسلی و گاهی درد را تجربه می کنند. این ها علائم نشانه ای از سندرم پیش از قاعدگی یا به اختصار (PMS) است.

داروهای شیمیایی زیادی وجود دارد که موجب کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) می شود. اما جالب است بدانید برخی از خوراکی ها می توانند مانند داروهای شیمیایی عمل کنند.

خواص تخمه آفتابگردان به گونه ای است که می تواند سطح هورمون ها در این زمان متعادل کند.

10. کمک به درمان کم خونی

اگر از کم خونی رنج می برید برای درمان آن می توانید از خواص تخمه آفتابگردان کمک بگیرد. چرا که این دانه ی خوشمزه دارای مواد معدنی آهن است.

مطلب پیشنهادی
خواص تخم کتان در دوران بارداری + 7 فایده شگفت انگیز آن برای بدن

در نتیجه مصرف دانه های آفتابگردان موجب بالا رفتن سطح آهن در بدن شما می شود. آهن ماده معدنی است که موجب تحریک تولید گلبول قرمز می شود. در نتیجه این خوراکی می تواند از باعث درمان کم خونی و پیشگیری از آن شود.

11. سم زدایی بدن با تخمه آفتابگردان

از دیگر خواص تخمه آفتابگردان این است که می تواند به سم زدایی بدن کمک ویژه ای کند. چرا که یکی از ویژگی های تخمه آفتابگردان این است که دارای فعالیت ضد باکتریایی قوی است.

از همین رو زمانی که شما این دانه های خوشمزه را مصرف می کنید به دلیل این ویژگی به حذف موثر باکتری ها و میکروب ها از سلول های بدن کمک موثری می کنند.

از طرفی جالب است بدانید این دانه های خوشمزه به دلیل مواد معدنی خاصی که دارند موجب بهبود عملکرد کلیه می شوند. از این رو بسیاری از مواد سمی از بدن دفع می شوند.

تخمه آفتابگردان برای مدیریت وزن

تخمه آفتابگردان برای لاغری

از خواص تخمه آفتابگردان می توانید برای کاهش وزن کمک بگیرید. تخمه آفتابگردان سرشار از پروتئین و فیبر است. در نتیجه زمانی که شما این دانه های مغذی را می خورید به شما احساس سیری طولانی مدت می دهند.

مطلب پیشنهادی
لاغری سریع با عرق زیره - کوچک شدن شکم با عرق زیره

زمانی که شما سیری طولانی مدت داشته باشید کمتر تمایل به مصرف غذا دارید. نهایتا در روز کالری کمتری مصرف خواهید کرد. از این رو موجب کاهش وزن می شود.

خواص تخمه آفتابگردان برای پوست

از خواص تخمه آفتابگردان می توانید برا بهبود و زیبایی پوست خود استفاده کنید. مصرف تخمه آفتابگردان باعث درخشندگی پوست شما می شود.

فعالیت ضد باکتریایی و ضد قارچی این دانه ها نیز از عفونت های پوستی می تواند جلوگیری می کند. در نتیجه ی این عملکرد پوست شما را شفاف نگه می دارد.

از طرف دیگر این دانه های خوشمزه به دلیل ترکیباتی مانند لینولئیک و اسید اولئیک به رشد کلاژن بیشتر کمک بسیار زیادی می کند. به دلیل این خاصیت زخم ها سریع تر بهبود پیدا می کنند. همچنین از تشکیل اسکار پیشگیری می کند.

خواص تخمه آفتابگردان در دوران بارداری

با مشورت پزشک خانم ها در بارداری می توانند از خواص تخمه آفتابگردان بهره مند شوند. این دانه خوشمزه سرشار از ویتامین E است. این ماده مغذی برای سلامت قبل از تولد بسیار مفید خواهد بود.

مطلب پیشنهادی
خواص جوانه شبدر که نمی دانستید + ارزش غذایی و کالری

این بدان معناست که ویتامین E به رشد نوزاد در داخل رحم کمک می کند. بنابراین تخمه آفتابگردان منبع تغذیه موثری برای زنان باردار و نوزادان آن ها است.

عوارض تخمه آفتابگردان

عوارض تخمه آفتابگردان

علاوه بر خواص تخمه آفتابگردان دارای عوارضی است که آن ها شامل موارد زیر هستند.

  • مصرف زیاد تخمه آفتابگردان ممکن است باعث استفراغ، معده درد و یبوست شود.
  • افرادی که به تخمه آفتابگردان حساسیت دارند ممکن است علائمی مانند استفراغ، بثورات، مشکلات تنفسی، تورم و خارش در اطراف دهان و غیره را نشان دهند.
  • تخمه آفتابگردان سرشار از کالری است. مصرف زیاد ممکن است منجر به افزایش وزن شود.
  • خوردن دانه های جوانه زده آلوده ممکن است منجر به عفونت باکتریایی (سالمونلا) شود.

در آخر:

خواص دانه آفتابگردان برای سلامت بدن بسیار مفید است. حتی خانم های باردار برای بهبود دوران بارداری پس از مشورت با پزشک خود می توانند از آن به اندازه متعادل مصرف کنند.

این دانه ی خوشمزه دارای ویتامین ها و مواد معدنی است که باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می شود. در نتیجه شما در برابر عوامل بیماری زا بسیار ایمن خواهید بود

منبع:
Pharmeasy
webmd

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید