بیماری ها و سلامت

5 راهکار آسان و خانگی برای درمان خلط ریه و پاکسازی آن

تولید خلط ریه و گلو یکی از فرآیندهای طبیعی بدن می باشد. اما گاهی به دلیل های مختلف خلط بیش از اندازه تولید می شود. به گونه ای که تنفس را برای شخص بیمار با خس خس یا مشکل همراه می کند. در این مقاله راهکارهای خانگی برای درمان خلط ریه را معرفی کرده ایم.

راهکارهای خانگی برای درمان خلط ریه

راهکارهای خانگی برای درمان خلط ریه

1. کاهش خلط ریه با اکالیپتوس

از زمان های دور گیاه و روغن اکالیپتوس یکی از روش های پاکسازی شش محسوب می شود. برای کاهش خلط ریه میتوان اکالیپتوس را به دو روش استفاده کرد. ساده ترین روش استفاده موضعی آن بر نزدیک بینی می باشد. روش دیگر این می باشد که اکالیپتوس را در مقداری آب ریخته و دستگاه تنفسی را با آن به مدت 10 دقیقه بخور داد. پس از انجام این کار ها شخص بیمار متوجه خواهد شد با چند سرفه خلط ریه اش کاهش پیدا خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
آسم - آشنایی با 9 نشانه خفیف و حاد آن + آسم عصبی چیست

اکالیپتوس و مشتقات آن تولید مخاط را در شش و دستگاه تنفسی متعادل می سازد و از طرفی شش را بسیار آسان پاکسازی می کند. با استفاده از اکالیپتوس و سرفه های بعد از آن ممکن است سوزشی در گلو و ریه ی خود احساس کنید. اما این سوزش کاملا طبیعی است. چرا که بعد از استفاده از آن خلط ریه با فشار کنده می شود.

2. مرطوب نگه داشتن هوای اطراف

این بسیار شنیده شده است که برای کاهش سرفه و خلط ریه هوای اطراف را بهتر است تا جای ممکن مرطوب نگه داشت. رطوبت باعث خواهد شد، مخاط شش و مخاط داخل دستگاه تنفسی نازک شود و عمل دم و بازدم به راحتی صورت گیرد. در دهه ی اخیر با وجود آلودگی خشکی هوا احتمال عفونت و بی اندازه شدن خلط ریه بسیار بالا رفته است. این پیشنهاد داده می شود که در محیط کار و خانه محیط را با روشن کردن بخور کمبود رطوبت جبران شود.

مطلب پیشنهادی
عمر مینای دندان را با 11 راهکار ساده افزایش دهید

3. نوشیدنی‌های گرم و متعادل سازی خلط ریه

هنگامی که دستگاه تنفسی به علت ازدیاد و خشکی خلط ریه و مخاط دستگاه تنفسی با مشکل روبرو می شود، در اکثر مواقع به بیمار نوشیدن مایعات گرم را پیشنهاد می دهند. مایعات گرم باعث خواهند شد گرفتگی های ناشی از خلط و مخاط نرم شود. در نتیجه ی این عمل مخاط ابتدا در دستگاه تنفسی و سپس در حلق به جریان می افتد.

4. مصرف خوراکی‌های تقویت کننده دستگاه تنفسی

یکی از راهکارهای بسیار مناسب برای کاهش خلط ریه و مخاط دستگاه تنفسی مصرف میوه هایی می باشد که مستقیما خلط و مخاط موجود در دستگاه تنفسی را درگیر خود می کنند.
برای مثال مصرف سیر کمک شایانی به کاهش خلط ریه در دوران سرماخوردگی خواهد کرد. سیر سرشار از آنتی اکسیدان های فراوان می باشد که ویروس و باکتری های ناشی از سرماخوردگی مبارزه خواهد کرد. سرماخوردگی خود عاملی می باشد که خلط ریه ها و مخاط بینی بسیار افزایش پیدا می کند.

مطلب پیشنهادی
علت خارش کف پا چیست؟ ( 10 دلیل + درمان خانگی)

برای کاهش خلط ریه یکی از خوراکی های بسیار مناسب زنجبیل و آبلیمو می باشد. این دو ماده ی خوراکی مقوی را می توان با یک دیگر مخلوط کرد و با مقداری آب دمنوش معجزه آسایی ر برای رفع خلط ریه و گلو درست کرد. زنجبیل و آبلیمو دو خوراکی می باشند که علاوه بر آن که مخاط دستگاه تنفسی را متعادل نگه می دارند بلکه باعث سبب پاکسازی سینوس های عفونی شده نیز می شوند.

از طرفی خوراکی های نام برده شده سرشار از آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال می باشند. این ماده ی بسیار مفید علاوه بر آن که دستگاه تنفس و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کنند. نقش موثری در مبارزه با عفونت های داخل شش نیز ایفا می کنند. در نتیجه ی این عمل زمانی که شش خالی از عفونت باشد، خلط ریه نیز به اندازه ای متعادل تولید خواهد شد. 

5. استفاده دم کرده‌ی ریشه شیرین بیان

همانطور که گفته شده است، خوردن مایعات و دمنوش های گرم کمک شایانی به رفع خلط ریه و مخاط اضافی دستگاه تنفسی خواهند کرد. یکی از خوراکی هایی که نیاز است آن را دم کرد و از مزایای آن بهره برد، ریشه ی شیرین بیان می باشد. این گیاه دارای خواصی چون آنتی باکتریالی، ضد التهابی و ضدعفونی کنندگی بالایی را دارا است. هر کدام از عوامل باکتریایی و غیره باعث تحریک شش خواهد می شود، در نتیجه ی تحریک ریه خلط ریه افزایش پیدا می کند و مشکلات خود را به همراه خواهد داشت. بنابراین با خوردن دم کرده ی ریشه شیرین بیان عوامل محرک ریه از بین خواهد رفت.

مطلب پیشنهادی
دیسکینزی (اختلال حرکتی) + علائم و درمان

در آخر:

ریه یکی از مهمترین قسمت های بدن به حساب می آید که کوچکترین عفونت و مریضی، شخص بیمار را می تواند برای مدت ها درگیر کرده و در مواقع حاد خطر مرگ را به همراه داشته باشد. بنابر تمام این دلیل با کوچکترین مشکل در ریه ی خود سریعا به پزشک باید مراجعه کرد.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *