طرز تهیه مربای بادمجان سالم و بدون شکرک + فواید مصرف آن
مربای بادمجان یکی از مرباهای لذیذی می باشد. این مربا به اندازه ای ظاهری خاص و وسوسه انگیز را دارا می باشد که می توان آن را در مهمانی ها به عنوان دسر خاص داخل سفره قرار داد.
طرز تهیه مربای بادمجان
تهیه ی مربای بادمجان ممکن است کمی زمان بر باشد. اما جلوه ی آن به اندازه ای می باشد که با کمی حوصله بدون شک از نتیجه ی نهایی آن راضی خواهید بود.
مواد اولیه برای تهیه مربای بادمجان
بادمجان نازک و قلمی: یک کیلوگرم
شکر: یک کیلو و نیم
آب: به اندازه ای که آب کاملا روی بادمجان ها را بگیرد.
وانیل: یک قاشق چای خوری
آهک: چند قاشق غذا خوری
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربای بادمجان
1. ابدا باید مقدار آهک را در ظرفی کاملا حل کنیم. سپس محلول را از داخل صافی رد می کنیم تا ذرات حل نشده از محلول جدا شوند.
2. بادمجان ها را پوست می گیریم و برای یک روز کامل آن را داخل آب آهک می خوابانیم.
3. پس از گذشت 24 ساعت بادمجان ها را از آب آهک خارج می کنیم. بادمجان ها را می شوییم.
4. در این مرحله برای 24 ساعت باید بادمجان ها را در آب خالی بخوابانیم . در این 24 ساعت چند بار آب بادمجان ها را عوض می کنیم. این کار را بابت این انجام می دهیم که آب آهک کامل از داخل بادمجان ها خارج شود.
5. پس از گذشت 24 ساعتی دیگر بادمجان ها را داخل ظرفی می گذاریم. تا جایی که روی آن آب بیاید رویش آب می ریزیم و برای چند دقیقه اجازه می دهیم با آ جوش بخورد. سپس آن را آبکش می کنیم. مجدد با آب تمیز برای چند بار دیگر این کار را انجام می دهیم. این کار را به قدری تکرار می کنیم تا مطمئن شویم، آب آهک از آن خارج شده است.
6. پس انجام تمام این مراحل و اطمینان خاطر از خروج کامل آهک از بادمجان ها، به سراغ درست کردن شهد می رویم . تمامی شکر را با آب یک لیتر آب در ظرفی لعابی می ریزیم. شعله را بر روی متوسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم این دو ترکیب با یکدیگر به قوام بیاید.
7. پس از آن که شهد شکر و آب ما به قوام آمد بادمجان را به آن اضافه می دهیم. برای پخت آن نیاز به 12 ساعت زمان می باشد.
8. پس از گذشت 12 ساعت مربای بادمجان ما پخته است. اما 10 دقیقه قبل از آن که حرارت را خاموش کنیم به مربای بادمجان خود وانیل و آبلیمو را اضافه می کنیم و می گذاریم تمامی مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
9. پس از پخت کامل مربای بادمجان اجازه می دهیم در دمای آشپزخانه خنک شود، سپس آن را داخل ظرف مورد نظر می ریزیم.
چگونه مربا بادمجان بدون شکرک داشته باشیم؟
- در پخت مربای بادمجان میزان شکر مصرفی بیشتر از کیلوگرم بادمجان ها می باشد. باید حواسمان باشد این میزان بیشتر به قدری نباشد که مربای ما شکرک بزند.
- در هنگام پخت مربای بادمجان برای جلوگیری از شکرک به آن مقداری خوراکی که حاوی خاصیت اسیدی می باشد به مربا اضافه می کنیم. این خوراکی آبلیمو و یا جوهر لیمو می تواند باشد.
خواص مربای بادمجان
- بادمجان ها پس از پخته شدن خاصیت آنتی اکسیدانی که دارند چند برابر می شود. در نتیجه مصرف متعادل از مربای بادمجان به خصوص در هنگام صبح، سیستم دفاعی بدن را تقویت خواهد کرد. در نتیجه ی آن بدن را در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا مقاوم خواهد کرد.
- مربای بادمجان دارای ویتامین خانواده B می باشد. این ویتامین ها به اندازه ی شایانی متابولیسم بدن را افزایش خواهند داد.
- این نکته قابل اهمیت می باشد که پس از پخت، مواد غذایی بسیاری از فیبر خود را از دست خواهند داد. اما مقدار کمی فیبر نیز می تواند کمک خوبی برای تقویت معده و دستگاه گوارشی باشد.
موارد منع مصرف مربای بادمجان
- افرادی که دارای دیابت می باشد، نه تنها از مربای بادمجان نباید مصرف کنند. بلکه از تمامی مرباهای دیگر نیز نباید مصرف کنند. چرا که مربا ها سرشار از گلوکز یا همان قند می باشد.
- برخی افراد به بادمجان حساسیت آلرژیک دارند. این افراد نیز از مصرف این مربا باید خودداری کنند.
- خانم های باردار و شیرده بهتر است با مشورت پزشک مربای بادمجان میل کنند.
در آخر:
مربای بادمجان طعمی دلپذیر و ظاهری وسوسه انگیز دارد. اما باید در نظر داشت این مربا را نیز باید بسیار متعادل مصرف کرد. چرا که زیاد مصرف کردن آن باعث مشکلاتی مانند بالا رفتن قند خون و اضافه وزن خواهد شد.
سلام . ممنون . کاش اگر روشی بدون آهک بود مینوشتین . چون اونطور که شنیدم آهک خیلی مضره .
ممنون
سلام همراه عزیز کوئیک فیت.
ممنون بابت نظرتون.
حتما در آپدیت جدید طرز تهیه مربای بادمجون بدون آهک رو هم لحاظ می کنیم.