تغذیهرژیم مادرانسلامت زنانغذاهای سالم

کنجد در بارداری – 4 خاصیت اصلی (کالری + ارزش غذایی)

آن هنگام که خانم ها متوجه بارداری خود می شوند، اغلب به دنبال رژیم غذایی سالم برای بهبود سلامت جنین و خود می گردند. خوردن کنجد در بارداری و باقی خوراکی ها که تا قبل از آن شاید ضرورتی برای خانم ها نداشته، ممکن است برای آن ها ضرورت پیدا کند.

در این مقاله خوردن کنجد در دوران بارداری را مورد صحبت قرار داده و سوال های رایج خانم ها در این باب را پاسخ داده ایم.

آیا خوردن دانه کنجد در بارداری بی خطر است؟

یک تصور غلط اما رایج وجود دارد که تخم کنجد می تواند باعث سقط جنین شود. تارا گیدوس، مشاور تغذیه مجله کودک آمریکایی در کتاب خود با عنوان “آشپزی دوران بارداری و تغذیه” می گوید که برخی غذاها دارای گرمی هستند که می تواند به کودک آسیب برساند.

وی همچنین خاطرنشان می کند که هیچ علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد و نیازی به جلوگیری از خوردن دانه کنجد در بارداری نیست؛ بنابراین، بهتر است در دوران بارداری مصرف کنجد در حد اعتدال قرار گیرد.

مطلب پیشنهادی
با 14 خواص گرمک میوه لذیذ تابستانی آشنا شوید

فواید و ضرورت مصرف کنجد در دوران بارداری

فواید کنجد در دوران بارداری

1.تامین کلسیم با مصرف کنجد در بارداری

طبق گفته کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG)، میزان توصیه شده رژیم غذایی کلسیم 1000 میلی گرم در روز برای خانم های باردار لازم است. دانه کنجد حاوی حدود 989 میلی گرم کلسیم در 100 گرم است.

کلسیم در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای جنین مانند هر ماده ی معدنی دیگری ضروری می باشد. این ماده معدنی به رشد و شکل گیری استخوان ها در طی دوران بارداری به جنین بسیار کمک خواهد کرد. از طرفی زمانی که کلسیم در بدن مادر باردار به اندازه باشد، دیگر دندان درد در بارداری به احتمال کمتری به سراغ خانم ها بیاید.

2. رفع یبوست دوران بارداری

یبوست در بارداری یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از خانم های باردار با آن روبرو می شوند. علت این عارضه گوارشی به دلیلی عدم تحرک و اختلالات عملکرد هضم غذا می باشد. خانم ها با مصرف کنجد در بارداری تا حد بسیاری این مشکل گوارشی دردناک را برطرف خواهند کرد.

مطلب پیشنهادی
15 نشانه افسردگی پس از زایمان (راه درمان و علت ابتلا)

3. بالا بردن سیستم دفاعی بدن

مصرف کنجد بخاطر ویتامین هایی مانند E و مواد معدنی حیاتی به بالا بردن سیستم دفاعی کمک خواهد کرد. در دوران بارداری بسیار لازم می باشد، بانوان برای سلامت خود و جنین، میزان آنتی اکسیدان های بدن خود را بالاتر از حد طبیعی ببرند، که کنجد در بارداری این مزیت را برای بانوان به همراه دارد.

هنگامی که آنتی اکسیدان ها در بدن مادر بالا باشد، بدن قادر می باشد در برابر سرماخوردگی و انواع آنفولانزا قوی تر حاضر شود. از طرفی وجود این ماده حیاتی کمک خواهد کرد مادر باردار در برابر عفونت های این دوره در امان باشد.

4. جلوگیری از کم خونی فقر آهن

 میزان مورد نیاز آهن در دوران بارداری دو برابر است و کمبود آن ممکن است باعث کم خونی شود. میزان دریافت رژیم غذایی مرجع (RDI) روزانه 27 میلی گرم است، و به احتمال زیاد تخم کنجد حدود 14.8 میلی گرم در 100 گرم می باشد.

مطلب پیشنهادی
بارداری پوچ چه علائمی دارد + آشنایی با راه های درمان

اثرات جانبی مصرف بیش از حد بذر کنجد در دوران بارداری

در حالی که بانوان در 3 ماهه اول بارداری قرار دارند، پیشنهاد می شود از کنجد و مشتقات آن زیاد مصرف نکنند. چرا که این دوره رحم بسیار ضعیف می باشد و هر عاملی تحرکی می تواند بارداری را تهدید کند.

نکته: اگر بعد از خوردن دانه‌های کنجد در بارداری علامت هرگونه لکه بینی مشاهده شد ، با پزشک حتما باید مشورت شود.

اگر بانوان باردار سابقه آلرژی به دانه ها را دارند، در دوران حاملگی نیز از خوردن آن باید اجتناب کنند. این نکته قابل بیان است که دانه ها، از جمله کنجد، جزء آلرژن های غذایی رایج شناخته شده هستند.

سوالات متداول

 بذر کنجد سیاه و دانه کنجد سفید

1. آیا بذر کنجد سیاه از دانه کنجد سفید سالم تر است؟

هر 2 دانه کنجد سیاه و سفید ترکیب یکسانی دارند و تفاوت ها فقط در طعم و بو است. دانه های سیاه پوسته خود را حفظ می کنند، در حالی که دانه های سفید پوسته خود را برداشته اند.

مطلب پیشنهادی
اگر خسته و کسل هستید، این خوراکی های انرژی زا را بخورید

هیچ علمی وجود ندارد که بگوییم یکی از دیگری سالم تر است؛ بنابراین خوردن هر کدام از انواع کنجد در بارداری مفید می باشد.

2. آیا در دوران بارداری روغن کنجد (روغن جینژلی) بی خطر است؟

روغن دانه کنجد می تواند گزینه مناسبی باشد، مانند روغن زیتون یا روغن کانولا. این نوع روغن به رفع نیاز افراد به چربی های سالم کمک کند. این چربی ها ممکن است ویتامین ها و مواد معدنی محلول در چربی را جذب کنند که برای سلامتی خانم های باردار و کودک آن ها ضروری می باشد.

ارزش غذایی و کالری کنجد

تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)567 کیلوکالری
کربوهیدرات26.04 گرم
پروتئین16.96 گرم
چربی48.00 گرم
آب5.00 گرم
فیبر16.90 گرم
قند0.48 گرم
کنجد در بارداری
نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم131.00 میلی گرم
آهن7.78 میلی گرم
منیزیم346.00 میلی گرم
فسفر774.00 میلی گرم
پتاسیم406.00 میلی گرم
سدیم39.00 میلی گرم
روی10.23 میلی گرم
مس1.46 میلی گرم
منگنز1.43 میلی گرم
سلنیم34.40 میکروگرم
کنجد در بارداری

در آخر:

مطلب پیشنهادی
سفت شدن شکم در بارداری چرا ایجاد می‌شود؟ راه کنترل

مصرف کنجد در بارداری و باقی مغز ها بسیار حیاتی می باشد؛ چرا که این ریز خوراکی ها نیاز های طبیعی بدن یک مادر باردار را تا حدود زیادی برطرف می کند.

اما این را باید در نظر داشت بسته به میزان وزن و واکنش بدن مادر باردار، پزشک متخصص باید مصرف روزانه ی آن را در این دوران بگوید؛ چرا که زیاده روی در میل کردن آن ها مضرات خود را نیز به همراه دارد.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *