سلامت زنان

سفر در بارداری – پاسخ به سوالات متداول مادران باردار

سفر در بارداری یکی از مسائلی است که خانم های باردار و خانواده ها برای آن اغلب دچار تردید می شوند. اما این را باید در نظر داشت باشید اگر مادر باردار تمامی نکات ایمنی و سلامت خود و جنین را رعایت کند بدون شک سفر بدون خطری را تجربه خواهند کرد.

مادران باردار باید این را در نظر داشته باشند هنگام سفر بیشتر از هر زمان دیگری باید مراقب خوراک و استراحت دادن به پاهای خود باشند و احتیاط های لازم مانند واکسیناسیون و بیمه مسافرت خود را حتما انجام داده و همراه خود داشته باشند. از طرفی برای آن که احتیاط را کامل رعایت کنند، پیشنهاد می شود از پرونده پزشکی و دوران بارداری خود یک کپی به همراه داشته باشند.

آیا سفر در بارداری خطرناک است؟

آیا سفر در بارداری خطرناک است؟

برای اکثر خانم ها تا زمانی که مشکل بارداری سخت نداشته باشند یا به برخی از بیماری ها مبتلا نباشند سفر در بارداری امن است. اما این سفر امن تنها تا هفته 29 بارداری می تواند برای مادر و جنین بی خطر باشد.

مطلب پیشنهادی
بادام هندی در بارداری خطرناک است؟ + مضرات احتمالی

بهترین زمان برای سفر در دوران بارداری کی است؟

بهترین زمان برای سفر در بارداری برای خانم های باردار بین هفته 14 تا هفته 28 ام است؛ چرا که بیشترین مشکلات بارداری در سه ماهه اول و سوم اغلب رخ می دهد. تقریبا این دوران دوران پرخطری است.

در سه ماهه دوم بارداری بخاطر تغییرات هورمون ها انرژی مادر باردار بیشتر می شود و ویار صبحگاهی او معمولا از بین می رود و به راحتی می تواند مسافرت کند.

چه زمانی سفر کردن در بارداری خطرناک است؟

اگر مادری در بارداری بیماری خاصی داشته باشد یا به مسمومیت های دوران بارداری مبتلا شده باشد از جمله پره اکلامپسی اغلب پزشکان سفر در بارداری را به آن ها توصیه نمی کنند.

همچنین ممکن است در سه ماهه دوم نیز رحم مادر باز به دلایلی ضعف داشته باشد یا کیسه آب و غشا دور جنین مستعد آسیب دیدن باشد با هم برای سلامت جنین پزشک به مادر سفر را توصیه نمی کند.

مطلب پیشنهادی
حالات مادر در بارداری هفته به هفته (رشد جنین از هفته اول تا آخر)

آیا همه مناطق و کشورها برای سفر در زمان بارداری امن است؟

آیا همه مناطق و کشورها برای سفر در زمان بارداری امن است

خیر. سفر در بارداری محدودیت های منطقه ای را با خود به همراه دارد. برای مثال مادران باردار در مناطقی که بیماری زیکا شیوع دارد نباید بروند.

نکته: زیکا نوعی بیماری است که توسط نیش پشه به انسان منتقل می شود. این بیماری باعث می شود جنین رشد درستی داشته باشد و احتمال ناقص به دنیا آمدن آن بسیار بالا می رود

همچنین در برخی از مناطق و کشور ها بیماری های مالاریا به شدت شایع است و پزشکان به مادرانی که دائم در سفر هستند توصیه می کنند در دوران بارداری خود به این مناطق سفر نکنند. اما بهتر از همه این است که از یک سایت جهانگردی مناطق خطرناک در بارداری را پیدا کنید.

قبل از سفر در بارداری چه نکاتی را باید مد نظر بگیرند؟

برای سفر در بارداری نکاتی وجود دارد که اگر آن ها رعایت شوند سفری ایمن و راحتی را مادر باردار و همراهانش خواهند داشت.

  • قبل از سفر نزد یک متخصص زنان و زایمان رفته و معاینات لازم را انجام دهید.
  • برای سفر های طولانی زمان تخمین زده برای زایمان را حتما به خاطر داشته باشید و آن را اطرافیان خود بگویید تا بدانند در چه شرایطی هستید.
  • با تجویز پزشک مقداری از داروهای بدون نسخه مانند مسکن های بدون ضرر، پماد بواسیر کیت کمک ها اولیه و همچنین ویتامین های دوران بارداری را تهیه کرده و با خود به سفر ببرید.
  • مطمئن باشید واکسن های لازم در دوران بارداری را قبل از سفر زده اید.
  • مسیر مقصد سفر خود را بررسی کنید و تا جای ممکن مسیر های کوتاه تر و هموار تر را انتخاب کنید.
  • حتما بیمه مسافرتی را تهیه کنید.
مطلب پیشنهادی
مصرف هندوانه در بارداری - 8 خاصیت آن برای مادر و جنین + مضرات

در چه مواقعی هنگام سفر در دوران بارداری باید اورژانس را خبر کرد؟

در چه مواقعی هنگام سفر در دوران بارداری باید اورژانس را خبر کرد

برای سفر در بارداری هر چقدر همیشه آماده باشید ممکن است شرایطی پیش بیاید که باید سریعا با اورژانس تماس بگیرید.

  • خونریزی واژن
  • درد یا انقباضات غیر طبیعی در ناحیه شکم و لگن
  • پاره شدن کیسه آب جنین
  • علائم و نشانه های پره اکلامپسی
  • استفراغ و اسهال شدید
  • ورم غیر طبیعی دست و پا

آیا لازم است قبل از مسافرت یک متخصص را در مقصد پیدا کنیم؟

بله. این را همیشه در نظر داشته باشید برای سفر در بارداری حتی اگر تمام نکات سلامتی و ایمنی را رعایت کرده باشید لازم است پس از  رسیدن به مقصد ابتدا دنبال یک متخصص یا مرکز بهداشت در نزدیکی خود پیدا کنید؛ چرا که هر زمان ممکن است مادر باردار به پزشک احتیاج داشته باشد.

چگونه از ترومبوز ورید پا هنگام مسافرت در بارداری جلوگیری کنیم؟

چگونه از ترومبوز ورید پا هنگام مسافرت در بارداری جلوگیری کنیم

ترومبوز وریدی شرایطی است که لخته های خون در رگ های ناحیه ساق پا و انگشتان پا ایجاد می شود البته در باقی نواحی بدن نیز این اتفاق می تواند رخ دهد.

مطلب پیشنهادی
سرگیجه در بارداری ؛ بررسی دلایل + 7 راه درمان سریع

ترومبوز وریدی می تواند به یک وضعیت خطرناک هنگام سفر در بارداری تبدیل شود؛ چرا که این لخته های خون می تواند در رگ ها به حرکت در بیایند و به سمت ریه روند و آنجا مشکلات بسیار زیادی برای مادر باردار و جنین رخ خواهد داد.

نشستن های طولانی مدت یا ساکن بودن طولانی مدت در مسافرت می تواند خطر ابتلا به ترومبوز وریدی را افزایش دهد. این نکته قابل اهمیت است این عارضه در زمان بارداری چند برابر می شود.

برای کاهش خطر ابتلا به ترومبوز ورید لازم است نکات زیر را رعایت کنید:

  • نوشیدن مایعات زیاد
  • پوشیدن لباس های گشاد و راحت
  • در هنگام مسافرت با ماشین لازم است در فواصل منظم توقف کرده و مادر باردار کمی راه رود و فشار روی پا و لگن را کاهش دهد.

غذا و خوراکی هنگام سفر در بارداری باید چگونه باشد؟

مادران باید قبل از سفر در بارداری از پزشک خود باید ها و نباید های غذایی را تهیه کند و تا جای ممکن آن ها را رعایت کند. نوشیدن آب مهمترین خوراکی برای مادران در مسافرت است، در نتیجه حتما با خود بطری های آب همراه داشته باشند و تا جای ممکن از شیر ها آب پارک ها آب ننوشند؛ چرا که ممکن است دچار ویروس شوند.

مطلب پیشنهادی
کنترل وزن در دوران بارداری فقط با رعایت 5 نکته موثر

همچنین این نکته را باید به خاطر داشته باشند هنگام بارداری زمان مناسبی برای تست غذاهای مختلف نیست، بلکه این امکان وجود دارد برای مثال گوشت کامل طبخ نشده باشد و مادر دچار انگل شود.

در آخر:

نکات لازم برای سفر در بارداری

سفر در بارداری با توجه به سوالات رایجی که در بلا به آن ها پاسخ داده شد می تواند برای مادر بسیار امن باشد و روحیه او را بهتر کند و از طرفی حس شادی برای رشد و روحیه جنین بسیار مناسب است.

اما این را باید در نظر داشته باشید قبل از سفر حتما پیش یک متخصص زنان رفته و او تایید کن آیا می توانید به مسافرت بروید یا بهترین سبک مسافرت رفتن را برایتان مشخص کند.

منبع: nhs
منبع: acog

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *