تغذیهغذاهای سالم

به لیمو چه خواصی دارد؟ 7 خاصیت برجسته + ممنوعیت‌های مصرفی

به لیمو گیاه بومی آمریکای جنوبی است. ‌ویژگی‌های دارویی و درمانی قدرتمند این گیاه باعث شده است تا به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی سراسر جهان مورد استفاده قرار بگیرد. با ادامه متن همراه باشید تا اطلاعات جالب و کاملی را در رابطه با این گیاه در اختیارتان قرار دهیم.

شناخت بیشتر گیاه به لیمو

یکی از بهترین موارد کاربرد به لیمو استفاده از آن به شکل دمنوش است. برگ آنرا برای تهیه طعم دهنده‌های مختلف برای سالاد، انواع سس و نوشیدنی‌ها یا حتی برخی از مرباها می‌توان به کار برد.

استفاده به روش‌های سنتی از این گیاه مورد علاقه اکثر افراد است. با انجام تحقیقات مدرن مشخص شده است که ارزش بالایی برای سلامتی بدن دارد و بسیار مفید برای سلامتی عمل می‌کند.

خواص به لیمو

گیاه به لیمو دارای برگ‌هایی تیز و سطحی تقریبا کرکی است که گل‌های ریز به رنگ سفید و بنفش دارد. برگ‌های این  گیاه عطری دلپذیر شبیه عطر لیمو را دارند که به همین دلیل آنرا به لیمو نامیده‌اند.

مطلب پیشنهادی
سنبل الطیب چه خواصی دارد؟ بررسی عوارض + نحوه مصرف

طبع گیاه به لیمو چیست؟

همانطور که اشاره شد، از گذشته تا به حال از این گیاه برای جنبه‌های مختلف درمانی در طب سنتی به کار برده می‌شود. طبع به لیمو گرم و خشک است.

جالب اینکه درختچه این گیاه همیشه سبز است و می‌تواند حدود 3 متر رشد داشته باشد. در ایران بیشتر در مناطق شمالی کشور این گیاه را کشت می‌کنند.

کاربرد به لیمو برای دریافت فواید آن

از این گیاه مفید در کشورها و فرهنگ‌های مختلف به کار برده می‌شود که به دلیل داشتن خواص بسیار، مصرف آن در بیشتر مناطق رواج یافته است. علاوه بر داشتن عطر، خاصیت‌های بیشماری را برای سلامتی به همراه دارد.

از این گیاه در آشپزی و مواد خوراکی می‌توان استفاده کرد، زیرا دارای ارزش غذایی بالایی است که برای سلامتی نقش به سزایی را ایفا می‌کند. از جمله فواید غذایی این ماده غذای می‌توان به روغن‌های فرار، فولیک اسید، خواص آنتی اکسیدانی، سیترال، گرانیول، فلاونوئیدها و ترپنوئیدها اشاره کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص زیتون ضامن سلامتی؛ 7 مورد مهم از فواید زیتون برای بدن

مهمترین خواص به لیمو برای سلامت بدن

بذر این گیاه را می‌توانید تهیه کنید و در منزل در یک گلدان بزرگ یا باغچه خود کشت کنید. با رشد کامل و برداشت آن، می‌توانید از خواصی که در ادامه برایتان خواهیم گفت بهره مند شوید.

1. تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

آنتی اکسیدان‌های موجود در ترکیبات این گیاه، موجب کاهش و دفع رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود. از این رو با افزایش گلبول‌های سفید موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

فواید دمنوش به لیمو

دمنوش این گیاه موجب سم زدایی و پاکسازی سیستم تنفسی می‌شود و به از بین رفتن خلط‌ها در دستگاه تنفسی کمک شایانی را ایجاد خواهد کرد. از این دمنوش برای میان وعده بهره ببرید.

2. به لیمو برای کاهش وزن

مصرف به لیمو در هر وعده فقط 2 کالری به بدن می‌رساند و تاثیرات مهمی را ایجاد می‌کند که باعث می‌شود از ریزه خواری و مصرف تنقلات کاسته شود. از طرفی ترکیبات دمنوش این گیاه مفید، متابولیسم بدن را افزایش خواهد داد که به چربی سوزی بیشتر کمک می‌کند. این دمنوش را بدون قند بین فعالیت بدنی برای کاهش وزن استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی
مهمترین خواص شیرین بیان در 9 مورد (سلامت کبد، پوست و معده)

3. پیشگیری از آسیب‌های عضلانی و تقویت عضلات

از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد به لیمو می‌توان به خاصیت آنتی اکسیدانی قوی آن اشاره کرد که از بروز آسیب‌های احتمالی برای عضلات کاملا جلوگیری می‌کند.

عضله سازی با به لیمو

راهکارهای مناسبی برای پیشگیری از وارد شدن آسیب به عضلات و ماهیچه‌ها بر اثر فعالیت‌های ورزشی وجود دارد. بهره از دمنوش به لیمو یکی از این راهکارها است که روزانه می‌توان از آن بهره‌مند شد.

علاوه بر این موضوع موجب افزایش استقامت بدن و رشد عضلانی نیز می‌شود. به بازسازی مفصل‌های آسیب دیده کمک کرده و سبب تسکین درد مفصل‌ها خواهد شد.

4. کاهش استرس و اضطراب

تعادل هورمون‌های بدن توسط آنتی اکسیدان‌های موجود در به لیمو امکان پذیر است. این تاثیرات شاید چشمگیر نباشد اما بسیار آرامبخش است و برای افرادی که دچار ناراحتی‌های عصبی هستند توصیه می‌شود. با کمک دمنوش برگ‌های این گیاه می‌توان ذهن را تسکین داد و بدن را آرام کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص رزماری (آشنایی با 15 خاصیت کاربردی این گیاه معطر)

5. خواب بهتر

کاهش یافتن تنش‌ها و استرس‌ها توسط به لیمو موجب می‌شود تا اختلالات خواب برطرف شوند. وجود هورمون ملاتونین در ترکیبات این گیاه موجب می‌شود تا خواب در طول شبانه روز تنظیم شود.

خواب بهتر با به لیمو

نوشیدن چای این گیاه راه کمکی برای افزایش تولید این هورمون در بدن است. تسکین بدن و آرامش ذهن توسط این نوشیدنی برای بدن به ارمغان آورده می شود.

6. کاهش یافتن التهابات

آسیب‌های متعدد ممکن است سبب بروز مشکلات حرکتی و تخریب مفاصل شوند. جراحت یا افزایش سن ممکن است سبب بروز این آسیب‌ها شوند. برای ترمیم و بازگشت سلامتی لازمست تا راهکارهایی به کار گرفته شوند.

به لیمو برای کاهش درد مفاصل و تسکین آنها به طور مستقیم اثر گذار است و به بازسازی مفاصل آسیب دیده سرعت می‌بخشد که علت آن عملکرد بالقوه آنتی اکسیدانی در این گیاه است. البته بهتر است از آن در کنار درمان اصلی به کار گرفت.

7. هضم بهتر

رفع مشکلات معده و سوء هاضمه توسط دم کرده به لیمو امکان پذیر است. از این گیاه دارویی برای درمان مشکلات معده مانند موارد زیر می‌توان استفاده کرد:

  • بهبود گرفتگی‌ها و اسپاسم معده
  • آرامش بخشیدن به معده
  • جلوگیری از بروز نفخ و همینطور دل‌پیچه
  • تنظیم اشتها و جلوگیری از پرخوری
  • بهبود فرایندهای متابولیکی
مطلب پیشنهادی
خواص بومادران برای جنبه‌های مختلف درمانی در 13 مورد

موارد مصرف به لیمو

به لیمو را به شکل‌های مختلف مانند تازه، خشک کرده یا روغن و عصاره‌ای از فروشگاه‌ها و عطاری‌ها می‌توان تهیه کرد. بسته به نوع کاربرد می‌توان مورد مناسب را انتخاب کرد.

روغن آن سرشار از آنتی اکسیدان است و می‌توان با مصرف مقدار مجاز در رژیم غذایی از خواص آن بهره کافی را برای سلامتی دریافت کرد. برگ گیاه به صورت خشک شده برای تهیه غذاهایی همچون انواع کوکو یا شربت و ژله، عطر برنج و انواع دمنوش‌ها استفاده کرد.

کاربردهای به لیمو

از برگ‌های آن برای تزئین و زیبایی ظاهر انواع سالاد سبزیجات و میوه می‌توان بهره برد. پودر به لیمو برای عطر بسیاری از غذاها بسیار طرفدار دارد و مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از ترکیبات این گیاه برای تهیه داروها، روغن، کپسول یا طعم دهنده‌های دارویی استفاده می‌شود.

مضرات و موارد منع مصرف به لیمو

  • افرادی که حساسیت‌های پوستی خفیفی دارند، ممکن است بر اثر مصرف بیش از حد این گیاه دچار مشکلاتی شود.
  • افراد مبتلا به اختلالات کلیوی بهتر است از مصرف این گیاه خودداری کنند.
  • استفاده موضعی مخمر پودر به لیمو ممکن است در بعضی افراد ایجاد حساسیت کند.
  • ممکن است مصرف بیش از حد آن سبب کاهش ضربان قلب، تحریک روده‌ها و رحم شود.
  • افرادی که مشکلات قلبی دارند تا جای ممکن از مصرف این گیاه بهتر است پرهیز کنند.
  • دوران بارداری و شیردهی از حساسیت بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل نباید از گیاهان دارویی بدون مشورت پزشک در این دوران استفاده کرد.
مطلب پیشنهادی
خواص گل محمدی و 7 کاربرد مهم آن برای مشکلات بدنی

نکات پایانی

در این متن نکات متعددی از جمله خواص به لیمو، مضرات و ممنوعیت‌های مصرفی، کاربرد و شکل‌های مصرف آنرا برایتان بیان کردیم. بهتر است از تمام گیاهان دارویی برای بهره از جنبه‌های درمانی به اعتدال مصرف کرد تا از بروز عوارض احتمالی آنها جلوگیری شود.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *