رژیم افزایش وزنرژیم کودکان

افزایش وزن نوزاد تا 6 ماهگی (نکات مهم سلامت وزن)

افزایش وزن نوزاد از جمله نگرانی‌ها و دغدغه‌های مادران است تا نوزادشان رشد کند و ضعیف نباشد. البته تقویت نوزاد راه و روش‌های مخصوص خود را دارد.

زیرا در این دوران معده نوزاد از حساسیت بالایی برخوردار است و نباید از راهکارهای غیر اصولی برای وزن گرفتن نوزاد استفاده کرد. از این رو در این متن سعی کرده‌ایم تا موارد و نکات مهمی را در این مورد ارائه دهیم تا نگرانی‌های مادران را برطرف سازد.

چرا وزن نوزاد افزایش نمی‌یابد؟

وزن نوزادان حین تولد بین 2/5 کیلوگرم الی 3/5 کیلوگرم متفاوت است. کوچولوها از وقتی که متولد می‌شوند تا 6 ماهگی، هر ماه حدود 120 گرم باید وزن بگیرند و حدود 2 سانت و نیم باید قد بکشند. در مواردی که نوزاد کمتر از هفته‌ای 29 گرم وزن گرفته باشد و رشد قدی نداشته باشد، مادران و پزشکان متخصص لازم است تا به طور کامل وضعیت را بررسی کنند.

افزایش وزن نوزاد تا 6 ماهگی

گاهی نوزادان به دلیل حساسیت داشتن به شیر مادر و حتی به شیر خشک ممکن است تا مدتی وزن نگیرند و این موضوع به این دلیل است که غذای کافی و مورد نیاز برای بدن نوزاد و تکامل رشد تامین نشده است. حتی عدم افزایش وزن ممکن است به این دلیل باشد که نوزاد پر جنب و جوش است و به اندازه کافی نمی‌خوابد و بدن زمانی را برای افزایش رشد، ندارد.

مطلب پیشنهادی
انواع شیر خشک آپتامیل ؛ کدام نوع برای نوزاد مناسب است؟

برای افزایش وزن نوزاد چه باید کرد؟

برای اینکه بتوان وزن نوزاد را افزایش داد نباید به راهکارهای غیر اصولی رو آورد. تنها غذایی که نوزاد باید تا 6 ماهگی نوش جان کند و حق مسلم اوست، شیر مادر است.

شیر مادر تمام نیازهای بدن نوزاد به انواع ویتامین و مواد مغذی را تامین می‌کند. اما مادرانی که قادر به شیر دادن به نوزاد خود نیستند نیاز است تا از شیر خشک برای این منظور استفاده کنند و شیر خشک نیز بسیاری از مواد مورد نیاز بدن نوزاد را تامین می‌کند.

وزن گرفتن نوزاد با شیر مادر

اما پزشکان بر این عقیده‌اند که بهتر است از دادن شیری به غیر از شیر مادر و شیر خشک (ماند شیر گاو) به نوزادان زیر 6 ماه پرهیز شود. در ادامه به افزایش وزن نوزاد هفته به هفته و ماه به ماه خواهیم پرداخت.

افزایش وزن نوزاد در ماه اول

بهتر است در ماه ابتدایی تولد نوزادان نگران افزایش وزن آنها نباشید و اجازه دهید به طور طبیعی وزن بگیرند. نوزادانی که سالم هستند بعد از 12 الی 15 روزگی، وزن می‌گیرند.

مطلب پیشنهادی
درمان آب ریزش بینی نوزادان با 10 راهکار طبیعی و بی‌ضرر

در این دوران بهتر است فقط از شیر مادر برای افزایش وزن نوزاد استفاده کرد که این کار نوزادان نیز اختیاری است و هر ساعتی که دلشان بخواهد شیر می‌خورند. معمولا هر 2 ساعت یکبار در این ماه، نیاز است تا تغذیه شوند، آن هم با شیر مادر و در صورت نیاز شیرخشک.

نکته: حتی گاهی در ماه ابتدایی تولد، برای دو هفته اول، نوزاد ممکن است کاهش وزن داشته باشد که با تغذیه از شیر مادر در هفته‌های بعد جبران خواهد شد.

افزایش وزن نوزاد در ماه دوم

همانطور که اشاره شد، نوزاد باید در ابتدای تولد خود در ماه 120 گرم وزن اضافه کند و 2/5 سانت قد بکشد. اگر کمتر از این مقدار در 2 ماهگی دیده شد، باید از پزشکان متخصص در این زمینه کمک گرفت و با انجام اقدامات خودسرانه جان نوزاد را به خطر ننداخت. گاهی ممکن است این موضوع به دلیل ناتوانی کودک در مکیدن سینه مادر باشد و گاهی حساسیت به شیر این مشکل را ایجاد می‌کند.

مطلب پیشنهادی
تغذیه نوزاد شش ماهه + آموزش 3 غذای مفید برای شروع

افزایش وزن نوزاد در ماه سوم

از این به بعد ممکن است نوزاد وزن کمتری اضافه کند. پس مادران نباید نگران شوند، زیرا این حالت کاملا طبیعی است. اما اگر با تغذیه شیر مادر یا شیر خشک وزن تغییری نداشت و بالا نرفته بود باید به پزشک متخصص کودکان مراجعه کرد. مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای مانند سرلاک را باید بعد از 6 ماهگی شروع کرد و از دادن آب میوه یا آب قند و… پرهیز کرد.

افزایش وزن نوزاد

افزایش وزن نوزاد در ماه چهارم

از این ماه به بعد نوزاد کم کم آماده خوردن غذاهای جامد می‌شود اما هنوز زود است و فقط باید از شیر مادر تغذیه کند. در صورتی که رشد نوزاد چک شد و افزایش وزن نوزاد ایجاد نشده بود، باید به پزشک مراجعه کرد و از اقدامات خودسرانه پرهیز کرد. نوزادان تا ماه چهارم اغلب 110 الی 120 گرم در هفته وزن اضافه می‌کنند.

افزایش وزن نوزاد در ماه پنجم

پزشکان معتقدند نوزادان باید در ماه پنجم، دو برابر وزن اولیه تولد را داشته باشند. از این ماه به بعد می‌توانید کم کم آب میوه به مقدار خیلی کم را به نوزاد بدهید اما نباید در مصرف آن نیز افراط کنید. اما اگر این مقدار وزن برای نوزاد اضافه نشد باید حتما از پزشک برای این منظور مشورت بگیرید.

مطلب پیشنهادی
تلخ‌ شدن شیر مادر (15 علتی که سبب تغییر طعم می‌شود)

افزایش وزن نوزاد از ماه ششم به بعد

از این ماه به بعد که نوزاد به غذا خوردن می‌افتد، می‌توان از غذاهای ملایم و سبک برای کودک استفاده کرد. در واقع از این ماه به بعد نوزاد ماهانه تا 1 کیلوگرم وزن می‌گیرد و حدود 1/5 سانت قد خواهد کشید.

از این ماه به بعد نباید نگران وزن گرفتن نوزاد خود باشید زیرا به راحتی با تغذیه غذاهای مقوی مانند گوشت پوره شده، میوه له شده و گزینه‌هایی از این قبیل می‌توان نوزاد را تغذیه کرد. اگر در این مدت نوزاد افزایش وزن نداشت باید به پزشک مراجعه کرد.

نکات تکمیلی در مورد افزایش وزن نوزاد

داشتن نوزادی تپل ممکن است از علائق هر مادر و پدری باشد. اما سلامت نوزاد از تمام این موارد بسیار مهم‌تر است و نباید به خاطر وزن گرفتن و افزایش وزن نوزاد سلامتی او را به خطر انداخت. در این متن مقدار نرمال اضافه وزن در هر ماه را بیان کردیم. با بررسی آن می‌توانید از سلامت نوزاد خود مطمئن شود اما بهتر است برای اطمینان در این مورد به پزشک مراجعه کنید و از سلامت فرزند خود مطمئن شوید. اگر نیازی به اقدامات درمانی بود پزشک متخصص راه درست را برایتان معرفی و تجویز خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
زردی نوزادان چه علائمی دارد؟ علت ایجاد + 6 درمان خانگی

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *