درمان آب ریزش بینی نوزادان با 10 راهکار طبیعی و بیضرر
درمان آب ریزش بینی نوزادان باید با رعایت نکات خاصی انجام شود. اغلب آبریزش بینی برای نوزادان به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن آنها در این دوره سنی کمی ضعیفتر است. به همین دلیل ممکن است حساسیت بالایی نسبت به راهکارهای درمانی مختلف از خود بروز دهند.
متنی در ادامه آماده کردهایم که استانداردهای لازم برای بهبود چنین وضعیتی را شامل شود. با ما همراه باشید تا به بیان تک تک این راهکارها بپردازیم.
مطالب پیشنهادی مرتبط با درمان آب ریزش بینی نوزادان
- نکات مهم برای افزایش وزن نوزاد تا 6 ماهگی را بدانید.
- ادرار سوختگی کودک را با 7 راهکار بسیار موثر درمان کنید.
- راهکارهای موثر بر پیشگیری تا درمان سرماخوردگی نوزاد را بشناسید.
بررسی دلیل و علت ایجاد آب ریزش بینی نوزادان
درمان آب ریزش بینی برای نوزادان و کودکان زیر 3 سال میتواند به عنوان یک چالش اذیت کننده برای والدین و خود کودک در نظر گرفته شود. برخی از والدین نمیدانند که ممکن است این موضوع بر اثر چه عواملی ایجاد شده باشد.
عوامل ایجاد آبریزش بینی در نوزادان ممکن است متفاوت باشد اما اغلب بنا به دلایل بیان شده در این قسمت بروز داده میشوند:
- سرماخوردگی
- آنفولانزا
- قرار گرفتن در معرض سرما
- عفونت سینوسها
- واکنشهای آلرژیک
- مشکلات فیزیکی بینی مانند پولیپ بینی و انحراف بینی یا حتی دندان در آوردن
با آبریزش بینی نوزادان چه باید کرد؟
جای نگرانی نیست. زیرا حتی نوزادان و کودکان در سنین مختلف به سرماخوردگی همراه با آبریزش بینی مبتلا میشوند. این موضوع به این دلیل است که سیستم ایمنی و دفاعی بدنشان تازه شروع به تکامل کرده است. در نتیجه هنوز قادر به محافظت از بدنشان در مقابل ویروسها و باکتریها نیستند.
اما علاوه بر سرماخوردگی ممکن است دلایل بسیاری برای احتقان بینی نوزادان و کودکان وجود داشته باشد. به هر حال راهکارهای درمان آب ریزش بینی نوزادان باید ایمن باشد. باید طوری باشد که به سلامت آنها آسیب وارد نکند.
برای درمان نوزادان و کودکان زیر 4 سال روشهای مخصوص برای این سن وجود دارد که بسته به علائم بروز دهنده، میتواند راه متفاوتی انتخاب شود. برخی از داروها ممکن است برای سلامتی نوزاد بسیار خطرناک باشند. به همین دلیل نباید خودسرانه و بدون مشورت پزشک از آنها استفاده کرد.
اما راهکارهایی وجود دارند که بی خطر هستند.
به کار بردن آنها در حد اعتدال تاثیر به سزایی در بهبود حال نوزاد و رفع احتقان بینی آنها خواهند داشت. در ادامه متن راهکارهای مفیدی برای درمان آب ریزش بینی نوزادان ارائه خواهیم کرد. این راهکارها به سرعت در بهبود آنها تاثیر گذار خواهد بود.
نحوه درمان آب ریزش بینی نوزادان
بهتر است پیش از انجام هر اقدامی با پزشک متخصص کودکان در مورد آبریزش بینی و علائم دیگر مشاوره گرفته شود. از آنجایی که با گرفتگی بینی ممکن است خواب و شیر خوردن نوزاد و یا کودک دچار مشکل شود، نیاز است سریعا مورد درمان قرار گیرد.
با مشاهده نوع آبریزش بینی و غلظت آن مشخص میشود که عفونی است یا به نوع دیگری مانند آلرژی یا مشکلات فیزیکی بینی دچار شده است.
بهتر است داخل بینی کودک و نوزاد به آرامی تمیز و تخلیه کرد. بعد از آن میتوان راهکارهای درمان آب ریزش بینی نوزادان را به درستی پیش گرفت.
اگر نوزاد بالای 6 ماه باشد، میتوان برای درمان از راهکارهای زیر کمک گرفت:
- استفاده از دمنوش بابونه و عسل دو مرتبه در روز به مقدار یک چهارم فنجان
- استفاده از سوپ گرم خانگی کم ادویه
- ترکیب آب ولرم به همراه عسل و لیمو ترش به مقدار یک چهارم فنجان
- استفاده از دمنوش زنجبیل با دوز بسیار کم و به مقدار 2 الی 3 قاشق در شبانه روز
درمان آب ریزش بینی نوزادان زیر 6 ماه
برای درمان آب ریزش بینی نوزادان بالای 6 ماه خیلی راحت میتوان از خوراکیها کمک گرفت.
اما نوزادان زیر 6 ماه به دلیل اینکه تنها باید با شیر مادر و یا شیر خشک تغذیه شوند، بهتر است راهکارهای متفاوتی انجام داد. در ادامه راهکارهایی را برای کنترل و درمان آب ریزش بینی نوزادان ارائه خواهیم کرد. حتی از این راهکارها در برخی موارد برای کودکان بالای 6 ماه و حتی بزرگسالان نیز میتوان استفاده کرد.
استفاده از اسپری بینی
یکی از راهکارهای موضعی که نتیجه آن را فورا میتوان دریافت کرد، استفاده از اسپری بینی است. استفاده از اسپری بینی مناسب با سن آنها برای بهبود التهابات درون بینی و مجاری آن میتواند تاثیر به سزایی داشته باشد.
شستشوی بینی با ترکیب آب و نمک
چکاندن 1 الی 2 قطره محلول آب و نمک برای درمان این موضوع راهکاری عالی است. البته برای این منظور باید در نظر داشته باشید که از آب جوشیده استفاده کنید.
همچنین باید مقدار خیلی کمی از نمک را به آب اضافه کرد.
در انتها هم بهتر است اجازه دهید ترکیب با محیط هم دما شود. سپس مقدار کمی از آن را به آرامی به بینی نوزاد بچکانید.
قرار دادن دستگاه بخار در اتاق نوزاد
استفاده از دستگاه بخار در محیط اتاق نوزاد و منزل راهکاری عالی برای کاهش التهابات مجاری تنفسی آنها است. در صورتی که هوا گرم است، از بخار سرد استفاده کنید.
بخار موجود در هوا به مرطوب شدن مجاری تنفسی و همینطور تنفس بهتر نوزاد کمک شایانی میرساند.
حمام برای درمان آبریزش بینی نوزادان
دوش آب گرم راهکاری عالی برای باز شدن مجاری تنفسی است. این راهکار برای بزرگسالان و کودکان در سنین مختلف میتواند تاثیر به سزایی داشته باشد.
ابته برای نوزادان باید حمام بخار یا قرار دادن آنها در وان آب گرم، به مدت 15 دقیقه انجام شود. از این طریق پاکسازی مجاری تنفسی و درمان آب ریزش بینی حاصل خواهد شد.
بخور اکالیپتوس
استفاده از اکالیپتوس برای دستگاه بخور راهکاری عالی برای رفع گرفتگیهای تنفسی است.
برای اینکه بتوانید به درمان گرفتگی تنفسی نوزادان و از بین بردن التهابات مجاری تنفسی دست یابید، بهتر است مقداری اکالیپتوس در دستگاه بخور اضافه کنید. البته مقدار خیلی کمی را اضافه کنید تا موجب ناراحتی برای کودک نشود.
استفاده از ماساژ برای درمان آب ریزش بینی نوزادان
ماساژ یکی از راهکارهای درمانی برای گرفتگیهای تنفسی است. برای این منظور باید اطراف سینه و پشت نوزاد را به کمک روغن خردل و مقدار خیلی کمی عصاره سیر تازه ماساژ دهید.
توجه به رنگ آب ریزش بینی نوزادان
با توجه به موارد بیان شده در مورد درمان آبریزش بینی نوزادان که ایمن و مناسب با شرایط سنی آنها هستند، لازم است به رنگ آب بینی نیز توجه کرد.
آب ریزش بینی شفاف و بیرنگ
معمولا برای همه نوزادان شایع است. گاهی به منظور تصفیه هوای تنفسی ایجاد میشود. به همین دلیل جای نگرانی برای آن نیست. اما گاهی ممکن است شروع سرماخوردگی را هشدار دهد.
آب ریزش بینی سفید
ناشی از کم آبی بدن کودک است. چندان جدی نیست و میتواند ناشی از مصرف شیر برای نوزادان هم باشد.
آب ریزش بینی زرد کمرنگ
ناشی از عفونت است. در صورت ادامه دار شدن بیش از 10 روز باید به پزشک مراجعه کرد.
ترشحات زرد پر رنگ
نشان دهنده عفونت شدید است. نیاز به درمان آب ریزش بینی نوزادان در این مرحله طبق صلاحدید پزشک وجود دارد.
آب ریزش بینی سبز
ناشی از سرماخوردگی یا عفونت سینوسی است. در صورت ادامهدار شدن بیش از 3 روز باید به پزشک مراجعه کرد.
ترشحات قرمز
کمرنگ و یا پررنگتر از قرمز بودن آب ریزش بینی نوزاد میتواند نشاندهنده خون در مخاط بینی باشد. البته این موضوع گاهی ناشی از خشک شدن بینی است. در صورت ادامهدار شدن باید فورا نوزاد را تحت درمان زیر نظر پزشک قرار داد.
آب ریزش بینی سیاه و طوسی
این مورد اغلب زمانی ایجاد میشود که آلودگی هوا مانند دود سیگار یا قلیان و… وجود داشته باشد. این حالت نوید دهنده سلامت سیستم ایمنی کودک است که مانع از ورود عوامل بیماریزا به بدن او شده است. ترجیحا کودک را از چنین محیطهایی دور نگه دارید.
آب ریزش بینی و دندان در آوردن نوزاد
همانطور که اشاره شد مشکلات فیزیکی در ناحیه صورت مانند اختلال فک میتواند دلیلی بر آب ریزش نوزادان باشد. اما یکی از تغییراتی که نوزادان پس از چند ماه در دوران شیرخواری با آن مواجه میشوند تا روند رشد آنها تکامل یابد، دندان در آوردن آنها است.
البته دندان در آوردن نوزادان میتواند علائم متعددی مانند موارد زیر را در پی داشته باشد:
التهاب و قرمزی لثه
بدخلقی و پریشانی کودک
گاهی تب
بیخوابی
و حتی آب ریزش از دهان و بینی
این علائم ممکن است زمانی شدت بگیرند که دندان نزدیک به سطح لثه شده است. در ادامه برای خارج شدن از لثه در حال تلاش است.
در این صورت برخی از کودکان گاهی علائم مختلفی را بروز میدهند. یکی از این علائم آب ریزش بینی است. این موضوع در صورتی است که گاهی علائم عفونی و شرایط بروز آبریزش بینی نیز فراهم باشد.
در واقع از طرفی باید گفت همیشه دندان در آوردن با آب ریزش بینی نوزادان ارتباط مستقیمی ندارد. معمولا نوزادان در سن 6 ماهگی شروع به دندان در آوردن میکنند. از طرف دیگر در این سن کم کم شروع به تعامل بیشتر با محیط اطراف دارند که سبب میشود بیشتر در معرض ابتلا به بیماریها باشند.
التهاب لثه ناشی از دندان در آوردن و جذب آلودگی
از سوی دیگر التهاب ایجاد شده در لثه و همراه بودن با درد و خارش ممکن است باعث شود هر وسیلهای را به دهان خود وارد کنند.
این موضوع زمینهساز ابتلا به بیماریهای میکروبی را ایجاد میکند. به همین دلیل نیاز به درمان آب ریزش بینی نوزادان که ایجاد شده است احساس خواهد شد. پس به صورت مطلق نمیتوان گفت همیشه فقط دندان در آوردن سبب آب ریزش بینی نوزادان شده است.
عوارض ناشی از عدم درمان آبریزش بینی نوزادان
گاهی ممکن است دلایل مختلفی که بیان شد، سبب ایجاد آبریزش بینی نوزادان شود. در واقع این دلایل ایجاد آب ریزش بینی نوزادان هستند. عدم درمان چنین مواردی میتواند عوارض مختلفی را به مرور بروز دهد.
یکی از مهمترین موارد این است که مسدود شدن بینی و اختلال در تنفس نوزاد، سبب ایجاد اختلال در خواب مورد نیاز شبانه روزی او خواهد شد. این موضوع بر افت کیفیت خواب نوزاد موثر است. به همین دلیل به شکل مستقیم روی تکامل رشد آن در این سنین تاثیرگذار خواهد بود.
حتی اختلال در تنفس از راه بینی میتواند دریافت اکسیژن و اکسیژنرسانی به اندامهای بدن نوزاد را با مشکل مواجه کند. در نتیجهی این اتفاق، نیز رشد نوزاد با اختلال مواجه خواهد شد.
حتی اگر عفونتهای سینوزیتی در این سنین تحت درمان قرار نگیرند، عوارض خطرناکتری ایجاد خواهد شد. این عوارض شامل موارد زیر میشوند:
- تهدید سلامت گوش و شنوایی
- تهدید سلامت دستگاه تنفسی، حلق، بینی
- به خطر افتادن سلامت چشمها
مطالب پیشنهادی مرتبط با درمان آب ریزش بینی نوزادان
- نکات مهم برای افزایش وزن نوزاد تا 6 ماهگی را بدانید.
- ادرار سوختگی کودک را با 7 راهکار بسیار موثر درمان کنید.
- راهکارهای موثر بر پیشگیری تا درمان سرماخوردگی نوزاد را بشناسید.
سخن پایانی
برای درمان آب ریزش بینی نوزادان بهتر است به پزشک مراجعه کرد.
در کنار درمان دارویی که پزشک تجویز میکند میتوان از هر یک از راهکارهای ارائه شده در این متن کمک گرفت. این راهکارها بدون عوارض هستند. والدین میتوانند بدون نگرانی آنها را برای فرزند خود انجام دهند.
دخترم 11ماهش هس ازبینیش آب میاد ونفس نفس میزنه بردم دکترکتوتیفن دادگفت از دندون احتمالا.. ولی نمیتونه غذایاشیربخوره مدام نفس نفس میزنه واز دهانش نفس میکشه لطفاراهنمایی کنیدخیلی نگرانم
با سلام
همراه گرامی کوئیک فیت امیدواریم کودک دلبند دوران دندان در آوردن را راحت و سلامت پشت سر بگذارند.
اما راهکار کنترل برای این حالات اذیت کننده را بهتر است زیر نظر متخصصین کودکان پیش بگیرید. زیرا باید برای این موضوع علائم آلرژی، داروی مناسب با سن، شدت التهابات لثه، سلامت راه تنفسی و بینی و… به طور کامل بررسی شود. البته معمولا علائمی مانند آبریزش دهانی و گاهی آبریزش بینی از علائم شایع دندان در آوردن است.
سلام پسرم شش ماه است بینی خود را بسیار میخارنهای کار را از سه ماه شروع کرده
سلام همراه گرامی کوئیک فیت
این کار کوچولوی دلبند شما میتواند بر اثر مشکلاتی مانند آلرژی یا حتی از سر عادت در آن باقی مانده باشد و یا حتی مشکل جدی نباشد. اما بهتر است برای جلوگیری از تشدید و باقی ماندن عوارض احتمالی در بدن کودک، از پزشک متخصص در این زمینه مشورت دریافت کنید.
سلام پسرم ۶ ماه است اب ریزش بینی داره چ دارویی میتونم بدم بهش
سلام همراه گرامی کوئیک فیت
برای درمان پسر دلبند باید حتمابه پزشک مراجعه کنید تا داروی مناسب را تجویز کنند. چون مدت زمان زیادی هست که آبریزش بینی ادامه دار شده است و نباید راهکارهای خودسرانه را پیش ببرید.