ماساژ درمانی

ماساژ نوزاد با 10 فایده مهم + نکات کلیدی برای انجام آن

ماساژ نوزاد یکی از راهکارهای بسیار عالی است که نوزادان با آن به آرامش می‌رسند. علاوه بر این موضوع فواید متعددی را به همراه دارد. لازم است برای اینکه ماساژ بهتری به نوزاد بدهید، نکات بسیار مهمی را بدانید که در ادامه متن به ارائه مطالب بسیار مفید در این زمینه خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

فواید ماساژ نوزاد چیست؟

نگهداری از نوزاد بسیار مطلوب و ساده است اگر نکات و راهکارهای مفید در این زمینه آگاهی داده شوند. یکی از بهترین گزینه‌هایی که برای نوزادان بسیار مفید است و امروزه ضرورتی برای آنها شده است، ماساژ به شمار می‌رود. اما این کار فواید متعددی دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. راهی عالی برای برقراری ارتباط با نوزاد و جلوگیری کننده از افسردگی پس از زایمان برای مادر
  2. آرامش و خواب راحت که سبب بهبود و افزایش عملکرد نوزادان در سنین کم می‌شود
  3. تقویت عضلات و استخوان‌ها
  4. بهبود بخشیدن جریان خون
  5. تقویت سیستم ایمنی بدن
  6. کاهش دردهای عضلانی و انعطاف‌پذیر شدن بدن او
  7. موثر در بهبود عملکرد دستگاه تنفسی
  8. بهبود عملکرد نوزادان به ویژه نوزادان نارس
  9. تسکین دردهای شکمی و خارج شدن بادهای شکمی
  10. موثر در تقویت مهارت‌های نوزادان و محرکی برای تقویت سیستم عصبی
مطلب پیشنهادی
ادرار سوختگی کودک و 7 گام برای درمان خانگی سریع

معرفی بهترین روغن برای ماساژ نوزاد

روغن ماساژ نوزاد

یکی از مواردی که برای ماساژ بهتر لازم است، روغن ماساژ است تا با آن بتوان راحت روی پوست نوزاد دست را حرکت داد. علاوه بر این موضوع، خواص متعددی را نیز به بدن نوزاد می‌رساند. روغن‌های زیر مناسب‌ترین گزینه‌ها برای این منظور هستند:

  1. روغن نارگیل
  2. روغن زیتون
  3. روغن هسته انگور
  4. روغن آووکادو
  5. روغن آفتابگردان

این گزینه‌ها آسیبی برای نوزاد به همراه ندارند. برای اطمینان بیشتر از اینکه کودک آلرژی یا حساسیت به آنها ندارد، مقدار کمی را روی پوست بمالید و در صورت عدم بروز علائم آلرژیک برای ماساژ نوزاد استفاده کنید. گزینه‌هایی مانند روغن بادام، روغن گردو یا روغن فندق ممکن است علائم آلرژیک روی پوست بروز دهند. بهتر است با احتیاط مصرف شوند.

گزینه‌های نام برده شده سریع جذب پوست می‌شوند. در صورت وارد شدن آنها از طریق دست به دهان نوزاد، زود هضم هستند و آسیبی را برای نوزاد به همراه نخواهند داشت. روغن‌های گیاهی و خوشبو را جایگزین روغن‌های صنعتی کنید.

مطلب پیشنهادی
درمان سردرد با ماساژ 3 قسمت مهم و موثر + نقاط فشاری

نکات مهم برای شروع ماساژ نوزاد

برای اینکه ماساژ اصولی را آغاز کنید لازم است تا نکات بسیار مهمی را رعایت کنید تا به نوزاد آسیب وارد نشود. این نکات شامل گزینه‌های زیر هستند:

  • حرکات دست بهتر است به آرامی روی بدن نوزاد حرکت کند
  • دستان خود را قبل از شروع ماساژ نوزاد باید به خوبی بشویید
  • زمان مشخصی را روزانه برای انجام ماساژ در نظر داشته باشید
  • دمای هوای اتاق را متعادل و رو به گرم، حدود 24 درجه سانتی گراد، نگه دارید تا از سرماخوردگی نوزاد جلوگیری شود (هوای ساکن و بدون باد مناسب این منظور است)
  • زیورآلات و ناخن‌هایتان نباید اذیت کننده باشد و آسیبی به پوست و بدن نوزاد وارد کند (ترجیحا ناخن‌هایتان را کوتاه کنید و زیورآلاتی مثل انگشتر و دستبند را از دستتان در آورید)
  • شکم نوزاد نباید خالی یا پر باشد؛ یعنی بهتر است یک ساعت قبل یا بعد از غذا خوردن باشد
  • حوله یا ملافه مناسب و نرم برای زیر نوزاد انتخاب کنید و ترجیحا لباس‌هایش را در آورید (البته پوشک را نگه دارید)
مطلب پیشنهادی
سرماخوردگی نوزاد ؛ از پیشگیری تا راهکارهای درمانی

چطوری باید نوزاد را ماساژ داد؟

نحوه ماساژ نوزاد

برای بهره‌مند شدن از فواید سلامتی و استفاده‌های درمانی از ماساژ نوزاد، می‌توان انواع ماساژ که برای قسمت‌های مختلف بدن نوزاد در نظر گرفته شده است را انجام داد. قسمت‌های زیر برای ماساژ گزینه‌های بسیار مناسبی محسوب می‌شوند که لازم است برای نوزاد در نظر داشت:

  • ماساژ قفسه سینه برای تنفس بهتر به صورت دایره‌ای به دو سمت بهتر است انجام شود
  • ماساژ دست و پا با توجه به ظرافت انگشتان ضروری است که به آرامی انجام شود و هر دو سمت به یک حالت و یک زمان ماساژ داده شود
  • ماساژ کمر و ستون فقرات آرامش مطلوبی را به همراه دارد و از گردن تا باسن را می‌توان به صورت دورانی ماساژ داد

ماساژ نوزاد برای خواب آرام و راحت

با مهیا ساختن شرایط گفته شده لازم است تا ماساژ نوزاد را از قسمت صورت شروع کنید. به آرامی اطراف پلک چشم را ماساژ داده و بهتر است کمی پشت سر را نیز ماساژ دهید. گردن، پاها، بازوها و دستان کودک را به آرامی از بالا تا پایین بکشید.

مطلب پیشنهادی
تغذیه نوزاد شش ماهه + آموزش 3 غذای مفید برای شروع

شکم نوزاد را به صورت دورانی به آرامی بمالید. پاهای نوزاد را کمی به سمت شکم خم کنید تا علاوه بر خارج شدن بادهای شکمی به کشش پا نیز کمک کرده باشید.

نکات پایانی

ماساژ نوزاد را باید با آرامش کامل و زمانی که نوزاد کاملا سرحال است انجام داد. فواید گفته شده برای ماساژ را در نظر داشته باشید و از آن برای سلامت نوزاد بهره گیرید.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *