آشپزیغذاهای مکمل

طرز تهیه مربای انجیر ساده و شفاف + مربای انجیر خشک

مربای انجیر مانند میوه خود بسیار طعم عالی و دلنشینی را دارد. این مربا پس از پخته شدن دارای شهد فراوانی می شود. همین عامل ظاهری وسوسه انگیز را به این مربا می بخشد.

طرز تهیه مربای انجیر

تهیه مربای انجیر

مواد اولیه برای مربای انجیر

انجیر: 1 کیلو گرم

شکر: 750 گرم

آب: 2 لیوان

گلاب: یک قاشق غذاخوری

آبلیمو: یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مربای انجیر

1. ابتدا انجیرها را نوک گیری می کنیم. کاملا آن ها را می شوییم و اجازه می دهیم در آبکش به مدت یک روز باقی بماند تا کاملا خشک شود.

2. در ظرف لعابی بر روی حرارت آب و شکر را به جوش می آوریم. این حرارت دادن تا زمانی ادامه پیدا می کند که محلول شکر و آب غلیظ شود. حالت شیره مانند به خود بگیرند.

3. پس از به غلظت رسیدن محلول انجیر ها را به آن اضافه می کنیم. و اجازه می دهیم به مدت زمان 30 تا 40 دقیقه بر روی حرارت با هم جوش بخورند.

مطلب پیشنهادی
مربای زرشک - طرز تهیه مربای شفاف و خانگی + 3 فایده برای سلامت

نکته آشپزی: حرارت برای پخت مربای انجیر باید ملایم باشد چرا که زیاد بودن آن باعث می شود مواد از داخل ظرف به بیرون سرازیر شود.

4. پس از آن که انجیر ها کاملا پخته شد، مربای انجیر ما تقریبا آماده است. تنها کافی است 5 دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، گلاب و آبلیمو را به آن اضافه کنیم.

5. پس از آن که مربای انجیر آماده شد، آن را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم در دمای اتاق خنک شود. سپس مربای انجیر را داخل ظرف های شیشه ای می ریزیم و آن را در دمای خنک نگهداری می کنیم.

نکته آشپزی: در تهیه مربای انجیر باید شکر استفاده شده کمتر از میزان میوه ی ما باشد. چرا که خود انجیر شیرین می باشد و اضافه کردن شکر به آن باعث خواهد شد شیرینی مربا بیش از حد باشد.

چگونه می توان مربای انجیر خوشرنگ و شفاف داشت؟

مربای انجیر خوشرنگ و شفاف
  • هنگامی که دم انجیر ها را کوتاه می کنیم باید حواسمان باشد این دنباله ها را به طور کامل کوتاه نکنیم. چرا که همین دنباله ها باعث خواهد شد مربای انجیر شفاف داشته باشیم.
  • اگر هنگام پخت دانه های انجیر در شیره پخش شد، شفافیت و زیبایی انجیر ها را گرفت، جای نگرانی وجود ندارد. می توان میوه ها را از داخل مربای انجیر خارج کرد. سپس شیره ی آن را از داخل صافی رد کرد و هسته های مانده در شیره را جدا کرد. در آخر مجدد انجیر ها را به آن اضافه کرد.
  • برای داشتن مربای انجیر خوشرنگ، باید از انجیرهای زرد رنگ یا سبز رنگ استفاده کنیم. چرا که انجیر های تیره یا انجیر بنفش باعث خواهد شد، مربای انجیر ما تیره رنگ شود.
  • برای خوشرنگ شدن مربای انجیر می توان به اندازه ی بسیار کم هنگامی که گلاب و آبلیمو را به آن اضافه می کنیم؛ به مربا کمی زعفران اضافه کنیم و اجازه دهیم به مدت 5 دقیقه با باقی مواد قل بخورد.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای انار + نکاتی برای مربای بدون شکرک و کپک

طرز تهیه مربای انجیر با انجیر خشک

طرز تهیه مربای انجیر با استفاده از انجیر خشک بسیار آسان می باشد، اما نسبت به انجیر تازه کمی زمان بر می باشد. اما روش مناسب برای زمان هایی می باشد که انجیر تازه در مغازه ای موجود نمی باشد.

1. ابتدا 500 گرم انجیر خشک را در ظرفی به مدت 3 ساعت می گذاریم خیس بخورد. این مدت زمان می تواند بیشتر باشد تا انجیر های خشک کاملا نرم شوند.

2. آب و 500 گرم شکر را در ظرفی لعابی حرارت می دهیم تا کاملا قوام بیاید و شبیه به شیره شود. سپس به آن مقداری وانیل و گلاب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت 5 دقیقه این مواد با یکدیگر قل بخورند تا کامل با یکدیگر مخلوط شوند.

3. در این مرحله انجیر ها را از آب خارج می کنیم و پس از کمی خشک شدن آن را به شیره ی آماده کرده اضافه می کنیم. اجازه می دهیم با حرارت بسیار ملایم انجیر ها کاملا پخته شود تا مربای انجیر ما آماده شود.

مطلب پیشنهادی
پخت مربای زنجبیل با عسل + طرز تهیه مربا زنجبیل در خانه

4. هنگامی که اطمینان حاصل شد، مربای انجیر ما کاملا پخته شده است به آن یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم تا از شرک زدن احتمالی آن جلوگیری کنیم.

5. پس از پختن مربای انجیر آن را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهم در دمای آشپزخانه خنک شود. سپس آن ها را در ظرف های شیشه ای مورد نظر می ریزیم. سپس در یخچال از آن ها نگهداری می کنیم.

موارد منع مصرف مربا انجیر

منع مصرف مربا انجیر
  • افرادی که دارای قند بالا هستند و یا مبتلا به دیابت نوع 2 هستند از خوردن این مربا کاملا باید پرهیز کنند. چرا گه هم انجیر سرشار از قند می باشد و هم گلوکز موجود در شکر باعث خواهد شد تعادل انسولین در بدن بهم ریزد
  • افراد یکه دارای مشکلات کبدی هستند باید از خوردن مربای انجیر خودداری کنند. چرا که دانه های ریز موجود در این مربا، باعث تحریک و آسیب به کبد خواهد شد.
  • افرادی که رژیم لاغری را دنبال می کنند و یا دچار اضافه وزن هستند از خوردن مربای انجیر و مشتقات آن باید پرهیز کنند. چرا که این میوه و مربای آن بسیار چاق کننده می باشد.
  • انجیر خشک و مربای انجیر خشک سرشار از قند می باشند. مصرف زیاد و غیر متعادل آن باعث خواهد شد دندان ها به خصوص در کودکان آسیب پذیر شود.
مطلب پیشنهادی
نکات طلایی برای پخت مربای گلابی بدون شکرک و کپک+ طرز تهیه آن

ارزش غذایی و میزان کالری مربای هویج

مواد تشکیل دهندهدر 20 گرم مربا هویج
کالری56 کیلو کالری
سدیم6.4 میلی گرم
پتاسیم15 میلی گرم
کربوهیدرات14 گرم
فیبر 0.2 گرم
شکر9.7 گرم
آهن0.5 درصد
ویتامین C 2.9 درصد
کلیسم0.3 درصد

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *