انجیر

انجیر به عنوان یک میوه پرخاصیت، هم به صورت خشک شده و هم به صورت تازه، حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی و همینطور ویتامین ها است. این میوه مفید و خوش طعم، در فصل تابستان و در قسمت هایی از خاورمیانه، غرب آسیا و همینطور نواحی از ترکیه و هند کشت می شود.

همه چیز در مورد انجیر

درخت این میوه خوش طعم، در دو نوع وحشی و زینتی وجود دارند که حتی برگ های درخت این میوه نیز دارای خواصی مثل مدر بودن، از بین برنده کرم های بدن، تسکین دهندگی و خیلی خواص دیگر است. این میوه خوش طعم نسبت به گرما بسیار مقاوم است و در همه جای دنیا به خصوص در مناطق گرمسیر به بهره برداری می رسد. درخت این میوه به ارتفاعی تا حدود 7 الی 10 متر می رسد و حدود 100 سال نیز عمر می کند.

انجیر به عنوان میوه ای که از زمان های دور تا به حال مصرف می شده است، به شمار می رود. از کاهش وزن گرفته تا مقابله با انواع سرطان، از خواص این میوه پر خاصیت به شمار می رود. انجیر را می توان در رنگ های مختلف یافت. انواع انجیر در رنگ هایی مثل زرد، بنفش، سیاه، سبز و قرمز کشت می شوند. این میوه آبدار و خوش طعم، پوستی بسیار نازک و لطیف به همراه گوشتی آبدار که با دانه های ریزی همراه است، دارا می باشد.

مطلب پیشنهادی
خواص موز و مواد مغذی موجود در آن برای سلامتی بدن

ویتامین ها و مواد مغذی موجود در انجیر

این میوه خوش طعم دارای ویتامین ها و مواد مغذی بسیاری در ترکیبات خود است. انجیر تازه منبعی غنی از فیبر، ویتامین C و بتاکاروتن به شمار می رود. پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم و سدیم از دیگر مواد مغذی و معدنی موجود در این میوه به شمار می روند. علاوه بر ترکیبات گفته شده ویتامین هایی نظیر ویتامین B1 و ویتامین B3 نیز در این میوه وجود دارند. وجود مقدار زیادی از مواد مغذی همچون آهن در ترکیبات این میوه سبب تمایز آن با سایر میوه ها شده است. در طب سنتی طبع این میوه را گرم و تر نامیده اند. انجیر تازه قند بسیاری دارد که قند انجیر خشک از آن بیشتر است.

خواص بی شمار انجیر تازه

این میوه خوشمزه همانطور که اشاره شد، حاوی مواد مغذی معدنی و ویتامین های بی شماری است. از انجیر تازه و حتی خشک شده می توان هم خاصیت های آنرا برای درمان و بهبود عملکرد سیستم بدن بهره گرفت. از این میوه می توان برای رژیم های غذایی کم چرب بهره گرفت.

مطلب پیشنهادی
ترنج جزء کدام دسته از میوه ها است و چه فوایدی برای بدن دارد؟

پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان

همان طور که گفته شد انجیر تازه حاوی مقدار زیادی ویتامین C و بتاکاروتن است که هر دو برای جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان بسیار لازم هستند. فیبر موجود در این میوه سبب شده تا رادیکال های آزاد از بدن حذف شده و دفع آنها آسانتر شود. رادیکال های آزاد را می توان دلیل عمده ابتلا به سرطان دانست. وجود فیبر در این میوه سبب شده است تا فعالیت های روده تنظیم شده و عملکرد آنها بهبود بخشیده شوند. همینطور از بروز سرطان هایی نظیر سرطان سینه در خانم ها جلوگیری می شود.

کاهش وزن و درمان یبوست

انجیر سرشار از فیبر است، این ماده برای درمان یبوست و پیشگیری از ابتلا به آن بسیار ضروری است. با مصرف انجیر مقدار زیادی فیبر به بدن می رسد و نه تنها از ابتلا به یبوست جلوگیری می شود، بلکه حرکات نامنظم روده ای را نیز کنترل کرده و از ابتلا به اسهال نیز جلوگیری می کند.

مطلب پیشنهادی
خواص گریپ فروت و مواد مغذی موجود در آن کدامند؟

از سویی دیگر فیبر موجود در ترکیبات این میوه سبب کاهش وزن خواهد شد. افراد مبتلا به اضافه وزن می توانند از این میوه برای لاغری بهره ببرند. باید توجه داشت که این میوه کالری بالایی دارد و مواد قندی موجود در آن بسیار زیاد است و بهتر است جانب اعتدال را در مصرف آن رعایت کنند.

درمان کم خونی

در ترکیبات انجیر مقدار زیادی ویتامین C و آهن وجود دارد که این دو ماده در پیشگیری از ابتلا به کم خونی بسیار مهم و موثر هستند. ترکیب این دو ماده در کنار هم در این میوه، به عنوان درمانی عالی برای این موضوع در نظر گرفته می شود. از طرفی دیگر انجیر دارای مقدار زیادی مواد قندی است که موجب تولید انرژی زیادی در فرد می شود. به همین دلیل فعالیت و انرژی سلول ها بالا رفته و شکایت های ناشی از کم خونی نیز از بین خواهد رفت.

تقویت قوای عمومی بدن

انجیر به عنوان میوه ای کامل شناخته می شود. این میوه بسیار مقوی و مغذی است که تمام ضعف های بدن را برطرف می کند. این میوه را ضد لاغری می شناسند. از سویی دیگر خوردن انجیر می تواند سبب تقویت قوای جنسی شده و افراد عقیم را مورد درمان قرار دهد.

مطلب پیشنهادی
آشنایی با خواص انگور + ضرورت مصرف انگور در دوران بارداری

درمانی برای عفونت ها

از جوشانده انجیر برای درمان التهابات دستگاه تنفسی و همینطور برای از بین بردن گلو درد و سرماخوردگی می توان بهره برد. این میوه بسیار مفید برای درمان عفونت های لثه و همینطور درمانی برای التهابات کلیه، ذات الریه، سرخک، آبله مرغان و مخملک به شمار می رود.

سلامت قلب و کاهش کلسترول

با وجود پکتین در ترکیبات انجیر، که نوعی فیبر گیاهی است، کلسترول های اضافی از بدن خارج خواهند شد. این فیبر قادر به جابجایی در دستگاه گوارش است و از این طریق سبب تخلیه کلسترول ها خواهد شد. این میوه شیرین سبب کنترل اشتها و کم کردن اشتها نسبت به غذا های مضر و چرب خواهد شد. از سویی دیگر امگا 3 و امگا 6 به همراه فنول موجود در ترکیبات انجیر موجب می شوند تا خطر ابتلا به بیماری های قلبی کاهش یابد.

مطلب پیشنهادی
آشنایی با خواص آب هویج که کمتر از آن صحبت شده است

مضرات مصرف بیش از حد انجیر

زیاده روی در مصرف هیچ یک از مواد غذایی پسندیده نیست. در مصرف این میوه پرخاصیت اگر اعتدال رعایت نشود، ممکن است سبب بروز نفخ و اسهال شود. از سویی دیگر این میوه برای افرادی که دارای کبد های ضعیف هستند اصلا مناسب نیست و بهتر است برای مصرف این میوه از گردو غافل نشوند. در صورت مصرف بیش از حد این میوه ممکن است مشکلاتی نظیر آلرژی، سنگینی معده و نفخ معده ایجاد شود. بهتر است از این میوه در حد اعتدال مصرف شود تا از احتمال ابتلا به مضرات احتمالی آن کاسته شود.