آموزش طرز تهیه گرانیتا

طرز تهیه گرانیتا بسیار ساده است و تنها کافیست برای درست کردن آن کمی خلاقیت به خرج دهید تا در فصل گرما این دسر خوشمزه را با طعم ها و اسانس های مختلف میل کنید.

خوبی این دسر این است که دست شما برای درست کردن آن بسیار باز است و حتی با وجود یک میوه می توانید دسری خاص و زیبا را به خصوص برای مهمانی ها تهیه کنید.

دسر گرانیتا چیست؟

دسر گرانیتا مخلوطی از میوه و آبمیوه های یخ زده تازه است که روی آن را با چنگال خورد می کنند و سپس طبق سلیقه به آن مواد خوراکی دیگری اضافه می کنند و اجازه می دهند این مواد در فریزر یخ ببندد و سپس آن را خارج می کنند و مجدد با چنگال آن را خورد می کنند.

این دسر ریشه در کشور ایتالیا دارد. اما از آن جایی که درست کردن آن بسیار آسان است و هر کسی می تواند آن را طبق میل خود تغییر دهد، در تمامی دنیا طرفداران خاص خود را دارد. در ایران این دسر ظاهری مشابه با یخ در بهشت دارد. 

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه ماکارونی گیاهی و ماکارونی مخصوص کودکان

طرز تهیه گرانیتا با 4 طعم خاص و همه پسند

طرز تهیه گرانیتا توت فرنگی

1. طرز تهیه گرانیتا توت فرنگی

مواد اولیه:

  • توت فرنگی رسیده: یک کیلوگرم 
  • شکر سفید: ⅓ فنجان
  • آبلیمو: نصف قاشق چای خوری
  • سرکه بالزامیک: ¼ قاشق چای خوری
  • نمک دریا: به مقدار بسیار کم

مراحل طرز تهیه گرانیتا توت فرنگی:

  • ابتدا توت فرنگی ها را کاملا می شوییم و اجازه می دهیم آن ها کاملا خشک شود و سپس برگ های سبز آن را جدا می کنیم.
  • سپس آن ها را با چنگال له می کنیم و روی آن شکر، آبلیمو، سرکه بالزامیک و نمک دریا را اضافه می کنیم و مجدد آن ها را با چنگال مانند پوره له می کنیم. البته می توانیم برای له کردن آن از مخلوط کن نیز استفاده کنیم.
  • این کار را آن قدری ادامه می دهیم تا یک مخلوط روان از توت فرنگی داشته باشیم.
  • مایع بدست آمده را داخل یک قابلمه می ریزیم و به آن حدود 3 دقیقه حرارت می دهیم تا کمی مخلوط ما غلیظ شود.
  • مخلوط توت فرنگی را سپس داخل یک ظرف می ریزم و حدود 40 دقیقه آن را در فریزر قرار می دهیم تا نیمه یخ زده شود و سپس آن را خارج می کنیم و آن را با چنگال به حالت شلخته چنگال می زنیم تا تیکه ای شود.
  • مجدد بلور های توت فرنگی را به مدت 40 دقیقه در فریزر قرار می دهیم تا یخ بزند. دوباره آن را خارج می کنیم و با چنگال آن را خرد می کنیم. ( این مرحله را برای 4 الی 5 بار تکرار می کنیم)
  • در آخر مخلوط توت فرنگی را داخل یک ظرف ریخته و برای تزیین روی آن تکه ای لیموترش قرار می دهیم.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه حلوا زعفرانی مجلسی در 3 مرحله + ارزش غذایی این دسر

2. طرز تهیه گرانیتای لیمویی

 طرز تهیه گرانیتای لیمویی

مواد اولیه: 

  • آب: یک فنجان
  • شکر: ⅔ فنجان
  • آبلیمو: ⅔ فنجان
  • آویشن تازه: 2 شاخه
  • پوست لیموی رنده شده: 2 قاشق چای خوری
  • رنگ غذای زرد : دلخواه

مراحل طرز تهیه گرانیتا لیمویی: 

  • ابتدا در یک قابلمه کوچک آب و شکر را روی حرارت قرار می دهیم و آن را هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود و روی دیواره ی قابلمه شکرک نبندد. کمی که غلیظ شد آن را از روی حرارت بر می داریم.
  • سپس آبلیمو، آویشن و رنگ غذای زرد را به آن اضافه می کنیم و مواد را کاملا با یکدیگر ترکیب می کنیم.
  • در این مرحله مواد را در ظرف مناسب می ریزیم و به مدت یک ساعت آن را در فریزر قرار می دهیم تا یخ بزند. البته قبل از آن شاخه های آویشن را از باقی مواد خارج می کنیم.
  • بعد از یک ساعت مواد را خارج می کنیم و آن را با چنگال خورد می کنیم و مجدد داخل یخچال آن را قرار می دهیم. ( این عمل را 3 ال 4 بار تکرار می کنیم)
  • در این مرحله گرانیتا لیمویی ما آماده است و آن را در ظرف دسر ریخته و روی آن را با پوست لیمو یا برگ های نعناع تزیین می کنیم.
مطلب پیشنهادی
سس بشامل | ترفند های رستورانی + 6 نوع سس بشامل با غذا

3. طرز تهیه گرانیتا قهوه

طرز تهیه گرانیتا قهوه

قهوه از خوراکی های محبوب در جهان است که نوشیدن آن گاهی در تابستان و فصل های گرم کمی سخت است. اما این نوشیدنی را می توانید مدل گرانیتا در آورده و از طعم و خواص آن لذت ببرید.

مواد اولیه: 

  • قهوه دم کرده : 3 فنجان
  • شکر: ¾ فنجان
  • دانه های قهوه برای تزیین
  • عصاره خالص وانیل: 1 قاشق چای خوری
  • خامه: برای تزیین

مراحل طرز تهیه گرانیتا قهوه:

  • شکر و وانیل را داخل 3 فنجان قهوه می ریزیم و آن را هم می زنیم. این کار را آن قدری ادامه می دهیم تا شکر کاملا داخل قهوه حل شود. می توانیم برای حل شدن کامل شکر از قهوه داغ استفاده کنیم.
  • محلول را داخل یک ظرف می ریزیم و ظرف را به مدت یک ساعت در فریزر قرار می دهیم تا کاملا یخ بزند.
  • سپس ظرف را از یخچال خارج می کنیم و آن را با چنگال به شکل دانه های بلورین در می آوریم و مجدد آن را در یخچال می گذاریم. ( این کار را 3 الی 4 بار تکرار می کنیم)
  • زمانی که گرانیتا قهوه ما آماده شد آن را داخل ظرف دسر می ریزیم و روی آن را با خامه و دانه های قهوه تزیین می کنیم.
مطلب پیشنهادی
قورمه سبزی با 3 دستور پخت متفاوت + ارزش غذایی و نکات سلامت

4. طرز تهیه گرانیتای شکلاتی همراه با وانیل

طرز تهیه گرانیتای شکلاتی همراه با وانیل

مواد اولیه:

  • شکلات تخته ای تلخ: نصف یک تخته شکلات
  • آب: 2 فنجان
  • شکر: ¼ فنجان
  • عصاره غلیظ وانیل: یک قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه گرانیتا شکلاتی

  • در یک قابلمه متوسط شکلات تخته را با حرارت ملایم آب می کنیم و پس از آب شدن سریع روی آن آب و شکر را اضافه می کنیم.
  • مخلوط بالا را آنقدر هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود و حواسمان باید باشد شکر کناره ی قابلمه شکرک نزند. سپس به موادمان عصاره غلیظ وانیل را اضافه می کنیم و آن را کاملا با باقی مواد ترکیب می کنیم.
  • در این مرحله حرارت را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم موادمان در یک ظرف مناسب در دمای آشپزخانه خنک شود و در آخر آن را برای یک ساعت داخل فریزر می گذاریم.
  • پس از یخ از زدن آن را از فریزر خارج می کنیم و با نوک چنگال شروع به خراشیدن مخلوط شکلاتی خود می کنیم. سپس که کاملا خورد شد آن را در فریزر می گذاریم و بعد از نیم ساعت این کار را مجدد تکرار می کنیم. (این کار را 3 الی 4 بار تکرار می کنیم)
  • در آخر گرانیتای شکلاتی را در ظرف دسر ریخته و روی آن را با خامه یا سس شکلات تزیین می کنیم.
مطلب پیشنهادی
3 مدل طرز تهیه سالاد ماکارونی (مجلسی، رژیمی و گیاهی)

نکته: در گرانیتای شکلاتی می توان به جای شکلات تخته ای از پودر کاکائو نیز استفاده کنیم.

در آخر:

منبع: wikipedia
منبع: thekitchn
منبع: allrecipes
منبع: tasteofhome
منبع:barefootcontessa
منبع: cookforyourlife

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید