طرز تهیه سس بشامل رستورانی

سس بشامل یکی از سس های معروف و خوشمزه فرانسوی است که این سس را بیشتر در تهیه و سرو لازانیا استفاده می کنند. اما در چند دهه اخیر و با پیشرفت دانسته های آشپزی این سس را در غذاهایی نظیر پاستا نیز استفاده می کنند.

سس بشامل یا سس سفید

سس بشامل را با نام سس سفید نیز می شناسند. البته نام بشامل برای افرادی که حرفه ای آشپزی نمی کنند ممکن است نا آشنا باشد. از آنجایی که این سس از مواد غذایی چرب و پر کالری درست شده است مصرف بیش از اندازه آن اضافه وزن را به همراه خواد داشت.

این سس در گذشته با یک نوع دستور عمل درست می شده است اما طرز تهیه سس بشامل امروزه کاملا متفاوت از آن است. طرز تهیه این سس لذیذ به اندازه ای ساده است که به راحتی و در مدت زمانی کوتاه می توان آن را در منزل تهیه کرد.

مطالب مرتبط

1. تهیه ساده ترین سس بشامل

ساده ترین سس بشامل

مواد اولیه

  • آرد: 2 قاشق غذاخوری
  • شیر: یک و نیم پیمانه
  • نمک: به میزان لازم
  • کره کم چرب: 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • آویشن: یک قاشق چایخوری
  • جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
  • کاری: نصف قاشق چایخوری
  • زیره سبز آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
  • میخک آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کاچی با روش (طبخ قدیمی + درمان کم خونی)

مراحل تهیه سس بشامل ساده در منزل

تهیه سس بشامل ساده در منزل

1. ابتدا باید کره کم چرب را درون ظرفی بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب شود.

نکته آشپزی: البته می توان از کره های معمولی یا حیوانی بدون بو نیز برای تهیه سس بشامل استفاده کرد. اما از آنجایی که این سس بسیار چرب است در این طرز تهیه پیشنهاد ما استفاده از کره کم چرب می باشد.

2. پس از آن که کره ذوب شد آرد سفید را کم کم به آن اضافه می کنیم و هم زمان با آن آرد را هم می زنیم. 

3. تفت دادن و هم زدن آرد را به اندازه ای ادامه می دهیم که حالت خمیری به خود بگیرد.
در این زمان می بینیم ترکیب ما شروع به حباب زدن می کند.

نکته آشپزی: هنگام تفت دادن آرد حواسمان باید به حرارت باشد؛ چرا که ممکن است با کمی غفلت آرد بسوزد.

نکته آشپزی: زمانی که آرد را با کره تفت می دهیم نباید رنگ آرد تیره شود.

نکته آشپزی: هنگامی که خمیر آرد و کره درست شد آن را باید به میزانی هم زد تا آرد از حالت گوله شده خارج شود و خمیر ما یک دست شود.

4. هنگامی که خمیر ما آماده شد به آن کم کم شیر را اضافه می کنیم. ترکیبات را مداوم هم می زنیم تا اگر گوله هایی از آرد باقی مانده باشد در این لحظه باز شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه حلوا زعفرانی مجلسی در 3 مرحله + ارزش غذایی این دسر

5. سس را هم زمان که حرارت می دهیم هم می زنیم تا مواد به ته ظرف نچسبد. این کار را تا زمانی که سس بشامل به غلظت مورد نظر نرسیده است ادامه می دهیم.

6. زمانی که ترکیبات به غلظت مورد نظر رسید جوز هندی، آویشن، نمک و فلفل و باقی ادویه ها را به ظرف اضافه می کنیم و آن را با سس هم می زنیم.

7. در این مرحله حرارت را بسیار کم می کنیم و اجازه می دهیم تا تمامی ترکیبات سس بشامل با یکدیگر بر اثر حرارت ترکیب شوند. با این عمل طعم تمامی مواد به خوبی به خورد سس خواهد رفت.

8. در آخر پس از خاموش کردن حرارت اجازه می دهیم سس بشامل تهیه شده در دمای اتاق کمی خنک و غلیظ تر شود.

9. البته اگر این سس را برای پاستا استفاده می کنید بهتر است همانطور داغ به پاستاها اضافه شود.

2. ترفند های درست کردن سس بشامل رستورانی

 بشامل رستورانی

1. یکی از ترفند های مهمی که در غلظت سس بشامل مهم است و شاید به آن کمتر اهمیت داده شود این نکته می باشد که، میزان کره و آرد استفاده شده کاملا با یکدیگر باید برابر باشد.

2. برخی از افراد هنگام درست کردن خمیر اولیه هر میزان ترکیبات را هم می زنند باز هم در آخر گوله های آرد در سس سفید دیده خواهد شد. برای حل این مشکل بهتر است قبل از اضافه کردن آرد به کره ذوب شده آرد را چند بار الک کنیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه پنکیک تنها در 3 مرحله با 2 طعم پرطرفدار و بسیار خوشمزه

3. یکی از فوت های کوزه گری در تهیه سس بشامل این است که شیر با دمای محیط نباید یکی نباشد و کاملا یخ باشد.
با این کار خمیر و شیر دو دمای کاملا متضاد خواهند داشت و ترکیبشان باعث خواهد شد، طعمشان به خوبی به خورد یک دیگر برود.

4. برای آن که سس سفید یا بشامل ما عطر و طعم بهتری داشته باشد در 5 دقیقه آخر آن را به سس باید اضافه کنیم.

5. اگر به طعم سبزیجات علاقه دارید می توانید کمی جعفری تازه را ساطوری کرده و هنگام طبخ به سس بشامل اضافه کنید. جعفری طعم بی نظیری به سس می دهد.

3. طرز تهیه سس سفید (بشامل) با ماست

طرز تهیه سس سفید (بشامل) با ماست

از آنجایی که سس بشامل بسیار چرب است بسیاری از افراد آن را تا جای ممکن از غذای خود حذف می کنند. اما خبر خوب این است این سس قابلیت این را دارد تا برخی خوراکی ها را جایگزین یکدیگر کرد تا کالری آن پایین تر آید و همه از خوردن آن بتوانند لذت ببرند.

مواد اولیه

  • آرد: 2 قاشق غذاخوری
  • ماست غلیظ (شیرین نباشد): 2 پیمانه
  • نمک: به میزان لازم
  • کره کم چرب: 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • آویشن: یک قاشق چایخوری
  • جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
  • کاری: نصف قاشق چایخوری
  • زیره سبز آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
  • میخک آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه عدسی برای صبحانه و نهار (فواید آن برای سلامت)

مراحل تهیه سس بشامل با ماست

1. ابتدا در ماهیتابه ای کره کم چرب را با حرارت ملایم ذوب می کنیم.

2. سپس برای آن که آرد کمتر گوله نشود آن را قبل از حرارت دادن کره، چند بار الک می کنیم تا کاملا یکدست شود. سپس آرد لک شده را به کره ذوب شده اضافه می کنیم و آن را هم میزنیم تا حالت خمیری پیدا کند. در این مرحله هم زدن و حرارت دادن به خمیر را به قدری ادامه می دهیم تا حباب هایی از خمیر خارج شود.

3. در این مرحله 2 پیمانه ماست را کم کم به خمیر درست کرده اضافه می کنیم و شروع به هم زدن می کنیم. پس از کمی حرارت دیدن ماست، ممکن است آب بیندازد. این طبیعی است و البته به ترکیب شدن مواد با یکدیگر کمک خواهد کرد.

نکته آشپزی: در طرز تهیه سس بشامل با ماست ممکن است گوله های آرد بیشتر باشد و با هم زدن از بین نرود. راه حل این مشکل این می باشد که، ترکیبات را داخل مخلوط کن برقی یا دستی ریخته و تا یکدست شدن کامل آن ها میکس کنیم در آخر مجدد آن را به ظرف روی حرارت باز می گردانیم.

4. زمانی که سس ما کاملا رقیق و یک دست شد آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و تا رسیدن به غلظت مناسب حرارت را خاموش نمی کنیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس قارچ در 3 طعم؛ ساده، با ماست و با پنیر پیتزا

5. سپس 5 دقیقه مانده به خاموش کردن حرارت به سس خود، تمامی ادویه های تهیه شده را داخل سس می ریزیم و اجازه می دهیم کمی با سس جوش بخورد.

6. در آخر سس بشامل را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم در محیط آشپزخانه کمی خنک شود.

مطالب مرتبط

ارزش غذایی و کالری سس بشامل

کالری سس بشامل
ترکیبات اصلیمیزان در 100 گرم
کالری105 کالری
چربی10 درصد
کلسترول2 درصد
پتاسیم2 درصد
سدیم14 درصد
پروتئین7 درصد
ویتامین A5 درصد
ویتامین D12درصد
ویتامین B125 درصد
ویتامین C1 درصد
کلسیم12 درصد
منیزیم3 درصد
آهن1 درصد
کربوهیدرات2 درصد
سس بشامل

4. سس بشامل با طعم سیر

سس بشامل با طعم سیر

سس بشامل یا سس سفید تنها مختص به یک غذا نیست. این سس را با کم و زیاد کردن ترکیباتش می توان در کنار غذاهای دیگر نیز میل کرد. اگر غلظت این سس کم باشد این امکان وجود دارد آن را به سوپ شیر نیز اضافه کرد. اگر سس بشامل طعم کمی سیر داخل خودش داشته باشد به عنوان سسی دلچسب در کنار کنتاکی مرغ، لازانیا و پاستا نیز سرو شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کوکو سبزی + فواید آن برای بدن (ارزش غذایی کوکو سبزی)

طرز تهیه سس بی نظیر بشامل با طعم سیر

طرز تهیه سس بشامل با طعم سیر بسیار آسان است.
تنها کافیست پس از درست کردن خمیر با ماست یا شیر یا خامه در ادامه ی طبخ هنگامی که سس نیمه آماده شد به مواد آن به اندازه یک یا دو حبه سیر رنده شده اضافه کنیم و اجازه دهیم سس بشامل با ترکیبات 5 دقیقه جوش بخورد. سپس سس سفید را از روی حرارت برداریم.

5. طرز تهیه سس لذیذ بشامل با قارچ

طرز تهیه سس بشامل با قارچ

سس بشامل به اندازه ای قابلیت تغییر است و تنوع دارد که بدون شک هم باید طرفداران زیادی نیز داشته باشد. از دیگر سس بشامل ترکیب آن با قارچ است.

در طرز تهیه بشامل با قارچ تنها کافی است زمانی که تمامی مراحل را انجام داید هم زمان قارچ ها را در ماهیتابه ای دیگر تفت دهید و اجازه دهید کمی آب بیندازد.
سپس زمانی که از پخت سس مطمئن شدیم قارچ ها را به آن اضفه می کنیم و اجا می دهیم با هم کمی جوش بخورند. پس از 10 دقیقه سس لذیذ بشامل قارچی شما آماده است.

6.طرز تهیه سس پنیری بشامل

طرز تهیه سس پنیری بشامل

یکی از مواری که می تواند بر لذت خوردن غذا با سس بشامل اضافه کند کش آمدن پنیر داخل آن است که برخی به دلخواه به این سس لذیذ آن را اضافه می کنند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه گرانیتا | 4 گرانیتای خوش طعم معروف ایتالیایی

برای تهیه سس پنیری بشامل کافیست مراحل قسمت اول را با دقت انجام دهید و مراقب باشید آرد گواه شده ای داخل آن نماند. سپس هنگامی که این سس فوق العاده پخته شد به آن هر اندازه که دوست دارید غذایتان به خاطر وجود پنیر کش بیاید پنیر پیتزای پارمزان اضافه می کنید.

البته این نکته را به خاطر داشته باشید اغلب پنیر های پیتزا کمی شور هستند در نتیجه اگر قصد آن را دارید سس پنیری بشامل را برای غذای خود در منزل تهیه کنید تا جای ممکن به آن کم نمک اضافه کنید. همچنین راهکار دیگر آن است که نمک را در آخر به آن اضافه کنید تا از شوری سس جلوگیری کنید.

طرز تهیه یک غذای ساده و سریع به همراه بشامل

غذای ساده و سریع به همراه بشامل

خانم های شاغل اغلب زمانی که مهمان دارند یا برای خانواده ای مهمان سرزده می آید درست کرن غذا برای آقایان و خانم ها در این زمان یکی از دغدغه ها به حساب می آید و ترجیح بر آن است که از بیرون غدا تهیه کنند. اما در ادامه آموزش غذایی را خواهیم داد که در کنار سس بشامل حداکثر یک ساعت زمان برای پخت آن زمان می برد.

مواد اولیه:

  • سینه مرغ: دو عدد
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • فلفل دلمه ای: یک عدد متوسط
  • زرچوبه و نمک: به میزان لازم
  1. ابتدا سینه مرغ را در ظرفی عمیق قرار داده و بالای مرغ ها آب می ریزم.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه پاستا آلفردو (سس مخصوص) + پاستا کاربونارا

2. پیاز و فلفل دلمه ای را خورد کرده و به مرغ ها اضافه می کنیم. همچنین برای طعم دار شدن نمک و فلفل را هم اضافه می کنیم

3. حدود 20 دقیقه با دمای نسبتا زیاد اجازه می دهیم مرغ ها با آب جوش بخورند اما پخته نشوند. سپس زمانی که روی مرغ کمی کف جمع شد آن را از روی حرارت بر می داریم و آن را با آب یخ آبکش می کنیم.
این کار باعث می شود هورمون ها و آلودگی های احتمالی کاملا از مرغ خارج شود.

4. در این مرحله مرغ ها را به اندازه های دلخواه برش بزنید و در ماهی تابه ای روغن یا کره بریزید تا کاملا داغ شود. در این هنگام به تکه های مرغ فلفل، پاپریکا و جعفری خورد شده اضافه کنید و کمی با دست آن ها را هم بزنید.

5. پس از داغ شدن روغن یا کره آب شده تکه های مرغ را داخل ماهیتابه اضافه کرده و آن ها را سریع پشت و رو کنید تا نسوزند. اگر ماهیتابه شما گود است می توانید روغن های داغ شده را با سرعت زیاد روی دیگر فیله های مرغ بریزید تا کاملا هم پخته شود هم سرخ شود.

6. زمانی که مرغ ها طلایی شدند به مدت 5 دقیقه دذب ماهیتابه را بگذارید تا مطمئن شویدفیله ها مغز پخت شده اند.

7. در این مدت زمان می توانید یکی از 6 مدل سس بشامل بالا را تهیه کنید و با سیب زمینی در کنار و فیله ها آن را سرو کنید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید