طرز تهیه منتو در منزل

طرز تهیه منتو بسیار آسان اما کمی زمان بر است. این غذا ریشه در کشور افغانستان دارد که در بیشتر مهمانی ها منتو به عنوان پیش غذا سرو می کنند.

تنوع غذایی امروزه بسیار زیاد است. اما قسمت مهم این می باشد که غذای تهیه شده با مزاج افراد هر منطقه ای سازگار باشد. اغلب کشورهای نزدیک بهم خوراکی هایشان طعمی نزدیک بهم را دارند. منتو نیز یکی از غذاهایی است که علاوه بر سازگاری با مزاج افراد ساکن ایران، می تواند تنوع غذایی جالبی برای مهمانی داشته باشد.

طرز تهیه منتو (مواد داخلی)

طرز تهیه مایه داخلی منتو

مواد لازم برای تهیه مواد داخلی منتو

  • پیاز: یک کیلوگرم
  • گوشت گوسفند یا گوساله چرخ شده: یک کیلوگرم
  • سیر: 2 حبه
  • تخم گشنیز: یک یا 2 قاشق غذاخوری
  • زیره سیاه: یک قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: یک و نیم قاشق چایخوری
  • نمک: به میزان دلخواه

طرز تهیه منتو (مواد داخلی)

1. ابتدا پیاز ها را داخل مخلوط کن برقی یا دستی می ریزیم و آن ها را کاملا ریز می کنیم. باید این نکته را در نظر داشته باشیم در طرز تهیه منتو نباید پیاز را حلقه ای یا نگینی کرد؛ چرا که طعم لازم را به غذا نمی دهد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه میرزا قاسمی به روش سنتی + آشنایی با فواید

نکته آشپزی: طعم اصلی این غذا کاملا به میزان زیاد و خورد شده ی پیاز باز می گردد.

2. در ماهیتابه کمی روغن می ریزیم و آن را روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا داغ شود. سپس گوشت را به ماهیتابه اضافه می کنیم. گوشت را به قدری تفت می دهیم تا آب آن کاملا گرفته شود. اما باید دقت کرد حرارت بسیار ملایم باشد تا گوشت ها سرخ نشوند.
تقریبا با دمای ملایم 10 دقیقه زمان خواهد برد.

3. در این مرحله دو حبه سیر را داخل گوشت ها حلقه حلقه می کنیم.

نکته آشپزی: در طرز تهیه منتو سیر طعم و عطر فوق العاده به غذا می بخشد. البته اضافه کردن سیر کاملا باب میل می باشد.

4. پس از اضافه کردن سیر و تفت دادن آن، کمی نمک به ترکیبات داخل ماهیتابه اضافه می کنیم. پس از کمی حرارت دادن تمامی پیاز های خرد شده را به گوشت اضافه می کنیم.
سپس به خوبی تمامی مواد داخل ماهیتابه را هم می زنیم، تا تمامی مواد طعمشان به خورد یک دیگر رود. این بسیار مهم است طعم پیاز بر طعم خامی گوشت قالب شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کشک بادمجان + نکات سلامت و آشپزی

5. در این مرحله به ترکیبات منتو یک یا دو قاشق تخم گشنیز اضافه می کنیم. سپس یک و نیم قاشق چایخوری دانه های فلفل سیاه و یک قاشق زیره سیاه اضافه می کنیم.
سپس تمامی ترکیبات را هم زده و اجازه می دهیم به مدت 3 الی 4 دقیقه با حرارت ملایم تمامی مواد طعمشان را با هم ترکیب شود.

 6. پس از آن که تمامی مواد به خوبی با یک دیگر ترکیب شدند، ماهیتابه حاوی مواد منتو را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم در دمای آشپزخانه خنک شود.

طرز تهیه خمیر منتو

طرز تهیه خمیر منتو

در طرز تهیه منتو قسمت آماده کردن خمیر، کمی زمان بر است. البته اگر زمان کافی برای تهیه این خمیر را ندارید آن را در فروشگاه های مواد غذایی می توانید پیدا کنید. اما اگر مدت زمان لازم برای تهیه خمیر را دارید، پیشنهاد می شود لذت درست کردن آن را از دست ندهید. علاوه بر این دیگر از سلامت کامل آن نیز اطمینان خواهید داشت.

مطلب پیشنهادی
قورمه سبزی با 3 دستور پخت متفاوت + ارزش غذایی و نکات سلامت

مواد اولیه خمیر منتو

  • آرد: 2 کیلوگرم
  • روغن 2 پیمانه
  • آب: به مقدار کافی

طرز تهیه خمیر منتو

1. ابتدا لازم است آرد تهیه شده را در این مرحله با یک الک بسیار ریز 2 الی 3 بار صاف کنید. این کار برای آن است که گوله های آرد داخل خمیر باقی نماند و در آخر خمیری یک دست داشته باشیم.

2. آرد الک شده را داخل ظرفی می ریزیم و به آن کم کم روغن اضافه می کنیم. هم زمان با خمیر و روغن را یا با دست ورز می دهیم.. البته می توان برای بهتر مخلوط شدن روغن و آرد با یکدیگر به آن از همزن برقی یا معمولی استفاده کنیم.

3. هنگامی که آرد و روغن کاملا با هم ترکیب شدند، برای بدست آمدن خمیر کم کم به آن آب اضافه می کنیم و ترکیب را ورز می دهیم. این کار را آنقدر ادامه می دهیم تا خمیر به غلظت و سفتی مورد نظر برسد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کنتاکی رستورانی در منزل + تهیه پودر کنتاکی مخصوص

نکته آشپزی: ورز دادن خمیر باید به قدری ادامه پیدا کند که دیگر خمیر به دست نچسبد.

نکته آشپزی: اگر خمیر به دست می چسبید، بهتر است کمی به آن آرد اضافه کنیم و مجدد آن را ورز دهیم.

4. پس از آن که خمیر ورز آمد، روی ظرف حاوی خمیر را با سلفون می بندیم و آن را به مدت 20 الی 30 دقیقه در یخچال می گذاریم.

5. پس از گذشت مدت زمان گفته شده، روی یک سطح صاف آرد می ریزم، خمیر ها را به اندازه ی گوله های متوسط در می آوریم و با وردنه آن ها را کاملا صاف می کنیم. خمیر به قدری با وردنه باید صاف شود که لایه ی نسبتا نازکی از آن داشته باشیم.

نکته آشپزی: خمیر را میتوانیم به وسیله ی دستگاه ماشین آش نازک کنیم. به یاد داشته باشید در هر مرحله از نازک کردن خمیر با دستگاه باید یک درجه آن را کمتر کنیم.

6. خمیر نازک شده، را مجدد بر روی سطح صاف حاوی آرد می گذاریم و با قالب و یا چاقو برش گرد به آن ها می دهیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه فرنی رژیمی و فرنی کودکان + نکات سلامتی

ترکیب خمیر و مایه داخل منتو

ترکیب خمیر و مایه داخل منتو

1. در این مرحله تکه های خمیر دایره ای شکل را بر می داریم و به اندازه ی یک یا یک و نیم قاشق غذاخوری داخل آن از مایه تهیه شده برای منتو داخل آن می ریزیم.

2. خمیر را از چهار طرف به حالت شکلاتی از بالا می بندیم. خمیر تهیه شده باید به قدری ورز داده شده باشد که در این مرحله به یکدیگر بچسبد. اگر خمیر بهم نچسبید؛ می توان با استفاده از خلال دندان دهانه خمیر منتو را بست.

3. قالب مخصوص پخت منتو را با روغن چرب می کنیم سپس خمیر حاوی گوشت و پیاز را داخل آن می چینیم. روغن زدن به ظرف به این علت می باشد که منتو ها پس از پخت به قالب نچسبند. (قالب ها شبیه آبکش با سوراخ های بزرگ است.)

4. در آخر به وسیله ی برس های آشپزی روی منتو را کاملا به روغن آغشته می کنیم.

مطلب پیشنهادی
پیتزا خانگی به سبک رستوران‌های ایتالیایی + تهیه نوع رژیمی

5. در ادامه آبی که جوش آمده را درون ظرف منتو می ریزیم و روی حرارت ملایم آن را قرار می دهیم. سپس قالب ها را روی هم می چینیم و درب آن را می گذاریم تا با حرارت ملایم پخته شوند.  این کار را با دستگاه بخارپز نیز می توانیم انجام دهیم.

نکته آشپزی: برای پخت منتو 20 الی 25 دقیقه زمان بیشتر لازم نیست.

طرز تهیه سس منتو

  • ماست: یک پیمانه
  • آب: نصف پیمانه
  • نمک: یک قاشق چایخوری
  • سیر: 3 حبه

ماست را توسط نصف پیمانه آب کاملا رقیق می کنیم و سپس به آن یک قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم. در آخر 3 حبه سیر تازه را درون ماست رنده می کنیم.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید