آشپزیغذاهای اصلیکالری ها

طرز تهیه کشک بادمجان + نکات سلامت و آشپزی

طرز تهیه کشک بادمجان جزو آسان ترین غذا ها برای افرادی است که مهمان وجترین یا وگن دارند. این خوراک لذیذ یکی از غذاهای اصیل ایرانی است.
کشک بادمجان در کشورهایی نظیر ترکیه، باکو و هند به عنوان پیش غذا سرو می شود. البته در برخی از مهمانی ها این غذا را گاها به شکل فود فینگر سرو می کنند.

طرز تهیه کشک بادمجان به روش سنتی

مواد لازم برای کشک بادمجان

  • بادمجان: 6 عدد ( یا یک کیلو)
  • سیر: 2 حبه
  • کشک: به میزان دلخواه
  • نعناع خشک: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد کوچک
  • نمک، زردچوبه و روغن:  به مقدار لازم
  • گردو: به مقدار دلخواه

مراحل طرز تهیه کشک بادمجان

1. در ابتدا پوست بادمجان ها می گیریم.

نکته آشپزی:  یکی از راهکار های عالی قبل از سرخ کردن بادمجان این است که، بادمجان را برای ساعتی در محلول آب و نمک قرار دهیم. با این کار هنگام سرخ کردن، بادمجان ها روغن کمتری به خود جذب خواهند کرد و تلخی احتمالی آن گرفته خواهد شد.

 بادمجان ها را از محلول آب و نمک خارج می کنیم و اجازه می دهیم آب آن کاملا خشک شود، سپس آن ها را در ظرف حاوی روغن داغ قرار می دهیم تا کمی سرخ شوند.
خیلی لازم نیست بادمجان ها سرخ شوند، کمی که رنگ طلایی به خود گرفتند آن ها را از روغن باید خارج کنیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه عدسی برای صبحانه و نهار (فواید آن برای سلامت)

نکته آشپزی: اگر هنگام سرخ کردن بادمجان ها شعله ی زیر ماهیتابه کم باشد و درب آن گذاشته شود بادمجان ها کاملا مغز پخت می شوند.

نکته آشپزی: می توان بادمجان ها را پس از سرخ شدن در مقدار بسیار کمی آب قرار داد و درب آن را گذاشت و با شعله ی بسیار کم بعد از سرخ شدن اجازه داد کمی پخته شوند تا مغز پخت و نرم شوند.

2. مرحله بعد در ظرفی دیگر نعناع خشک ها را با مقداری روغن تفت می دهیم.
در این مرحله کاملا باید دقت کرد چرا که نعناع خشک سریع سرخ می شود و اگر بیشتر در روغن داغ بماند طعم تلخی به خود می گیرد.
سپس به آن زردچوبه اضافه می کنیم و کمی آن را همراه با نعناع ها تفت می دهیم؛ سپس به آن پیاز و سیر را اضافه می کنیم و با شعله ی بسیار کم می گذاریم این مواد کاملا طعم خود را با یک دیگر به اشتراک بگذارند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای 4 نفر + ارزش غذایی

3. بادمجان های سرخ و مغز پخت شده را با گوشتکوب ساده یا گوشتکوب برقی کاملا له می کنیم و سپس بعد از آن مخلوط نعناع داغ، سیر و پیاز را که در مرحله ی دو آماده شده است را به بادمجان ها اضافه و آن ها را کاملا باهم مخلوط می کنیم

4. اگر از کشک های کارخانه ای استفاده می کنیم بهتر است کمی از  آن را با آب جوش رقیق کرده تا راحت تر با بادمجان ها مخلوط شود.
اما اگر از کشک لبنیاتی استفاده می شود احتیاجی به رقیق کردن نیست.
میزان کشک در بادمجان کاملا دلخواه است، حتی می توان کشک را به بادمجان ها اضافه نکرد و هنگام سرو کردن آن را کنار غذا قرار داد تا افراد وگن نیز بتوانند از آن میل کنند.

5) در آخر به میزان دلخواه به کشک بادمجان، گردو اضافه می کنیم.

نکته آشپزی: امروزه گردو و نعناع را بیشتر برای تزیین در کشک بادمجان استفاده می کنند، اما بهتر است مقداری از آن را خورد کرده و داخل این غذا اضافه کرد تا آن را شبیه به طبخ قدیم آن برگرداند.

ارزش غذایی و کالری کشک بادمجان

مواد تشکیل دهنده اصلیمیزان 100گرم
کالری 176 کیلوکالری
قند 1.91 گرم
فیبر 2.03 گرم
کلسترول 9.12 میلی گرم
پروتئین 20.81 گرم
کربوهیدرات 8.34 گرم
چربی 7.09 گرم
ویتامین هامیزان در 100 گرم
ویتامین A 4.18 میکروگرم
ویتامین E 0.45 میلی گرم
ویتامین K 3.60 میکروگرم
ویتامین C 1.22 میلی گرم
خانواده ویتامین B22.29 میلی گرم
مواد معدنی میزان در 100 گرم
کلسیم 115.30 میلی گرم
آهن 1.20 میلی گرم
فسفر 52.40 میلی گرم

نکات سلامت از کشک بادمجان

1. هنگامی که بادمجان ها سرخ شدند بهتر است آن ها را بر روی پد های مخصوص جذب روغن قرار داد تا روغن های اضافی از آن کاملا گرفته شود.

مطلب پیشنهادی
پیتزا خانگی به سبک رستوران‌های ایتالیایی + تهیه نوع رژیمی

2. اگر به طبخ قدیم طرز تهیه کشک بادمجان برگردیم خواهیم دید، گردو جزء مواد اصلی در کشک بادمجان بوده است. در گذشته علاوه بر آن که به طعم غذا اهمیت می دادند توجه ویژه ای به طبع مواد مورد استفاده نیز داشتند.
بادمجان و سیر دارای طبعی سرد هستند و لازم است برای خنثی کردن این سردی یک ماده خوراکی با طبع گرم مانند گردو به آن اضافه شود.

3. بادمجان جز میوه هایی است که هنگام سرخ شدن روغن بسیاری را جذب خود خواهد کرد و به اصطلاح عامیانه گفته می شود روغن زیادی را می خورد؛ برای سلامت بدن بهتر است تا جای ممکن مدت زمان بیشتری پس از سرخ شدن بر روی پدهای مخصوص جذب روغن قرار گیرد.
حتی می توان برای جذب کمتر، روغن را به صورت اسپری کردن به ماهیتابه و بادمجان ها اضافه کرد.

4. افرادی که دارای چربی خون و کلسترول بالا هستند و یا رژیم غذایی لاغری دارند تنها کافی است به جای سرخ کردن بادمجان ها، آن ها را به صورت کبابی در آورد. اینگونه بخش زیادی از روغن از غذا حذف خواهد شد.

فواید کشک بادمجان برای بدن

فواید کشک بادمجان برای بدن

کشک بادمجان یکی از غذاهای بسیار مفید و مغذی برای بدن محسوب می شود که فواید زیر را در خود دارا است.

  • استحکام استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان 
  • استحکام دندان ها و مقاومت بخشیدن به دندان ها در مقابل پوسیدگی دندان
  • کشک بادمجان به علت داشتن ویتامین A در خود می تواند غذایی باشد برای تقویت چشم ها و خوراکی برای پیشگیری از کاهش ضعف بینایی
  • این غذا در خود دارای ویتامین B و ویتامین E می باشد. این دو ویتامین انرژی بدن را به اندازه ی چشمگیری افزایش خواهد داد.
  • کشک بادمجان به علت داشتن ویتامین A و ویتامین E در بازسازی و بهبود پوست بسیار تاثیر گذار است.
مطلب پیشنهادی
سریعترین طرز تهیه نان خانگی سبوس دار + ارزش غذایی و میزان کالری نان سبوس

مضرات کشک بادمجان

کشک و بادمجان جزء غذاهایی است که مضرات بسیار کمی دارد. این غذا از آنجایی که روغن بسیاری هنگام طبخ به خود جذب می کند، مصرف بیش از حد آن می تواند باعث بالا رفتن کلسترول بدن شود که نتیجه افزایش کلسترول در خون باعث بسته شدن عروق خونی می شود.

اگر مهمانی وجترین دارید و قصد آن را دارید که برای پذیرایی از او کشک بادمجان درست کنید بهتر است قبل از آن بدانید مهمانتان به این غذا حساسیت دارد یا خیر. چرا که بادمجان در اکثر افراد حساسیت ایجاد میکند. به گونه ای که این میوه را جز میوه های آلرژیک می دانند.

در آخر:

طرز تهیه کشک بادمجان بسیار آسان و از طرفی طعم آ بسیار لذیذ است. از خوبی های این خوراک این است که این غذا را در کمتر از یک ساعت می توان تهیه کرد، اما در نظر داشته باشید همان اندازه که می تواند مفید باشد مصرف بسیار زیاد آن مضراتی را خواهد داشت.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس تارتار بسیار خوشمزه + آموزش نوع رژیمی

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *