ماهی سوخاری

ماهی سوخاری یکی از غذاهای بسیار خوشمزه است که اگر نکات کلیدی طبخ آنرا بلد نباشیم ممکن است طعم جالبی نداشته باشد و بوی ماهی کمی زننده احساس شود. برای اینکه بتوانیم ماهی سوخاری خوشمزه و با طعمی متفاوت داشته باشیم در این متن، نکاتی را گردآوری کرده‌ایم که می‌تواند بسیار موثر باشد. با ما همراه باشید تا این نکات را برایتان بیان کنیم.

طرز تهیه گام به گام ماهی سوخاری

ماهی از جمله غذاهای مغذی است که مصرف آن حداقل دو مرتبه در طول هفته توصیه شده است تا بدن بتواند سلامت خود را تا آخر عمر حفظ کند. از این رو لازم است تا چند نوع از انواع طبخ آنرا بلد باشیم که با مواد غذایی متعدد ترکیب شده و طعم متفاوت با خواص بی‌شمار را برای بدن به همراه داشته باشد. برای شروع لازم تازه است تا مواد لازم را تهیه کنید.

طرز تهیه ماهی سوخاری

مطالب مرتبط با ماهی سوخاری

مطلب پیشنهادی
بیف استروگانف خانگی و اصیل فقط در 5 مرحله بسیار ساده

مواد لازم برای پخت ماهی سوخاری 2 نفره

انتخاب ماهی که برای تهیه ماهی سوخاری استفاده می‌کنیم نکته بسیار مهمی است. بهتر است از ماهی‌هایی استفاده کرد که استخوان و تیغ کمتری دارند تا بعد از سوخاری شدن راحت بتوان آنرا نوش جان کرد.

از جمله ماهی‌های بدون استخوان مناسب برای این غذا می‌توان به ماهی حلوا سیاه یا سفید، ماهی شیر اشاره کرد که بسته به ذائقه می‌تواند متفاوت انتخاب شود. با انتخاب ماهی موارد دیگری از جمله گزینه‌های زیر را باید تهیه کنید:

  • ماهی بدون تیغ و استخوان (فیله ماهی): برای هر فرد 1 الی 2 قطعه
  • آرد سوخاری: 1 پیمانه
  • لیمو ترش تازه: 2 عدد (یا آبلیمو به مقدار 3 الی 4 قاشق غذاخوری)
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • سرکه: 3 قاشق غذاخوری
  • سس سویا: 4 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: نوک قاشق غذاخوری
  • فلفل: نوک قاشق غذاخوری
  • نمک: نوک قاشق چایخوری (زیرا سس سویا به اندازه کافی نمک و مزه لازم را دارد)
  • روغن مخصوص سرخ کردنی: به مقدار کافی برای سرخ کردن ماهی‌ها
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس قارچ در 3 طعم؛ ساده، با ماست و با پنیر پیتزا

مراحل طرز تهیه ماهی سوخاری

  1. ماهی مورد نظر را شسته، به قطعات مناسب خرد کنید و اجازه دهید به طور کامل آب آنها خشک شود.
  2. آب لیموترش، زردچوبه، نمک، فلفل، سرکه و سس سویا را درون ظرفی به طور کامل مخلوط کنید.
  3. ماهی‌ها را در این ترکیب قرار می‌دهیم به طوری کاملا تمام قسمت‌های آنها به این مایع آغشته شوند.
  4. حدود 20 الی 30 دقیقه زمان دهید تا کاملا مزه این ترکیب در برش‌های ماهی جذب شوند. بعد از ماهی‌ها را در آبکش قرار دهید تا کمی آب آن گرفته شود.
  5. سپس تخم مرغ را درون ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید تا زرده و سفیده ترکیب شوند.
  6. آرد سوخاری را در ظرفی مانند سینی کاملا پخش کنید.
  7. هر یک از قطعه‌های ماهی‌ها را ابتدا درون ظرف تخم مرغ زده تا کاملا به تخم مرغ آغشته شوند و سپس در ظرف آرد سوخاری بغلتانید تا کاملا آرد سوخاری جذب قطعات ماهی شود.
  8. روغن را درون ماهیتابه ریخته و اجازه دهید تا کاملا داغ شود.
  9. سپس ماهی‌های آغشته شده به تخم مرغ و آرد سوخاری را درون ماهیتابه سرخ کنید طوری که کاملا طلایی شود و مغز آن پخته شود.
  10. هر یک از ماهی‌ها را بعد از سرخ شدن برداشته و در ظرفی قرار دهید تا روغن آن گرفته شود. حالا ماهی سوخاری آماده سرو است.
کالری و ارزش غذایی ماهی سوخاری
  • یکی از چاشنی‌ها و گزینه‌های عالی برای طعم دار کردن غذاهای دریایی سس تریاکی است. این سس را می‌توان قبل و حتی بعد از پخت غذاهای دریایی مثل ماهی سوخاری، برای مزه دار کردن اضافه کرد. حتی از آن برای کنار برخی از انواع سالاد و طعم دادن به گوشت‌های مختلف نیز می‌توان به کار برد. برای اینکه به ساده‌ترین شکل با طرز تهیه این سس آشنا شود، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله طرز تهیه گام به گام سس تریاکی و تهیه غذا با آن مراجعه کنید.

کالری و ارزش غذایی ماهی سوخاری

ماهی از جمله مواد غذایی بسیار مفید محسوب می‌شود که در هر سنی پزشکان مصرف آنرا به عنوان یک ماده غذایی سالم در رژیم غذایی تاکید می‌کنند. جدول زیر ویتامین‌ها و ارزش غذایی در 100 گرم از فیله ماهی سوخاری را برایتان مشخص کرده است.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه لازانیا بدون فر + اصلی‌ترین نوع پخت لازانیا با گوشت
انرژی132 کیلوکالری
کربوهیدرات14.5 گرم
پروتئین8 گرم
چربی موجود در ماهی سوخاری4.94 گرم
کلسترول16.28 گرم
کلسیم44.46 میلی گرم
آهن1.33 میلی گرم
فسفر143 میلی گرم

این مواد غذایی برای بقا و انجام عملکرد درست بسیاری از ارگان‌های بدن لازم و ضروری هستند. اما تنها خواص ماهی سوخاری محسوب نمی‌شوند و در این غذا انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین A و ویتامین D, E, K و سایر مواد مغذی از جمله تیامین، نیاسین، مس، منگنز و روی و… وجود خواهند داشت.

ماهی سوخاری در فر

برای برخی از افراد ماهی سوخاری که با روغن کمتری تهیه شده باشد، بسیار لذت بخش است و اغلب طعم حالت تنوری شده آن را از نوع سرخ شده بیشتر می‌پسندند. به همین دلیل روش دیگری برای طرز تهیه ماهی سوخاری را آموزش داده‌ایم تا با ایجاد تنوع بتوان از خواص ماهی بهره گرفت.

مواد لازم برای تهیه ماهی سوخاری در فر

  • ماهی بدون استخوان یا فیله ماهی: برای هر فرد دو قطعه
  • کورن میل: 1 پیمانه
  • پیاز رنده شده: یک قاشق غذاخوری
  • آرد: 1 الی 2 قاشق غذاخوری
  • کچاپ: 1 قاشق غذاخوری
  • لیموترش تازه: 2 عدد
  • کره: 25 گرم یا یک قاشق غذاخوری
  • پودر سیر: 1 قاشق چایخوری
  • پودر پنیر: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: هر کدام نوک قاشق چایخوری
مطلب پیشنهادی
آش رشته 6 نفره (مراحل پخت از آماده کردن سبزی تا تزئین)

طرز تهیه ماهی سوخاری در فر

  1. پیش از شروع به آماده سازی ماهی‌ها بهتر است فر را روشن کنید تا برای پخت ماهی‌ها آماده شود. فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن کنید و 15 دقیقه زمان دارید تا بقیه مراحل را طی کنید تا فر نیز گرم شود.
  2. بعد از آن سینی فر را آماده کنید تا بتوانید پس از طی کردن مراحل به راحتی ماهی‌ها را روی آن بچینید. برای این منظور لازم است کف سینی فر را فویل بکشید و با مقدار خیلی کمی کره آنرا چرب کنید.
  3. حالا نوبت آماده کردن ماهی‌ها است. نمک و فلفل به ماهی‌ها بزنید و روی آنها لیموترش‌های تازه را بچکانید.
  4. در ظرفی متوسط و مجزا کره را کمی آب کنید و به آن پودر سیر، کچاپ، پیاز رنده شده و مقداری نمک و فلفل را اضافه کنید.
  5. ماهی‌ها را در این ترکیب بغلتانید تا به طور مساوی بین تمام قطعات ماهی‌ها تقسیم شود.
  6. در مرحله آخر آماده سازی ماهی سوخاری در فر لازم است تا در ظرفی جداگانه پودر پنیر، کورن میل و آرد را با یکدیگر ترکیب کرده و ماهی‌ها را به این ترکیب آغشته کنید.
  7. حالا لازم است ماهی‌ها را درون سینی فر بچینید و آنها را به مدت 20 الی 30 دقیقه درون فر قرار دهید.
  8. بعد از این مدت ماهی‌ها را در ظرفی بچینید و دور آن را با گزینه‌هایی مانند زیتون، گوجه گیلاسی، خیار شور و سبزی جعفری تزئین کنید. حالا ماهی سوخاری آماده سرو است.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه پنکیک تنها در 3 مرحله با 2 طعم پرطرفدار و بسیار خوشمزه

ماهی سوخاری پفکی

ماهی سوخاری پفکی با مواد اولیه متفاوتی تهیه می‌شود و انتظاری که از آن می‌رود حالت پفکی است که به همراه دارد. اما طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد که می‌توانید آنرا در منوی خود به راحتی جای دهید.

مواد لازم برای تهیه ماهی سوخاری پفکی

  • ماهی بدون استخوان و تیغ: برای هر فرد 2 قطعه
  • پیاز رنده شده: 2 قاشق غذاخوری
  • آب 1 عدد لیموترش
  • آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
  • آرد برنج: 2 قاشق غذاخوری
  • پودر نشاسته ذرت: نصف پیمانه
  • بکینگ پودر: نصف قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • نمک و فلفل: به مقدار کافی
  • ماءالشعیر: به مقدار کافی
  • زعفران دم کشیده: 1 قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری در صورت دلخواه برای مرحله پایانی به مقدار کافی

طرز تهیه ماهی سوخاری پفکی

  1. ماهی‌ها را به قطعات مورد نظر خرد کنید و درون پیاز و نمک و آب لیموترش بخوابانید تا ترکیب آماده شود.
  2. مواد خشک از جمله آرد سفید، آرد برنج، نشاسته، بکینگ پودر و نمک و فلفل را به طور کامل با یکدیگر ترکیب کنید.
  3. در ظرفی مجزا تخم مرغ و زعفران را با یکدیگر خوب مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی شود.
  4. حالا هر دو ترکیب را با یکدیگر کاملا به خوبی ترکیب کنید.
  5. سپس کم کم ماءالشعیر را به آنها اضافه کنید. تا جایی ماءالشعیر را اضافه کنید که کرم غلیظی حاصل شود.
  6. بعد از 15 دقیقه استراحت کردن مایع در یخچال، باید ماهی‌ها را به آن آغشته کنید.
  7. می‌توانید بعد از این کار آنها را در کمی آرد سوخاری بغلتانید و بعد سرخ کنید. حتی از کنجد نیز در ترکیب آرد سوخاری می‌توانید استفاده کنید.
  8. بعد از سرخ کردن ماهی‌ها در روغن داغ شده، آنها را در پد آشپزی قرار دهید تا روغن آنها کشیده شود و آماده سرو شوند.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه حلوا زعفرانی مجلسی در 3 مرحله + ارزش غذایی این دسر

مطالب مرتبط با ماهی سوخاری

نکات پایانی

در این متن به طور کامل طرز تهیه ماهی سوخاری را به شکل صحیح و گام به گام در 10 مرحله ارائه کردیم. زمان زیادی برای پخت این غذای بسیار مفید لازم نیست و تنها در مدت 30 دقیقه می‌توان آنرا طبخ و نوش جان کرد. همانطور که اشاره شد ماهی از جمله مواد غذایی بسیار مفیدی است که در تمام رژیم‌های غذایی اصولی و سالم تجویز می‌شود. برای تجربه طعم‌های متفاوت در این غذا می‌توانید از ادویه‌های متنوع استفاده کنید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید