بیماری ها و سلامتسرطانکبد

سرطان کبد با 8 نشانه واضح + راه درمان و پیشگیری موثر

سرطان کبد چه علائمی دارد؟ آیا این نوع از سرطان قابل درمان است؟ راه پیشگیری از ابتلا به آن چیست؟ سوالات متعددی در رابطه با این مشکل کبد وجود دارد که باید بررسی شوند. کبد به عنوان یکی از ارگان‌ها و اندام‌های حیاتی بدن نقش به سزایی برای بهبود عملکرد بدن به همراه دارد و طبیعی است که با دانستن نقش مهم آن، سوالاتی در مورد سلامتی این عضو ایجاد شود.

به همین منظور در این متن مطالبی مفید را برایتان گردآوری کرده‌ایم که می‌تواند اطلاعاتی جامع در مورد این نگرانی را در اختیارتان قرار دهد.

سرطان کبد چگونه ایجاد می‌شود؟

کبد به عنوان عضوی حیاتی با وظایف متعدد برای تصفیه خون، تولید آنزیم‌هایی ضروری برای هضم غذا، شکستن و ذخیره مواد غذایی از جمله چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها را بر عهده دارد.

سرطان کبد وقتی ایجاد می‌شود که در این بزرگ اندام شکمی، سلول‌های سرطانی، به شکل تومورهایی بدخیم، رو و یا داخل آن شروع به رشد کنند. وقتی این سرطان از کبد شروع شود، سرطان کبد نامیده می‌شود اما گاهی سرطان‌هایی که سایر اندام‌ها را درگیر کرده باشند سبب منتشر شدن به این عضو نیز می‌شوند.

مطلب پیشنهادی
تومور مغزی چیست؟ بررسی شایع‌ترین علائم تا راه درمان

اغلب سرطانی که به کبد منتشر می‌شود شایع‌تر از سرطانی است که مستقیم خود کبد را درگیر کرده باشد. معمولا سرطان‌هایی از جمله سرطان غدد لنفاوی و سرطان روده بزرگ یا حتی سرطان ریه و سرطان سینه زمینه‌هایی برای درگیر شدن کبد به تومورهای سرطانی هستند.

علائم سرطان کبد

شانس زنده ماندن بین مبتلایان به این نوع از سرطان بسیار پایین است. از آنجایی که این عضو حیاتی، به عنوان بزرگترین ارگانِ حیاتیِ داخلِ بدن، در سمت راست بدن و زیر ریه قرار گرفته است، دردها و علائمی که بروز داده می‌شود، بیشتر در این ناحیه احساس خواهد شد.

علائم سرطان کبد چیست؟

سرطان کبد معمولا در مراحل ابتدایی علائم خاموشی مانند سایر سرطان‌ها از جمله بی‌حالی، ضعف، بی‌اشتهایی را به همراه دارد. اما این تمام نشانه‌های آن نیست و گزینه‌های دیگری را نیز به همراه خواهد داشت که شامل مواردی از جمله گزینه‌های زیر می‌شود:

  1. کاهش وزن شدید بدون اینکه تغییری در رژیم غذایی ایجاد شده باشد
  2. کاهش اشتها، احساس سیری و عدم میل به خوردن انواع غذا
  3. احساس درد و ناراحتی برای ناحیه بالای شکم
  4. حالت تهوع و استفراغ
  5. التهاب شکم همراه با احساس درد
  6. تغییر رنگ مدفوع و سفید بودن آن
  7. کسلی و بی‌حالی مداوم
  8. زردی پوست بدن و صورت و همینطور زردی چشم
مطلب پیشنهادی
هپاتیت چیست و چه انواعی دارد؟ بررسی راه درمان و علائم ابتلا

با مشاهده این علائم حتما باید به پزشک مراجعه کرد تا آزمایشاتی برای تشخیص دقیق انجام شود. از این طریق سریع‌تر راهکارهای درمانی را می‌توان پیش گرفت. زیرا هر چه این نوع از بیماری‌ها، هر چه سریع‌تر تشخیص داده شوند، راهکارهای درمانی، ساده‌تر خواهند بود و نتیجه سریع‌تری نیز کسب خواهد شد.

موارد نادر در مورد علائم سرطان کبد شامل گزینه‌هایی از جمله غش و افت قند است که اغلب به علت ترشح برخی از هورمون‌ها اتفاق خواهد افتاد.

انواع سرطان کبد کدامند؟

  1. کارسینوم هپاتوسلولار که از خود کبد آغاز می‌شود
  2. کلانژیوکارسینوما که از صفرای کوچک آغاز شده و به کبد منتقل می‌شود
  3. آنژیوسارکوم کبدی بسیار نادر است اما سرعت رشد بالایی دارد
  4. هپاتوبلاستوما بسیار نادر است و اغلب در کودکان زیر 3 سال بروز داده می‌شود

علت ابتلا به سرطان کبد چیست؟

با اینکه علم و تکنولوژی پیشرفتی چشم‌گیر داشته است اما هنوز دلیل ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها به ویژه بسیاری از انواع سرطان مشخص نیست. اما وجود برخی موارد به تشدید ابتلا به آنها موثر خواهد بود.

مطلب پیشنهادی
سرطان ریه با 11 نشانه، خطری جدی (پیشگیری و درمان)

زمانی که تغییر و جهشی برای سلول‌های کبد ایجاد شود، رشد غیر طبیعی سلول‌های کبد اتفاق خواهد افتاد که در نتیجه آن رشد غیر قابل کنترل تومور ایجاد خواهد شد.

برخی از دلایل شناخته شده برای ابتلا به سرطان کبد شامل گزینه‌هایی از جمله ابتلا به عفونت‌های مزمن و ابتلا به هپاتیت است که فرد را درگیر می‌کند. عواملی که احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهند شامل گزینه‌های زیر هستند:

  • عفونت‌های مزمن با هپاتیت B و یا هپاتیت C
  • اختلالات قند خون از جمله ابتلا به دیابت احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش خواهد داد
  • زمینه‌های وراثتی و سابقه خانوادگی
  • ابتلا به بیماری‌های کبدی از جمله هموکروماتوز و همینطور ابتلا به بیماری ویلسون
  • ابتلا به کبد چرب غیر الکلی
  • مصرف نوشیدنی‌های الکلی
  • وارد شدن سموم آفلاتوکسین به بدن

درمان سرطان کبد چگونه است؟

بعد از مشاهده علائم سرطان کبد اگر تشخیص پزشک و نتیجه آزمایشات ابتلا به سرطان باشد، راهکارهای درمانی بسته به شدت ابتلا به بیماری پیش گرفته خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
سرطان پروستات - (انواع + آشنایی با مراحل درمان آن)

این بیماری اگر در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، پزشک فقط با خارج کرده تومور از کبد و یا بخشی که دچار تومور سرطانی شده است، وضعیت بیمار را بهبود خواهد بخشید. در صورتی که این بیماری تشدید شده باشد ممکن است راهکارهایی از جمله موارد زیر پیش گرفته شود:

  • هپاتکتومی: برای مواردی که تومور کوچک است و امکان باقی ماندن بافت سالم برای کبد وجود خواهد داشت
  • پیوند کبد: برای مواردی در نظر گرفته می‌شود که تومور ابعادی بزرگ‌تر از 5 سانت داشته باشد و یا چند تومور بزرگتر از 3 سانت وجود داشته باشند
  • شیمی درمانی: دریافت مقداری دارو با دوز مناسب با شدت درگیری کبد به بهبود و رفع تومور سرطانی منجر خواهد شد
  • پرتودرمانی: با تابش امواج برای حذف تومورهای سرطانی اقدامات موثری جهت درمان انجام انجام می‌شود
پیشگیری و درمان سرطان کبد

پیشگیری از ابتلا به سرطان کبد

برای اینکه بتوان از ابتلا به سرطان کبد پیشگیری کرد، لازم است تا زمینه‌های ابتلا به آن را تا حدود قابل توجهی حذف کرد. برای این منظور در اقدامات اولیه لازم است تا سیروز که سبب ایجاد زخم برای کبد می‌شود، را کنترل و از بروز آن پیشگیری کرد. برای این منظور لازم است تا اقدامات زیر را هر فردی انجام دهد:

  • مصرف مقدار زیادی از نوشیدنی‌های الکلی در طولانی مدت سبب خواهد شد تا احتمال بروز زخم‌ها در کبد افزایش یابد، از این رو باید این نوشیدنی را به طور کامل حذف کرد
  • پیروی از رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند علاوه بر اینکه از ابتلا به سرطان کبد پیشگیری می‌کند به درمان و کنترل بسیاری از بیماری‌ها نیز منجر شود
  • تناسب اندام و داشتن وزن مناسب از ابتلا به بیماری‌های کبدی و از بروز بسیاری از انواع سرطان‌ها جلوگیری خواهد کرد
  • باید بدن را در مقابل ابتلا به هپاتیت B واکسینه کرد
  • از مصرف داروهایی که لزومی برای مصرف آنها نیست و جایگزینی طبیعی برای آنها وجود دارد پرهیز کنید
  • به درمان چاقی و دیابت باید پرداخت که این موضوع آسیب جدی را در طولانی مدت بروز خواهد داد
مطلب پیشنهادی
سرطان پوست با 7 نشانه اصلی + راهکارهای درمان و انواع

نکات پایانی

در این متن به طور کامل در مورد سرطان کبد، علائم، پیشگیری از ابتلا و انواع آن توضیحاتی ارائه شد. در صورتی که هر یک از علائم نام برده شده مشاهده شد، باید برای تشخیص دقیق و پیش گرفتن راه درمان صحیح به پزشک مراجعه کرد. با اینکار روند درمانی ساده‌تری طی خواهد شد.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *