تا چه اندازه با آسیب ها و مضرات تلفن همراه آشنا هستید؟
تا به حال به مضرات تلفن همراه فکر کرده اید؟
روز به روز وابستگی ما به موبایل بیشتر و بیشتر میشود. حتی تعداد استفاده کنندگان هم روز افزون است. زیرا موبایل به تنهایی میتواند نیازهای متعددی را برطرف کند:
به عنوان ماشین حساب
زنگ هشدار
پلتفرمهای سرگرم کننده
دسترسی به اینترنت
شبکههای اجتماعی
برنامههای کاربردی وابسته
دوربین عکاسی و فیلمبرداری
و خیلی از کاربردهای دیگر را به راحتی با موبایل انجام میدهیم و خیلی از نیازهای ما را برآورده میکند. به همین دلیل بیش از پیش به آن وابسته میشویم. ولی به مضراتی که به همراه دارند آگاه نیستیم. در این مقاله از مجله کوئیک فیت قرار است به بررسی مضراتی که تلفن همراه میتواند به همراه داشته باشد، بپردازیم. با ما همراه باشید.
مقالات پیشنهادی
1. گردن درد بدترین مورد از مضرات تلفن همراه
این روزها اکثر افراد به طور متوسط بین 3 الی 6 ساعت از زمان شبانه روز خود را صرف کار با لوازم الکترونیکی مانند موبایل و لپتاپ میکنند. یکی از مشکلاتی که اکثر کاربران موبایل با آن مواجه میشوند، گردن درد است.
کار کردن دائم با موبایل سبب ایجاد حالتهای نامناسب برای وضعیت ستون فقرات میشود و به مرور به گردن و کمر آسیب جدی وارد میکند. این موضوع شاید در ابتدا اغراق آمیز باشد اما به نکته زیر توجه کنید تا دقیقتر متوجه وخامت این موضوع شوید:
وزن سر هر فرد به طور متوسط حدود 5 الی 6 کیلوگرم است. به ازای هر یک سانتی متری که سر خود را به سمت جلو خم میکنیم، شانهها، گردن، کمر و ستون فقرات باید نزدیک 2 کیلوگرم وزن بیشتری را تحمل کنند. یعنی کافی است حین کار با موبایل به اندازه یک بند انگشت سر را به سمت جلو خم کنیم تا فشاری حدود وزن یک نوزاد 3 ماهه را روی گردن وارد کنیم.
راهکار
هر 20 دقیقه کار با موبایل یا هر وسیله الکترونیکی دیگر به گردن و کمر خود استراحت دهید.
ورزشهای مخصوص گردن را روزانه قبل از شروع کار انجام دهید.
در صورت بروز درد از پدهای گرم کننده کمک بگیرید.
2. بی خوابی و بدخوابی
یکی دیگر از آسیبها و مضرات تلفن همراه بی خوابی و افت کیفیت خواب است.
اکثر افراد وقتی در رختخواب قرار میگیرند، با گوشی موبایل سر و کار دارند تا به طور کامل خوابشان ببرد. اما باید در نظر داشته باشید که تمام صفحات نمایش دارای نور آبی هستند.
به طور طبیعی وقتی به سمت شب میرویم، نور آبی کم میشود و بدن شروع به ترشح هورمون ملاتونین میکند. هورمون ملاتونین، هورمون خواب و برای تنظیم خواب است. وقتی شب با موبایل کار میکنیم، نور آبی که از آن ساطع میشود در ترشح این هورمون اختلال ایجاد خواهیم کرد. در نتیجه افت کیفیت خواب و بی خوابی را تجربه خواهیم کرد.
راهکار
سعی کنید موبایل را به رختخواب نبرید.
در روز از موبایل استفاده کنید.
برای تنظیم زنگ ساعت به موبایل وابسته نباشید و از ساعت مناسب استفاده کنید.
3. مضرات تلفن همراه برای چشم و بینایی
ترمیم مشکلات چشمی و بینایی به سختی امکان پذیر است.
طول موج کوتاهی که با نور آبی از صفحه تلفن همراه ساطع میشود، باعث خستگی سریع چشمها و بروز درد برای چشمها خواهد شد. این وضعیت در صورتی که ادامه دار باشد، میتواند آسیب به قرنیه را ایجاد کند.
راهکار
مدت زمان استفاده از صفحات نمایش مانند موبایل را تا جای ممکن کاهش دهید.
در فواصل کوتاه به چشم خود استراحت دهید.
هر 20 دقیقه یکبار فاصله دور را به مدت یک دقیقه نگاه کنید.
4. ناقل ویروس و باکتری
موبایلها به عنوان وسایلی هستند که همیشه آنها را با خود به همه جا میبریم. به همین دلیل میکروبها، ویروس و باکتری را به راحتی از جایی به جای دیگر انتقال میدهند. در حدی که میتوانند آسیب جدی را به سلامت خودمان یا اطرافیانمان وارد کنند.
خیلی از افراد آخرین باری که موبایل خود را ضد عفونی کرده باشند را به خاطر نمیآورند. حتی خیلی از مواقع برخی از افراد بدون شستشوی دست با موبایل کار میکنند و به راحتی آلودگی را منتقل میکنند.
راهکار
سعی کنید بعد از هر بار بازگشت به منزل، موبایل خود را با ضدعفونی کننده پاکسازی کنید.
با دستهای نشسته سراغ موبایل خود نروید.
موبایل خود را در قسمتهایی که آلوده هستند نگذارید.
5. حواسپرتی هنگام رانندگی یکی از خطرناکترین مضرات تلفن همراه
خیلی از تصادفات رانندگی ناشی از حواسپرتی حین رانندگی است. موبایل هم یکی از ابزارهای موثر در حواسپرتی محسوب میشود. جالب است بدانید وقتی حین رانندگی با موبایل صحبت میکنید، احتمال تصادف را 4 برابر کردهاید. حتی پاسخ دادن یا چک کردن پیامکها میتواند خطر تصادف حین رانندگی را چندین برابر کند. حتی چند لحظه کوتاه هم میتواند بسیار خطر آفرین باشد.
راهکار
حین رانندگی برای پاسخ به تماسها و پیامکهای ضروری ابتدا ماشین را در جای مناسب نگه دارید.
از همراهتان برای پاسخ به موبایل کمک بگیرید.
از هندزفری مناسب یا بلندگو کمک بگیرید و در اولین فرصت ماشین را نگه دارید.
6. آسیب به انگشتهای دست
از دیگر مضرات تلفن همراه میتوان به آسیبی که به دست و انگشتان دست وارد میشود اشاره کرد.
در صورتی که درد در قسمت انگشت شست به سمت مچ احساس شود، احتمالا آرتروز شست ایجاد شده است. تنها دلیل ایجاد آرتروز شست، موبایل نیست اما زمینه ساز و تشدید کننده این درد میتواند باشد. در صورتی که به استفاده مداوم از موبایل ادامه دهید این درد ممکن است تشدید شود. درمان چندانی برای این مشکل وجود ندارد و باید به طور کامل به دست خود استراحت دهید تا به مرور بهبود یابد. گاهی هم استفاده از آتل و دارو درمانی میتواند کمک کننده باشد.
اما آسیب دیگری که موبایل به انگشتان وارد میکند این است که سبب بروز انگشت ماشهای میشود. این وضعیت باعث خمیده شدن انگشتان میشود و وقتی میخواهید آنها را صاف کنید، سفت و قفل میشوند. این موضوع به این دلیل است که اطراف تاندون انگشت ضخیم شده و توانایی سر خوردن روی آن را ندارد.
راهکار
زمان استفاده از موبایل را کوتاه کنید.
در صورتی که قرار است فیلمی طولانیتر از 1 الی 2 دقیقه نگاه کنید، گوشی را روی استند یا هولدر موبایل قرار دهید.
مقالات پیشنهادی
شما بگویید
در این مقاله به مهمترین آسیبها و مضرات تلفن همراه اشاره کردیم. سعی کنید با استفاده متعادل و زمانبندی مناسب، از این عوارض و آسیبها خود را دور نگه دارید.
ولی تا به حال با کدام یکی از عوارض و آسیبهای تلفن همراه مواجه شدهاید؟ راهکارتان برای درمان آن چه بود؟
میتوانید پاسخ خود را با ما و سایر همراهان کوئیک فیت در قسمت ارسال دیدگاهها در میان بگذارید.