بیماری ها و سلامت

با این 5 روش اسپاسم عضلانی را فورا درمان کنید

اسپاسم عضلانی می‌تواند خیلی دردناک باشد. این وضعیت در خیلی از موارد به راحتی درمان می‌شود و می‌توان شدت درد آن را کاهش داد. دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد و باید برای درمان همیشگی، علت دقیق آن را پیدا کرد. در ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت به طور خلاصه دلایل گرفتگی عضلات را بررسی می‌کنیم سپس به معرفی راهکارهای اصولی و ساده برای کاهش و درمان این دردها خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با اسپاسم عضلانی

اسپاسم عضلانی چیست؟

گرفتگی عضلات یا muscle spasm وضعیتی است که در پی آن یک یا چند عضله، به صورت غیرارادی دچار انقباض شدید می‌شوند. این وضعیت معمولا در اندام‌های تحتانی و فوقانی بیشتر ایجاد می‌شود. اسپاسم شدن عضلات درد شدیدی را برای فرد ایجاد می‌کنند اما عموما بی‌ضرر است.

مطلب پیشنهادی
درد مفاصل چه علتی دارد؟ 3 راه ایمن برای درمان سریع

علت اسپاسم عضلانی چیست؟

گرفتگی ممکن است انواع مختلفی از عضلات را تحت تاثیر قرار دهد که این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی را شامل شود.

اسپاسم عضلانی اسکلتی یکی از شایع‌ترین انواع گرفتگی‌ها است و ممکن است به دلیل خستگی ناشی از استفاده بیش از حد عضله، کم آبی بدن یا اختلال الکترولیتی ایجاد شده باشد. این نوع به صورت ناگهانی ایجاد می‌شود و زمان درگیری آن کوتاه است. در چنین شرایطی با کشش ملایم عضله، درد تسکین می‌یابد.

در صورتی که گرفتگی عضلات دردناک باشد و برطرف نشود یا عود کند، باید به پزشک مراجعه کرد تا علت آن را به طور دقیق بررسی کرده و راه درمان مناسب را تجویز کند. گاهی ماهیچه‌های داخل بدن که توخالی هستند، مانند روده بزرگ، ممکن است دچار اسپاسم عضلانی شوند. این موضوع درد شدیدی را به همراه دارد ولی گذرا است. زیرا اغلب با دردهای قاعدگی، اسهال، درد کیسه صفرا، دفع سنگ کلیه و برخی موارد دیگر ممکن است همراه شود.

اسپاسم عضلانی

گاهی ممکن است ناهنجاری در مواد شیمیایی که سیگنال‌ها را به مغز می‌برند، سبب بروز اسپاسم عضلانی شود.درمان چنین مواردی می‌تواند شامل درمان دارویی، تزریق بوتاکس یا موارد دیگر طبق صلاح دید پزشک شود.

مطلب پیشنهادی
درد سمت چپ شکم زنگ خطر چه بیماری هایی می تواند باشد

کم آبی بدن هم یکی از شایع‌ترین دلایل گرفتگی عضلات است. کم آبی می‌تواند سبب بروز اختلال در تعادل الکترولیتی شود. در پی آن زمینه بروز درد عضلات نیز فراهم خواهد شد.

گرفتگی و اسپاسم عضلانی را فورا درمان کنید

معمولا دردهای ناشی از گرفتگی و اسپاسم عضلانی در منزل بهبود می‌یابند. اما با راهکارهایی که در ادامه معرفی می‌کنیم می‌توانید این درد را سریع‌تر بهبود دهید. ولی توصیه می‌کنیم در صورتی که درد عضلانی طولانی مدتی را تجربه می‌کنید، حتما از پزشک برای درمان مشورت دریافت کنید. زیرا درمان اسپاسم عضلانی در حد به سزایی تحت تاثیر علت بروز آن است اما راهکارهایی که در ادامه این مقاله مطرح می‌کنیم ایمن و کارآمد هستند.

1. ماساژ دهید

یکی از راهکارهای عالی برای تسکین و درمان اسپاسم عضلانی، ماساژ دادن است. ماساژ روشی عالی برای بهبود جریان خون و رفع تنش عضلانی است. کمی دست‌های خود را گرم کنید و برای کاهش درد اسپاسم، ناحیه درگیر را ماساژ دهید. ماساژ کمک می‌کند تا کششی ملایم بر عضلات ایجاد شود و ارتباطی موثر بین اعصاب برقرار شود.
می‌توانید از روغن‌های مخصوص ماساژ هم کمک بگیرید و یا زیر دوش آب گرم آن ناحیه را ماساژ دهید.

مطلب پیشنهادی
زانو درد (11 علت درد زانو + 11 راه ایمن برای درمان)

2. از گرما و سرما کمک بگیرید

استفاده از گرما یا سرما برای رفع گرفتگی عضلات بسیار مفید است. چند مرتبه کیسه یخ را روی ناحیه‌ای که دچار اسپاسم عضلانی شده است قرار دهید. سپس به مدت زمان مشابه از پد گرم یا حوله گرم بلافاصله بعد از کمپرس سرد استفاده کنید. کمپرس گرم بعد از کمپرس سرد می‌تواند باعث کاهش التهاب شود.

3. برای درمان اسپاسم عضلانی آب کافی بنوشید

اسپاسم عضلانی

شاید این مساله خنده دار باشد ولی لازم است برای پیشگیری و درمان گرفتگی عضلات، بدن خود را هیدراته نگه دارید. نوشیدن آب به بهتر انجام شدن جریان خون کمک می‌کند و اکسیژن رسانی به عضلات را بهبود می‌بخشد. البته باید در نظر داشته باشید که بدن افراد مختلف ممکن است میزان متفاوتی آب نیاز داشته باشند. اما باید روزانه حداقل 8 لیوان آب خالص هر فرد بنوشد.

4. ورزش با شدت ملایم انجام دهید

برای رفع اسپاسم عضلانی راهکارهای مختلفی می‌توان انجام داد. اما ورزش و تقویت عضلات می‌تواند علاوه بر پیشگیری از بروز گرفتگی عضلات، سبب درمان آن نیز شود. طبق تحقیقات انجام شده بهترین روش برای تسکین گرفتگی عضلات، ورزش است. ولی نباید شدت ورزش سنگین باشد زیرا ورزش سنگین خود به تنهایی می‌تواند سبب بدتر شدن و حتی پارگی عضلات شود.
از طرفی دیگر توصیه می‌شود قبل از شروع ورزش عضلات خود را گرم کنید تا ریسک بروز چنین مواردی را حین ورزش بکاهید.

مطلب پیشنهادی
درد پشت زانو با 7 علت شایع (راه تسکین و درمان درد)

5. از مسکن و مکمل کمک بگیرید

درمان اسپاسم عضلانی در حد به سزایی به علت بروز آن بستگی دارد. عضلاتی که آسیب می‌بینند یا کشیده می‌شوند، ممکن است به کمک مسکن فورا بهبود یابند. داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن و یا داروهای شل کننده عضلانی از جمله گزینه‌های موثر هستند.

کنترل و درمان گرفتگی عضلات تکرار شونده، ممکن است دشوار باشد. چنین مواردی اغلب نیاز به بررسی کمبودهای بدنی دارد. مکمل‌هایی مانند منیزیم، B کمپلکس، گاباپنتین و دیلتیازم می‌توانند مفید باشند.
اما توجه داشته باشید که مصرف دارو و مکمل بسته به علت بروز اسپاسم دارد و بهتر است برای مصرف آنها از پزشک مشورت دریافت کرد.

مقالات پیشنهادی مرتبط با اسپاسم عضلانی

جمع‌بندی

همانطور که بیان شد، گرفتگی عضلات ممکن است به دلایل مختلفی بروز داده شود. اغلب درد شدیدی را برای فرد به همراه دارد که برای رفع آن از راهکارهای بیان شده می‌توان کمک گرفت. اما توصیه می‌کنیم در صورتی که این دردها تکرار شونده هستند و مدت طولانی است که با آنها درگیر هستید، حتما از پزشک برای رفع آنها کمک بگیرید. با تشخیص دقیق می‌توانید روند درمان مناسب و نتیجه بخشی را ادامه دهید.

مطلب پیشنهادی
علت صدای مفاصل هنگام راه رفتن چیست؟

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *