قاعدگی

قاعدگی برای خانم‌ها به عنوان یک عادت ماهانه، بعد از رسیدن به سن بلوغ ایجاد می‌شود. در طول این دوره ماهانه اتفاقاتی به دلیل تغییرات هورمونی در بدن خانم‌ها ایجاد می‌شود که گاها نگران کننده است. در این متن به طور کلی در مورد این موضوع و رفع مشکلات ایجاد شده ناشی از آن توضیحات کاملی را ارائه خواهیم کرد.

قاعدگی چیست؟

از هزاران سال گذشته زنان پس از رسیدن به سن بلوغ، با پدیده ای به نام قاعدگی روبرو هستند. در واقع خونی که از پوشش داخلی رحم خارج می شود را قاعدگی می‌گویند.

این اتفاق که به صورت ماهانه رخ می دهد یکی از طبیعی ترین اتفاقاتی است که برای زنان اتفاق می‌افتد و عدم بروز آن میتواند مشکلاتی را برای آنها به همراه داشته باشد.

قاعدگی چیست؟

اما نکته اینجاست بروز این اتفاق همواره ناراحتی هایی را پدید می آورد که از شایع ترین آن بروز درد در روزهای اولیه است. این دردها که به واسطه رهاسازی تخمک به سمت لوله فالوپ ایجاد می شود، معمولا 2 الی 4 روز ادامه دارد و سپس خاموش می شود.

معمولا راه حل های زیادی برای از بین بردن این دردها پیشنهاد می شود اگر تمایل دارید که اطلاعات بیشتری در این رابطه بدست آورید توصیه می کنیم با ما همراه باشید.

دلایل درد قاعدگی کدامند؟

همه افراد خصوصا زنان به این مسئله آگاه هستند که در طی یک ماه اگر هیچ اسپرمی برای بارور کردن تخمک در بدنشان وجود نداشته باشد، رحم منقبض شده و پوشش داخلی خود را خارج می کند. جالب است که بدانید عاملی به نام پروستاگلاندین که نوعی هورمون است مسئول انجام این فرآیند است.

مطلب پیشنهادی
قارچ تناسلی چیست؟ + عوامل ایجاد آن در تمامی گروه های جنسی

این مواد انقباض ها و گرفتگی های عضلانی به مانند دردهای زایمان را ایجاد می کنند که در برخی افراد با تهوع و اسهال همراه است و برخی دیگر دردهایی را در ناحیه زیر شکم و کمر احساس میکنند که باعث اختلال در کارهای روزانه آنها می شود. معمولا راه های بسیار زیادی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

نشانه های درد قاعدگی

زنانی که دردهای قاعدگی را تجربه کرده اند آن را دردی بسیار خفیف و ضربان دار توصیف می کنند که اکثرا در قسمت پایین شکم ایجاد می شود. البته همواره نشانه های دیگری وجود دارد که شامل مواردی از جمله گزینه‌های زیر می‌شود.

  • بروز درد در ناحیه کمر و ران ها
  • تهوع و استفراغ
  • تعریق شدید
  • احساس ضعف و سرگیجه شدید
  • بروز نفخ شدید
  • سردردهایی که انجام کار روزانه را مختل می کند

چرخه نامنظم قاعدگی

به طور کلی زنان چرخه منظمی از قاعدگی را طی می کنند اما طی تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده محققان به این نتیجه رسیده اند که چیزی حدود 30 درصد از زنان پس از رسیدن به سن باروری، دچار چرخه قاعدگی نامنظم می شوند. این اتفاق معمولا علت خاصی ندارد اما به طور مرتب باید مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

سیکل نامنظم قاعدگی

برای اینکه بتوانید به این مسئله پی ببرید که آیا دچار قاعدگی نامنظم شده اید یا خیر، باید زمان قاعدگی خود را به مدت سه ماه یادداشت نمایید و فاصله بین آخرین روز قاعدگی تا اولین روز قاعدگی بعدی را مورد بررسی قرار دهید. اگر فاصله بسیار زیادی میان آنها وجود داشته باشد به این معنی است که شما دچار قاعدگی نامنظم شده اید و باید به فکر درمان آن باشید.

مطلب پیشنهادی
زایمان طبیعی چه مراحلی دارد؟ 9 راهکار موثر برای زایمان راحت‌تر

عوامل ایجاد قاعدگی نامنظم

در اکثر موارد آن دسته از افرادی که با قاعدگی نامنظم روبرو هستند، پس از مراجعه به دکتر به این مسئله پی می برند که این اتفاق به واسطه شرایط تخمک گذاری آنها رخ داده است. در واقع تعادل هورمونی آنها در طول یک ماه از چرخه قاعدگی از بین رفته و یا اینکه زمان تخمک گذاری در هر ماه متفاوت شده است.

نکته اینجاست که سبک زندگی و شرایط بالینی تاثیر بسیار زیادی بر روی چرخه قاعدگی زنان خواهد داشت. در این قسمت برخی از دلایلی که قاعدگی شما را نامنظم می کند برایتان شرح می دهیم.

  • رژیم غذایی بسیار سخت

تاثیر رژیم غذایی درست در دوران قاعدگی

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که برای سلامتی به ورزش شدید روی آورده اید باید بدانید که این کار ممکن است چرخه قاعدگی شما را به تاخیر بیاندازد و حتی آن را متوقف کند.

در واقع کمبود وزن، لاغری بیش از حد، بی نظمی در غذا خوردن و برخی بیماری ها از شایع ترین دلایلی است که باعث تاخیر و حتی متوقف کردن چرخه قاعدگی زنان شود.

  • استرس

همانطور که میدانید استرس مضرات بسیار زیادی را برای افراد به همراه دارد و جالب است که بدانید این مضرات در زنان به اوج خود میرسد.

مطلب پیشنهادی
7 علت اصلی تکرر ادرار + راهکارهای درمانی بسیار موثر

حتی اگر استرس وارد شده به زنان کوتاه مدت باشد باز هم این احتمال وجود دارد که تعادل هورمونی آنها را بهم ریخته و چرخه قاعدگی آنها را نامنظم کند.

  • مصرف برخی قرص‌ها

آن دسته از زنانی که برای جلوگیری از بارداری به سراغ استفاده از قرص های کنترل بارداری میروند باید بدانند که این قرص ها، میزان قاعدگی را کمتر کرده و دوره های قاعدگی را نیز کوتاه تر و یا بلندتر می کند. حتی میتواند از بروز آن جلوگیری کند.

تاثیر مصرف قرص ها بر نظم قاعدگی
  • سندروم تخمدان پلی کیستیک

یکی از انواع کیست تخمدان سندروم پلی کیستیک نام دارد. این نوع سندروم، از جمله کیست های کوچک است که در تخمدان ایجاد می شود و در روند تخمک گذاری اختلال ایجاد می کند. آن دسته از زنانی که از این مشکل رنج می برند قاعدگی منظمی را پشت سر نمی گذارند.

نکته بسیار مهمی که در رابطه با این بیماری وجود دارد این است که پس از گذشت مدتی در صورتی که درمان نشود میتواند ناباروری را برای افراد به دنبال داشته باشد و ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی را نیز پدید آورد.

  • سن

به طور معمول زنان در سال های اولیه شروع قاعدگی، چرخه منظمی را طی نمی‌کنند و این مسئله معمولا چندین سال طول می‌کشد. اما پس از تثبیت آن باید شاهد قاعدگی منظم باشند.

مطلب پیشنهادی
هر آنچه از بیماری افتادگی رحم باید دانست + علائم و راه های پیشگیری

زیرا هر چقدر که سن بالاتر می‌رود این مسئله خطرناک تر شده و میتواند مشکلات دیگری را با خود به همراه داشته باشد.

  • سایر بیماری ها

بروز بیماری هایی نظیر اختلالات غده تیروئید یکی دیگر از دلایل قاعدگی نامنظم، است. هر چند بیماری های دیگری نظیر دیابت، فیبروئید، اختلالات تغذیه ای، مقاربتی و… از جمله عواملی است که میتواند باعث عدم تعادل هورمون ها شده و چرخه منظم قاعدگی شما را برهم بزند.

درمان های خانگی قاعدگی نامنظم

همانطور که گفته شد دلایل بسیار زیادی وجود دارد که میتواند تعادل هورمونی شما را بر هم بزند و چرخه قاعدگی نامنظم را برایتان پدید آورد.

اما سوال اینجاست که آیا تاکنون به جز روش های شیمیایی و پزشکی، فکر استفاده از روش های خانگی به ذهنتان خطور کرده است؟ در این قسمت از مقاله در نظر داریم تا برخی از درمان های خانگی را برای برطرف کردن این مشکل خدمت شما ارائه دهیم.

  • زنجبیل مفید برای سیکل قاعدگی منظم

زنجبیل از جمله بهترین مواردی است که میتواند به زنان کمک کند تا قاعدگی خود را تنظیم نمایند. این ریشه خوراکی جریان خون در بدن را افزایش داده و همچنین میتواند دردهای ناشی از قاعدگی را تا حدود زیادی تسکین دهد.

دمنوش زنجبیل برای دردهای قاعدگی

اگر در نظر دارید که از زنجبیل برای رسیدن به خواسته خود استفاده کنید باید مقداری از آن را در آب بجوشانید و سپس با مخلوط کردن آن با شکر و یا عسل میل کنید. مصرف آن سه بار در روز به عنوان میان وعده میتواند کمک کننده باشد.

  • تخم گشنیز

قبل از اینکه قاعدگی به سراغ شما بیاید میتوانید مقداری از گشنیز را بجوشانید و سپس سه بار در روز میل کنید. این روش را تا ماه ها ادامه دهید، پس از گذشت یک سال متوجه می‌شوید که هورمون‌های شما به تعادل رسیده و بدنتان از چرخه قاعدگی منظمی پیروی می کند.

  • رازیانه، دانه بسیار موثر بر تنظیمات هورمونی زنانه

اکثر متخصصان و آن دسته از زنانی که قاعدگی نامنظمی را تجربه کرده اند، بر این عقیده اند که رازیانه یک داروی قاعدگی آور موثر است. در واقع گیاه جریان خون را در بدن افزایش داده و به واسطه دارا بودن خاصیت ضد اسپاسم از بروز دردهای ناشی از پریود تا حدود زیادی جلوگیری می کند.

مطلب پیشنهادی
پاره شدن کیست تخمدان (بررسی 7 علت شایع + علائم ابتلا به آن)

برای مصرف این گیاه میتوانید مقداری از آن را در آب قرار داده تا خیس شوند سپس با رد کردن آن از صافی میل نمایید. معمولا این کار زمانی به نتیجه میرسد که شما این گیاه را روزانه و آن هم به مدت یک ماه مصرف نمایید.

  • دارچین مفید برای منظم ساختن چرخه قاعدگی

با اطمینان میتوان گفت که همه ما نسبت به خواص دارچین آگاهی داریم و میدانیم که مزیت های بسیار زیادی را با خود به همراه دارد.

اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید پودر دارچین می تواند گرفتگی های ناشی از قاعدگی را کاهش داده و با تنظیم هورمون های بدن، قاعدگی منظمی را برای زنان به همراه آورد.

برای مصرف دارچین میتوانید آن را همراه با چای بنوشید. این معجون یکی از شایع ترین روش هایی است که میتوانید فواید دارچین را دریافت کنید.

  • سرکه سیب

سرکه سیب طبیعی یکی دیگر از مواردی است که میتواند سطح انسولین و قند خون بدن را تا حدود زیادی تنظیم کند و دوره های پریود را به حالت اولیه برگرداند.

سرکه سیب برای تنظیم دوران قاعدگی

برای دریافت فواید آن شما میتوانید یک قاشق از سرکه سیب را همراه با آب مخلوط کرده و در طی روزهای قبل از شروع قاعدگی آن را مصرف نمایید. این کار مشکل قاعدگی نامنظم را به خوبی برطرف می کند.

  • ویتامین C

ویتامین C از جمله مواردی است که باعث تولید استروژن در بدن خواهد شد. باید بدانید که این هورمون وظیفه مدیریت کردن دوره های پریود را بر عهده دارد. اگر شما پس از گذشت 30 الی 35 روز با قاعدگی روبرو نشده اید میتوانید با مصرف میزان بالایی از ویتامین C این مشکل را تا حدود زیادی برطرف کنید.

مطلب پیشنهادی
زایمان طبیعی چه مراحلی دارد؟ 9 راهکار موثر برای زایمان راحت‌تر

به همین منظور در رژیم غذایی خود مصرف پرتقال، سیب، گوجه فرنگی، انواع توت و… را فراموش نکنید. اما نکته اینجاست که مصرف ویتامین C برای زنان باردار پیشنهاد نمی شود زیرا میتواند خطر سقط جنین را در آنها افزایش دهد.

  • گل ختمی

تاکنون چیزی در رابطه با گل ختمی شنیده اید؟ این گیاه دوست داشتنی تاثیر بسیار زیادی در تولید استروژن و پروژسترون در بدن داشته و میتواند این هورمون ها را به تعادل رسانده و چرخه قاعدگی را تنظیم نماید. در واقع اگر شما بتوانید یک سبک زندگی سالم داشته باشید هیچ گاه با این مشکل روبرو نخواهید شد.

برای استفاده از این گل نیز میتوانید مقداری از آن را تهیه کرده و همراه با یک آبلیمو له کنید و پس تبدیل شدن به خمیر، روزانه همراه با آب میل نمایید. دقت داشته باشید اگر بتوانید این معجون را هفت روز قبل از شروع دوره خود مصرف کنید نتیجه به مراتب بهتری دریافت خواهید کرد.

  • آلوئه ورا

همه ما نسبت به خواص آلوئه ورا برای رسیدن به پوستی شاداب و موهایی براق آگاه هستیم. اما شاید برایتان جالب باشد که مصرف روزانه آلوئه ورا همراه با مقداری عسل میتواند تاثیر بسیار زیادی در درمان نامنظم قاعدگی افراد داشته باشد.

آلوئه ورا برای دوران قاعدگی

البته روش دیگری برای مصرف وجود دارد و آن این است که مقداری از ژل آلوئه ورا را جوشانده و پس از سرد شدن همراه با مقداری آب میل نمایید. انجام این کار آنهم به مدت سه ماه می تواند نتیجه مطلوبی را برای شما به همراه داشته باشد.

  • گیاه کالاندولا

گیاه کالاندولا را می شناسید؟ این گل زیبا که با عنوان گل همیشه بهار نیز شناخته می شود؛ سرشار از فلاونوئیدها و کوئرستین است که میتواند گردش خون در بدن را به تعادل برساند.

مطلب پیشنهادی
7 علت اصلی تکرر ادرار + راهکارهای درمانی بسیار موثر

اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که از قاعدگی نامنظم رنج می برید و یا دردهای بسیار شدیدی را متحمل می‌شوید میتوانید از این گل استفاده کنید. مقداری از گیاه کالاندولا را جوشانده و سپس از صافی رد کنید. مصرف این گیاه آن هم دو بار در روز میتواند نتیجه خوبی را برای شما به همراه داشته باشد.

نکات تکمیلی و پایانی در مورد قاعدگی

در این متن به طور کامل به عواملی که سبب ایجاد قاعدگی نامنظم می‌شوند، پرداخته شد. با رعایت نکاتی که ارائه شد دوران قاعدگی خانم‌ها با سیکل منظم، بدون درد و ناراحتی به پایان خواهد رسید. نکته مهم اینکه بهتر است در این دوران آرامش فرد حفظ شود و رژیم غذایی سبک و مقوی در کنار استراحت کافی نیز در نظر گرفته شود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید