بیماری ها و سلامت

کمر درد عصبی چه علائمی دارد؟ 10 راه تسکین بی‌خطر

کمر درد عصبی ممکن است برای افراد متعددی ایجاد شود طوری که حداقل یک مرتبه در طول سال آنرا تجربه کرده باشند. گاهی این نوع از دردها با سایر انواع ناشی از خستگی یا رگ به رگ شدن علائم یکسانی را بروز می‌دهد و گاهی ممکن است کاملا متفاوت بروز داده شوند. در ادامه متن به عناوین زیر در رابطه با این موضوع خواهیم پرداخت:

  • علت ایجاد کمر درد عصبی چیست؟
  • علائم بروز آن کدامند؟
  • بهترین راه کنترل و درمان آن
  • پیشگیری از بروز آن

چرا کمر دچار دردهای عصبی می‌شود؟

دردهای عصبی در ناحیه کمر ممکن است برای بازه‌های زمانی مختلف ایجاد شوند و یا حتی گاهی به شکل یکنواخت روند زندگی فرد را با درد ایجاد شده تحت تاثیر قرار دهند. انواع کمر درد وقتی تا چند روز یا چند هفته طول بکشند نوع حاد هستند اما در صورتی که بیش از 3 ماه این دردها احساس شوند نوع مزمن است و نیاز به بررسی دلایل ایجاد شده وجود خواهد داشت.

مطلب پیشنهادی
درمان دیسک کمر با روش‌های ایمن (تشخیص دیسک کمر)

کمر درد عصبی ممکن است در سنین مختلف برای جنسیت‌های مختلف به وجود آمده که در کنار استرس و اضطراب این دردها را نیز تجربه کنند. کمر درد عصبی علاوه بر اینکه ریشه روحی و روانی دارد زمینه‌های فیزیکی را نیز لازم دارد.

این نوع کمر دردها ممکن است به دنبال زمینه‌سازی با فتق دیسک کمر، جابجا شدن مهره‌ها، فعالیت فیزیکی سنگین و بیش از حد ایجاد شوند. در واقع با تحت فشار قرار گرفتن عصب در عملکرد عادی کمر اختلال ایجاد می‌شود. این دردها علائمی دارند که در ادامه متن به آنها اشاره خواهیم کرد.

علائم کمر دردهای عصبی چیست؟

کمر درد عصبی که ناشی از فشار بر سیاتیک است علائمی از جمله تیر کشیدن در ناحیه کمر، ران‌ها و حتی قسمت پایین کمر و پا را ایجاد خواهد کرد. در بسیاری از موارد این درد تشدید یافته و به صورت ناگهانی تیر می‌کشد.

بر خلاف کمر دردهایی که بر اثر فعالیت بدنی بیش از حد ایجاد می‌شوند و با استراحت تسکین می‌یابند، این نوع از کمر درد با استراحت بهبود نخواهد یافت. در ادامه آن علائم از جمله بی‌حسی پا، سوزش کف پا و بی‌حسی کمر خواهد بود که باید در سریع‌ترین زمان ممکن بدون انجام حرکت زیاد به پزشک مراجعه کرد.

مطلب پیشنهادی
6 بیماری که باعث درد دست راست خواهد شد + راهکار کاهش درد

علت ایجاد کمر درد عصبی چیست؟

برای پیش گرفتن راه درمان مناسب لازم است تا علت اصلی و زمینه‌ساز ایجاد کمر درد عصبی را تشخیص داد. با اینکه در برخی موارد دلیل اصلی ایجاد این نوع از دردها مشخص نیست، اما زمینه‌سازی برای ایجاد درد وجود خواهد داشت که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کمبود انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی به ویژه کلسیم و ویتامین D3
  • ابتلا به بیماری‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن
  • اختلالات هورمونی
  • دیابت و قند خون بالا
  • ابتلا به عفونت
  • تحت فشار قرار گرفتن یک یا چند عصب درگیر کننده

بهترین راه درمان کمر درد عصبی

راهکارهای درمانی متعددی برای بهبود کمر درد عصبی وجود دارد اما در این بین باید راهکارهایی را انتخاب کرد که هیچ آسیبی را در طولانی مدت برای کمر ایجاد نکنند. برای تسکین و درمان دردهای عصبی ناحیه کمر از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  1. استراحت می‌تواند گام بسیار موثری در تسکین و بهبود انواع دردها محسوب شود
  2. استفاده از داروهای ضد درد مانند استامینوفن تا حد مطلوبی از این دردها خواهد کاست
  3. انجام حرکات ورزشی و یا فیزیوتراپی، یوگا و مدیتیشن تسکینی عالی برای کمر درد عصبی هستند
  4. استفاده از ژل‌های حاوی لیدوکائین و ماساژ کمر به وسیله آن برای تسکین سریع‌تر
  5. کاهش وزن برای افرادی که اضافه وزن دارند می‌تواند تاثیر به سزایی در بهبود درد کمر داشته باشد
  6. نرمال نگه داشتن سطح قند خون
  7. دوش آب گرم به کاهش استرس و رفع دردهای عصبی کمک خواهد کرد و ماساژ زیر آب گرم نیز تاثیر به سزایی خواهد داشت
  8. کمک گرفتن از طب سوزنی یکی از روش‌های سنتی بسیار موثر برای رفع دردهای کمر به ویژه دردهای عصبی محسوب می‌شود
  9. استفاده از کرم فلفل و یا پماد کاپسایسین منجر به کاهش درد خواهد شد
  10. استفاده از کمپرس گرم روی کمر و شل شدن عضلات
درمان کمر درد عصبی

پیشگیری از بروز کمر درد عصبی

برای پیشگیری از بروز کمر درد عصبی بهتر است افرادی که حالاتی از ناراحتی روحی و افسردگی دارند، سعی بر کنترل افکار و مدیریت استرس خود داشته تا در پی آن از شدید شدن بیماری ناشی از تلقین کاسته شود.

مطلب پیشنهادی
تا چه اندازه با آسیب ها و مضرات تلفن همراه آشنا هستید؟

انجام فعالیت بدنی منظم، پیاده روی آرام، تغذیه متناسب و پیروی از رژیم غذایی متعادلی که انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی را برای بدن تامین کند، هیدراته نگه داشتن بدن، درست بلند کردن اجسام از روی زمین تا حد بسیار زیاد می‌تواند از بروز درد کمر جلوگیری کند.

نکات پایانی

در این متن در مورد کمر درد عصبی توضیحاتی ارائه شد. در صورتی که درد ناحیه کمر شدت یافت و بیش از 10 روز به طول انجامید لازم است سریعا به پزشک مراجعه شود تا علت اصلی ایجاد آن و راه درمان اصولی تجویز شود.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *