زیباییمراقبت زیبایی

عمل بینی و هر آنچه از آن باید دانست + چگونگی رژیم غذایی

عمل بینی امروزه به خصوص در خاورمیانه یکی از مورد علاقه ترین جراحی های زیبایی به حساب می آید. اغلب هدف از این عمل رسیدن به زیبایی و قرینه سازی صورت می باشد. در گذشته بیشتر خانم ها راغب به انجام این عمل بودند اما حال این جراحی دیگر فاقد جنسیت شده است.
افرادی که تمایل به انجام این عمل زیبایی و درمانی دارند بهتر است قبل از اقدام به این جراحی با نکاتی آشنا شوند. در این مقاله درباره نوع تغذیه قبل و بعد عمل بینی و هر آنچه لازم است ار آن دانسته شود صحبت کرده ایم.

عمل بینی و نوع تغذیه

تغذیه مناسب یکی از عوامل مهم در سلامت بدن به حساب می آید؛ که در اکثر مواقع تضمینی برای قوی بودن سیستم دفاعی بدن خواهد بود. این را همیشه باید در نظر داشت اگر عملی پیش رو دارید، بدون شک رژیم غذایی خاصی را قبل و بعد آن باید رعایت کرد. علت این رعایت غذایی به طور خلاصه به شکل زیر آمده است:

  • مواد غذایی وجود دارند که ممکن است با داروهای مصرفی قبل و بعد عمل سازگاری نداشته باشد.
  • ناسازگاری بعضی خوراکی ها با داروی بیهوشی.
  •  آلرژی و التهاب ایجاد کردن در ناحیه عمل.
  • مواد غذایی وجود دارد که در بهبود زخم ها کمک بسزایی می کنند.
  • کمک به بازیابی سلامت بدن بعد از عمل جراحی.

تغذیه قبل از عمل بینی

تقریبا رژیم غذایی قبل از جراحی را دو هفته یا 20 روز قبل از عمل بینی باید شروع کرد. رعایت این رژیمی باعث می شود در هنگام عمل و به خصوص بعد از آن به بهبودی جراحی کمک کند؛ همچنین بدن را در برابر ضعیف شدن های احتمالی بعد از عمل مقاوم کند.

1. مصرف ویتامین و مواد معدنی

مطلب پیشنهادی
12 راه بی برگشت برای کاهش پیری و چین و چروک صورت

حدود 20 روز قبل از عمل بهتر است یک مولتی ویتامین متعادل را با نظر پزشک خود تهیه کرده و آن را مصرف کنید. مصرف این قرص ها کمک می کند تا بعد از عمل، زخم ها سریع تر خوب شوند و خود را ترمیم کند.

متخصصان توصیه میکنند ویتامین C در حد امکان بیشتر از باقی ویتامین ها استفاده شود؛ چرا که این ویتامین یکی از موثرترین مواد برای بهبودی زخم ها است.

در مقابل آن به میزان متعادل مصرف ویتامین E باید کم شود؛ چرا که این ویتامین جلوی انعقاد خون را می گیرد و در حین جراحی خونریزی زیاد خواهد شد؛ همچنین این ویتامین کبودی های ناحیه عمل شده را بیشتر می کند.

مواد خوراکی که شامل ویتامین C هستند:

  • آناناس
  • سیب زمینی
  • نخود فرنگی
  • پرتقال

مواد خوراکی که شامل ویتامین E هستند:

  • آجیل
  • کیوی
  • برگه زردآلو

2. مصرف پروتئین

قبل از هر جراحی لازم است که بدن به میزان کافی پروتئین جذب کند. پروتئین عمده ی اجزای بدن را تشکیل داده است. وجود کافی این ماده در بدن کمک خواهد کرد تا بافت بدن خود را سریع تر ترمیم کنند. ماست چکیده یا یونانی، تخم مرغ و شیر نمونه ای از مواد خوراکی هستند که دارای پروتئین قابل توجهی هستند.

تغذیه بعد از جراحی بینی

بعد از عمل بینی یا هر جراحی دیگر از آنجا که بدن خونریزی داشته و شخص باید مدتی را با کمترین تحرک بگذراند، بدون شک باید رژیم غذایی مناسبی را نیز رعایت کند.

1.فیبر

مطلب پیشنهادی
رازهای جلوگیری از شل شدن پوست بعد از لاغری

مواد غذایی که دارای فیبر هستند کمک زیادی به فعالیت دستگاه گوارشی می کند؛ همچنین یبوست بعد از عمل که ناشی از مواد بیهوشی و بی تحرکی است را رفع خواهد کرد.
مواد خوراکی مانند هلو، پاستا و سبزیجات دارای فیبر هستند که می توانید بعد از عمل در رژیم غذایی خود بگنجانید.

2. مواد غذایی که التهاب را بهبود می بخشند

بعد از عمل بینی، صورت به خصوص در ناحیه بینی و چشم دچار التهاب می شود و این التهاب ها بسته به نوع بدن یک هفته تا 10 روز طول خواهد کشید تا خوب شوند. اما با مصرف مواد غذایی ضد التهاب مانند: گوجه فرنگی و ماهی می توانید به کم شدن این التهاب ها کمک بسیاری کرد.

نکته: مواد غذایی که قبل از عمل مصرف می شود، باید بعد از عمل نیز مصرف شود.

نکته: نوشیدن آب قبل و بعد از عمل را به هیچ عنوان نباید فراموش کرد. آب کمک زیادی به عملکرد سیستم بدن خواهد کرد.

مواد غذایی که باید از آن ها اجتناب کرد

خوراکی هایی وجود دارند که ممکن است بهبودی فرد را بعد از جراحی کند بکند یا حتی باعث شوند بدن واکنش منفی نشان بدهد. این مواد را باید شناخت و تا رسیدن به سلامتی از مصرف آنها اجتناب کرد؛ این خوراکی ها شامل موارد زیر است:

  • ادویه و خوراکی های تند
  • مصرف دخانیات
  • مصرف کافئین
  • فست فود
  • تنقلات نا سالم

آیا در تمام سنین می توان جراحی بینی را انجام داد؟

آیا در تمام سنین می توان جراحی بینی را انجام داد؟

این جراحی بر روی کودکان تا رسیدن به سن 18 سالگی انجام نمی شود، حتی اگر کودکی دچار شکستگی بینی شود یا بر روی بینی عارضه ای ایجاد شود؛ تا حد ممکن عمل را تا رسیدن به سن 18 سالگی انجام نمی دهند، چرا که کودک تا رسیدن به بلوغ کامل بر اثر تغییر هورمون اعضای صورتش نیز دچار تغییر می شود.

اما از سن 18 سالگی به بعد این عمل دیگر محدودیت سنی ندارد. البته این نکته قابل ذکر است، جراحی برای افراد 40 سال به بالا ممکن است محدودیت هایی ایجاد کند. سلامت این افراد باید کاملا مورد بررسی و معاینه قرار گیرد؛ چرا که با بالا رفتن سن ریسک زیر تیغ جراحی رفتن نیز بالا می رود.

عمل بینی در زمان بارداری

متخصصان در این باره می گویند 2 ماه بعد از زایمان، خانم ها می توانند این عمل زیبایی را انجام دهند؛ همچنین می توانند یک ماه بعد از عمل اقدام به بارداری کنند.
اما فاصله زایمان و باردای تا عمل هر چقدر بیشتر باشد بهتر است، چرا که مواد بیهوشی و داروهای مصرفی کاملا از بدن دفع می شود، همچنین بدن آمادگی لازم را برای یک جراحی دیگر پیدا می کند.

نکته: در هنگام بارداری این عمل انجام نمی شود؛ چرا که داروی بیهوشی یا حتی بی حسی ممکن است بر روی جنین اثرات مخربی بگذارد.

در چه مواقعی عمل بینی انجام می شود

در چه مواقعی عمل بینی انجام می شود

این عمل امروزه بیشتر برای زیبایی بخشیدن به صورت انجام می شود و میزان این جراحی رو به افزایش است؛ همچنین برای درمان های ناشی از مشکلات تنفسی نیز انجام می شود.
زمانی که شخصی دچار شکستگی بینی شود یا ضربه ای محکم به بینی اش وارد می شود ممکن است در پی این اتفاق ها دچار انحراف بینی شود. همچنین هنگام زایمان طبیعی اگر ضربه ای به بینی نوزاد وارد شود این اختلال در بینی نوزاد نیز ممکن است به وجود آید.

انحراف بینی همیشه بر اثر ضربه و یا شکستگی ایجاد نمی شود؛ این عارضه می تواند مادرزادی باشد یا طی فرایند بلوغ ایجاد شود. همچنین بعضی از خانم ها در هنگام بارداری دچار انحراف بینی می شوند. انحراف بینی برای شخص مشکلاتی را ایجاد می کند. این مشکلات نظیر:

  • گرفتگی بینی و ایجاد مشکل در نفس کشیدن
  • خونریزی متداول بینی
  • خروپف هنگام خواب
  • ایجاد سینوزیت حاد
  • سردرد
  • در برخی موارد بر روی ظاهر بینی نیز تاثیر می گذارد

این مشکل با جراحی بینی درمان می شود. این عمل را هم می توان با بیهوشی کامل انجام داد و هم با استفاده از بی حسی موضعی انجام شود.

مشکل دیگر بینی که با عمل کردن رفع می شود عارضه ای به نام پولیپ بینی است. پولیپ بینی یک برجستگی داخل بینی است که دیواره بینی را حساس می کند و مشکلاتی نظیر سخت نفس کشیدن و خونریزی متداول بینی را به همراه دارد.
اغلب متخصصان حلق و بینی این بیماری را تحت درمان دارویی قرار می دهند؛ اما اگر این عارضه برطرف نشد طبق خواسته خود بیمار می تواند تحت جراحی برداشته شود. اغلب زمانی که افراد برای درمان این دو بیماری قرار است تحت جراحی قرار بگیرند، عمل زیبایی بینی را نیز انجام می دهند.

تفاوت جراحی باز و بسته بینی

جراحی بینی به دو صورت باز و بسته انجام می شود؛ که طبق نظر پزشک و بسته به نوع مشکل بینی یکی از این دو انتخاب می شود.

در عمل باز بینی در اطراف سوراخ های بینی برشی بسیار نازک ایجاد می شود سپس پوست صورت به راحتی از روی بینی برداشته می شود. اما در روش عمل بسته بینی از داخل برش هایی داده می شود. این نکته را در نظر داشته باشید که در هر دو صورت پوست از روی بینی کاملا جدا خواهد شد.

مزیت عمل بینی باز

  • دکتر تسلط و دید کافی را برای انجام عمل دارد
  • خیلی راحت تر دکتر جراح می تواند تغییرات لازم را در غضروف و لایه های داخلی بینی ایجاد کند
  • سهولت در گذاشتن پروتز بینی

در چه مواردی از عمل باز بینی انجام می گیرد؟

  • بینی های گوشتی
  • شکستگی بینی
  • اشکالات مادرزادی داخل بینی
  • عمل های ترمیمی که برای بار دوم و یا بیشتر، بر روی بینی صورت می گیرد.
  • دفرمه بودن نوک بینی و یا اشکالات دیگر

مزیت عمل بسته بینی

  • التهابات بعد از عمل بسیار کمتر است
  • زمان جراحی بسیار کوتاه تر است
  • برش های خارجی در پوست را ندارد

در چه مواردی عمل بینی بسته انجام می شود؟

اغلب عمل بسته بینی در مواردی انجام می شود که اشکالات سطحی و کم باشد. مانند برجستگی های غضروفی و یا برجستگی های استخوانی (قوز بینی). زمانی که بینی دچار این مشکلات سطحی باشد اغلب دکتران انتخاب خود را بر عمل بسته می گذارند.

عوارض بعد از عمل

بعد از عمل بینی معمولا اکثر افراد دارای عوارض شبیه به هم می شوند. بعضی از این عوارض ها جزء نقاهت های بعد از عمل به حساب می آید که شامل موارد زیر می شود:

  • درد
  • ورم و کبودی
  • ترشحات بینی

نکته: ترشحات خونی از بینی، به اندازه ی کم کاملا طبیعی است؛ اما اگر این خونریزی شدید شود سریعا به دکتر باید مراجعه کرد.

  • گرفتگی بینی
  • مشکلات تنفسی

بعضی از این عوارض به نوعی حاد به حساب می آیند مانند:

سینوزیت: این عارضه باعث می شود که سینوس ها دچار التهاب و چرک شوند؛ در نتیجه شخص دچار گرفتگی بینی، سردرد، ایجاد مخاط در گلو و همچنین کم شدن حس بویایی می شود.

قطع نشدن خونریزی یا خونریزی های متداول: این مشکل در افرادی رخ خواهد داد که دچار مشکلات انعقادی خون هستند. قطع نشدن خونریزی ممکن است بر اثر مصرف بعضی از داروهای خاص اتفاق بیفتد.

عفونت: بعد از عمل بینی برای ضد عفونی کردن زخم ها دکتر جراح به بیمار محلول شستشوی مناسب بینی و داروهایی را می دهد. اگر فرد به درستی از این دارو ها استفاده نکند و یا بهداشت بینی خود را رعایت نکند؛ زخم ها دچار عفونت خواهد شد. در موارد حاد این عفونت  ها باعث چسبندگی بینی می شود.

مواد بیهوشی: بعضی اشخاص که دارای بیماری های خاص هستند و یا داروهای خاصی را مصرف می کنند؛ ممکن است بدنشان به مواد بیهوشی واکنش نشان بدهد.
همچنین اگر از مواد بیهوشی مرغوب استفاده نشود یا مواد بیهوشی بیش از اندازه استفاده شود ممکن است عوارضی مثل: افزایش فشار خون، حالت تهوع، بالا رفتن ضربان قلب و واکنش های آلرژیک را در پی داشته باشد. در موارد حاد شخص ممکن است به کما برود.

نکات پایانی:

  1. دکترتان به احتمال قوی از شما می خواهد دو هفته قبل از جراحی داروهایی نظیر بروفن، آسپرین و هر دارویی که رقیق کننده خون است را نخورید. چرا که این رقیق کننده ها باعث می شود در زمان عمل خونریزی بسیاری داشته باشید. همچنین انعقاد خون را نیز سخت تر می کند.
  2. اگر عمل قرار است با بیهوشی کامل انجام شود بهتر است از شب قبل مایعات و غذا نخورید؛ چرا که اکثریت به علت داروی بیهوشی دچار حالت تهوع می شوند و اگر معده ی آن ها پر باشد ممکن است دچار استفراغ شوند.
  3. نحوه چسب زدن به بینی را از دکتر خود به درستی یاد بگیرید؛ چرا که ممکن است با درست نزدن چسب، بینی حالت افتاده به خود بگیرد و شکل مورد نظری که ایجاد شده است را دست بدهد.
  4. برای نوشیدن مایعات و یا خوردن غذاهای آبکی به هیچ عنوان از نی استفاده نکنید؛ چرا که  مک زدن نی باعث فشار بر روی بینی می شود و درد را در آن ناحیه بیشتر خواهد کرد.
  5. تا چند هفته بعد از عمل از خوردن غذا های سفت که به فک فشار زیادی می آورند خودداری کنید.

در آخر:

مطلب پیشنهادی
از بین بردن جوش صورت با راهکارهای ساده ی خانگی

عمل زیبایی بینی به همان اندازه که می تواند وسوسه انگیز باشد همان قدرت را دارد تا با انتخاب یک دکتر ناشی یا یک سهل انگاری از سمت خودتان کاملا زیبایی را از شما بگیرد؛ در نتیجه بهتر است قبل از انجام این عمل کاملا از دکتری که مورد انتخاب شما است مطمئن باشید و همچنین تحقیقات کافی برای انجام دادن این عمل را نیز انجام دهید، تا در آخر نتیجه دلخواه خود را به صورتتان هدیه دهید.

منبع : healthline

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *