آشپزیغذاهای مکمل

طرز تهیه مربای انار + نکاتی برای مربای بدون شکرک و کپک

امروزه در فروشگاه ها و سوپرمارکت ها در قسمت نگهداری مرباها اگر نگاهی انداخته باشیم متوجه آن خواهیم شد، نسبت به سال های گذشته چه میزان به تنوع مرباها افزوده شده است. مربای انار جز خوشرنگ ترین مرباهایی می باشد که می توان آن را برای صبحانه یا مهمانی های عصرانه آن را سرو کرد.
در این مقاله طرز تهیه مربای انار خانگی را آموزش خواهیم داد.

مربای انار خانگی 

مربای انار خانگی

 از آنجایی که هر مقدار مواد خوراکی تهیه شده در بیرون از منزل از مواد طبیعی و تازه درست شده باشند، باز هم به آن مواد خوراکی نگهدارنده اضافه می شود که سلامت را به مرور زمان به خطر می اندازد؛ بهتر است با گذاشتن کمی زمان برای سه وعده اصلی غذایی، خودمان تا جای ممکن مواد خوراکی را در منزل تهیه کنیم.

مواد اولیه برای تهیه مربای انار

  • آب انار تازه: 3 پیمانه و نیم
  • دانه انار: یک لیوان
  • شکر: 3 پیمانه
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
مطلب پیشنهادی
مربای توت فرنگی - طرز تهیه با عسل و ساده (ارزش غذایی)

مراحل تهیه مربای انار

1. ابتدا مقداری انار را برداشته و به اندازه ی 3 پیمانه و نیم از آن آب انار تهیه می کنیم.

2. در این مرحله انار های دانه شده را داخل ظرفی لعابی می ریزیم و روی دانه های انار را به صورت لایه لایه شکر می ریزیم، سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

3. کمی که شکر ها بر روی حرارت ذوب شدند آب انار را به آن اضافه می کنیم، سپس باید بگذاریم مواد ترکیب شده با هم کاملا جوش بیاید. 

4. پس از آن که مربای انار کاملا جوش آمد، یک قاشق غذاخوری به آن آبلیمو اضافه می کنیم.
پس از آن اجازه می دهیم به مدت 40 الی 45 دقیقه ترکیبات داخل ظرف بر روی حرارت ملایم کاملا جوش بخورند به اندازه ای که به قوام بیاید.

5. قوام مربای انار به اندازه ای است که نه بسیار باید رقیق نه بسیار غلیظ باشد.
این مربا پس از خنک شدن غلظتش بیشتر خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کمپوت سیب - با 8 روش کمپوت درست کنید

6. پس از آن که مربای انار ما پخته شد باید اجازه دهیم مربا در دمای آشپزخانه خنک شود، سپس آن ها را به ظرف های شیشه ای منتقل می کنیم و در یخچال و یا محیط خنک نگهداری می کنیم.

چگونه طعم گس مربا انار را بگیریم؟

گرفتن طعم گس مربای انار

برخی از افراد که برای اولین بار مربای انار را در منزل می پزند ممکن است پس از پایان پخت با طعمی گس رو به رو شوند. برایشان سوال پیش می آید کجای پخت اشتباه بوده است؟ تنها برای رفع این مشکل کافی است یک نکته ی طلایی را رعایت کنند.

هنگام پخت دانه های انار، این امکان وجود دارد برخی از هسته ها از دانه ی انار خارج شود، خوردن حرارت به این دانه های خارج شده باعث گس شدن مربای انار خواهد شد.
تنها کافی است در هنگام پخت با صافی هسته های خارج شده از دانه ی انار را از ظرف خارج نماییم.

مطلب پیشنهادی
نکات طلایی برای پخت مربای گلابی بدون شکرک و کپک+ طرز تهیه آن

روش های جلوگیری از شکرک زدن و کپک زدن مربای انار

  • اگر انار و آب انار استفاده شده برای پخت مربای انار شیرین بود، بهتر است شکر استفاده شده میزانش 250 گرم کمتر باشد.
  • برای جلوگیری از شکرک زدن مربای انار بهتر است در هنگام طبخ از مقداری آبلیمو یا جوهر لیمو استفاده کرد.
  • اگر شیرینی انار ها متعادل است، هم مقدار با دانه انارها شکر به آن باید اضافه کرد.
  • در هنگام طبخ مربای انار باید اجازه دهیم آب اضافی کاملا تبخیر شود، چرا که اگر آب اضافی تبخیر نشود باعث خواهد شد کمی پس از پخته شدن مربا کپک بزند.

مربای انار در بارداری

خانم های باردار و خانم های شیرده به علت تغییرات هورمونی بهتر است تا جای ممکن از این مربا خیلی کم استفاده کنند یا به جای مصرف مربای انار از میوه ی آن میل کنند؛ چرا که گلوکز زیاد در همه ی مرباها ممکن است، سلامت مادران و جنین را به خطر بیندازد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای کدو حوایی بدون شکرک در منزل با آب آهک

در آخر:

مربای انار مانند تمامی مرباهای دیگر دارای گلوکز یا همان قند فراوان می باشد، در نتیجه مانند باقی مرباها باید به اندازه ی متعادل مصرف شود و افراد دیابتی و یا دارای اضافه وزن از خوردن این مربا باید اجتناب کنند.
مربای انار را می توان به عنوان تزیین بر روی پنکیک نیز ریخت، همچنین گاهی با کم بودن شکر این مربا طعم ملس دارد و برای افرادی که با طعم های بسیار شیرین ارتباط بر قرار نمی کنند، بدون شک مربایی دلپذیر خواهد بود.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *