بیماری ها و سلامتسرطان

برجسته‌ترین علائم سرطان غدد لنفاوی + راه درمان لنفوم

سرطان غدد لنفاوی تاثیر به سزایی بر سلول‌های سیستم دفاعی بدن و عملکرد آنها دارد. علائمی مانند تورم غدد لنفاوی در گردن از واضح‌ترین نشانه‌های اولیه‌ای است که اغلب بروز داده می‌شود. در ادامه این متن اطلاعاتی جامع در رابطه با این بیماری را برایتان ارائه خواهیم کرد.

سرطان غدد لنفاوی کدام قسمت‌های بدن را درگیر می‌کند؟

غدد لنفاوی عضوهایی لوبیا شکل در بدن هستند که اندازه بسیار کوچکی دارند. این غدد وظایف مهمی همچون حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با انواع بیماری‌ها و عفونت‌ها، تولید و ذخیره سلول‌های خونی را بر عهده دارند.

این غدد که بیش از 500 مورد در بدن هستند، در قسمت‌های مختلفی از جمله سینه، گردن، شکم، کشاله ران و زیر بغل وجود دارند. غدد لنفاوی لنفوسیت با مایعی که ترشح می‌کنند، به ویروس‌ها حمله کرده و آنها را از بین می‌برند. این نوع سرطان می‎‎تواند سیستم لنفاوی در تمام بخش‌های بدن را درگیر کند.

مطالب مرتبط با سرطان غدد لنفاوی

مطلب پیشنهادی
سرطان کبد با 8 نشانه واضح + راه درمان و پیشگیری موثر

پراکندگی غدد لنفاوی در کل بدن، بسیار ضروری و مهم برای مقابله با بیماری‌ها و عفونت‌ها محسوب می‌شود. این غدد کوچک به صورت زنجیره‌ای به یکدیگر متصل‌اند که به وسیله راه ارتباطی خونی به یکدیگر وصل شده‌اند. این سرطان می‌تواند هر قسمت از بدن را درگیر کند. سلول‌های سرطانی در غدد لنفاوی منجر به ایجاد تومور می‌شوند.

سرطان غدد لنفاوی چیست؟

سرطان غدد لنفاوی از جمله انواع سرطان به شمار می‌رود که افراد بسیاری را در سنین مختلف به ویژه بین 20 الی 50 سالگی درگیر می‌کند. با تکثیر و رشد غیر طبیعی غدد لنفاوی، سرطان در این نقاط ایجاد خواهد شد.

این نوع سرطان قابل انتقال به سایر غدد است. در واقع ممکن است با مبتلا شدن یکی از غدد به سرطان، پس از مدتی به غدد دیگر منتقل شود و به قسمت‌های مختلف گسترش یابد. قسمت‌هایی مانند مغز استخوان یا حتی طحال نیز ممکن است در پی گسترش این سرطان در بدن ایجاد شوند. این موضوع به دلیل وجود غدد لنفاوی در سراسر بدن بروز داده می‌شود.

سرطان غدد لنفاوی چه انواعی دارد؟

اغلب سرطان غدد لنفاوی از لنفوسیت‌ها که وظیفه مبارزه با عفونت‌ها را در بدن دارند شروع می‌شود. در واقع در صورت ابتلای فرد به لنفوم، لنفوسیت‌ها هستند که به شکل غیرقابل کنترلی رشد می‌کنند.

مطلب پیشنهادی
علائم سرطان حنجره (9 نشانه هشدار دهنده + روش درمان)

در این بین دو نوع اصلی از سرطان غدد لنفاوی وجود دارد که به لنفوم هوچکین و لنفوم غیر هوچکین (نوع شایع‌تری است)، شناخته می‌شوند.

این دو نوع سرعت متفاوتی برای گسترش و درگیری فرد را به همراه دارند. اغلب هر کدام از آنها روی قسمت متفاوتی تاثیر می‌گذارند.

گاهی آسیب‌دیدگی‌های مختلف بر گره‌های لنفاوی باعث جمع شدن مایع لنفاوی زیر پوست می‌شوند که التهاباتی را به همراه خواهد داشت. این عارضه با نام لنف‌ادم شناخته می‌شود که ممکن است با لنفوم اشتباه گرفته شود و برای تشخیص درست و درمان لازم است از پزشک راهنمایی گرفت.

با این وجود با مشاهده هر التهابی نباید نگران ابتلا به سرطان غدد لنفاوی شد. حتی گاهی ممکن است این التهابات ناشی از لوسمی باشند. لوسمی از داخل سلول‌های مغز استخوان آغاز می‌شود و اما لنفوم با مقابله‌ی لنفوسیت‌ها با عفونت آغاز می‌شود. پس برای تشخیص دقیق نوع آن باید بررسی‌های لازم انجام شوند.

مطلب پیشنهادی
برجسته‌ترین علائم سرطان روده در 10 مورد + پیشگیری با تغذیه

عوامل موثر بر ابتلا به سرطان غدد لنفاوی

  1. سن: این سرطان اغلب در بزرگسالان و جوانان شایع است.
  2. جنسیت: مردان نسبت به زنان بیشتر در معرض ابتلا به این نوع سرطان هستند.
  3. سیستم ایمنی ضعیف: افراد مبتلا به بیماریهای تضعیف کننده سیستم ایمنی و برخی بیمارانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این نوع سرطان هستند.
  4. عفونت‌ها: برخی عفونت‌ها با تشدید احتمال ابتلا به لنفوم همراه است. مانند وجود ویروس اپشتین و باکتری هلیکوباکتر است.

دلایل التهاب غدد لنفاوی شامل چه مواردی است؟

همانطور که گفته شد، غدد لنفاوی در سراسر بدن پراکنده هستد و از طریق کانال لنفاوی به یکدیگر وصل هستند. از این طریق مواد زائد و ویروس‌ها را از سراسر بدن جمع آوری می‌کند. رگ‌های لنفاوی در خود مایعی آبکی را حمل می‌کنند. هنگامی که مشکلاتی از قبیل عفونت یا آسیب برای غدد ایجاد شود، دچار تورم خواهند شد.

عفونت‌هایی مانند آبله مرغان، مصرف برخی داروها، ابتلا به بیماری‌های موثر بر تضعیف سیستم ایمنی ممکن است سبب بروز سرطان لنفوم و یا ایجاد نوعی تورم در غدد شوند.

مطلب پیشنهادی
سرطان لوزالمعده یا پانکراس؛ از مراحل پیشرفت تا درمان

گاهی اوقات تورم ایجاد شده ممکن است بر اثر یک اتفاق و تغییر جدی در بدن رخ داده باشد. اگر تورم غدد لنفاوی ادامه دار باشد و با علائمی از قبیل تب و تعریق همراه باشد، احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد.

ابتلا به سرطان غدد لنفاوی چه علائمی دارد؟

  1. درد و التهاب در غدد لنفاوی
  2. تعریق به ویژه در شب
  3. سخت بودن عمل بلع
  4. تنگی نفس
  5. کاهش وزن
  6. بالا رفتن دمای بدن به صورت مداوم
  7. احساس خستگی، بی حالی و بی انرژی بودن
  8. از دست دادن اشتها
  9. خارش پوست

همانطور که مشخص شد غدد لنفاوی در قسمت‌های مختلفی از بدن وجود دارند. اگر سرطان در هر یک از قسمت‌ها اتفاق افتد، ممکن است علائم و نشانه‌های مختلف و مختص خود را بروز دهد. به همین دلیل در ادامه به صورت تخصصی هر یک از این قسمت‌ها را بررسی خواهیم کرد.

علائم سرطان غدد لنفاوی در شکم

با رشد سرطانی غدد لنفاوی، التهاب و درد در ناحیه شکم احساس می‌شود. این اتفاق ممکن است با بزرگ شدن کبد و طحال همراه باشد. بزرگ شدن طحال بر معده فشار وارد کرده و اشتها را به شدت کاهش می‌دهد. اگر این اتفاق برای روده‌ها ایجاد شده باشد احتمال احساس حالت تهوع دائمی و یا استفراغ وجود خواهد داشت.

سرطان غدد لنفاوی شکم

علائم سرطان غدد لنفاوی در قفسه سینه

با درگیر شدن قفسه سینه به سرطان غدد لنفاوی، اغلب فشاری به نای و اطراف آن وارد می‌شود. به همین دلیل مشکلاتی از قبیل تنگی نفس، مشکل در تنفس، احساس فشار و درد قفسه سینه و همینطور سرفه را در پی خواهد شد.

  • یکی از علائمی که بر اثر ابتلا به سرطان غدد لنفاوی ایجاد شده در ناحیه سینه ممکن است بروز داده شود، درد است. اما همیشه درد قفسه سینه ناشی از ابتلا به سرطان نیست. برای شناخت دلایل مهمی که سبب درد قفسه سینه می‌شود لازم است حتما مقاله شایع‌ترین و مهمترین علل درد قفسه سینه و راهکارهای درمانی را مطالعه کنید.

علائم ابتلا به سرطان غدد لنفاوی در قسمت سر و مغز

این نوع لنفوم ممکن است علائمی از جمله گیجی، سردرد، احساس ضعف عمومی در بدن، مشکل در بینایی، ایجاد تغییرات در رفتارها، تشنج و سرگیجه را به همراه داشته باشد.

مطلب پیشنهادی
سرطان بیضه چه علائمی دارد؟ بررسی تشخیص تا درمان

در مواردی ممکن است به اطراف مغز و حتی نخاع نیز گسترش یابد که در این صورت دوبینی، بی حسی در صورت و همینطور مشکل در تکلم ایجاد خواهد کرد. با بروز هر یک از این تغییرات حتما باید به پزشک مراجعه کرد.

سرطان غدد لنفاوی در سطح پوست

از آنجایی که پوست تمام سطح بدن را پوشانده است، ممکن است با ابتلا به سرطان غدد لنفاوی در پوست، حتما دیده و احساس شود. اغلب با نشانه‌هایی از قبیل وجود توده‌های قرمز یا بنفش با برجستگی‌های زیر پوستی و همینطور احساس خارش ظاهر شود.

علائم سرطان غدد لنفاوی گردن

سرطان غدد لنفاوی در پوست

احساس برجستگی، التهاب و خارش در ناحیه گردن را برای فرد به همراه خواهد داشت. این نشانه‌ها اغلب برای قسمت زیر چانه، کناره‌های گردن و پایین‌تر از گوش بروز داده می‌شوند.

در مواردی که التهابات در ناحیه گردن بدون دلیلی مانند سرماخوردگی و یا آنفولانزا ایجاد شده باشند و بیشتر از 2 هفته باقی بمانند، همینطور سخت بودن در عمل بلع، اشکال در تنفس، کوچکی و بزرگی غدد در صورت لمس کردن گردن احساس شود، باید فورا برای بررسی احتمال ابتلا به لنفوم به پزشک مراجعه کرد.

مطلب پیشنهادی
سرطان معده چه علائمی دارد؟ (10 نشانه اصلی و راه درمان)

علائم سرطان غدد لنفاوی پشت گوش

گاهی بر اثر عفونت، غدد لنفاوی دچار التهاب می‌شوند که به آن لنفادنیت می‌گویند. اغلب التهابات ایجاد شده ناشی از عفونت باکتریایی یا ویروسی هستند. به ویژه در نواحی اطراف گردن مانند گلو، گوش و زیر چانه که از سایر قسمت‌های بدن بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری‌ها است.

اما لازم است علائم سرطان غدد لنفاوی پشت گوش را از علائم التهاب ناشی از عفونت تشخیص داد. التهاب پشت گوش که بر اثر سرطان غدد لنفاوی ایجاد شده باشد، معمولا دردی را به همراه ندارد. به شکل تومورهای بدخیم با بافتی رگی، به مرور زمان، بزرگ‌تر می‌شوند.

راه‌های درمان سرطان غدد لنفاوی

با راه‌هایی از قبیل نمونه برداری از غدد لنفاوی یا مغز استخوان، عکس برداری و سی تی اسکن به طور دقیق ابتلا به سرطان غدد لنفاوی و شدت مرحله آن تشخیص داده می‌شود.

پزشک معالج با توجه به شدت ابتلا به سرطان راه درمانی متناسب با فرد را تجویز کرده که سریعا نیز دوره درمانی باید پیش گرفته شود. راهکارهای درمانی سرطان غدد لنفاوی شامل پرتو درمانی و شیمی درمانی می‌شود.

مطلب پیشنهادی
سرطان ریه با 11 نشانه، خطری جدی (پیشگیری و درمان)

پرتودرمانی بسته به شدت ابتلا به سرطان بین 5 الی 8 هفته برای بیمار به صورت سرپایی تجویز می‌شود. اگر شدت ابتلا به سرطان بیشتر باشد ممکن است پزشک معالج جلسات شیمی درمانی را آغاز کند. جلسات شیمی درمانی بین 4 الی 6 ماه طی می‌شود. در این مدت احتمال ریزش مو وجود دارد که بعد از اتمام دوره درمان مجددا رشد خواهند کرد.

مطالب مرتبط با سرطان غدد لنفاوی

نکات تکمیلی

با اصلاح سبک زندگی و پیش گرفتن زندگی سالم می‌توان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد. که حتی در صورت ابتلا به سرطان نیز جای نگرانی نیست و راه‌های موفقیت آمیز مختلفی برای درمان آن وجود دارد. بعد از اتمام دوره درمان باید مراقبت‌های لازم انجام شود تا از عود کردن مجدد سرطان غدد لنفاوی جلوگیری شود.

مطلب پیشنهادی
سرطان مری (7 علائم برجسته + درمان و پیشگیری موثر)

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *