5 خاصیت مهم مصرف انار در بارداری + عوارض زیادهروی
نیازهای تغذیهای متعددی در دوران بارداری برای مادران وجود دارد که باید با مصرف متعادل از تمام مواد غذایی آنرا برطرف کنند. خوردن انار در بارداری به عنوان یکی از میوههای سالم به داشتن نوزادی سالم کمک میکند. با ما همراه باشید تا برایتان از خواص این میوه در بارداری و مقدار مصرف بی ضرر آن بگوییم.
آیا خوردن انار در بارداری بی ضرر است؟
بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه بر این عقیدهاند که خوردن انار در بارداری هیچ مشکلی را برای مادر و جنین به همراه ندارد. هیچ شواهدی مبنی بر اینکه خوردن دانههای انار آسیبی را به همراه دارد، دیده نشده است. مادرانی که نمیتوانند دانههای انار را مصرف کنند میتوانند از آب آن برای بهره از خواصش استفاده کنند.
آب انار نیز خواص انار را به همراه دارد و میتواند راه خوبی برای هیدراته نگه داشتن بدن در بارداری باشد. مصرف آب انار در این دوران یکی از هوسهایی است که ماردان با آن مواجه میشوند و خود میتواند از ویار و هوس غذایی در این دوران بکاهد.
بهترین خواص مصرف انار در بارداری
انار منبعی غنی از انواع ویتامینها و مواد مغذی است که با آن میتوان بسیاری از نیازهای بدن را تامین کرد. مواد معدنی موجود در انار میتواند خواص آنتی اکسیدانی بالایی را برای مادر در این دوران به همراه داشته باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه متن به بررسی بیشتر خواص انار در بارداری بپردازیم.
1.در جلوگیری از کم خونی فقر آهن موثر است
انار منبعی سرشار از ویتامین K و ویتامین C است. این ویتامین ضروری در این دوران به سنتز آهن در بدن کمک میکند. مصرف غذاهای غنی از آهن و ویتامین C در این دوران ضروری است که با مصرف آهن میتوان کم خونی فقر آهن را درمان کرد. این نوع از کم خونی میتواند به زایمان زودرس منجر شود که با تغذیه بارداری متعادل میتوان از بروز آن جلوگیری کرد.
2.انار در بارداری موثر در سلامت سیستم گوارش
مشکل یبوست در بارداری یکی از مشکلاتی است که مادران در بارداری گاهی با آن مواجه میشوند. فیبر موجود در انار با تحریک روده، به درمان بسیاری از اختلالات گوارشی در این دوران کمک میکند. (منبع)
3.مبارزه با رادیکالهای آزاد
وجود رادیکالهای آزاد در بدن میتواند آسیبهای متعددی را به بدن برساند که اغلب با مصرف انواع آنتی اکسیدانها میتوان به مبارزه با آنها پرداخت. به ویژه در دوران بارداری برای پیشگیری از ایجاد آسیبهای سلولی باید نکات تغذیهای متعددی را رعایت کرد. با مصرف انار در بارداری از ایجاد آسیب به مغز جنین و هر نوع آسیب به سلولهای آن جلوگیری خواهد شد.
4.راهی برای رهایی از گرفتگیهای عضلانی
پتاسیم از جمله مواد معدنی است که حتی در دوران بارداری نیز باید دریافت شود. مصرف انار در بارداری یا آبمیوه آن میتواند مقدار مناسبی از این ماده معدنی را به بدن مادر و جنین برساند. به وسیله دریافت پتاسیم از گرفتگی عضلات جلوگیری خواهد شد و به رفع آن منجر خواهد شد.
5.مصرف انار در بارداری برای تکامل مغز جنین
مصرف یک لیوان آب انار میتواند 10 درصد نیاز روزانه به فولات را تامین کند. فولات ضرورتی برای رشد مغز جنین محسوب میشود. رژیم غذایی متعادل، حاوی فولات به تشکیل رشتههای عصبی جنین و مغز آن کمک میکند.
چه مقدار انار میتوان در دوران بارداری خورد؟
انار میتواند خواص زیادی را به بدن برساند. یکی از میوههایی است که بسیار مفید است اما به دلیل داشتن ویتامین C زیاد، ممکن است به مینای دندانها و استخوانها آسیب وارد کند. پس حد اعتدال در مصرف آنرا رعایت کنید.
مادران در این دوران میتوانند 2 الی 5 واحد میوه مصرف کنند که بهتر است میوهای باشد که سایز متوسطی دارد. میوه تازه یا آب آن، خیلی تاثیر مطلوبتری از انواع آبمیوههایی که با افزودنی غنی میشوند را به همراه دارد.
انار ممکن است با داروهای انعقاد کننده خون، داروهای فشار خون و ترکیبات استاتیندار در تداخل باشد که بهتر است در مورد مصرف آن از پزشک جویا شد. مهمتر از همه نکات اینکه مصرف عصاره انار (به دلیل وجود ترکیبات پوست موجود در آن) ممکن است منجر به انقباضات شده و گاهی زایمان زودرس را به همراه داشته باشد. پس تا جای ممکن از مصرف آن پرهیز کنید.
نکات پایانی
مصرف انار در بارداری میتواند به تامین بسیاری از نیازهای بدن مادر و جنین کمک کند. بهتر است آب انار را در وعده بعد از صبحانه مصرف کنید. مصرف دانههای انار را در مواد غذایی مانند انواع سالاد، اسموتی و دسر یا غذاهایی مانند مرغ ترش یا کباب ترش میتوانید جای دهید.