مربای پوست پسته و تهیه آن

مربای پوست پسته از جمله مربایی با ظاهر زیبا می باشد که طرز پخت آن بسیار آسان است. ابتدا شاید به نظر برسد این مربا طعمی گس و تلخ داشته باشد، اما با به کار گیری ترفند هایی که در ادامه آموزش می دهیم این طعم از آن گرفته می شود و در آخر پخت با طعمی عالی روبرو خواهید شد.

طرز تهیه مربای پوست پسته

مواد اولیه برای تهیه مربای پوست پسته برای 4 نفر

  • پوست پسته: 250 گرم
  • شکر: یک کیلو
  • گلاب: یک فنجان متوسط
  • هل: به میزان دلخواه
  • آبلیمو: ¼ پیمانه
  • گلاب: یک پیمانه
  • زعفران دم کرده: 4 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته: نصف پیمانه

مراحل تهیه مربای پوست پسته

1. ابتدا پوست سبز پسته را از آن جدا می کنیم و کاملا آن ها را می شوییم سپس آن را داخل ظرفی حاوی یخ می ریزیم. پوست پسته ها حدود 3 تا 4 ساعت باید در ظرف یخ باقی بمانند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای انجیر ساده و شفاف + مربای انجیر خشک

2. پس از گدشت این زمان، داخل ظرفی دیگر آب را جوش می آوریم و پوست پسته ها را داخل آن می ریزیم. اجازه می دهیم به مدت 5 الی 10 دقیقه پوست پسته ها داخل آب جوش حرارت ببینند.
پس از آن پوست پسته ها را آبکش می کنیم. مجدد در همان ظرف آب می ریزیم و پس از جوش آمدن پوست پسته ها را برای بار دیگر در آب جوش می ریزیم. این کار را برای چند بار باید تکرار کنیم.

3. پس از تکرار جوشاندن و آبکش کردن پوست پسته ها، داخل ظرفی دیگر پوست پسته ها را همراه یک لیوان آب، زعفران دم کرده، هل آسیاب شده و گلاب می ریزیم و بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
با همین میزان حرارت باید اجازه دهیم تا مربای پوست پسته ما کاملا پخته شود. 

4. هنگامی که شهد داخل مربای پوست پسته به غلظت مناسب رسید، 5 دقیقه قبل از خاموش کردن آن آبلیمو را به آن اضافه می کنیم و 5 دقیقه صبر می کنیم تا آبلیمو کاملا با مربای پوست پسته مخلوط شود، بعد از آن حرارت را خاموش می کنیم.

مطلب پیشنهادی
مربای توت فرنگی - طرز تهیه با عسل و ساده (ارزش غذایی)

5. پس از آن که مربای پوست پسته را از روی حرارت برداشتیم. خلال های پسته را به آن اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند.

6. پس از پخته شدن کامل مربای پوست پسته، اجازه می دهیم داخل همان ظرف خود در دمای آشپزخانه خنک شود. سپس آن را داخل ظرف های مورد نظر می ریزیم.

چگونه تلخ و گس بودن مربای پوست پسته گرفته می شود؟

گرفتن تلخی و گس بودن مربای پوست پسته
  • مدت زمانی که پوست پسته داخل ظرف حاوی یخ می باشد، هر چقدر این زمان طولانی تر باشد تلخی و گسی بیشتری خارج خواهد شد.
  • برای خارج کردن تلخی از پوست پسته باید چند بار آن ها را کاملا جوشاند و سپس آبکشی کرد. اگر این عمل کم انجام شود باعث خواهد شد مربای پوست پسته در آخر کمی به تلخی بزند.
    این جوشاندن را تا زمانی ادامه می دهیم که آب دیگر پس از جوشیدن پوست پسته ها شفاف باشد.
  • در تهیه اکثر مربا ها میزان شکر و میوه باهم برابر می باشد، اما در تهیه مربای پوست پسته میزان شکر باید دو برابر پوست پسته باشد. اگر میزان شکر کمتر از این باشد مربا در آخر طعمی تلخ خواهد داشت.
مطلب پیشنهادی
نکات طلایی برای پخت مربای گلابی بدون شکرک و کپک+ طرز تهیه آن

طرز تهیه مربای پوست پسته با عسل

1. ابتدا 250 گرم پوست پسته را به مدت 4 ساعت داخل ظرفی حاوی آب یخ قرار می دهیم. سپس آن ها را از آب خارج می کنیم و داخل ظرفی حاوی آب جوش می ریزیم و اجازه می دهیم بر روی حرارت به مدت 20 دقیقه بجوشد. سپس آبکش می کنیم

2. مرحله ی بالا را تا زمانی که آب شفاف شود ادامه می دهیم.

3. در این مرحله پوست پسته ها، زعفران دم کرده، هل آسیاب شده، 1 الی 2 پیمانه عسل و یک لیوان آب را در ظرفی دیگری می ریزیم. ظرف را بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم با همین دما مربای پوست پسته ما بپزد. 

4. در آخر گلاب و آبلیمو را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با باقی مواد کاملا ترکیب شود. پس از پخت کامل مربای پوست پسته، خلال های پسته را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم در دمای آشپزخانه خنک شود.

مطلب پیشنهادی
مربا خرمالو (طرز تهیه با چند مرحله ساده + نکات مهم)

ارزش غذایی و کالری مربای پوست پسته

مواد لازممقدار / کالری در 100 گرم
پوست پسته تازه 680 کالری
شکر 400 کالری
آبلیمو 5 کالری
خلال پسته 680 کالری
کالری مربای پوست پسته

خواص و فواید پوست پسته

ارزش غذایی و کالری مربای پوست پسته

1. مربای پوست پسته و بوی بد دهان

پوست پسته سرشار از مواد آنتی باکتریالی می باشد. این مواد با باکتری های مضری که در دهان وجود دارند و باعث بوی بد دهان می شوند، مبارزه می کند و به از بین بردن بوی بد دهان کمک شایانی می کند.
از آنجایی که پوست پسته جزء مواد اصلی تشکیل دهنده در مربای پوست پسته می باشد، می توان به جای استفاده از پوست پسته از مربای آن استفاده کرد.

2. کاهش التهابات دهان

التهابات دهانی اغلب بر اثر عفونت های ناشی از رعایت نکردن بهداشت دهان یا خرابی دندان ها ایجاد می شود. این التهابات خوردن و نوشیدن را برای شخص بسیار سخت خواهد کرد. یکی از راهکارهای بسیار موثر برای کاهش درد و التهابات دهانی جویدن کمی پوست پسته می باشد.
اگر جویدن برای شخص سخت باشد می تواند پوست پسته را با مقداری آب بجوشاند و پس از خنک شدن آن را در دهان قرقره کرد. پوست پسته حاوی آنتی اکسیدان و کمی آنتی بیوتیک می باشد؛ همین عامل باعث خواهد شد سلامت دهان و دندان به نوعی تضمین شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای انار + نکاتی برای مربای بدون شکرک و کپک

2. تقویت معده

به علت تنش های عصبی و سبک غذایی ناسالم اغلب افراد دچار اختلال در معده هستند. این مشکل تا مدت ها ممکن است نشانه ای از خود نشان ندهد یا نشانه های اولیه آن جدی گرفته نشود. اولین علائم مشکلات معده سوزش معده می باشد.

به جای مصرف دارو های شیمیایی می توان مقداری پوست پسته را دم کرد و هر روز صبح آن را ناشتا میل کرد. برای افرادی که با میل کردن دمنوش ها مشکل دارند راهکار دیگری وجود دارد. این افراد برای تقویت معده ی خود به اندازه ی متعادل می توانند از مربای پوست پسته مصرف کنند. اگر این مربا با عسل درست شده باشد می توان گفت برای درمان مشکلات معده معجزه آسا عمل خواهد کرد.

3. مبارزه با تهوع و استفراغ

یکی از مشکلاتی که خانم های باردار در طی دوران بارداری به خصوص صبح ها با آن روبرو می شوند؛ احساس تهوع و گاها استفراغ می باشد. بدون شک ادامه داشتن این حالت مادر را بسیار ضعیف خواهد کرد.
بهتر است با مشورت متخصص خود برای رفع این مشکل از پوست پسته استفاده کنند. اگر تلخی آن خانم های باردار را اذیت می کند، می توانند در صورت نداشتن هر نوع دیابتی از مربای پوست پسته برای رفع این مشکل استفاده کنند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای سیب + مربای سیب و هویج (فواید آن)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید