آشپزیغذاهای اصلی

مرغ سوخاری خانگی به سبک رستوران (طرز تهیه در 3 مرحله ساده)

مرغ سوخاری یکی از خوشمزه‌ترین غذاهایی است که خیلی هم سریع آماده می‌شود. اما برای پخت آن باید فوت و فن‌هایی را در نظر گرفت.
مرغ به عنوان یکی از منابع خوب و در دسترس برای دریافت پروتئین است. به همین دلیل در برنامه غذایی از آن خیلی به کار برده می‌شود. با این وجود لازم است تا تنوعی از غذاها را با آن یاد گرفت. یکی از غذاهای پرطرفدار که می‌توان به راحتی آن را در منزل تهیه کرد، مرغ سوخاری است.
با ادامه این مقاله همراه باشید تا علاوه بر آموزش طرز تهیه مرغ سوخاری، فوت و فن‌هایی را برای منحصر به فرد شدن آن آموزش دهیم.

مطالب پیشنهادی مرتبط با طرز تهیه مرغ سوخاری

طرز تهیه مرغ سوخاری ساده خانگی

طرز تهیه مرغ سوخاری ساده خانگی

خیلی از افراد به ایجاد تنوع غذایی با استفاده از مرغ در منزل علاقمند هستند. برای اینکه مرغ سوخاری ترد و خوشمزه‌ای در برنامه غذایی خود داشته باشید، نیازی به انجام مراحل سخت نیست.
برای تهیه یک سوخاری ترد و خوشمزه باید ابتدا مواد اولیه مناسبی را تهیه کنید. شما هم می‌توانید با انجام مراحلی ساده مرغ سوخاری رستورانی را به راحتی در منزل سرخ کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه میرزا قاسمی به روش سنتی + آشنایی با فواید

مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری

برای انتخاب قطعه مرغ مناسب برای تهیه سوخاری، باید سلیقه‌ای عمل کرد. قسمت ران، کتف مرغ، سینه، فیله مرغ و ساق مرغ برای این منظور گزینه‌های مناسبی هستند.
اما معمولا ران سوخاری انتخاب می‌شود. در حالت کلی برای تهیه این سوخاری باید برای هر نفر تقریبا دو قطعه در نظر بگیرید. مواد لازم زیر را برای تهیه مرغ سوخاری آماده کنید:

مواد لازممقدار مورد نیاز
کتف، ران یا سینه مرغ (بسته به سلیقه)5 قطعه
تخم مرغ2 عدد
آرد (الک شده)1 پیمانه
آرد سوخاری یا آرد پانکو1 پیمانه
نمکبه مقدار کافی
فلفل و پودر پیازبه مقدار کافی
پودر آویشن و پودر سیربه مقدار دلخواه
پودر خردل و پودر پاپریکابه مقدار دلخواه
روغن مخصوص سرخ کردنیبه مقدار کافی
پودر ریحاندر صورت تمایل

مراحل طرز تهیه مرغ سوخاری

طرز تهیه مرغ سوخاری ساده خانگی

برای شروع به پخت این غذاهای پرطرفدار، فقط کافی است مراحلی که در ادامه بیان می‌کنیم را به دقت طی کنید.

مطلب پیشنهادی
قورمه سبزی با 3 دستور پخت متفاوت + ارزش غذایی و نکات سلامت

مرحله اول؛ ترکیب طعم دهنده‌ها

یکی از مهمترین قسمت‌ها برای پخت مرغ سوخاری، طعم دار کردن قطعه‌های مرغ است. برای این منظور باید در ابتدا یک ظرف گرد مناسب برای تخم مرغ‌ها آماده کنید. سپس تخم مرغ‌ها را داخل آن بشکنید.
آنها را با چنگال کمی هم بزنید تا تقریبا یکدست شوند. بعد از آن باید طعم دهنده‌ها را اضافه کنید.
نمک، فلفل، پودر خردل، آویشن، پودر پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، پودر ریحان، را داخل تخم مرغ‌ اضافه کنید. به خوبی آنها را ترکیب کنید.
باید در نظر داشته باشید که مقدار این ادویه‌های معطر به سلیقه شما بستگی دارد. اما نباید مقدار زیادی اضافه کنید تا طعم سوخاری از طعم واقعی که باید داشته باشد دور شود.
از هر کدام مقدار خیلی کمی اضافه کنید.

مرحله دوم؛ طعم دار کردن قطعات مرغ

در این مرحله باید قطعات مرغ را به خوبی با ترکیبی که آماده کردید، مزه‌دار کنید. اما قبل از آن لازم است قطعه مرغ را داخل آرد بغلتانید. سپس آن را داخل ترکیبی که با تخم مرغ آماده کردید، بغلتانید. بعد از آن باید فورا قطعه مرغ را داخل آرد سوخاری یا آرد پانکو بغلتانید تا به طور کامل به آن آغشته شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه منتو در منزل + (خمیر منتو و سس منتو)

در صورتی که سوخاری تند دوست دارید باید در این مرحله مقداری فلفل و خردل به آرد اضافه کنید.

مرحله سوم؛ سرخ کردن سوخاری‌ها

بعد از اینکه تمام قطعات مرغ را طبق مرحله قبل آماده کردید، نوبت به سرخ کردن آنها می‌رسد.
برای اینکه تمام مراحل نتیجه خوبی را در آخر به همراه داشته باشد، باید آنها را به خوبی سرخ کنید. برای این منظور بهتر است روغن مخصوص سرخ کردنی را داخل تابه‌ای نسوز و کاملا گود بریزید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از اینکه روغن کاملا داغ شد، قطعات مرغ سوخاری که آماده کردید را داخل آن به آرامی قرار دهید.
برای اینکه از پاشیدن روغن به دستتان جلوگیری شود و آرد از روی قطعات مرغ نریزد، بهتر است آنها را به کمک انبر در روغن قرار دهید.
برای اینکه از جذب روغن بیشتر جلوگیری شود، باید مقدار روغن طوری باشد که قطعات مرغ در آن شناور باشند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس پستو ایتالیایی فقط در 3 مرحله بسیار ساده

مرحله آخر؛ مرغ سوخاری آماده سرو است

باید حدود 15 دقیقه صبر کنید تا تکه‌های مرغ به طور کامل در روغن سرخ شوند. بعد از اینکه به طور کامل همه قسمت‌های مرغ سرخ شد، آنها را برداشته و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. سپس آماده سرو است و می‌توانید آنها را نوش جان کنید.

چاشنی‌های خوشمزه کنار مرغ سوخاری

طرز تهیه مرغ سوخاری

برای اینکه هنگام سرو مرغ سوخاری خوشمزه‌تری را میل کنید، می‌توانید از چاشنی‌های متنوع کنار آن استفاده کنید.
می‌توانید روی آنها را با مقداری پونه کوهی، کمی پودر سیر یا انواع سبزیجات دلخواه مزه دار کنید.

البته حتما کنار مرغ سوخاری باید مقداری سس در نظر بگیرید. انواع سس‌ها را می‌توانید کنار آن سرو کنید. سس خردل، سس کچاپ و سس مایونز از جمله بهترین و پرطرفدارترین سس‌هایی هستند که کنار مرغ سوخاری استفاده می‌شود.

مرغ سوخاری به دلیل اینکه با روغن فراوانی سرخ می‌شود، کالری بالایی دارد. به همین دلیل بهتر است با سس رژیمی سرو شود. برای اینکه تنوعی از سس‌های رژیمی را یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله طرز تهیه 4 سس رژیمی بسیار خوشمزه و فوری را مطالعه کنید.

مغز پخت کردن مرغ سوخاری

طرز تهیه مرغ سوخاری ساده خانگی

برای اینکه بتوانید مرغ سوخاری مغزپخت شده‌ای داشته باشید بهتر است پیش از شروع به مراحل پخت، نکاتی را انجام دهید.
اما اگر فقط می‌خواهیم مرغ را سوخاری کنید، می‌توانید از این مرحله چشم پوشی کنید. برای این منظور فقط باید قطعات مرغ را به مدت یک ربع الی نیم ساعت به همراه آب جوش و پیاز، نمک و کمی فلفل روی حرارت بپزید.
بعد از آن باید مرغ‌ها را از آب خارج کنید و اجازه دهید تا آب آنها کامل خشک شود.
ولی بدون این مرحله هم می‌توانید با خوب سرخ کردن مرغ، سوخاری مغز پخت داشته باشید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه فرنی رژیمی و فرنی کودکان + نکات سلامتی

ترد شدن مرغ سوخاری

نشاسته ذرت یکی از گزینه‌هایی است که برای بهتر ترد شدن انواع سوخاری می‌توان آن را استفاده کرد.
می‌توانید آن را جایگزین آردی که در مرحله اول به مرغ می‌زنید کرده و سپس آنها را درون تخم مرغ بغلتانید. حتی در برخی از موارد از آرد ذرت به جای آرد سوخاری هم استفاده می‌کنند.

چه مدتی طول می‌کشد تا مرغ سوخاری آماده شود؟

هر قطعه از مرغ‌های سوخاری باید 15 دقیقه در روغن داغ سرخ شوند تا به خوبی ترد و آماده سرو باشند. توجه کنید اگر تمام قطعات را با هم در تابه سرخ کنید، قطعا سریع‌تر آماده خواهد شد.
اما باید در نظر داشته باشید که به خوبی همه قطعات سرخ شوند و به هم نچسبند.
دمای مورد نیاز برای سرخ کردن آنها در روغن بهتر است 165 درجه فارنهایت باشد.

چطوری از ریختن آرد سوخاری از روی مرغ جلوگیری کنیم؟

یکی از رایج‌ترین چالش‌هایی که در مورد پخت مرغ سوخاری وجود دارد، به این مربوط می‌شود که چه راهکارهایی کمک می‌کند تا از ریختن خمیر روی مرغ جلوگیری شود.
برای خیلی از افراد پیش آمده است که لایه رویی مرغ سوخاری، تردی خود را از دست می‌دهد. معمولا چند علت مختلف برای این موضوع وجود دارد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کنتاکی رستورانی در منزل + تهیه پودر کنتاکی مخصوص

می‌توانید در هنگام پوشش دهی مرغ با تخم مرغ، مقدار یک پیمانه باترمیلک یا دوغ گازدار را با تخم مرغ به خوبی مخلوط کنید. در ادامه آن را داخل آرد بغلتانید اما باید آرد اضافه روی آن را بگیرید تا ترکیب سنگین نشود. این سنگین شدن، می‌تواند باعث فرو ریختن خمیر روی مرغ شود.
بعد از پوشاندن مرغ با آرد، باید به آرامی به آن ضربه بزنید تا مقدار اضافی آن گرفته شود. حتی با این کار مطمئن می‌شوید که آرد به خوبی به مرغ چسبیده است.

از طرف دیگر باید حتما بین قطعات مرغ در تابه فاصله مناسبی وجود داشته باشد. حتما باید مطمئن شوید که قطعات مرغ با یکدیگر برخورد نمی‌کنند تا خمیر روی آنها از بین برود.
حتی بهتر است حین سرخ کردن قطعات مرغ، آنها را فقط یک مرتبه بچرخانید و دائم آنها را تکان ندهید. اگر آنها را مدام بچرخانید احتمال اینکه پوشش ترد روی آنها را از بین ببرید بیشتر است.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه خمیر پیتزا به چند روش متفاوت + تهیه خمیر پیتزا در 20 دقیقه

کالری و ارزش غذایی مرغ سوخاری

طرز تهیه مرغ سوخاری ساده خانگی

پختن و خوردن غذاها، یکی از کارهای بسیار دلچسب است. اما توجه به سلامتی مواد غذایی مصرفی را همیشه باید در نظر داشت. از این رو در این قسمت از مقاله به بررسی کالری و ارزش غذایی مرغ سوخاری می‌پردازیم.
به جدول زیر توجه کنید:

مرغ سوخاریانرژی (کالری)پروتئینکربوهیدراتچربی
100 گرم مرغ سوخاری271 کالری28.8 گرم3.2 گرم15.1 گرم
ران متوسط سوخاری360 کالری18 گرم12 گرم27 گرم
سینه متوسط سوخاری246 کالری28 گرم24 گرم6 گرم
بال متوسط سوخاری132 کالری11 گرم3 گرم10 گرم

اگر بین این همه تنوع برای مرغ سوخاری می‌خواهید گزینه‌ای را انتخاب کنید که رژیمی تر باشد، باید سراغ سینه مرغ بروید. سینه مرغ چربی و کالری کمتری را به بدن می‌رساند اما پروتئین بالایی دارد. بال و کتف مرغ هم یکی از گزینه‌های خوشمزه اما غیر رژیمی است که می‌تواند اضافه وزن را به همراه داشته باشد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه پنکیک تنها در 3 مرحله با 2 طعم پرطرفدار و بسیار خوشمزه

مطالب پیشنهادی مرتبط با طرز تهیه مرغ سوخاری

جمع‌بندی

در این مقاله به طور کامل در مورد آموزش و طرز تهیه مرغ سوخاری نکاتی را ارائه کردیم. همانطور که بیان شد، لازم است فقط چند فوت و فن ساده را رعایت کنید تا بتوانید سوخاری خوشمزه به سبک رستوان‌های حرفه‌ای را داشته باشید.

منبع:
thestayathomechef

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *