طرز تهیه حلوا

طرز تهیه حلوا با نکات و انجام چند فوت و فن بسیار ساده خواهد شد. طرز تهیه ساده و مواد اولیه در دسترسی برای پخت حلوا نیاز است و معمولا حلوا را برای نذری، دسری برای مراسم ترحیم، به عنوان شیرینی و دسر در ماه رمضان و بسیاری از موارد دلخواه تهیه و سرو می‌شود. از این رو در این متن سعی بر ارائه بهترین روش برای تهیه و پخت حلوا خواهیم داشت.

طرز تهیه حلوا خوشمزه

مواد لازم برای تهیه حلوا مجلسی و خوشمزه

برای شروع به طبخ حلوا مواد اولیه زیادی لازم نیست و مواد اصلی مورد نیاز برای پخت حلوا آرد به شمار می‌رود. اما آرد تنها ماده‌ای نیست که برای طرز تهیه حلوا باید آنرا به کار برد. مواد دیگری که برای پخت حلوا نیاز است شامل موارد زیر می‌شود:

  • آرد: 2 پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • آب: 1 و نیم پیمانه
  • روغن مایع یا جامد: نصف پیمانه
  • کره: 100 گرم
  • گلاب: نصف پیمانه
  • زعفران دم شده: 1 چهارم پیمانه
  • هل پودر شده: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوا مجلسی زعفرانی راحت

طرز تهیه حلوا مجلسی به سادگی در خانه

در ابتدا بهتر است شیره مخصوص حلوا را آماده کرد. از این رو آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید. تا جایی که شکر در آب حل شود، بهتر است مایع را روی حرارت نگه داشت. بعد از حل شدن شکر در آب، شعله را کم کرده و بعد گلاب، هل (دم شده و صاف شده)، زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه 2 نوع کتلت + ارزش غذایی و مواد تشکیل دهنده آن ها

با آماده شدن شیره حلوا می‌توان پختن آن را شروع کرد. برای شروع به پختن حلوا، آرد را در یک تابه متوسط روی شعله ملایم گاز قرار دهید. آرد آرام آرام شروع به گرم شدن و تغییر رنگ می‌کند. تا زمانی که آرد کاملا به رنگ متمایل به طلایی در آید، باید آنرا هم زد و روی شعله تفت داد.

نکته‌ای که در این مرحله باید به آن توجه کرد این است که آرد به دلیل بافت لطیفی که دارد ممکن است به سرعت بسوزد و باید کاملا مراقبت کرد تا بر اثر سوختن طعم بدی برای حلوا ایجاد نکند.

طرز تهیه حلوا خوشمزه

بعد از تفت دادن کامل آرد شعله گاز را کم کرده و روغن به آن اضافه می‌کنیم. بعد از اینکه آرد به طور کامل در روغن حل شد و یکدست شد (طوری که روغن نیز داغ شده باشد) آرام آرام شیره را به آن اضافه کنید.

تا زمانی که شیره و آرد به خورد هم روند باید آن را روی حرارت ملایم هم زد. این روند را بهتر است تا زمانی که خمیری یکدست ایجاد شود ادامه داد و بعد از آن شعله را خاموش کرد. حالا حلوا آماده سرو است.

مطلب پیشنهادی
پیتزا و طرز تهیه ساده آن در خانه (به سبک رستوران)

نکات مهم برای تهیه حلوا

  • برای جلوگیری از گوله گوله شدن می‌توانید در مرحله‌ای که آرد تفت داده شد، از روی شعله برداشته و الک کنید. بعد از آن مجدد حرارت داده و روغن را اضافه کنید.
  • برای عطر بهتر می‌توانید به نسبت مساوی روغن و کره را ترکیب کنید.
  • برای جلوگیری از پاشیدن شیره در حین اضافه کردن آن به آرد، بهتر است از ظرفی با لبه‌های بلندتر استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از ته گرفتن حلوا بهتر است آنرا دائما هم بزنید.
  • می‌توانید برای ماندگاری عطر هل و زعفران آنها را در آخر اضافه کنید.
  • آرد را بیش از حد تفت ندهید تا طعم سوختگی نگیرد.
  • می‌توانید از شعله پخش کن استفاده کنید تا علاوه بر اینکه حرارت ملایم شود از سوختن جلوگیری شود.

پیشنهاداتی برای تزئین حلوا

طرز تهیه حلوا و تزئین آن

برای تزئین نیازی نیست کار دشواری انجام داد. تنها با استفاده از چند ماده خوراکی ساده می‌توانید بهترین دکور را برای ظرف حلوا ایجاد کنید. پیشنهادهای ما برای تزئین حلوا از جمله موارد زیر را شامل می‌شود.

  • ساده ترین راه استفاده از نان بستنی است که بین هر کدام می‌توانید یک قاشق حلوا گذاشته و در سینی بچینید.
  • غنچه گل محمدی از گزینه های بسیار مورد پسندی است که برای زیبایی حلوا می‌توان استفاده کرد. کافیست تا حلوا را در بشقاب و یا هر ظرف مورد پسند دیگر صاف کنید و چند غنچه گل محمدی روی آن قرار دهید.
  • حتی با استفاده از یک قاشق می‌توانید به راحتی روی سطح حلوای صاف شده در بشقاب طرح ایجاد کنید.
  • گزینه‌هایی مانند پودر پسته، پودر بادام، خلال پسته یا خلال بادام و پودر گل سرخ نیز گزینه‌هایی هستند که می‌توانید به کمک آنها ظرف حلوای خود را به زیبایی تزئین کنید.
  • با استفاده از یک قیف تزئینی می‌توانید طرح‌هایی از گل و شکل‌های زیبایی را با استفاده از خود حلوا و حتی شکلات ایجاد کنید تا جذابیت بیشتری به شکل ظاهری حلوا بدهد.
زیبایی و تزئین حلوا بعد از طرز تهیه

کالری و ارزش غذایی حلوا

حلوا از جمله دسرهای سنتی ایران است، که برای بسیاری از مراسم‌ها به عنوان دسر و حتی به عنوان عصرانه استفاده می‌شود. از این رو لازم است تا نکات سلامتی و رژیمی در این مورد رعایت شود. 100 گرم حلوا حاوی 350 کیلو کالری انرژی است. برای سوزاندن این مقدار کالری که وارد بدن می‌شود باید حدود 2 ساعت و نیم پیاده‌روی انجام داد. طبق جدول زیر بیان کرده‌ایم چه ارزش غذایی همراه با 100 گرم حلوا وارد بدن می‌شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه میرزا قاسمی به روش سنتی + فواید این غذای محبوب
کربوهیدرات47 گرم
قند25 گرم
چربی12 گرم
پتاسیم38 میلی گرم
پروتئین3.5 گرم

نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه حلوا

حلوا به عنوان یک دسر خوش عطر و بو ممکن است هوس هر فردی را به سمت خود جلب کند. اما برای داشتن سلامت بیشتر و کیفیت عمر، بهتر است از این خوراکی خوشمزه به مقدار متعادل استفاده کرد. با استفاده از این متن می‌توانید مو به مو روش صحیح پخت حلوا را پیش روید. البته اگر مقدار بیشتری برای مجالس می‌خواهید بپزید، بهتر است مقدار آنرا به نسبت‌های مساوی چند برابر کنید.