طرز تهیه حلوا

طرز تهیه حلوا با رعایت نکات و انجام چند فوت و فن بسیار ساده را برایتان به طور کامل آموزش خواهیم داد. طرز تهیه بسیار ساده‌ای دارد و مواد اولیه در دسترسی برای پخت حلوا نیاز است.

ناگفته نماند معمولا حلوا را برای نذری، دسری برای مراسم ترحیم، به عنوان شیرینی و دسر در ماه رمضان و بسیاری از موارد دلخواه تهیه و سرو می‌کنند. حتی گاهی از این دسر سنتی برای یک میان وعده متنوع نیز استقبال می‌شود.

طرز تهیه حلوا خوشمزه

بهتر است در ابتدا مواد لازم برای این دسر را که کاملا دقیق بیان کرده‌ایم، آماده کنید تا در ادامه سراغ آموزش گام به گام پخت آن برویم. بعد از آن نکات بسیار ویژه‌ای را برای بهتر شدن روند پخت برایتان بیان خواهیم کرد و در آخر نیز به راهکارهایی برای تزئین منحصر به فرد و ارزش غذایی آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه حلوا مجلسی و خوشمزه

برای شروع به طبخ حلوا مواد اولیه زیادی لازم نیست و مواد اصلی مورد نیاز برای پخت حلوا آرد است. اما آرد تنها ماده‌ای نیست که برای طرز تهیه حلوا باید آنرا به کار برد. مواد دیگری که برای پخت حلوا نیاز است شامل موارد زیر می‌شود:

  • آرد: 2 پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • آب: 1 و نیم پیمانه
  • روغن مایع یا جامد آب شده: نصف پیمانه
  • کره آب شده: 100 گرم
  • گلاب مرغوب و خوش عطر: نصف پیمانه
  • زعفران دم شده: 1 چهارم پیمانه
  • هل پودر شده: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوا مجلسی زعفرانی راحت

طرز تهیه حلوا مجلسی به سادگی در خانه

برای اینکه مراحل مشخصی برای روند پخت این دسر وجود داشته باشد، آماده کردن هر کدام از مواد را به صورت مجزا در مراحلی بیان خواهیم کرد تا روند پخت ساده‌تر شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه لازانیا بدون فر + اصلی‌ترین نوع پخت لازانیا با گوشت

مرحله اول؛ تهیه شیره حلوا

در ابتدا بهتر است شیره مخصوص حلوا را آماده کرد. از این رو آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید. تا جایی که شکر در آب حل شود، بهتر است مایع را روی حرارت نگه داشت. بعد از حل شدن شکر در آب، شعله را کم کرده و بعد گلاب، هل (دم شده و صاف شده)، زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.

مرحله دوم؛ آماده کردن آرد

با آماده شدن شیره حلوا می‌توان مراحل پخت آنرا شروع کرد. برای شروع به پختن حلوا، آرد را 2 مرتبه الک کنید و در یک تابه متوسط روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

آرد آرام آرام شروع به گرم شدن و تغییر رنگ می‌کند. تا زمانی که آرد کاملا به رنگ متمایل به طلایی در آید، باید آنرا هم زد و روی شعله تفت داد.

نکته‌ای که در این مرحله باید به آن توجه کرد این است که آرد به دلیل بافت لطیفی که دارد ممکن است به سرعت بسوزد و باید کاملا مراقبت کرد تا بر اثر سوختن، طعم بدی برای حلوا ایجاد نکند.

طرز تهیه حلوا خوشمزه

مرحله سوم؛ حلوا آماده است

طرز تهیه حلوا رو به پایان است زیرا بیشتر راه پخت را طی کرده‌اید. فقط باید بعد از تفت دادن کامل آرد شعله گاز را کم کرده و روغن و کره را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه آرد به طور کامل در روغن حل شد و یکدست شد (طوری که روغن نیز داغ شده باشد) آرام آرام شیره را به آن اضافه کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس تارتار بسیار خوشمزه + آموزش نوع رژیمی

تا زمانی که شیره و آرد به خورد هم روند باید آن را روی حرارت ملایم هم زد. این روند را بهتر است تا زمانی که خمیری یکدست ایجاد شود ادامه داد و بعد از آن شعله را خاموش کرد. حالا حلوا آماده سِرو است.

نکات مهم برای تهیه حلوا

  • برای جلوگیری از گوله گوله شدن می‌توانید در مرحله‌ای که آرد تفت داده شد، از روی شعله برداشته و الک کنید. بعد از آن مجدد حرارت داده و روغن را اضافه کنید.
  • برای عطر بهتر می‌توانید به نسبت مساوی روغن و کره را به این ترکیب اضافه کنید.
  • برای جلوگیری از پاشیدن شیره در حین اضافه کردن آن به آرد، بهتر است از ظرفی با لبه‌های بلندتر استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از ته گرفتن حلوا بهتر است آنرا دائما هم بزنید.
  • می‌توانید برای ماندگاری عطر هل و زعفران آنها را در مرحله انتهایی طرز تهیه حلوا بعد از اضافه کردن شیره، اضافه کنید.
  • آرد را بیش از حد تفت ندهید تا طعم سوختگی نگیرد.
  • می‌توانید از شعله پخش کن استفاده کنید تا علاوه بر اینکه حرارت ملایم شود، از سوختن نیز جلوگیری شود.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه خمیر پیتزا به چند روش متفاوت + تهیه خمیر پیتزا در 20 دقیقه

پیشنهاداتی برای تزئین حلوا

طرز تهیه حلوا و تزئین آن

برای تزئین نیازی نیست کار دشواری انجام داد. تنها با استفاده از چند ماده خوراکی ساده می‌توانید بهترین دکور را برای ظرف حلوا ایجاد کنید. پیشنهادهای ما برای تزئین حلوا از جمله موارد زیر را شامل می‌شود:

  • ساده‌ترین راه تزئین، استفاده از نان بستنی است که بین هر کدام می‌توانید یک قاشق حلوا گذاشته و در سینی بچینید.
  • غنچه گل محمدی از گزینه‌های بسیار مورد پسندی است که برای زیبایی حلوا می‌توان استفاده کرد. کافیست تا حلوا را در بشقاب و یا هر ظرف مورد پسند دیگر صاف کنید و چند غنچه گل محمدی روی آن قرار دهید.
  • حتی با استفاده از یک قاشق می‌توانید به راحتی روی سطح حلوای صاف شده در بشقاب، طرح ایجاد کنید.
  • گزینه‌هایی مانند پودر پسته، پودر بادام، خلال پسته یا خلال بادام و پودر گل سرخ نیز گزینه‌هایی هستند که می‌توانید به کمک آنها ظرف حلوای خود را به زیبایی تزئین کنید.
  • با استفاده از یک قیف تزئینی بعد از اتمام طرز تهیه حلوا وقتی هنوز داغ است، می‌توانید طرح‌هایی از گل و شکل‌های زیبایی را با استفاده از خود حلوا و حتی شکلات آب شده، ایجاد کنید تا جذابیت بیشتری به شکل ظاهری حلوا بدهد.
زیبایی و تزئین حلوا بعد از طرز تهیه

کالری و ارزش غذایی حلوا

حلوا از جمله دسرهای سنتی ایران است، که برای بسیاری از مراسم‌ها به عنوان دسر و حتی به عنوان عصرانه استفاده می‌شود. از این رو لازم است تا نکات سلامتی و رژیمی در این مورد رعایت شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه پنکیک تنها در 3 مرحله با 2 طعم پرطرفدار و بسیار خوشمزه

100 گرم حلوا حاوی 350 کیلو کالری انرژی است. برای سوزاندن این مقدار کالری که وارد بدن می‌شود باید حدود 2 ساعت و نیم پیاده‌روی انجام داد. در جدول زیر بیان کرده‌ایم چه ارزش غذایی همراه با 100 گرم حلوا وارد بدن می‌شود.

کربوهیدرات47 گرم
قند25 گرم
چربی12 گرم
پتاسیم38 میلی گرم
پروتئین3.5 گرم

نکات تکمیلی در مورد طرز تهیه حلوا

حلوا به عنوان یک دسر خوش عطر و بو ممکن است هوس هر فردی را به سمت خود جلب کند. اما برای داشتن سلامت بیشتر و کیفیت عمر، بهتر است از این خوراکی خوشمزه به مقدار متعادل استفاده کرد. به ویژه بیماران مبتلا به قند خون بالا و دیابت باید از این نوع دسرها، که حاوی کربوهیدرات و قند زیادی هستند، تا جای ممکن مصرف نکنند.

با استفاده از این متن می‌توانید مو به مو روش صحیح پخت و طرز تهیه حلوا را پیش روید. البته اگر مقدار بیشتری برای مجالس می‌خواهید بپزید، بهتر است مقدار آنرا به نسبت‌های مساوی چند برابر کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه منتو در منزل + (خمیر منتو و سس منتو)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید