منابع ویتامین e ( معرفی 51 منبع اصلی از ویتامین E)
منابع ویتامین e را میتوان در اکثر خوراکی هایی که در طی روز مصرف می کنیم بیابیم. اما نکته ی مهم در اینجا آن است که این خوراکی ها هر کدام تا چه اندازه قادر می باشند نیاز بدن به این ویتامین حیاتی را برطرف کنند. در نتیجه در این مطلب یک جمع آوری کلی از منابع غذایی حاوی ویتامین ای را به همراه درصد وجود این ویتامین داخل آن را جمع آوری کرده ایم.
برای چه ویتامین e برای بدن حیاتی است؟
ویتامین E یکی از ویتامین های مهم برای بدن است چرا که این ویتامین در بدن نقش آنتی اکسیدان را بازی می کند. آتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند و اجازه نمی دهند رادیکال های آزاد به بدن آسیب برسانند.
اگر سطح این ویتامین در بدن پایین بیاید بدن در خطر بالایی قرار می گیرد به گونه ای که محیط بدن شما بهترین مکان برای رشد و پیشرفت عفونت و میکروب ها می شود. از طرفی دیگر دیگر مواد مغذی هنگام جذب با اختلال روبرو می شوند و عضلات تحلیل می روند. در ادامه به معرفی منابع ویتامین e پرداخته ایم.
منابع ویتامین e – آشنایی با 20 غذای سرشار از ویتامین e
ویتامین E یک ماده مغذی رایج است که در بیشتر غذاها وجود دارد. منابع ویتامین e در غذاهایی از جمله روغن های پخت و پز، دانه ها و آجیل می توان به میزان بسیار غنی یافت.
تعداد | منابع ویتامین e | میزان به درصد | میزان به میلی گرم |
1 | روغن جوانه گندم | 135 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 20 میلی گرم 149 میلی گرم |
2 | تخمه آفتابگردان | 66 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 10 میلی گرم 35 میلی گرم |
3 | بادام | 48 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 7.3 میلی گرم 26 میلی گرم |
4 | روغن فندق | 43 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 6.4 میلی گرم 47 میلی گرم |
5 | میوه مامی ساپوت | 39 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 5.9 میلی گرم 2.1 میلی گرم |
6 | روغن آفتابگردان | 37 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 5.6 میلی گرم 41 میلی گرم |
7 | روغن بادام | 36 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 5.3 میلی گرم 39 میلی گرم |
8 | فندق | 28 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 4.3 میلی گرم 15 میلی گرم |
9 | صدف | 23 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 3.4 میلی گرم 4 میلی گرم |
10 | آجیل کاج | 18 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2.7 میلی گرم 9.3 میلی گرم |
11 | گوشت غاز | 16 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2.4 میلی گرم 1.7 میلی گرم |
12 | بادام زمینی | 16 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2.4 میلی گرم 8.3 میلی گرم |
13 | سالمون آتلانتیک | 14 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2 میلی گرم 1.1 میلی گرم |
14 | آووکادو | 14 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2.1 میلی گرم 2.1 میلی گرم |
15 | قزل آلای رنگین کمان | 13 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2 میلی گرم 2.8 میلی گرم |
16 | فلفل دلمه ای قرمز (خام) | 13 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1.9 میلی گرم 1.6 میلی گرم |
17 | آجیل برزیلی | 11 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1.6 میلی گرم 5.7 میلی گرم |
18 | انبه | 10 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1.5 میلی گرم 0.9 میلی گرم |
19 | سبز شلغم (خام) | 10 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1.6 میلی گرم 2.9 میلی گرم |
20 | کیوی | 7 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1 میلی گرم 1.5 میلی گرم |
10 منبع غذایی حیوانی سرشار از ویتامین E
بسیاری از غذاهایی که وابسته به حیوانات هستند با بررسی هایی که روی آن ها انجام شده است، نشان می دهد منابع ویتامین e بسیار قوی و خوبی هستند. به گونه ای که با یک رژیم غذایی مناسب می توان نیاز روزانه خود از این ویتامین را تامین کرد.
تعداد | منابع ویتامین e | میزان به درصد | میزان به گرم و میلی گرم |
1 | صدف | 48 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 3.4 میلی گرم 4 میلی گرم |
2 | گوشت غاز | 48 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2.4 میلی گرم 1.7 میلی گرم |
3 | سالمون آتلانتیک | 43 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2 میلی گرم 1.1 میلی گرم |
4 | قزل آلا رنگین کمان | 66 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2 میلی گرم 2.8 میلی گرم |
5 | حلزون | 9 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1.4 میلی گرم 5 میلی گرم |
6 | خرچنگ | 8 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1.3 میلی گرم 1.5 میلی گرم |
7 | ماهی روئه | 7 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1 میلی گرم 7 میلی گرم |
8 | اختاپوس | 7 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1 میلی گرم 1.2 میلی گرم |
9 | لابستر | 6 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.9 میلی گرم 1 میلی گرم |
10 | ماهی خشک | 5 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.8 میلی گرم 2.8 میلی گرم |
معرفی 10 دانه و آجیل سرشار از ویتامین E
دانه و آجیل ها از منابع ویتامین e بسیار غنی هستند و می توان آن ها را جزو بهترین گزینه ها برای بر طرف کردن نیاز روزانه ویتامین ای دانست.
تعداد | منابع ویتامین e | میزان به درصد | میزان به گرم و میلی گرم |
1 | تخمه آفتابگردان | 48 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 10 میلی گرم 35 میلی گرم |
2 | بادام | 48 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 7.3 میلی گرم 26 میلی گرم |
3 | فندق | 28 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 4.3 میلی گرم 15 میلی گرم |
4 | آجیل کاج | 18 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2.7 میلی گرم 9.3 میلی گرم |
5 | بادام زمینی | 16 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2.4 میلی گرم 8.3 میلی گرم |
6 | آجیل برزیلی | 11 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1.6 میلی گرم 5.7 میلی گرم |
7 | پسته | 5 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.8 میلی گرم 2.9 میلی گرم |
8 | دانه کدو تنبل | 4 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.6 میلی گرم 2.2 میلی گرم |
9 | پیکن | 3 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.4 میلی گرم 1.4 میلی گرم |
10 | آجیل بادام زمینی | 2 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.3 میلی گرم 0.9 میلی گرم |
معرفی 10 میوه سرشار از ویتامین ای
منابع ویتامین e را نمی توان در میوه های بسیاری پیدا کرد و با مصرف روزانه ی آن ها نیاز کامل بدن خود را بر طرف کرد. اما 10 میوه ای که در جدول زیر آمده است در میان میوه ها بالاترین میزان ویتامین ای را دارد و پیشنهاد می شود در میان وعده و سالاد های خود آن ها را جای دهید.
تعداد | منابع ویتامین e | میزان به درصد | میزان به میلی گرم |
1 | میوه مامی ساپوت | 39 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 5.9 میلی گرم 2.1 میلی گرم |
2 | آووکادو | 14 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 2.1 میلی گرم 2.1 میلی گرم |
3 | کیویفر | 7 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1 میلی گرم 1.5 |
4 | توت سیاه | 6 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.8 میلی گرم 1.2 میلی گرم |
5 | انبه | 10 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1.5 میلی گرم 0.9 میلی گرم |
6 | سیاه دانه | 4 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.6 میلی گرم 1 میلی گرم |
7 | کیوی | 7 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 1 میلی گرم 1.5 میلی گرم |
8 | زغال اخته (خشک) | 4 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.6 میلی گرم 2.1 میلی گرم |
9 | زیتون (ترشی) | 3 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.5 میلی گرم 3.8 میلی گرم |
10 | زردآلو | 2 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.3 میلی گرم 0.9 میلی گرم |
11 | تمشک | 1 درصد در هر وعده غذایی 100 گرم | 0.2 میلی گرم 0.9 میلی گرم |
در آخر:
منابع ویتامین e بسیار زیاد هستند و با مصرف آن ها می توانیم ایمنی بدن خود را بالا ببریم؛ چرا که این ویتامین مانند برخی از ویتامین های دیگر نقش آنتی اکسیدان را در بدن بازی می کنند و در برابر بیماری ها از ما محافظت کرده و طول درمان را بسیار کوتاه می کنند.
منبع: healthline
سلام مطلب خیلی خوبی بود کلی ازش استفاده کردم. برخلاف دیگر سایتها جامع بود و لازم نبود باز سرچ کنم
اگر ممکنه در مورد بقیه ویتامین ها هم بنویسید
سلام.
خوشحایم که مطلب تونسته کمکتون کنه.
اگر در سایت اسم باقی ویتامین ها رو سرچ کنید براتون مطالب مرتبط با آن خواهد اومد.
سلام یه سوال ، جایی خوندم ویتامین e برای خشکی واژن در زمان یائسگی موثره آیا واقعیت دارد؟
سلام همراه عزیز کوئیک فیت.
برای مشکلات دوران پسا قاعدگی بهترین کار این هست که به متخصصان زنان مراجعه کنید و همچنین رژیم غذایی مخصوص این دوران را بگیرید.
ویتامین e بیشتر برای کاهش گر گرفتگی بدن در دوران پسا قاعدگی کمک می کند.