تغذیهغذاهای سالم

خواص موسیر برای پیشگیری از بیماری‌ها در 7 مورد

خواص موسیر مانند خواص پیاز و سیر گزینه‌های متعددی را شامل می‌شود. سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است و برای کاهش کلسترول بد خون مفید است. در نتیجه‌ی این موضوع نیز بر حفظ سلامت قلب و عروق تاثیرگذار است. با اینکه خواص این نوع از سبزیجات کمی شبیه پیاز و سیر است اما تفاوت‌های متعددی دارد که در ادامه آنها را بیان خواهیم کرد.

آشنایی بیشتر با موسیر

موسیر نیز مانند سیر و پیاز، به شکل ریشه‌ای رشد می‌کند. نکته جالبی که در مورد موسیر وجود دارد این است که ظاهر آن شبیه پیاز است اما داخل آن شبیه سیر، بافتی گوشتی و یک دست دارد. حتی طعم آن نیز تقریبا شبیه به سیر و پیاز است.

البته موسیر با اینکه آب کمتری نسبت به سیر و پیاز دارد، به همان اندازه می‌تواند اشک چشم را جاری کند. موسیر مانند انواع رنگ‌های پیاز، پیازچه و سیر در خانواده آلیوم‌ها دسته‌بندی می‌شود. اما ارزش غذایی و ترکیبات مختلفی را شامل می‌شود.

مطلب پیشنهادی
خواص نعناع | 25 دلیل برای آن که نعناع بخورید + ماسک

ارزش غذایی و مهمترین ترکیبات موسیر

برای پی بردن به خواص موسیر لازم است با ترکیبات و ارزش غذایی آن آشنا شد. در جدول زیر به بیان ارزش غذایی و مهمترین مواد تشکیل دهنده در 100 گرم موسیر پرداخته‌ایم.

مواد تشکیل دهندهمقدار موجود در 100 گرم
انرژی (کالری)75 کالری
پروتئین2.5 گرم
چربیبهترین خواص موسیر نداشتن چربی است
کربوهیدرات17 گرم
فیبر3 گرم
فولات9 درصد نیاز روزانه بدن
آهن7 درصد نیاز روزانه بدن
پتاسیم7 درصد نیاز روزانه بدن
فسفر5 درصد نیاز روزانه بدن
منیزیم5 درصد نیاز روزانه بدن
روی4 درصد نیاز روزانه بدن
کلسیم3 درصد نیاز روزانه بدن

نکته جالبی که در مورد خواص موسیر به چشم می‌خورد این است که برخی از مواد مغذی مانند پروتئین، فیبر، ریزمغذی‌هایی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم، مس، روی، سولفات و حتی ویتامین‌هایی مانند ویتامین A و ویتامین C نیز نسبت به ترکیبات پیاز و سیر بیشتر است.

طبع موسیر چیست؟

برای اینکه افراد بتوانند مزاج خود را در حد متعادل نگه دارند، لازم است تا طبع خوراکی‌های مصرفی را بدانند. طبع موسیر گرم و خشک است که در طب سنتی نیز از آن برای درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها به شکل پودر استفاده می‌کنند.

مطلب پیشنهادی
خواص بادمجان : 10 مورد از مهمترین فواید و طبع بادمجان

بررسی مهمترین خواص موسیر

سبزیجاتی مانند موسیر که در گروه سبزیجات آلیوم قرار دارند ترکیباتی سرشار از آلیسین، خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات ارگانوسولفور را دارند که می‌توانند فواید سلامتی بسیار زیادی را به همراه داشته باشند.

1. سرشار از آنتی اکسیدان‌ها

آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که از بدن و سلول‌های بدن در مقابل آسیب‌های رادریکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. وارد شدن بیش از حد رادیکال‌های آزاد می‌تواند خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو و بیماری‌های دیگر را افزایش دهد.

مهمترین خواص موسیر

استرس اکسیداتیو التهابات بدنی را به همراه خواهد داشت که سبب زمینه‌سازی برای بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت نوع دو، انواع سرطان مانند سرطان روده و سرطان ریه را در پی خواهد داشت.

در بسیاری از تحقیقات اثبات شده است که خاصیت آنتی اکسیدانی موسیر نسبت به سایر سبزیجات آلیوم مانند چغندر و پیاز، بیشتر است. این موضوع ناشی از وجود آلیسین، کوئرستین و کامفرول موجود در ترکیبات آن است.

2. خواص موسیر برای تسکین علائم آلرژیک

برای پاسخ به موارد حساسیت‌زا، بدن از خود هیستامین ترشح می‌کند. این موضوع اغلب با التهاب چشم، آبریزش بینی و گاهی خارش همراه خواهد بود. کوئرستین به عنوان یک فلاونوئید قدرتمند در ترکیبات موسیر است. این ترکیب می‌تواند به کاهش علائم آلرژیک منجر شود.

مطلب پیشنهادی
خواص کرفس پخته و خام (بررسی 15 خاصیت درمانی)

کوئرستین به جلوگیری از ترشح بیش از حد هیستامین در بدن منجر می‌شود که می‌تواند واکنش‌های آلرژیکی تنفسی مانند آسم، آلرژی‌های فصلی و آبریزش چشم و بینی را حتی بهتر از داروها بهبود بخشد. در واقع به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی می‌توان از آن استفاده کرد.

3. سرشار از خواص ضدمیکروبی

طبق مطالعات انجام شده، ارگانوسولفور در سبزیجات آلیوم، خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی قوی دارند. به همین دلیل از سبزیجات حاوی این ترکیب در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، تب و لرز، سرفه و حتی آنفولانزا به کار برده می‌شود.

از خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی موسیر به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی برای دهان می‌توان بهره برد. مصرف عصاره آن می‌تواند باکتری‌های دهان را تا 24 ساعت مهار کند.

4. خواص موسیر برای سلامت گردش خون

خواص آنتی اکسیدانی موسیر و وجود ارگانوسولفور، به بهبود سلامت گردش خون و در پی آن تضمین سلامت قلب کمک می‌کند. در نتیجه از ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
خواص هویج | راز جوانسازی پوست و سلامت بدن با هویج چیست ؟

سدیم تیوسولفات به عنوان نوعی ترکیبات ارگانوسولفور، از ایجاد لخته‌های خونی خطرناک، جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این موضوع وجود آلیسین در ترکیبات موسیر با آزاد کردن نیتریک اکسید به بهبود گردش خون، کاهش فشار خون بالا و باز شدن رگ‌های خونی منجر می‌شود.

5. کاهش سطح کلسترول بدن

خواص موسیر برای کاهش چربی‌های مضر خون، بسیار مفید است. چربی‌های بد در جریان خون به مرور زمان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند.

طبق مطالعات انجام شده بر زنان مبتلا به دیابت نوع 2، با مصرف ماست موسیر، کلسترول بدن کاهش یافته و تا حد بالایی مقدار تری گلیسیرید نیز کاهش یافته است. این موضوع در مقایسه با زنانی که ماست ساده مصرف می‌کردند، کاملا برتری داشت.

6. خواص موسیر برای لاغری

ترکیبات موسیر می‌تواند برای داشتن وزن متعادل تاثیرگذار باشد. از آنجایی که ترکیبات موجود در این نوع از سبزیجات، به جلوگیری از تجمع چربی در بدن و عروق کمک می‌کند، می‌توان از آن برای پیشگیری از افزایش وزن و به عنوان محرک برای لاغری کمک گرفت.

مطلب پیشنهادی
خواص گوجه فرنگی برای بدن + باروری آقایان + زیبایی

7. خواص موسیر برای دیابت و قند خون

طی برخی از تحقیقات انجام شده، ترکیبات موجود در موسیر به کاهش قند خون کمک کرده‌اند. ترکیبات گیاهی موجود در موسیر در کاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین و کاهش قند خون موثر عمل می‌کند. یکی از مهمترین گزینه‌هایی که می‌تواند برای کاهش قند خون موثر واقع شود، تغذیه متعادل است که می‌توان با جایگزین موارد سالم مانند مصرف موسیر به حد متعادل، به آن دست یافت.

جمع‌بندی

خواص موسیر برای سلامت بدن به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار موثر است. برای مبارزه با میکروب‌ها می‌توان علاوه بر سیر و پیاز، از موسیر نیز استفاده کرد. از آن می‌توانید برای طعم دادن به بسیاری از غذاها مانند گوشت، ماست، پیتزا و انواع سس رژیمی استفاده کنید.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *