4 خواص لبو برای درمان بیماری و بهبود سلامت بدن + کالری و ارزش غذایی
خواص لبو به اندازه ای است که بدون شک با دانستن آن دیگر به چشم یک خوراکی خوش طعم به آن نگاه نمی شود. این گیاه قرمز رنگ که از خانواده چغندر ها محسوب می شود، مملو از ویتامین های ضروری، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی بسیار مفید برای بدن است.
ترکیبات لبو به گونه ای است که می توان از آن برای درمان بیماری و یا بهبود سلامت از آن بهره گرفت. در این مقاله به خواص علمی اثبات شده لبو می پردازیم.
آشنایی با خواص لبو
1. کالری کم با ارزش غذایی بالا خواص لبو
لبو را می توان به عنوان یک کارخانه از منبع مواد مغذی دانست. اما یکی از خواص لبو که به ارزش آن می افزاید این می باشد که، علاوه بر دارا بودن بیشترین مواد حیاتی، کمترین کالری را در خود دارا است. لبو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی با ارزش زیاد و حیاتی می باشد.
نکته: لبو تقریباً تقریباً تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز روزانه یک فرد بالغ را در خود دارد.
ترکیبات اصلی لبو | میزان در 100 گرم |
کالری | 44 کالری (انرژی) |
پروتئین | 1.7 گرم |
چربی | 0.2 گرم |
فیبر | 2 گرم |
ویتامین C | 6 درصد |
فولات | 20 درصد |
ویتامین B6 | 3 درصد |
منیزیم | 6 درصد |
پتاسیم | 9 درصد |
فسفر | 4 درصد |
آهن | 4 درصد |
نکته: لبو همچنین حاوی نیترات معدنی و رنگدانه هایی است، که هر دو دارای خواص درمانی زیادی هستند.
2. تنظیم فشار خون با مصرف لبو
در دنیای امروز طبق نتایجی که اعلام شده است، بیماری های قلبی از جمله، نارسایی قلبی و سکته قلبی جز شایع ترین عوامل برای فوت افراد است. نکته ی قابل اهمیت این است که، فشار خون بالا خطر ابتلا به این بیماریها را چند برابر خواهد کرد.
طبق بررسی ها بر روی خواص لبو نشان داده شده است؛ قادر می باشد، عواملی که باعث فشار خون بالا باشد را به اندازه چشمگیری کاهش دهد. این تحقیقات نتایج زیر را ارائه داده است.
- مطالعات نشان داده است، مصرف لبو میزان، فشار خون را 10 الی 4 میلی متر جیوه کاهش دهد. قسمت جالب آن این است که، تنها چند ساعت پس از میل کردن آن، شاهد کاهش فشار خون بوده اند.(منبع)
- یکی از دلایل بالا بودن فشار خون، منقبض شدن زیاد قلب می باشد. در این زمان لازم است، فشار خون دیاستولیک شود. بررسی ها نشان داده است مصرف لبوی خام به میزان بسیار بالایی از فشار خون سیستولیک کاهش دهد.
نکته: یکی از خواص لبو آن می باشد که، تاثیر آن بر روی فشار خون موقت است. در نتیجه افرادی که دارای فشار خون بالا هستند. لازم است این خوراکی مغذی را به اندازه ی متعادل و مداوم مصرف کنند.
3. بهبود بخشیدن عملکرد ورزشی با خواص لبو
لبو حاوی نیترات بسیار در خود است. این ماده مقوی در اغلب رژیم های غذایی ورزشکاران قرار دارد. چرا که عملکرد ورزشی آن ها را بهبود می دهد. به همین دلیل از خواص لبو است که، اکثر ورزشکاران حرفه ای آن را در وعده های غذایی خود جای می دهند.
عملکرد ترکیبات لبو در بدن این گونه می باشد که، با وجود نیترات های درون خود باعث خواهد شد، میتوکندری ها بهتر عمل کنند. میتوکندری ها وظیفه تولید انرژی در بدن را دارند. همچین بر نوع عملکرد بدن و بات های آن تاثیر گذار است.
4. احتمال مبارزه با التهاب بدنی
التهابات مزمن در بدن باعث ایجاد بیماری های دیر در فرد خواهد شد. همچنین ریسک ابتلا به اضافه وزن، ناراحتی قلبی و بیماری های کبد در نتیجه آن افزایش پیدا خواهد کرد.
یکی از خواص لبو ، کاهش التهابات بدنی است. لبو حاوی رنگدانه هایی به نام betalain است، که به طور بالقوه نشان داده است می تواند تعدادی از خواص ضد التهابی را داشته باشد. امت نکته ای که باید به آن اشاره کرد این می باشد که، تا به امروز بیشتر بررسی های خواص لبو در باب تاثیرات آن بر روی التهابات بر روی حیوانات بوده است.
مصرف آب لبو و عصاره های آن نشان داده است، توانسته است التهابات کلیوی را در موش هایی که با مواد شیمیایی باعث صدمات جدی شده اند، به اندازه ی چشمگیری کاهش دهد.(منبع)
نکته: در حالی که این مطالعات نشان می دهد که یکی از خواص لبو اثر ضد التهابی آن است، مطالعات انسان برای تعیین اینکه آیا از چغندر برای کاهش التهاب استفاده می شود، لازم می باشد.
در آخر:
خواص لبو به گونه ای است که در سلامت نقش چشمگیری از خود ایفا می کند. مهمترین نکته ای که لبو را بین افراد دارای رژیم غذایی محبوب می کند این می باشد که، هم می تواند نیاز های غذایی بدنی آن ها را تامین کند و هم کالری بسیار کمی دارد. اما باید در نظر داشت این ماده خوراکی خوش رنگ و طعم را مانند باقی مواد غذایی متعادل مصرف کرد.
میشه لبو خام را رنده کرد گذاشت تو فریزر؟ خاصیتش از بین نمیره ؟
شما که همه چیز را در مورد لبو گفتتید می نوشتید مصرف متعادل یعنی چقدر؟ 100 گرم در روز 200 گرم – هفته ایی 200 گرم . چقدر ؟
سلام همراه عزیز کوئیک فیت
با فریز کردن لبمو این امکان وجود داره تا حدودی خواص لبو از بین بره. اما روش خوبیه برای زمانی که نیست ازش میل کنید.
از طرفی میزان متعادل برای هر فردی با فرد دیگر متفاوته.