غذا با مرغ و سیب زمینی – آموزش 4 غذای خوشمزه و سریع
غذا با مرغ و سیب زمینی هم بسیار آسان است و از طرفی دیگر خیلی زود آماده می شود. جالب است بدانید این مواد غذایی در کنار خوراکی های مختلف می تواند تنوع زیادی به برنامه هفتگی شما بدهد. در ادامه آموزش غذاهای بسیار لذیذی را یاد خواهید گرفت.
غذا با مرغ و سیب زمینی ( کوکو مرغ)
مواد لازم | میزان |
سینه مرغ | یک عدد |
پیاز | یک عدد بزرگ |
سیب زمینی | 3 عدد متوسط |
تخم مرغ | یک عدد |
نمک | یک قاشق چای خوری |
سیر | یک حبه خورد شده |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
مراحل پخت:
- برای تهیه غذا با مرغ و سیب زمینی ابتدا یک سینه مرغ را بردارید و با چاقو نگینی خرد کنید. سپس مرغ های نگینی شده را با چاقو مانند سبزی ریز خرد کنید. می توانید برای این کار
- سپس مرغ های خرد شده را داخل کاسه می ریزیم. در ظرفی دیگر پیاز ها رنده می کنیم و آب آن را جدا می کنیم.
- در این مرحله پیاز و سیب زمینی های رنده شده را به مرغ اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. سپس سیر، نمک، فلفل و تخم مرغ را نیز اضافه می کنیم و با دست خوب ترکیب مواد غذایی را با یک دیگر مخلوط می کنیم.
- داخل یک ماهیتابه کمی روغن می ریزیم و پس از داغ شدن مخلوط مرغ و سیب زمینی را با یک قاشق غذاخوری به صورت گرد داخل ماهیتابه برای سرخ شدن می ریزیم.
تهیه سس مخصوص :
برای تهیه سس این غذا تنها کافیست 2 قاشق سس سفید + یک قاشق سس قرمز + یک قاشق چایخوری نمک + یک استکان آب جوش را با یکدیگر خوب مخلوط کنید.
ادامه پخت :
سپس زمانی که کوکوهای مرغ داخل ماهیتابه کاملا سرخ شده است به آن این سس را اضافه می کنیم و به مدت 15 دقیقه با درب بسته اجازه می دهیم مواد پخته شود.
زمانی که به اصطلاح آب سس کاملا گرفته شد درب ماهیتابه را بردارید و روی غذا رو کمی گشنیز می ریزیم.
در آخر در یک ظرف جداگانه غذا را سرو و میل کنید.
طرز تهیه غذا مرغ و سیب زمینی با سس رژیمی
در آموزش غذا با مرغ و سیب زمینی در این بخش شما نوعی غذای اسکاندیناوی را یاد خواهید گرفت. آن ها نصف بشقاب از سبزیجات و صیفی جات پر می کنند سپس کنار آن 25 درصد پروتئین و 25 درصد نشاسته قرار می دهند.
مواد لازم | میزان |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
فیله مرغ | نیم کیلو |
سیر | 3 حبه |
نمک و فلفل | به اندازه ی مورد علاقه |
روغن زیتون | 2 قاشق غذا خوری |
پاپریکا | یک قاشق غذاخوری سر پر |
آبغوره یا سرکه سیب | 2 قاشق غذاخوری |
آویشن | یک قاشق چایخوری آویشن خرد شده |
پنیر پارمزان | یک قاشق غذاخوری |
ماست چکیده | یک قاشق غذاخوری |
فلفل دلمه ای | یک عدد زرد + یک عدد نارنجی |
بروکلی | چند شاخه به دلخواه |
هویج | یک عدد |
طرز تهیه:
- ابتدا 2 سیب زمینی را خوب می شوییم و داخل یک قابلمه پر از آب می گذاریم و درب آن را می بندیم. اجازه می دهیم آب جوش بیاید.
- زمانی که آب جوش آمد درب ظرف سیب زمینی ها را بر می داریم و به مدت 30 دقیقه اجازه می دهیم تا کاملا سیب زمینی ها آبپز شوند.
- چربی های اضافه ی فیله مرغ را از آن جدا می کنیم. سپس مرغ ها را خوب می شوییم.
- سیر ها را رنده می کنیم. نمک + 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را به آن اضافه می کنیم. با ته قاشق روی سیر های رنده شده را فشار می دهیم. چون دانه های نمک زبر هست کمک می کند تا خوب سیر به خوبی له شود. این کار برای این است که روغن زیتون به خوبی طعم دار شود.
- بعد از طعم دار شدن روغن زیتون به آن یک قاشق غذاخوری سر پُر پودر پاپریکا + فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری + یک قاشق و نیم آبغوره ( آبغوره باعث نرمی گوشت مرغ می شود ) + یک قاشق چایخوری آویشن خرد شده + یک قاشق غذاخوری پنیر پارمزان + یک قاشق غذاخوری ماست چکیده را با یکدیگر به خوبی مخلوط می کنیم.
- تمام فیله های مرغ را می گذاریم داخل ترکیباتی که در بالا تهیه کرده ایم. مرغ ها را با قاشق خوب هم می زنیم تا ترکیباتی که تهیه کرده ایم به خوبی به خرد مرغ رود. همچنین این کار باعث می شود تا بوی بد مرغ کاملا از آن گرفته شود.
- سپس روی ظرف غذا فویل می کشیم و به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار می دهیم.
- در این نیم ساعت صیفی جات خود را آماده می کنیم. فلفل دلمه ای ها + هویج را خرد می کنیم. البته می توانید از دیگر سبزیجات نیز استفاده کنید.
- کمی روغن زیتون مخصوص سرخ کردنی را داخل ماهیتابه می ریزیم و پس از گرم شدن سبزیجات به همراه نمک + پودر پاپریکا + فلفل را داخل آن را می ریزیم.
- درب ماهیتابه را می بندیم و اجازه می دهیم به مدت 15 الی 20 دقیقه سبزیجات پخته شوند.
- بعد از نیم ساعت فیله ها را از یخچال خارج می کنیم. ماهیتابه ی نچسب و نسوز برای پخت مرغ ها لازم است.
- زمانی که ماهیتابه کاملا داغ شد فیله های مرغ را به همراه تمامی مواد به آن اضافه می کنیم. به مدت 3 تا 4 دقیقه هر طرف مرغ را سرخ می کنیم. ( به دلیل وجود روغن زیتون داخل خود مواد مرغ دیگر نیازی به اضافه کردن مرغ نداریم.)
- در این مرحله تنها کافیست با سیب زمینی های آبپز، سبزیجات پخته شده و مرغ سرو خود را به اندازه ی دلخواه پر کنید.
خوراک مرغ استانبولی
تهیه غذا با مرغ و سیب زمینی از تنوع بسیار بالایی برخوردار است. در ادامه شما خوراک مرغ استانبولی را یاد خواهید گرفت. این غذا به سرعت آماده می شود و مواد غذایی آن کاملا در دسترس است.
مواد لازم | میزان |
پیاز | 3 عدد کوچک و 2 عدد کوچک |
سیر | 5 حبه |
روغن | به میزان لازم |
برنج | 3 تا 4 پیمونه |
سینه مرغ | 400 گرم |
سیب زمینی | یک عدد |
هویج | 4 عدد |
چوب دارچین | 2 عدد |
هل | 2 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
گوجه | 1 عدد |
مراحل تهیه:
- ابتدا 3 عدد پیاز و 2 حبه سیر را خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم.
- سینه ی مرغ را نگینی خرد می کنیم و به پیاز و سیر های در حال تفت آن را اضافه می کنیم. دانه های هل خرد شده را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.
- هویج ها را پوست کنده و نگینی شده به مرغ های در حال تفت اضافه می کنیم. کمی بعد دو چوب دارچین را به مرغ ها اضافه می کنیم.
- یک لیوان آب جوش به محتوای داخل ماهیتابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم روی حرارت ملایم کاملا پخته شود.
مراحل تهیه استانبولی:
- اول از همه برنج را در آب می گذاریم تا خیس بخورد.
- سپس 2 عدد پیاز را نگینی خرد می کنیم و داخل ماهیتابه آن را تفت می دهیم. کمی بعد به آن سیب زمینی های نگینی شده را اضافه می کنیم. پس از 5 دقیقه گوجه های نگینی شده + زردچوبه + کمی نمک + یک قاشق رب را نیز به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم کمی با یک دیگر پخته شوند.
- در این مرحله آب برنج را می گیریم و برنج را به محتوای غذایی تهیه شده اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. سپس به اندازه یک لیوان به آن آب اضافه می کنیم. کمی که آب برنج بخار شد درب را می گذاریم. مجدد پس از 15 دقیقه برنج را هم می زنیم و روی آن یک کره را خرد می کنیم.
- درب قابلمه برنج را می گذاریم تا کره ها خوب آب شود و مجدد آن را هم می زنیم. درب را می بندیم و اجازه می دهیم تا برنج کامل دم بکشد.
- در این مدت زمان می توانید برای کنار غذای خود سالاد شیرازی یا ماست و خیار نیز درست کنید.
- زمانی که استانبولی دم آمد و مرغ کاملا پخته شد. غذا را سرو کرده و میل کنید.
خوراک مرغ با پوره سیب زمینی
از دیگر غذا با مرغ و سیب زمینی می توانید خوراک مرغ با سیب زمینی پوره با تره فرنگی را آموزش ببینید و آن را در غذاهای هفتگی خود جای دهید.
مواد لازم | منبع |
ران مرغ | 4 عدد |
پیاز سرخ شده | 3 قاشق سوپ خوری |
روغن کنجد | 3 قاشق سوپ خوری |
زعفران دم کرده | یک قاشق چایخوری |
پودر سیر | نصف قاشق چایخوری |
سیب زمینی پخته شده | 2 عدد |
شیر | 2 قاشق سوپ خوری |
تره فرنگی خرد شده | 4 قاشق سوپ خوری |
پنیر لبنه | 5 قاشق سوپ خوری |
قرص عصاره مرغ | یک عدد |
روغن زیتون | به میزان لازم |
فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل قرمز | نصف قاشق چایخوری |
سبزی معطر و آویشن | یک قاشق چایخوری |
مراحل تهیه:
- ران های مرغ را به همراه زعفران دم کرده + همراه تره فرنگی + زردچوبه + روغن کنجد + نمک و فلفل مخلوط می کنیم. بعد در یخچال می گذاریم تا طعم دار شود.
- سپس مرغ و محتوای آن را از یخچال خارج می کنیم و داخل ماهیتابه به مدت 30 دقیقه سرخ می کنیم. سپس پیاز سرخ شده را نیز به آن اضافه می کنیم. ( اگر تره فرنگی ندارید می توانید از پیازچه استفاده کنید.)
- فلفل دلمه ای ها را نیز اضافه می کنیم و اجازه می دهیم کاملا تفت بخورند و در آخر یک لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم.
- سیب زمینی های پخته شده را با گوشتکوب له می کنیم و آن را به صورت پوره در می آوریم. پنیر + سبزیجات معطر + آویشن + شیر را اضافه کرده و به خوبی آن را مخلوط می کنیم.
- حالا پس از آماده شدن خوراک مرغ و پوره ی سیب زمینی آن را در ظرف مناسب سرو کنید.
در آخر:
غذا با مرغ و سیب زمینی را می توان یک غذای کامل دانست. این دو ترکیبی از نشاسته و پروتئین هستند در نتیجه کمک می کنند تا شما مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید و از طرف دیگر انرژی روزانه بعد وعده غذایی را کاملا تامین می کنند.