دمنوش دارچین چه خواصی دارد؟ (متعادلسازی طبع دارچین)
دمنوش دارچین خواص بیشماری را برای سلامت بدن به ویژه سلامت دستگاه گوارش به همراه دارد. افرادی که نیاز به بالا بردن متابولیسم بدن به منظور لاغری و کاهش وزن دارند از این دمنوش باید در رژیم روزانه خود به اعتدال مصرف کنند.
این موارد تنها فوایدی نیست که میتوان از این دمنوش بیان کرد. پیشنهاد میکنیم با ادامه این متن همراه باشید تا بعد از بررسی تمام خواص فوق العاده این دمنوش، سراغ طرز تهیه و مضرات یا عوارض مصرف بیش از حد آن برویم.
تمام خواص دمنوش دارچین
چوب و یا پودر دارچین از گذشته تا به امروز در طب سنتی و طب مدرن کاربردهای مختلفی برای درمان و یا پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها داشته است.
دارچین طبع گرم و خشکی دارد و برای همین است که برای بسیاری از مشکلات دستگاه گوارش و بهبود سرماخوردگی میتوان از آن بهره گرفت. خواص دیگر دمنوش دارچین شامل موارد زیر میشود.
- دارچین سرشار از ویتامین C و K است
- حاوی مواد مغذی از جمله آهن، کلسیم، فیبر و منگنز است
- مفید برای تقویت معده و پاکسازی دستگاه گوارش
- دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالا و موثر بر تقویت سیستم دفاعی بدن
- دمنوش دارچین مفید برای درمان عفونتهای قارچی و ضد باکتریایی
- کمک به کنترل فشار خون، بهبود گردش خون و پاکسازی خون خواهد کرد
- کمک به کاهش دردهای مفصلی و درمان آنها
- موثر بر تقویت قوای جنسی و افزایش میل جنسی
- مفید برای رفع حالت تهوع و مشکلات گوارشی از جمله اسهال و دل درد
- محافظت از بدن در مقابل ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا
- رفع سوء هاضمه و بهبود نفخ معده
- با کاهش رطوبت بدن کمک میکند دردهای مفصلی ناشی از رطوبت از بین رود
- دمنوش دارچین به بهبود کم خونی کمک خواهد کرد
- دارچین به بالا رفتن متابولیسم بدن و چربی سوزی کمک خواهد کرد و افرادی که نیاز به کاهش وزن دارند بهتر است از آن استفاده کنند
- کمک به تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر در سنین بالا
طرز تهیه دمنوش دارچین بسیار خوشمزه
برای اینکه این دمنوش طعم و رنگ شفاف خاص خود را به همراه داشته باشد بهتر است چوب دارچینی تهیه کنید که عطر و بوی تازهای داشته باشد و از نوع مرغوب آن باشد. بعد از آن کمی چوب دارچینها را خرد کنید تا به تکههای کوچکتری تبدیل شوند.
حالا 2 قاشق چایخوری از چوب دارچینها را برداشته و داخل قوری بریزید و حدود 3 لیوان آب جوش داخل آن پر کنید. سپس درب محکمی روی آن گذاشته و روی حرارت غیر مستقیمی مانند روی کتری یا سماور قرار دهید.
برای اینکه به طور کامل دم بکشد باید 15 الی 20 دقیقه زمان دهید. اگر بیشتر از این مقدار روی حرارت بماند ممکن است طعم آن کمی تلخ شود اما عطر و خواص آن به طور کامل در آب در بیاید.
میتوانید برای تهیه دمنوش دارچین، چوب دارچینها را درون یک قوری مناسب روی شعله گاز قرار دهید و آب سرد به آن اضافه کنید. از این طریق آرام آرام دارچین خیس خورده و دم میکشد.
برای این کار زمان بیشتری را باید صرف کنید و حدود 30 الی 40 دقیقه زمان لازم است تا به طور کامل طعم و خواص آن خارج شود. این راهکار با اینکه زمان بیشتری لازم دارد، اما نباید اجازه دهید بیش از حد دارچین در آب بجوشد.
متعادل ساختن طبع دمنوش دارچین
همانطور که اشاره شد، دمنوش تهیه شده از دارچین، طبع گرم و خشکی دارد. به همین دلیل افرادی که گرم مزاج هستند کمتر میتوانند خواص دارچین را به بدن خود برسانند. اما راهکارهای مناسبی برای این منظور وجود دارد.
برای اینکه بتوانید طبع آن را متعادل کنید کافی است در آن چند تکه لیمو عمانی اضافه کنید. برای اینکه طعم شیرینی برای آن داشته باشید بهتر است از تکهای نبات یا مقداری عسل در آن استفاده کنید.
مضرات مصرف بیش از حد دمنوش دارچین
رعایت اعتدال در مصرف هر ماده خوراکی باید در نظر گرفته شود. با اینکه مصرف دارچین به صورت دمنوش یا پودر آن در غذاهای مختلف، خواص متعددی را به همراه دارد اما در صورتی که اعتدال در مصرف رعایت نشود، ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد که شامل موارد زیر میشود:
- طبع گرم و خشک این ماده غذایی ممکن است سبب ایجاد خارش پوست، گر گرفتگی و همینطور خارش گلو شود
- مصرف بیش از حد آن سبب تپش قلب و بیخوابی خواهد شد
- در مواردی التهاب و تورم روی سطح پوست ایجاد خواهد کرد
- خانمهای باردار بهتر است در مورد مقدار و موارد منع مصرف دمنوش دارچین با مشورت پزشک خود استفاده کنند؛ این موضوع را باید در رابطه با مصرف تمام گیاهان دارویی در نظر گرفت
نکات پایانی در مورد دمنوش دارچین
این دمنوش یکی از مفید ترین دمنوشهای معروف برای سلامت مفاصل و مشکلات گوارشی به شمار میرود. بسیاری از افراد بهتر است روزانه این دمنوش را برای کاهش وزن استفاده کنند. برای بهبود عوارض سرماخوردگی این دمنوش را به همراه لیمو عمانی تهیه کرده و باید مصرف کرد.