مربای زرشک خانگی

مربای زرشک از جمله مرباهایی با طعم دلچسب و خاص است که طاهر و رنگی وسوسه انگیز نیز دارد. اغلب اگر این مربا را بیرون از منزل تهیه کنیم بسیار کدر است؛ اما با طرز پختی که در ادامه آموزش داده ایم مربایی بسیار شفاف و لذیذ را می توانید خود در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه مربای زرشک خانگی

طرز تهیه مربای زرشک

مربای زرشک علاوه بر داشتن طعم عالی و خاص، دارای رنگ قرمزی است که در مهمانی ها می توان بر روی پنکیک و یا دسر های دیگر از آن استفاده کرد. این مربا به دلیل آن که مانند مرباهای دیگر خیلی شیرین نیست طرفدار بسیار زیادی دارد.

مواد اولیه برای تهیه مربای زرشک

  • زرشک: یک کیلو
  • شکر: یک کیلو و نیم
  • آب: 5 لیوان
  • وانیل: نصف قاشق چایخوری

مراحل تهیه مربای زرشک

1. ابتدا زرشک های تازه را از خوشه جدا می کنیم، سپس آن ها را در ظرفی گود می ریزیم و روی آن ها را کاملا با آب می پوشانیم و اجازه می دهیم میوه های زرشک یک ساعت کاملا خیس بخورند، سپس آن ها را آبکش می کنیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای سیب + مربای سیب و هویج (فواید آن)

2. یک سوم از شکر را جدا می کنیم و به صورت لایه لایه شکر را به زرشک اضافه می کنیم؛ سپس ظرف حاوی شکر و زرشک را به مدت 4 الی 5 ساعت داخل یخچال می گذاریم؛ این کار باعث می شود هم شکر کاملا به خورد زرشک رفته و مزه دار شود و از طرف دیگر روی میوه های زرشک به اصطلاح آب بیندازد.

3. زمانی که روی میوه های زرشک کاملا آب انداخت آن را از یخچال خارج می کنیم.
در ظرفی دیگر آب و شکر باقی مانده را اضافه می کنیم و با حرارت ملایم اجازه می دهیم تا محلول شکر و آب کاملا قوام بیاید و حالت شهد به خود بگیرد.

4. پس از آن که شهد آماد شد، ترکیب زرشک و شکر باقی مانده را به ظرف اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با همان حرارت تا زمانی که مربا پخته شد بجوشد. 

نکته آشپزی: در هنگام پختن مربای زرشک درب ظرف نباید گذاشته شود، چرا که باعث می شود مربا رنگ تیره به خود بگیرد.

5. تا زمانی که مربا به قوام مورد نظر برسد هر چند دقیقه آن را به آرامی هم میزنیم تا مواد با یکدیگر کاملا ترکیب شوند و از طرفی میوه های زرشک به ته قابلمه نچسبند.
پس از آن که مربای زرشک ما کاملا پخته شد 5 دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، وانیل را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم وانیل نیز کاملا با باقی مواد ترکیب شود و عطر و طعم خود را کاملا به مربای زرشک بدهد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای انار + نکاتی برای مربای بدون شکرک و کپک

6. پس از پخت کامل مربای زرشک باید بگذاریم مربا در دمای آشپزخانه کاملا خنک شود و در آخر آن را در ظرف های شیشه ای می ریزیم و در محیطی خنک نگهداری می کنیم.

فوت کوزه گری در طبخ مربای زرشک

  • برای آن که مربای زرشک بیشتر بماند و کپک نزند باید از زرشک های کاملا تازه استفاده کرد.
  • از آن جایی که این مربا از میوه های ترش درست می شود، باید میزان شکر استفاده شده نسبت به میزان میوه های زرشک کمی بیشتر باشد.
  • یکی از نکاتی که در طبخ مربای زرشک حتما باید رعایت شود این است که، در آن مدت زمانی که میوه های زرشک داخل یخچال است، شهد شکر را باید قوام بیاوریم تا پس از بیرون آوردن زرشک ها از یخچال، سریع آن را به شهد اضافه کنیم.
  • از آن جایی که زرشک تازه خود دارای خاصیت اسیدی است دیگر نیازی به اضافه کردن آب لیمو نمی باشد.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای به شفاف و بدون شکرک + نکات طلایی

خواص مربای زرشک تازه

خواص مربای زرشک

1. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

زرشک و مربای زرشک دارای خاصیت انقباض کنندگی در خود هستند؛ به همین علت در درمان مشکلات گوارشی بسیار چشمگیر عمل می کند. مربای زرشک باعث می شود سطح باکتری های خوب در روده افزایش پیدا کند و جلوی رشد باکتری های مضر روده را می گیرد همین عامل بهبود و سلامت روده ها را تضمین خواهد کرد.

2. درمان یبوست بدون اسهال

مربای زرشک و میوه ی آن همانطور که گفته شد عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد، همین عامل باعث می شود روده در مقابل یبوست نیز سریع تر واکنش نشان دهد؛ اما مزیتی که این میوه نسبت به باقی میوه های رفع کننده یبوست دارد این می باشد که، شخص را دچار اسهال نخواهد کرد و باعث کمبود آب بدن نمی شود.

3. تقویت سیستم دفاعی بدن و جلوگیری از سرطان

میوه زرشک نیز مانند بسیاری میوه های دیگر پس از پخته شدن، خاصیت آنتی اکسیدانیش چند برابر می شود؛ بنابراین با مصرف متعادل مربای زرشک کمک خواهیم کرد رادیکال های آزاد به سلول های بدن آسیب نرسانند؛ در نتیجه ی این عمل جلوی بسیاری از سرطان ها گرفته خواهد شد.
هنگامی که آنتی اکسیدان ها در بدن چند برابر شوند، بدن در برابر عوامل بیماری زا بسیار قوی عمل خواهد کرد؛ چرا که آنتی اکسیدان میزان گلبول های سفید بدن را به میزان متعادل افزایش خواهد داد.

مطلب پیشنهادی
مربای بالنگ | مربای ساده و مربای زعفرانی بالنگ + نکات طلایی

در آخر:

مربای زرشک مانند هر مربای دیگری دارای گلوکز فراوان است، توصیه می شود از این مربا به اندازه ی متعادل مصرف شود و افراد دیابتی از خوردن آن خودداری کنند. 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید