دارچین در بارداری چه عوارض و فوایدی را به دنبال خود دارد
مصرف دارچین در بارداری و باقی ادویه و چاشنی ها همیشه یکی از دغدغه مادران باردار به حساب می آید. چرا که در این زمان هر فردی نظرات ضد و نقیضی را به مادر باردار می دهد. گاها پزشکان نیز نظر قطعی برای مصرف آن نمی دهند.
به همین دلیل با توجه به مقالات علمی و معتبر فواید و مواد منع مصرف دارچین در بارداری را مورد بررسی قرار داده ایم.
آیا مصرف دارچین در بارداری بی خطر است؟
دارچین را می توان در دوران بارداری با خیال راحت به عنوان یک ماده معطر و طعم دهنده به اندازه متعادل مصرف کرد. این گیاه به عنوان یک ضد التهاب، آنتی اکسیدان، تنظیم کننده قند خون و یک ماده طعم دهنده طبیعی دارای مزایایی عالی است.
اما این نکته قابل اهمیت می باشد که مصرف دارچین در بارداری می تواند مضراتی را نیز در پی داشته باشد؛ چرا که این ادویه خوش عطر دارای خواص رقیق کنندگی خون است. در نتیجه ی آن، مفید یا مضر بودن چاشنی کاملا به میزان مصرف مادر باردار و زمان آن دارد.
فواید مصرف دارچین در بارداری
1. افزایش آنتی اکسیدان با مصرف دارچین در بارداری
دارچین جزو یکی از با ارزش ترین چاشنی ها محسوب می شود. این ادویه در خود دارای آنتی اکسیدان های بسیار مهم مانند پلی فنول ها می باشد.
در دوران بارداری بسیار ضروری است خوراکی هایی مصرف شود که سطح آنتی اکسیدان های بدن مادر و در نتیجه جنین داخل رحم را افزایش دهد. مصرف دارچین در بارداری تا اندازه چشمگیری میزان این ماده ی محافظ را افزایش می دهد.
این ماده مبارز خوبی برای جلوگیری از آسیب رادیکال آزاد به بدن محسوب می شود. به طور کلی سیتم ایمنی مادر و کودک را به خوبی ارتقا می دهد.
نکنه: مصرف متعادل دارچین در زمان بارداری، در مبارزه با عفونت های ناشی از قارچ، باکتری و انگل نقش مهمی دارد.
2. کاهش التهابات در بارداری
یکی از مشکلاتی که مادران باردار با آن در این رو به رو می شوند، التهابات بدنی است. این التهابات گاهی با درد و گاهی بدون درد است، اما در هر حال باعث آزار مادر باردار خواهد شد.
مصرف دارچین در بارداری می تواند این التهابات را تا اندازه ای بهبود ببخشد؛ چرا که این ادویه در خود دارای ترکیبات ضد التهابی است
عوامل ضد التهابی موجود در دارچین مانند Cassia برای مقابله با آنزیم هایی که منجر به التهاب در بدن می شوند شناخته شده اند. در صورت مصرف آن، همین عوامل می تواند دردهای مفاصل و تورم در بدن را تسکین دهند.
3. کاهش فشار خون ناشی از بارداری با دارچین
مصرف متعادل دارچین در مواد غذایی باعث خواهد شد فشار خون سیستولیک قابل کنترل شود. این امر برای جلوگیری از فشار خون بالا در زنان باردار بسیار مفید می باشد.
در نتیجه این اتفاق خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری کاهش پیدا خواهد کرد. مصرف دارچین در بارداری اگر به رژیم غذایی مادران اضافه شود، یک راه پیشگیری از بیماری های ذکر شده محسوب می شود.
4. کنترل دیابت بارداری و ارتباط آن با مصرف دارچین
پوست دارچین حاوی مواد فعال است که می تواند سطح قند خون را تنظیم کند. هنگامی که این ادویه خوش طعم و بو به مقدار کم همراه غذا مصرف شود، می تواند قند خون را در خانم هایی که دیابت بارداری دارند، کنترل کند.
نکته: نقش دارچین در بارداری و ارتباط آن با درمان های قبل از دیابتی و دیابت بارداری نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
موارد منع مصرف دارچین در دوران بارداری
- دارچین دارای خواصی در خود می باشد که قادر است، سطح قند خون را بسیار پایین آورد. در نتیجه خانم های بارداری که دارای دیابت هستند، و قرص های مربوط به دیابت مصرف می کنند، در دوران بارداری نباید آن را مصرف کنند.
- برخی از خانم ها در دوران بارداری مجبور به استفاده از دارو های ضد انعقاد خون و رقیق کننده می باشند. این افراد از مصرف دارچین در بارداری باید خودداری کنند؛ چرا که دارچین از لخته شدن خون تا حد بسیاری جلوگیری خواهد کرد.
نکته: مادران باردار نزدیک به زایمان باید از مصرف خوراکی های رقیق کننده خون خودداری کنند؛ چرا که در زمان زایمان خون بسیاری را از دست می دهند.
- خانم هایی که دوران بارداری پرخطری را طی می کنند، بهتر است از این ادویه خوش طعم و عطر استفاده نکنند. چرا که احتمال سقط جنین را بالا خواهد برد.
در آخر:
پزشکان در هر دوره ای به خانم ها پیشنهاد می کنند تا جای ممکن از بارداری های ناخواسته جلوگیری کنند. اما این نوع بارداری برای هر خانمی ممکن است پیش بیاید. در نتیجه لازم است برای سلامت خود و جنین داخل رحمشان رژیم غذایی سالمی را در پیش گیرند، تا بدن آن ها بهترین عملکرد را در این 9 ماه و بعد از آن داشته باشد.