روغن هسته انگور (6 خاصیت برجسته برای سلامت و زیبایی)
روغن هسته انگور از جمله روغنهای خوراکی است که امروزه برای استفاده موضعی نیز کاربردهای بسیاری دارد. بر اساس بررسیها از این روغن برای پیشگیری از ابتلا به سرطان و بسیاری از بیماریها میتوان استفاده کرد. برای آشنایی با تمام خواص، مضرات و موارد کاربرد این روغن نکاتی در ادامه این متن نکات جالبی را بیان خواهیم کرد که بهتر است با آنها آشنا شوید.
همه چیز در مورد روغن هسته انگور
روغن مفید هسته انگور را از هسته انگورهای دانهدار گرفتهاند که خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی را برای بدن به همراه خواهد داشت. این خاصیت آنتی اکسیدانی سبب شده است تا فواید درمانی بسیاری را بتوان از آن دریافت کرد. در این روغن هیچ سدیم و کلسترول بدی وجود ندارد.
علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی که روغن هسته انگور به همراه دارد، ویتامین E و ویتامین C موجود در آن خواص بینظیری برای پوست و مو را ایجاد میکند. به همین منظور در ادامه تمام فواید و خواص این روغن برای بدن را به طور کامل ارائه خواهیم کرد.
تمام فواید روغن هسته انگور
از این روغن پرخاصیت امروزه علاوه بر اینکه برای استفاده خوراکی استفاده میکنند، برای کاربردهایی نظیر تهیه ماسک و استفاده موضعی برای زیبایی پوست و حتی دردهای مفاصل استفاده میکنند.
طبع روغن هسته انگور را در طب سنتی سرد و خشک میدانند.
این موارد تنها خواصی نیست که به همراه دارد و لازم است تا در ادامه به بررسی هر چه بیشتر این خواص بپردازیم. با ما همراه باشید.
1. روغن هسته انگور برای زیبایی و سلامت پوست
امروزه علاوه بر روغن زیتون از روغنهای دیگری مانند روغن نارگیل و روغن هسته انگور برای تهیه بسیاری از ماسکهای خانگی استفاده میکنند. این موضوع به دلیل فواید و خواص بی نظیری است که اثبات شده و به همراه دارد. این خواص برای پوست شامل موارد زیر میشود:
- مرطوب کننده و آبرسانی طبیعی برای پوست
- از بین برنده لکهای پوستی بر اثر مرور زمان
- موثر بر بهبود و درمان آفتابسوختگی
- حاوی اسید لینولئیک که برای درمان جوش و آکنه بسیار موثر و مفید عمل خواهد کرد
- با داشتن ویتامین E و اسید چرب امگا 6 سبب بالا بردن کلاژنسازی پوست شده و از پیری پوست جلوگیری خواهد کرد
- مفید برای از بین بردن سیاهی دور چشم
چند ماسک طبیعی برای پوست با روغن هسته انگور
برای اینکه بتوانید از این روغن برای زیبایی پوست استفاده کنید، میتوانید در منزل ماسکهای طبیعی تهیه کرده و به پوست بمالید. برای نتیجه بهتر باید پوست را کاملا بشوئید و بعد ماسکهایی که معرفی خواهیم کرد را به سطح پوست بمالید. بعد از گذشت 30 دقیقه الی 40 دقیقه پوست را با آب ولرم بشوئید.
- روغن هسته انگور + عسل
- روغن هسته انگور + گلاب
- روغن هسته انگور + آب خیار
- روغن هسته انگور + کوبیده جوانه گندم
این ماسکهای طبیعی بسیار مفید برای شفاف شدن و لطافت پوست هستند. اگر فرصت تهیه ماسک را نداشتید میتوانید روغن هسته انگور را به تنهایی پوست بمالید.
البته برای نتیجه بهتر این کار را آخر شب بعد از شست و شوی صورت انجام دهید تا صبح بعد از بیدار شدن از خواب نتیجه را کاملا متوجه شوید. با این کار از بروز چین و چروک جلوگیری شده و در پی آن نیز چروکهای قدیمی بر اثر مرور زمان محو میشوند.
2. روغن هسته انگور برای موهایی سالم و درخشان
اکسیژنرسانی به کف سر، نکته بسیار مهمی است که برای جلوگیری از ریزش مو تاثیر به سزایی دارد. برای اینکه از ریزش موها جلوگیری شود، بهتر است بعد از استحمام کف سر را با این روغن ماساژ داد. البته برای افرادی که موهای چربی دارند و از چرب شدن بیشتر موها خوششان نمیآید، بهتر است 30 دقیقه الی 1 ساعت قبل از استحمام از آن استفاده کنند.
برای درخشندگی موها، کافی است تا چند قطر از این روغن را به طور کامل به ساقههای مو مالید تا نتیجه را پس از گذشت مدت زمان کوتاهی مشاهده کرد. این تمام فواید روغن هسته انگور برای موها نیست. به گزینههای زیر برای تاثیر این روغن برای موها توجه کنید:
- اکسیژنرسانی به کف سر و ریشه موها و متوقف ساختن ریزش مو
- تقویت فولیکولهای مو
- درمان موخوره
- درمان شوره سر
- تقویت و افزایش رشد موها
ماسک مو با روغن هسته انگور
این روغن در ترکیب بسیاری از ماسکهای مو نیز وجود دارد. حتی ترکیبی از این روغن با کمی عسل و یک عدد تخم مرغ، در درخشندگی و تقویت موها بسیار موثر خواهد بود.
از این ماسک طبیعی غافل نشوید. آنرا هفتهای یک مرتبه تهیه کنید و به مدت 40 دقیقه روی موها نگه دارید. بعد از این مدت موها را با آب ولرم شست و شو دهید.
3. روغن هسته انگور برای کاهش وزن
کلسترول خوب برای بالا بردن سوخت و ساز بدن بسیار موثر عمل میکند. این روغن حاوی مقدار زیادی کلسترول خوب است که افرادی که قصد لاغری و کاهش وزن دارند، میتوانند از آن برای کاهش وزن به اعتدال استفاده کنند. بهترین راه بهره برای این منظور، استفاده از آن روی سالاد است.
4. روغن هسته انگور برای دستگاه گوارش
از جمله مشکلات گوارشی که بسیاری از افراد از آن رنج میبرند، یبوست است. از این روغن میتوان به عنوان ملینی بسیار موثر استفاده کرد. برای این منظور کافی است تا آنرا روی سالاد یا غذا ریخت و میل کرد.
5. جلوگیری از ابتلا به سرطان
ویتامین E موجود در این روغن و علاوه بر آن وجود ویتامین C، سبب شده است تا خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی در این روغن وجود داشته باشد. از این رو برای تقویت سیستم دفاعی بدن از این روغن میتوان بهره گرفت.
علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در این روغن، خاصیت ضد التهابی با وجود اسید لینولئیک نیز یافت میشود. این موضوع بدن را در مقابل انواع سرطان از جمله سرطان سینه و سرطان روده بزرگ ایمن نگه خواهد داشت.
6. مفید برای قلب و عروق
این روغن به بازسازی و تقویت رگها و مویرگهای شکسته شده بسیار کمک میکند. کلسترول مفید بالایی دارد و کلسترول بد موجود در بدن را کاهش میدهد. از این رو میتواند از بروز بیماریهای قلبی و عروقی از جمله تصلب شرایین پیشگیری کند.
البته این موضوع به این معنی نیست که میتوان به مقدار فراوان آنرا نوش جان کرد؛ حد اعتدال در مصرف مواد غذایی نکتهای کلیدی برای دور ماندن از عوارض احتمالیشان است.
موارد کاربرد روغن هسته انگور
از روغن هسته انگور میتوان برای کاربردهای خوراکی و موضعی استفاده کرد. کاربرد موضعی آن همانطور که گفتیم برای زیبایی و سلامت پوست و مو بسیار موثر است. به عنوان خوراکی نیز از آن میتوان برای تهیه غذا و به عنوان چاشنی در انواع سالاد استفاده کرد.
از این روغن علاوه بر اینکه به صورت خام روی سالاد یا پخته و سرخ شده در غذا استفاده میشود، در صنعت برای تهیه لوازم آرایش، داروسازی و حتی نساجی نیز به کار گرفته میشود.
عوارض روغن هسته انگور
در مواردی که برخی افراد پوستی حساس داشته باشند کاربرد این روغن به صورت موضعی ممکن است سبب ایجاد التهاب، خارش و قرمزی روی پوست شود.
استفاده بیش از حد این روغن ممکن است به دلیل داشتن امگا 6 سبب چاقی و اضافه وزن شود. علاوه بر این موضوع در برخی از موارد، برای بیماران قلبی مضر عمل میکند و ممکن است سبب افزایش التهابات شود.
نکات تکمیلی
این روغن یکی از انواع روغنی است که برای سلامت بسیار مفید است. اما باید حد اعتدال در مصرف آنرا نیز رعایت کرد. بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماریها، مصرف متعادل و درست از مواد غذایی و خوراکیها است.