سالم ترین نان چه نانی است؟
سالم ترین نان چه نانی است؟
این سوالی است که خیلی از ما در هنگام میل کردن وعدههای غذایی به ویژه در صبحانه آن را میشنویم یا اینکه خودمان آنرا مطرح میکنیم. از آنجایی که قوت غالب در اکثر جوامع نان است، باید به انتخاب بهترین گزینه برای مصرف توجه کرد. از طرفی دیگر هم باید در نظر داشته باشیم که در برنامه غذایی مخصوص کاهش وزن، به هیچ وجه کربوهیدراتها را قربانی نکنیم. نیازی نیست منابع کربوهیدراتی مانند نان را در برنامه غذایی خود حذف کنید تا لاغر شوید. فقط باید روی انتخاب گزینه مناسب تمرکز کنید و مقدار متعادل را به بدن برسانید. اما در این بین سوالاتی مطرح میشود:
1. چرا باید نان سالم انتخاب کنیم؟
2. نان سالم چه فوایدی دارد؟
3. سالم ترین نان کدام است؟
با ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت همراه ما باشید تا به طور دقیق به پاسخ این سوالات بپردازیم.
مقالات پیشنهادی مرتبط با سالم ترین نان
- علت زود بیدار شدن در آخر هفته ها را بدانید
- خواص شوید که کمتر آن را می شناسند + 16 فایده و خاص
- سریعترین طرز تهیه نان خانگی سبوس دار + ارزش غذایی و میزان کالری نان سبوس
1. چرا باید نان سالم انتخاب کنیم؟
نان به عنوان قدیمیترین غذا در تمام دنیا معرفی میشود. امروزه هم میتوان آن را در هر خانه پیدا کرد. در واقع با هر غذایی میتوان نان مصرف کرد. نان قوت غالب است و به همین دلیل میتواند نقش بالقوهای در سلامت داشته باشد.
2. نان سالم چه فوایدی دارد؟
- نان منبع عالی برای دریافت فیبر و ویتامینهای گروه B است.
- در دسترسترین و کم هزینهترین غذا در دنیا است.
- سالم ترین راه برای دریافت کربوهیدرات است.
- پیشگیری کننده از بیماریهای قلب-عروق و دیابت نوع 2 محسوب میشود.
3. سالم ترین نان کدام است؟
برای انتخاب نان باید به دنبال غلات کامل باشید.
بهتر است نانهایی را انتخاب کنید که از گندم سبوس دار یا بلغور جو دوسر تهیه شده باشند. در حالت کلی باید آرد کامل را شامل باشد. حتی میزان سدیم یانمک و قند آن به حداقل برسد. نانهایی که از آرد سفید تهیه میشوند قند و نمک بالاتری نسبت به نان تهیه شده با غلات کامل دارند.
نان تهیه شده از آرد کامل انرژی خوبی را به بدن میرساند. زیرا فیبر کافی و انواع ویتامینهای B را به همراه دارد. حتی وقتی برای تهیه برخی از نانها بعضی از دانهها و سبزیجات به کار برده میشوند، مقادیری ویتامین C و چربیهای مفید به بدن رسانده خواهد شد. اما ممکن است کالری دریافتی آن تغییر کند.
با توجه به موارد بیان شده دفعه بعد که برای خرید نان به نانوایی یا فروشگاه مراجعه میکنید، سعی کنید گزینههایی را که از غلات کامل تهیه شدهاند و فیبر بالاتری دارند تهیه کنید. علاوه بر این موارد به نکات بیان شده در ادامه نیز توجه داشته باشید.
انتخاب نان سالم برای مبتلایان به دیابت
سالم ترین نان تاثیرات منفی و مضر کمتری را روی قند خون دارد. در نتیجه میتواند برای افراد مبتلا به دیابت بهتر باشد. حتی از ابتلای سایر افراد به این بیماری نیز جلوگیری میکند.
مبتلایان به دیابت میتوانند 50 درصد کالری مورد نیاز روزانه خود را از طریق کربوهیدرات تامین کنند. به همین دلیل نان نقش ویژهای برای آنها خواهد داشت.
این گروه از افراد باید مواد غذایی که شاخص گلیسمی پایینی دارند را مصرف کنند. طبق بررسیهای انجام شده، نان تهیه شده از گندم سیاه، بیشترین شاخص گلیسمی را در بین انواع نان دارد. بعد از آن نان تهیه شده از آرد سفید، مانند نان باگت، نان تست، بیشترین تاثیر روی بالا رفتن قند خون را خواهد داشت.
سالم ترین نان برای مبتلایان به دیابت نان جودوسر معرفی میشود.
بهترین و سالم ترین نان برای مبتلایان به سلیاک
سلیاک نوعی بیماری خودایمنی شناخته میشود که در پی آن سلامت روده تحت تاثیر قرار میگیرد. عامل تحریک این بیماری نوعی پروتئین به نام گلوتن است که در برخی از غلات وجود دارد. این افراد نباید تا آخر عمر خود گلوتن مصرف کنند.
امروزه با توجه به پیشرفتهایی که در این زمینه وجود داشته است، آردهایی را تهیه میکنند که فاقد گلوتن باشد. در نتیجه نانهایی که از این گروه از آردها تهیه میشوند برای این افراد گزینههای بسیار مناسبی هستند. نانهای دیگری هم وجود دارند که فاقد گلوتن هستند.
نان چاودار، نان ذرت، نان تهیه شده از جوانهها، برخی نانهای تخمیری، نان سیب زمینی و نان حبوبات برای مبتلایان به سلیاک، بهترین گزینه هستند.
نان مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر
علت دقیق ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر هنوز مشخص نیست و درمان مشخصی برای آن وجود ندارد. اما با پیش بردن برنامه غذایی مناسب میتوان این بیماری را به بهترین شکل کنترل کرد. بهترین و سالم ترین نان برای این گروه از افراد نانهایی است که بدون گلوتن هستند. این افراد نیز مانند مبتلایان به سلیاک میتوانند از نانهای بدون گلوتن استفاده کنند.
تاثیر نان بر مبتلایان به کم کاری تیروئید
در پی کاهش عملکرد غده تیروئید، تولید برخی از هورمونهای این غده با اختلال مواجه میشود که اصطلاحا میگویند فرد با کم کاری تیروئید مواجه شده است. این هورمونها مسئول تنظیم متابولیسم یا سوخت وساز بدن هستند. وقتی کم کاری تیروئید رخ میدهد، حرکت دستگاه گوارش کند میشود و یبوست برای فرد ایجاد میشود.
در واقع تمام عوامل دست به دست هم میدهند تا زمینه چاقی و افزایش وزن فرد فراهم شود.
اما باید در نظر داشته باشیم که دریافت فیبر کافی کمک میکند تا این عوارض در حد به سزایی کنترل شود. فیبر از بروز یبوست جلوگیری میکند. در پی آن از تجمع چربی شکم و پهلو نیز جلوگیری خواهد شد.
برای این گروه از بیماران هم باید مانند مبتلایان به سلیاک عمل کرد. زیرا گلوتن سبب اختلال در عملکرد تیروئید میشود و برخی از سلولهای تیروئیدی را مورد حمله قرار میدهد.
بهترین و سالم ترین نان برای مبتلایان به فشار خون
فشار خون یکی از بیماریهای مربوط به عروق است که میتواند به مرور سلامت قلب را به خطر بیندازد.
راهکارهای درمانی آن به صورت دارو درمانی و رژیم درمانی هستند. به عنوان یکی از راهکارهای درمانی برای فشار خون میتوان روی مصرف مواد غذایی بدون نمک تمرکز کرد. اما نکته مهمتر اینجاست که فیبر کافی داشته باشند تا بتوانند به رفع عوارض این بیماری کمک کنند. در نتیجه باید نانهای کم نمک، سبوسدار و تهیه شده با آرد کامل را استفاده کنند.
نان سنگک، نان جو دوسر، نان سبوس دار و نان تهیه شده از غلات کامل بهترین گزینه برای مبتلایان به فشار خون است.
مقالات پیشنهادی مرتبط با سالم ترین نان
- علت زود بیدار شدن در آخر هفته ها را بدانید
- خواص شوید که کمتر آن را می شناسند + 16 فایده و خاص
- سریعترین طرز تهیه نان خانگی سبوس دار + ارزش غذایی و میزان کالری نان سبوس
شما بگویید
از نظر شما، بهترین نان چه نانی است؟
شما برای تهیه نان به چه مواردی توجه میکنید؟
پاسخ به این سوالات را برای ما و سایر همراهان کوئیک فیت در قسمت ارسال دیدگاهها درج کنید تا ما و سایر همراهان کوئیک فیت از این نکات استفاده کنیم.