آشپزیغذاهای اصلیغذاهای مکمل

طرز تهیه حمص به روش لبنانی + طرز تهیه نان مخصوص حمص (پیتا)

حمص لبنانی یا عربی همان گونه که از نامش پیداست یک غذای عربی است. در منطقه های عرب نشین این غذا را اغلب به عنوان دسر یا مزه سرو می کنند. اما در برخی مناطق دیگر به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. طعم این غذا کاملا با مزاج افراد ساکن ایران سازگار است. می توان با یادگیری طرز تهیه حمص تنوع غذایی در خانواده و دورهمی ها ایجاد کنیم. 

طرز تهیه حمص لبنانی

طرز تهیه حمص لبنانی

مواد لازم برای تهیه حمص

  • نخود: 3 پیمانه
  • ارده: 3 الی 4 قاشق غذاخوری
  • سیر تازه: 2 حبه
  • لیموترش بزرگ: یک عدد
  • برگ نعنا: چند برگ برای تزیین
  • آب: به مقدار لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل پاپریکا: به میزان لازم
  • روغن مایع یا روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • یخ: 2 تکه

مراحل طرز تهیه حمص لبنانی

مراحل طرز تهیه حمص لبنانی در منزل

1. ابتدا تمامی نخود ها را به مدت 24 ساعت در آب خیس می دهیم. در طی 24 ساعت چند بار آب آن را عوض می کنیم. با این کار نفخ نخود ها را می گیریم. بهتر است آب استفاده شده خنک باشد.

مطلب پیشنهادی
آموزش 5 غذای شیک و مجلسی با تخم مرغ در کمترین زمان

2. بعد از 24 ساعت نخودها را آبکش می کنیم سپس با مقداری آب و کمی نمک آن ها را بخارپز می کنیم. به اندازه ای نخود ها باید پخته شوند که کمی آن ها را با دو انگشت فشار داد له شوند. 

نکته آشپزی: برای آن که حمص درست کرده یک دست و صاف باشد باید پوست نخود را پس از پخته شدن جدا کرد.

ترفند آشپزی: برای گرفتن پوست نخود کافی است چند تا نخود را بین دست ها گرفته و به حالت دورانی دست ها را روی نخود ها چرخاند، به راحتی پوست جدا خواهد شد.

3. در این مرحله نخود ها را داخل یک مخلوط کن برقی یا دستی میریزیم. این نکته را به خاطر داشته باشید نخود ها کاملا باید، به شکل پوره در بیایند. سپس 3 الی 4 قاشق غذاخوری ارده، 2 حبه سیر را به نخود های داخل مخلوط کن اضافه می کنیم. سپس یک عدد لیمو ترش تازه را آبگیری کنید و به باقی مواد اضافه کنید. پس اضافه کردن تمامی مواد در آخر تکه های یخ را به آن اضافه می کنیم. نمک و فلفل را نیز به آن اضافه می کنیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کاچی مجلسی با طبخ قدیمی و طبخ جدید در منزل

نکته آشپزی: تمامی موادی که استفاده می کنیم باید قبل از درست کردن حمص در یخچال باشند تا کاملا یخ شوند. چرا که طرز تهیه حمص به گونه ای است که لازم است تمامی مواد به یکدیگر به خوبی بچسبند.

نکته آشپزی: برای آنکه ارده استفاده شده داخل حمص هنگام میکس شدن داغ نشود و بر اثر داغی بریده بریده نشود. به آن چند تکه یخ اضافه می کنیم تا خنکی آن حفظ شود.

4. در این مرحله مواد را با یک دیگر چند بار میکس می کنیم. برای مخلوط شدن مخلوط را چند بار با قاشق هم میزنیم. اگر ترکیبات ما بسیار سفت بودند به آن اندازه 2 الی 3 قاشق غذاخوری آب اضافه می کنیم. مجدد ترکیبات را با مخلوط کن میکس می کنیم.

نکته آشپزی: هنگامی که مواد را با یکدیگر مخلوط کردیم، اگر مواد از روی قاشق ریخت. مجدد یک یخ به آن اضافه کرده و میکس کردن را ادامه می دهیم. این کار به اندازه ای باید انجام شود که از روی قاشق ترکیبات پس از خم کردن پایین نریزد.

5. پس از پوره شدن مواد، حمص دیگر آماده سرو است. می توانید حمص را مانند تمامی پوره های دیگر در قالب بریزید یا به هر طرحی که دوست داشتید در بیاورید. در آخر روی غذا را روغن زیتون می ریزیم. سپس با برگ نعناع و کمی فلفل قرمز روی آن را تزیین می کنیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کمپوت گلابی خانگی در 3 مرحله خیلی ساده

طرز تهیه نان مخصوص حمص

طرز تهیه نان مخصوص حمص در منزل

حمص یک پیش غذای بسیار مقوی محسوب می شود که در کشورهای اروپایی آن را بیشتر با چیپس سرو می کنند. اما در کشور های خاورمیانه آن را با نانی مخصوص به نام پیتا میل می کنند. تهیه این نان در منزل در کنار حمص می تواند آن را به عنوان غذای اصلی تبدیل کند. البته اگر بخواهیم نوع سنتی این نان که صاف و گرد است را بر هم زنیم می شود آن را با قالب های مختلف درست کرد و مانند فینگر فود این غذای مقوی را سرو کرد.

مواد اولیه برای تهیه نان پیتا

  • آرد سفید: یک و نیم پیمانه
  • آب ولرم: یک پیمانه
  • پودر خمیر مایه فوری: یک قاشق چایخوری
  • نمک: نصف قاشق چایخوری
  • روغن مایع: یک قاشق غذاخوری

نکته: به جای پودر خمیر مایه می توان از نیم گرم خمیر ترش در درست کردن این نان استفاده کرد.

مراحل تهیه نان مخصوص حمص

مراحل تهیه نان مخصوص حمص

1. ابتدا برای تهیه این نان لازم است آرد سفید را 3 الی 4 بار با الک ریز، صاف کنیم تا آردی یکدست داشته باشیم. صاف کردن آرد باعث خواهد شد، تا گوله های آرد در خمیر کمتر ایجاد شود. از طرفی باعث خواهد شد نان سریعتر ورز بیاید.

مطلب پیشنهادی
مرغ شکم پر مجلسی در خانه + فوت فن هایی که نمی دانستید

2. پس از صاف کردن آرد به آن پودر خمیر مایه فوری و نمک را اضافه می کنیم . با همزن برقی یا ساده مواد را با یکدیگر ترکیب می کنیم. سپس کم کم روغن را به آن اضافه می کنیم و مایه خمیر را مجدد هم می زنیم. در این مرحله یک پیمانه آب را به ترکیبات آرد اضافه می کنیم و هم زمان مواد را با همزن مخلوط می کنیم. اگر پس از هم زدن متوجه گوله های سفید آرد شدید. می توانید خمیر را داخل یک میکسر ریخته و اجازه دهید 2 الی 3 دقیقه کاملا با هم تمامی مواد ترکیب شوند.

3. پس از آماده شدن خمیر به مدت 10 الی 15 دقیقه خمیر را با دست شروع به ورز دادن می کنیم. اگر خمیر به دست چسبید به آن کمی آرد اضافه کنید و مجدد آن را ورز دهید. این کار را به اندازه ای ادامه می دهیم که دیگر خمیر به دست نچسبد. سپس روی ظرف حاوی خمیر را با سلفون می پوشانیم و اجازه می دهیم در دمای آشپزخانه خمیر پف کند.

مطلب پیشنهادی
10 ایده عالی برای استفاده از موز قهوه ای و خیلی رسیده

4. پر از پف کردن. نان را به چند قسمت دلخواه تقسیم می کنیم و برای 15 دقیقه می گذاریم زیر یک پارچه بماند. بعد از گذشت این مدت زمان خمیر های نان را با وردنه صاف می کنیم. سپس آن را داخل فر یا مایکروویو قرار می دهیم. پس از پخته شدن مشاهده می کنید نان پف می کند. 

5. می توان وسط نان را پس از پخت باز کرد و با مایه حمص پر کرد یا در کنار آن سرو کرد.

ارزش غذایی و کالری حمص

ارزش غذایی و کالری حمص
مواد تشکیل دهنده اصلی مقدار در 100 گرم
انرژی 42 کالری
کربوهیدرات 20 گرم
فیبر4 گرم
پروتئین4.9 گرم
ویتامین A5 میکروگرم
اسید فولیک (ویتامین B9)59 میکروگرم
ویتامین C 8 میلی گرم
کلسیم49 میلی گرم
آهن1.56 میلی گرم
منیزیم29 میلی گرم
فسفر110 میلی گرم
سدیم242 میلی گرم

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *