قرص لورازپام چیست

قرص لورازپام برای درمان اضطراب استفاده می شود. این قرص متعلق به گروهی از داروها است که به بنزودیازپین ها معروف هستند. این گروه مستقیما بر روی مغز و اعصاب (سیستم عصبی مرکزی) تاثیر می گذارد تا یک اثر آرام بخشی ایجاد کند.

به خاطر داشته باشید این قرص را نباید خودسرانه مصرف کنید. چرا که احتمال وابستگی به آن بسیار بالا است. از طرفی اگر پزشک برای شما آن را تجویز کرد نباید از خوردن آن خودداری کنید. بدون شک زیر نظر پزشک این قرص عوارضی نخواهد داشت.

قرص لورازپام چیست؟

قرص لورازپام یک آرامبخش است که برای درمان و کنترل انواع اضطراب ها آن را برای بیمار تجویز می کنند. این قرص در دسته داروهای بنزودیازپین قرار گرفته است. از همین رو مستقیما روی انتقال دهنده ی عصبی تاثیر می گذارد.

این قرص از آن جایی که احتمال وابستگی دارد در داروخانه ها تنها با نسخه پزشک به فروش می رسند. از طرفی به خاطر داشته باشید اگر این قرص را استفاده می کنید.

مطلب پیشنهادی
قرص خواب چه عوارضی دارد؟ (بررسی عملکرد 10 خواب آور)

اثرات آرامبخش لورازپام ممکن است در افراد مسن بیشتر طول بکشد. زمین خوردن تصادفی در بیماران مسنی که بنزودیازپین مصرف می کنند بسیار شایع است. برای جلوگیری از زمین خوردن یا آسیب تصادفی حواستان به آن ها باشید و کاملا احتیاط کنید.

نحوه استفاده از لورازپام

قرص لورازپام را چه کسانی می خورند

این را به خاطر داشته باشید قبل از استفاده از قرص لورازپام حتما دفترچه اطلاعات دارو را مطالعه کنید و هر سوالی که برایتان پیش آمد از داروساز داروخانه یا پزشک خود بپرسید.

این دارو را تنها با آب خالی میل کنید. از نوشابه،آبمیوه و شیر استفاده نکنید. چرا که ممکن است در تاثیر آن تداخل ایجاد کند.

پس از تجویز پزشک از این دارو به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین و تاثیرگذارترین نتیجه را از آنم دریافت کنید. پیشنهاد می شود برای فراموش نکردن زمان دقیق یک یادآور روی گوشی خود نصب کنید. از کسی بخواهید زمان مصرف آن را به شما یادآوری کند.

مطلب پیشنهادی
نئوتادین برای درمان آلرژی، کهیر و رینیت آلرژیک + عوارض

هنگامی که این دارو برای مدت طولانی مورد استفاده قرار می گیرد به مرور بدن به آن عادت می کند و دارو بهبود و خاصیت اولیه را نمی تواند داشته باشد. در این زمان نباید دوز دارو را خودسرانه اضافه کنید. بلکه با دکتر خود این موضوع را مطرح کنید. در آخر برای تغییر دارو یا افزایش دوز دارو پطزشک باید تصمیم بگیرد.

آیا قرص لورازپام اعتیاد آور است؟

آیا قرص لورازپام اعتیاد آور است

اگرچه قرص لورازپام به بسیاری از افراد برای درمان کمک می کند. اما مصرف خودسرانه ی این قرص یا مصرف دوزهای زیادتر از تجویز پزشک احتمال اعتیاد به این دارو را بسیار بالا می برد. به این نکته توجه داشته باشید این دارو را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید تا خطر اعتیاد را کاهش دهید. 

اما جای هیچ نگرانی وجود دارد. چرا که با یک برنامه اصولی به راحتی عادت به مصرف این قرص را می توانید ترک کنید. اعتیاد به این قرص در افرادی که سابقه مصرف مواد مخدر و الکل را دارند بسیار بیشتر است.

مطلب پیشنهادی
3 تاثیر مهم گلای وانس برای بدن + نحوه مصرف و عوارض

در نتیجه اگر سابقه مصرف مواد مخدر یا الکل را دارید بهتر است قبل از مصرف این قرص این را به پزشک خود اطلاع دهید.

نکته: اگر پزشک شما تشخیص داده است باید لورازپام استفاده کنید نباید از ترس اعتیاد از خوردن آن امتناع کنید. چرا که تنها در صورت مصرف خودسرانه با دور های بالا اعتیاد و وابستگی رخ می دهد.

برای ترک این قرص ابتدا به روانپزشک مراجعه کنید و توجه داشته باشید مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک ناگهان قطع نکنید. چرا که امکان سکته قلبی و حملات عصبی بسیار بالا می رود.

اغلب پزشکان برای ترک این دارو برای کم کردن احساس بد روانی به شما داروهای دیگری می دهند و از شما می خواهند در مدت زمانی که می گویند به مرور زمان دوز این قرص را کم کنید. این کار تا زمانی ادامه پیدا می کند که بدن شما عادت به لورازپام را کاملا از دست می دهد.

مطلب پیشنهادی
پودر گینر - مزایا + نحوه عملکرد آن در بدن + منع مصرف

نکته: متاسفانه زمانی که برای ترک لورازپام یا کلونازپام در اینترنت جستجو می کنید بسیاری از مراکز ترک اعتیاد تنها روش این قرص ها را تعویض خون می دانند. اما به یاد داشته باشید این مکار خطر بالایی دارد و ترک بدون آسیب این قرص های اعصاب و روان تنها با کمک یک روانپزشک صورت می گیرد.

عوارض جانبی قرص لورازپام

عوارض جانبی لورازپام

پس از استفاده از قرص لورازپام اگر واکنش آلرژیک بدنتان نشان داد سریعا به پزشک مراجعه کنید. واکنش آلرژیک شامل کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، لب ها، زبان و گلو است

از عوارض جانبی و بسیار شایع این قرص می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سرگیجه
  • خواب آلودگی
  • ضعف
  • احساس بی اهمیت بودن به مسائل

عوارض خطرناک قرص لورازپام

قرص لورازپام می تواند عوارض بسیار جدی داشته باشد که در صورت حس کردن آن باید حتما درباره آن سریعا با پزشک خود صحبت کنید. این عوارض شامل موارد زیر است.

  • خواب آلودگی شدید به گونه ای کل روز خواب باشید
  • تغییرات غیر معمول در خلق و خو یا رفتار
  • احساس ناگهانی بی قراری یا هیجان
  • افکار خودکشی یا صدمه زدن به خود
  • گیجی
  •  پرخاشگری
  •  توهم
  • مشکلات خواب
  • تغییرات بینایی
  • ادرار تیره
  • زرد شدن پوست یا چشم
  • فراموش کاری
  • مشکل در صحبت کردن یا لکنت
مطلب پیشنهادی
آزیترومایسین ؛ درمان 7 عفونت شایع + بررسی عوارض

چه داروهای دیگری بر قرص لورازپام تاثیر می گذارد؟

تداخل دارویی با لورازپام

استفاده از قرص لورازپام با داروهای دیگری که باعث خواب آلودگی شما شده یا تنفس شما را کند می کند می تواند عوارض جانبی خطرناکی را به همراه داشته باشد.

قبل از استفاده از داروهای شبه افیونی، قرص خواب، شل کننده عضلات، داروی سرفه یا داروی افسردگی یا ضد تشنج از پزشک خود سوال کنید. پزشک خود را در مورد سایر داروهای خود به ویژه موارد زیر مطلع کنید.

  • پروبنسید
  • آمینوفیلین
  • تئوفیلین
  • داروهای دیگر برای درمان اضطراب
  • دارو برای درمان بیماری های روان و اعصاب
  • داروی تشنج
  • داروی حاوی آنتی هیستامین مانند داروهای خواب، داروهای سرماخوردگی یا آلرژی

به غیر از این داروها حتی اگر از مکمل های ویتامین هم استفاده می کنید آن را پزشک خود حتما در میان بگذارید. چرا که احتمال تداخل هر داروی شیمیایی و گیاهی را با داروهای اعصاب و روان باید بدهید.

آیا در دوران بارداری یا شیردهی می توان لورازپام مصرف کرد؟

در صورت بارداری یا قصد بارداری به پزشک خود اطلاع دهید. قرص لورازپام ممکن است به نوزاد متولد نشده آسیب برساند. از مصرف این دارو در سه ماهه اول بارداری خودداری کنید.

مطلب پیشنهادی
مکانیسم اثر لاکتولوز (درمان یبوست + موارد منع مصرف)

اگر در دوران بارداری از لورازپام استفاده می کنید نوزاد شما ممکن است به این دارو وابسته شود. این می تواند علائم ترک را در نوزاد پس از تولد ایجاد کند.

شیردهی هنگام استفاده از این دارو ممکن است بی خطر نباشد. در مورد هرگونه خطری از پزشک خود بپرسید. در صورت شیردهی با مشاهده خواب آلودگی یا سرگیجه در نوزاد شیرخواره سریعا به پزشک مراجعه کنید.

در آخر:

قرص لورازپام یک قرص خوب برای کنترل اضطراب و کاهش تنش های عصبی است. این قرص را تنها باید با تجویز پزشک و دوز گفته شده مصرف کنید. در غیر این صورت امکان وابستگی به آن بالا می رود.

منبع:

Drugs
webmd

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید