دهان و دندان

8 درمان خانگی بوی بد دهان ( موثرترین راهکار بهداشت دهان)

برخی درمان خانگی بوی بد دهان وجود دارد که قادر می باشد به افرادی که دچار این مشکل هستند کمک شایانی به عمل آورد. بهداشت دهان و دندان یکی از بخش های مهم سلامت است که از گذشته تا به امروز به آن اهمیت ویژه ای می دادند.

اما باز برخی از افراد با اینکه بسیار در رعایت بهداشت دهان خود از چیزی کم نمی گذارند، متاسفانه دچار مشکلات دهان مانند بوی بد در دهن می شوند. در این مقاله راهکار های خانگی را معرفی خواهیم کرد که به درمان آن کمک بسیاری خواهد کرد.

 درمان خانگی بوی بد دهان

 درمان خانگی بوی بد دهان

1. بهداشت دندان اولین درمان خانگی بوی بد دهان

طبق مطالعات معتبر، بهداشت نامناسب دندان و زبان شایعترین علت بوی بد دهان است. یکی از ساده ترین درمان خانگی دهان این می باشد که، با مسواک زدن درست دندان و روی زبان از ایجاد پلاک بر روی لثه و دندان جلوگیری به عمل آید.

مطلب پیشنهادی
چه عواملی ریسک برفک دهان را بالا می برد + راهکار درمان خانگی

برخی افراد به این مسئله مهم پی برده اند که، برای جلوگیری از پوسیدگی و بوی بد دهان، مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی ضروری است. چرا که لازم است برای جلوگیری از رشد باکتری های موجود در مواد غذایی بر روی دندان ها، حداقل یک بار در روز مسواک زده شود.

2. مسواک زبان

مسواک زبان و درمان خانگی بوی بد دهان

باکتری ها همچنین قادر می باشند بر روی زبان جمع شوند و باعث ایجاد بوی بد دهان شوند. عملی که به عنوان خراش دادن زبان شناخته می شود، می تواند به افراد داری این مشکل کمک کند. با استفاده از مسواک یا یک اسکرابر مخصوص زبان، حداقل یک بار در روز لازم است، زبان مسواک زده شود یا روی آن با اسکرابر پاکسازی شود.

2. درمان خانگی بوی بد دهان با جعفری

جعفری یکی از محبوب ترین درمان خانگی برای بوی بد دهان بین مردم محسوب می شود. عطر و بوی تازه آن و کلروفیل زیاد آن حاکی از آن است که می تواند خاصیت ضدباکتریایی و تازگی  به دهان ببخشد.

مطلب پیشنهادی
برای عفونت دندان چه باید کرد ؟ 5 راهکار بسیار موثر خانگی

نکته: منابع معتبر نشان داده اند که جعفری می تواند به طور موثر با ترکیبات گوگرد مقابله کند.

برای استفاده از جعفری برای بوی بد دهان، برگهای تازه را بعد از هر وعده غذایی تنها کافی است کمی جویده شود یا از مکمل های غذایی جعفری استفاده شود.

3. نوشیدن آب

بررسی ها بر روی بوی بد دهان نشان می دهد که خشکی دهان اغلب باعث بوی نامطبوع در دهان می شود. بزاق نقش بسیار مهمی در تمیز نگه داشتن دهان  دارد. بدون آن، باکتری های مضر محل مناسبی را برای رشد پیدا می کنند. 

نکته: دهان در هنگام خواب به طور طبیعی خشک می شود. به همین دلیل است که به طور معمول نفس کشیدن در صبح با بوی بد همراه می باشد.

با مرطوب نگه داشتن بدن، از خشکی دهان می توان جلوگیری کرد. نوشیدن آب (نوشیدنی های کافئین دار یا شیرین) در طول روز به  تولید بزاق کمک شایانی خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
خونریزی لثه چرا ایجاد می‌شود؟ 10 راه موثر برای درمان

 4. تخم رازیانه یا آنیزه

از زمان های بسیار قدیم، از دانه رازیانه و آنیزه برای تازه کردن بوی دهان استفاده می شده است. در بخش هایی از هند، دانه رازیانه بو داده شده هنوز به عنوان خوشبو کننده های دهان استفاده می شود تا نفس بعد از شام را تمیز و تازه کند.

 آنها شیرین می شوند و حاوی روغنهای اساسی معطر هستند که رایحه تازه ای به نفس می بخشد. رازیانه و دانه های آنیس را می توان به صورت ساده، بو داده و با شکر مخلوط کرد.

5. چای سبز

چای سبز یک درمان خانگی بسیار موثر برای بوی بد دهان است. تحقیقات نشان داده است که، چای سبز خاصیت ضد عفونی کننده و ضد التهابی دارد. به همین دلیل است که می تواند بطور موقت بوی نامطبوع دهان را بگیرد.

نکته:  نعنا دارای تاثیرات مشابهی است. بنابراین یک فنجان چای نعناع سبز ممکن است یک ماده خوشبو کننده تنفس ایده آل باشد.

6. خوردن سیب

یکی از منابع معتبر مطالعاتی نشان داد که سیب خام در برابر نفس بد بو تاثیر مهمی دارد. برخی ترکیبات طبیعی موجود در سیب، ترکیبات ناخوشایند را که پس از خوردن سیر در دهان ایجاد می شود را، خنثی می کند.

مطلب پیشنهادی
آبسه دندان کودکان با 4 راه درمان سریع و خانگی (علت و پیشگیری)

این امر به ویژه برای افرادی که بوی سیر در دهان آن ها  طولانی مدت می ماند، مفید است. زیرا باعث خنثی کردن ترکیبات موجود در جریان خون می شود. نه این که فقط باعث رفع موقت بوی بد دهان شود.

7. دهانشویه خانگی با جوش شیرین

مطالعات معتبر نشان داده است که جوش شیرین، که به عنوان بی کربنات سدیم نیز شناخته می شود، می تواند باکتری ها را در دهان از بین ببرد. Source Trusted Source نشان می دهد که خمیردندان های حاوی غلظت زیادی جوش شیرین به طور موثری باعث کاهش بوی بد دهان می شوند.

برای تهیه دهانشویه جوش شیرین، 2 قاشق غذاخوری جوش شیرین را به 1 فنجان آب گرم اضافه کنید. حداقل 30 ثانیه قبل از  دهانشویه را در دهان خود بپیچانید.

8.استفاده از ژل آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا و گیاه آن دارای خواص بسیاری می باشد که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بررسی ها نشان داده است از آن جایی که این گیاه داری خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی در خود است، می تواند باکتری های مضر و ایجاد کننده ی بوی بد دهان را از بین ببرد.

مطلب پیشنهادی
آبسه دندان چه علائمی دارد؟ (7 درمان خانگی و پزشکی)

در آخر:

درمان خانگی بوی بد دهان در اکثر مواقع با موفقیت حاصل می شود. اما زمانی که این بوی بد با درمان های خانگی و طبیعی از بین نرفت لازم است شخص حتما به پزشک مراجعه کند. چرا که این امکان وجود دارد این بو نشانه ای از بیماری های دیگر باشد.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *