طرز تهیه خمیر پیتزا به چند روش متفاوت + تهیه خمیر پیتزا در 20 دقیقه
طرز تهیه خمیر پیتزا در خانه به حدی آسان است که با یادگیری آن دیگر برای تهیه پیتزا یا پیتزا پیراشکی نیازی نیست که دیگر به فست فود ها مراجعه کرد؛ البته بخش بهتر داستان این است که کاملا دست برای مواد داخل پیتزا باز است و می توان هر چیزی را که دوست داشت به آن اضافه کرد.
خمیر پیتزای آماده امروزه در بیشتر سوپرمارکت ها و یا پروتئینی ها پیدا می شود، اما نکته ای که قابل اهمیت این می باشد که، اکثر این خمیرها علاوه بر داشتن مواد نگهدارنده، ممکن است از مایه خمیر قدیمی و غیر تازه استفاده کنند.
در این مقاله تهیه چند نوع خمیر پیتزا که در منزل به آسانی می توان آن را تهیه کرد را آموزش داده ایم.
طرز تهیه خمیر پیتزا ساده
مواد اولیه برای تهیه خمیر پیتزا ساده
- آرد سفید: یک پیمانه
- روغن زیتون یا روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری
- خمیر مایه فوری: 1 قاشق مربا خوری
- شکر: 1 قاشق سوپ خوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- آب ولرم: 2 الی 3 لیوان
مراحل و طرز تهیه خمیر پیتزا
1. ابتدا خمیر مایه فوری با یک لیوان آب ولرم مخلوط می کنیم و آن را برای مدت زمانی کنار می گذاریم.
2. مخلوط خمیر و آب، شکر، نمک و روغن زیتون را با آرد مخلوط می کنیم و تمامی مواد را پس از از مخلوط شدن کامل، به مدت زمان 5 الی 10 دقیقه شروع به ورز دادن می کنیم.
نکته آشپزی: آرد را می توان همین گونه مورد استفاده قرار دارد اما برای آن که خمیری یک دست داشته باشیم تا شکل زیبا به غذای ما ببخشد بهتر است آرد را الک کنیم.
نکته آشپزی: هنگام ورز دادن خمیر ممکن است مانند آدامس کش بیاید؛ برای برطرف کردن این مشکل کافیست از آرد مورد استفاده کمی به خمیر اضافه کنیم.
نکته آشپزی: برای آن که خمیر بهتر ورز داده شود، پیشنهاد می شود از همزن استفاده کنیم؛ اما در نبود همزن، مشکلی پیش نخواهد آمد می توان ورز دادن خمیر را با دست انجام داد.
نکته آشپزی: برای آن که خمیری ترد و خوش طعم تری داشته باشیم به جای آب می توان از شیر استفاده کرد.
3. در این مرحله بسته به نوع استفاده از خمیر دو نوع کار را می توان انجام داد.
یک: خمیر را پس از آماده کردن مورد استفاده قرار می دهیم. پس از طبخ خمیری نازک و ترد خواهیم داشت.
دو: ظرفی را برداشته و اطراف آن را با روغن زیتون و یا روغن مایع کامل چرب می کنیم، سپس خمیر را داخل ظرف قرار می دهیم و روی ظرف را کاملا با سلفون می پوشانیم.
در این مرحله باید بگذاریم خمیر یک ساعت الی یک ساعت و نیم در حالت استراحت بماند تا پف کند.
نکته آشپزی: خمیر پیتزا را تا سه روز می توان در فریزر نگهداری کرد.
نکته آشپزی: خمیر را می توان هم به حالت پف کرده و هم عادی در فریزر نگهداری کرد.
نکته آشپزی: پس از آن که خمیر از فریزر خارج شد و کاملا یخ زدایی شد. بهتر است قبل از فرم دادن به آن اجازه دهیم خمیر حدود نیم ساعت در هوای باز بماند تا کمی پف کند.
طرز تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر
مواد اولیه
- روغن مایع و یا روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
- آرد سفید: 4 پیمانه
- زرده تخم مرغ: دو عدد
- شیر: یک استکان
- نمک: 1 قاشق سوپخوری
- شکر: 1 قاشق مرباخوری
- بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
مراحل و طرز تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر
1. ابتدا در ظرفی شکر، نمک و زرده تخم مرغ را کاملا با یک دیگر مخلوط می کنیم و حدود 1 الی 2 دقیقه آن را هم میزنیم .
2. در این مرحله شیر را به مخلوط تهیه کرده در بالا اضافه می کنیم و تا زمانی که این مواد به خورد هم بروند آن را هم می زنیم و در آخر روغن را به این مواد اضافه می کنیم.
4. در ظرفی دیگر آرد سفید و بکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب می کنیم، به گونه ای که کاملا با هم مخلوط شوند.
5. در این مرحله مخلوط زرده تخم مرغ که در قسمت 2 تهیه شده است را با ترکیب آرد و بکینگ پودر مخلوط می کنیم. این موارد را کامل به همزن و یا دست آنقدر بهم می زنی تا قشنگ با یک دیگر یکی شوند.
6. خمیر به دست آمده را تا مدت زمانی که دیگر کش نیاید باید ورز داد.
7. در آخر ظرفی را برداشته و با روغن زیتون و یا روغن مایع کاملا چرب می کنیم سپس خمیر را داخل آن قرار می دهیم و ظرف را با سلفون کامل می پوشانیم و می گذاریم طی یک ساعت الی 2 ساعت خمیر پف کند.
طرز تهیه خمیر پیتزا در 20 دقیقه
همانطور که در تهیه انواع خمیر پیتزا ها مشاهده شد حداقل یک ساعت لازم است تا خمیر پیتزای ما آماده شود؛ اما گاهی زمان کافی برای درست کردن این خمیر وجود ندارد.
جای نگرانی و یا تغییر در غذا وجود ندارد. این این قسمت خمیر پیتزایی را آموزش خواهیم داد که در 20 دقیقه آماده خواهد شد.
مواد اولیه
- آرد نان: ۲ پیمانه
- خمیر مایه: ۲ قاشق چایخوری
- آب گرم: ۲/۳ پیمانه
- نمک: یک قاشق مرباخوری
- روغن مایع و یا زیتون: دو قاشق سوپخوری
- پودر پیاز و یا پودر آویشن: به مقدار لازم
- شیر خشک: به مقدار لازم
- عسل: دو قاشق سوپخوری
مراحل تهیه خمیر پیتزا در20 دقیقه
1. عسل را در مقداری آب ولرم کاملا حل می کنیم.
2. به محلول عسل خمیر مایه را اضافه می کنیم و آن ها را با یکدیگر کاملا مخلوط می کنیم. سپس به مدت 5 الی 10 دقیقه صبر می کنیم تا خمیر عمل بیاید.
3. پس از گذشت 5 الی 10 دقیقه در ظرفی جداگانه روغن و نمک می ریزم. پس از آن مایه خمیر عمل آمده را به آن اضافه می کنیم و بدون آن که آن ها را هم بزنیم، آرام آرام آرد نان را به آن اضافه می کنیم و با یک قاشق این مواد را با یک دیگر کاملا مخلوط می کنیم.
4. روی سطحی مسطح را کاملا آرد پاشی می کنیم، سپس خمیر پیتزا را روی سطح آرد پاشی شده شروع به ورز دادن می کنیم. این کار را تا زمانی ادامه می دهیم که خمیر از حالت کش دار و چسبندگی خارج شود.
5. در آخر خمیر پیتزا را به مدت 10 دقیقه استراحت می دهیم تا کمی پف کند. بعد از این تیم خمیر پیتزای ما کاملا آماده برای طبخ است.
کالری و ارزش غذایی خمیر پیتزا
میزان مواد تشکیل دهنده | مقدار در 100 گرم |
کالری | ۲۷۵ |
چربی | ۱.۲گرم |
سدیم | ۲۱۰ میلی گرم |
کربوهیدرات | ۵۸ گرم |
پروتئین | ۸ گرم |