مصرف زعفران در بارداری

مصرف زعفران در بارداری یکی از مسائلی است که اغلب به قطعیت خوردن آن را رد می کنند. اما این مسئله کاملا اشتباه است و با توجه به نکاتی می توان به راحتی از خواص این چاشنی خوشرنگ و طلایی بهره گرفت. زعفران سرشار از مواد حیاتی است که مصرف آن سیستم ایمنی بدن مادر و جنین را بسیار بالا می برد و احتمال افسردگی دوران بارداری را کاهش می دهد.

اما باید به این نکته توجه داشت مضراتی برای دوران بارداری دارد که در صورت مصرف متعادل از آن با مشورت پزشک این مشکلات پیش نخواهد آمد.

آیا مصرف زعفران در بارداری بی خطر است؟

آیا مصرف زعفران در بارداری بی خطر است

طبق نظر بیشتر متخصصین بله، مصرف متعادل و بسیار کم زعفران در بارداری بی خطر است. نه تنها این خوراکی با ارزش و خوش رنگ خطری ندارد، بلکه دارای خواص دارویی بی شماری است. به عنوان مثال به رفع استرس، مسکن درد، نوسانات خلقی و ناراحتی های پیشگیری از بارداری کمک می کند.

مطلب پیشنهادی
15 نشانه افسردگی پس از زایمان (راه درمان و علت ابتلا)

مضرات مصرف زعفران در دوران بارداری

از قدیم تا به امروز بسیار گفته می شود که خانم ها در دوران بارداری از مصرف زعفران پرهیز کنند. بله این نکته نیز درست می باشد. در ۳ماه اول بارداری به شدت از خوردن این خوراکی خوش طعم باید خودداری کرد؛ چرا که خطراتی را از قبیل موارد زیر در پی دارد:

1. مصرف زعفران در بارداری و سقط جنین

زعفران به دلیل ترکیبات بسیار مفیدی که در خود دارد، باعث رقیق شدن خون می شود. اما این خاصیت همیشه مفید نیست. در سه ماهه اول بارداری یا خانم هایی که سابقه سقط جنین داشته اند، پزشکان مصرف آن را تا جای ممکن منع می کنند. 

در سه ماهه اول بارداری عضلات رحم به اندازه کافی قوی نیستند تا از جنین داخل خود به خوبی محافظت کنند. در نتیجه خوردن خوراکی هایی از قبیل زعفران در بارداری باعث خواهد شد رحم مقاومت خود را از دست بدهد و احتمال سقط جنین بسیار بالا رود.

مطلب پیشنهادی
درد دندان در بارداری و آشنایی با علت آن + درمان خانگی

2. زایمان زودتر از موعد

یکی دیگر از مضراتی که مصرف زعفران در بارداری با خود به همراه دارد این می باشد که، احتمال زایمان زودتر از موعد را بالا خواهد برد. این بدان دلیل است که مصرف بیش از حد زعفران انقباضات رحم را افزایش می دهد. این خود عاملی برای تولد نا به هنگام نوزاد می شود.

نکاتی برای مصرف زعفران در دوران بارداری

نکاتی برای مصرف زعفران در دوران بارداری

در اینجا چند نکته را که مادران باردار باید در هنگام افزودن زعفران به رژیم غذایی خود رعایت کنند، اشاره کرده ایم:

• حداکثر در هر نوع آماده سازی غذا از دو یا سه رشته زعفران استفاده شود، چرا که زعفران بیش از حد تعادل ممکن است اثرات منفی بر سلامت مادر باردار بگذارد.

• فقط در شروع ماه پنجم بارداری زعفران مصرف شود؛ زیرا در این زمان بارداری پایدار است و خطرات در معرض کودک به دلیل انقباضات زودرس کاهش می یابد.

مطلب پیشنهادی
یوگا بارداری چه فوایدی دارد؟ 9 نکته برای شروع بهتر

• زعفران برای زنان باردار فقط باید از یک فروشنده با کیفیت بالا تهیه شود تا خطرات رنگ آمیزی مصنوعی یا ناخالصی ها از بین برود.

مزایای زعفران برای زنان باردار

زعفران به دلیل خاصیت دارویی که دارد، مصرف بسیار کم آن در دوران بارداری بسیار ضروری است. مزیت اصلی آن این است که با تشکیل یک پوشش محافظ در دستگاه گوارش به هضم غذا کمک می کند.

1. نوسانات خلقی کاهش می یابد

در دوران بارداری چندین تغییر هورمونی در بدن خانم های باردار ایجاد می شود و این تأثیر عمیقی بر احساس مادر باردار می گذارد. ممکن است مادر باردار در یک لحظه از لجباز بودن به حالت تحریک آمیز یا عاطفی دیگری برود. در چنین مواقعی، مصرف زعفران در بارداری می تواند کمک بسیاری باشد.

این ماده به عنوان یک عامل ضد افسردگی عمل می کند و جریان خون به مغز را تقویت می کند. مصرف زعفران منجر به تولید هورمون سروتونین می شود که باعث افزایش شادابی می شود. بنابراین پس از شروع ماه پنجم مادران برای کاهش افسردگی دوران بارداری می توانند از آن کمک بگیرند.

مطلب پیشنهادی
رژیم غذایی سالم در دوران بارداری (7 نیاز مهم تغذیه‌ای)

2. مصرف زعفران در دوران بارداری برای فشار خون

ضربان قلب خانم ها می تواند در دوران بارداری 25٪ سرعت بیشتری نسبت به حالت عادی پیدا کند، در نتیجه باعث نوسانات فشار خون شود. مصرف زعفران در بارداری به دلیل دارا بودن پتاسیم و کروستین به کاهش فشار خون بالای مادر باردار کمک می کند. 

3. کمک به هضم

اکثر خانم ها در دوران بارداری از درد معده رنج می برند. هضم در دوران بارداری کند می شود و یک مادر در انتظار، ممکن است برخی از عوامل تحریک کننده را برای سهولت روند هضم انجام دهد.

یکی دیگر از فواید زعفران در بارداری این می باشد که به تقویت جریان خون به دستگاه گوارش مادر باردار کمک می کند. همچنین به تقویت بالا رفتن متابولیسم نیز کمک می کند. این به نوبه خود به هضم بهتر کمک می کند.

زعفران باعث تشکیل یک پوشش محافظ در دستگاه گوارش می شود. این لایه اضافی به تسکین اسیدیته دستگاه گوارش کمک می کند و همچنین باعث کاهش اثر نفخ می شود.

مطلب پیشنهادی
حالات مادر در بارداری هفته به هفته (رشد جنین از هفته اول تا آخر)

در آخر:

مصرف زعفران در بارداری و خوراکی های دیگر می تواند فواید بسیاری را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. اما باید این نکته را همیشه در نظر داشت، خوراکی هایی مانند زعفران با احتیاط و میزان بسیار کم باید مصرف شود.

چرا که تا به امروز، تجربیات نشان داده است این نوع خوراکی ها تاثیرات منفی خود را در بارداری چند برابر می کنند؛ در نتیجه برای مصرف آن مادران باردار حتما با پزشک خود باید مشورت داشته باشند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید