لاغری با بادمجان جزو یکی از روش های تاثیر گذار است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان های قوی می باشد که در طی رژیم کاهش وزن به میزان قابل چشمگیری بهبود سلامت بدن را بالا می برد. البته این نکته قابل اهمیت است که برای بهره مند شدن از خاصیت لاغری بادمجان باید آن را پخت.
بادمجان کالری پایینی دارد و سرشار از مواد مغذی برای بدن است. همچنین به دلیل ترکیبات خاصی که دارد اضافه شدن آن به رژیم غذایی می تواند کمک قابل توجهی به کاهش سایز به خصوص در ناحیه شکم کند.
لاغری با بادمجان چگونه ممکن است؟
1. نقش فیبر در لاغری با بادمجان
لاغری با بادمجان و دیگر سبزی ها بسیار مدیون وجود فیبر درون آن ها است. فیبر نامحلول ماده ای است که در معده هضم نمی شود. این ویژگی می تواند کمک کند فرد دارای اضافه وزن دیرتر احساس گرسنگی کند. در این زمان معده با آرامش تمامی مواد را هضم و جذب بدن می کند.
2. تعادل قند و لاغری
از طرفی دیگر وجود فیبر در لاغری با بادمجان کمک خواهد کرد صفرا انسولین کافی و پایدار در بدن تولید کند و جذب گلوکز کامل انجام شود. زمانی که قند در بدن متعادل باشد دیگر سیگنال گرسنگی و نیاز به غذا به مغز فرستاده نمی شود. با این عملکرد بدن مجبور می شود برای تامین انرژی مورد نیاز بدن شروع به استفاده از چربی های انباشته شده در بدن کند.
زمانی که متابولیسم در بدن از طریق چربی سوزی بالا می رود، ابتدا چربی های ناحیه شکم شروع به از بین رفتن می کنند و در این حالت علاوه بر کاهش وزن، شاهد کاهش سایز نیز خواهید بود.
3. خروج آب های جمع شده
برخی از افراد به دلیل وجود چربی های انباشته شده دچار افزایش وزن و سایز نیستند، بلکه این افراد به دلایل مختلفی دچار احتباس آب در میان بافت های خود شده اند. این تجمع مایع باعث التهابات درونی می شود و فرد احساس چاقی و سنگینی می کند. در این زمان پزشکان اغلب داروهای ادرار آور به آن ها می دهند.
از خاصیت های بادمجان این است که به شدت ادرار آور است؛ چرا که خود سرشار از آب است. در نتیجه با خروج مایع از بدن کم کم این آب های جمع شده نیز از بدن خارج می شوند و التهابات در بدن کاهش پیدا می کند.
طرز تهیه غذای رژیمی با بادمجان
1. خوراک بادمجان
مواد مورد نیاز:
- بادمجان: دو عدد متوسط
- سیب زمینی: یک عدد
- هویج: یک عدد
- آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
- سس سویا: یک قاشق غذاخوری (دلخواه)
- نمک و فلفل: به میزان دلخواه
مراحل تهیه خوراک بادمجان رژیمی:
1. ابتدا بادمجان ها را به پوست گرفته و به صورت حلقه ای برش می زنیم. آن ها را برای یک روز داخل آب نمک می گذاریم تا تلخی آن کاملا گرفته شود.
2. در این مرحله پس از آبکش کردن بادمجان ها، آن ها را همراه با سیب زمینی و هویج های نگینی شده داخل ماهیتابه ای گود می ریزیم و یک استکان آب به مواد اضافه می کنیم.
3. ماهیتابه را به مدت 20 دقیقه روی حرارت قرار می دهیم و درب آن را می گذاریم. سپس نمک، فلفل، سس سویا و روغن زیتون را به موادمان اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا خوراک بادمجان کاملا پخته شود.
4. در آخر پس از پخت به آن آبلیمو اضافه می کنیم و آن را میل می کنیم.
ارزش غذایی و کالری بادمجان
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 35 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 8.73 گرم |
پروتئین | 0.83 گرم |
چربی | 0.23 گرم |
آب | 89.67 گرم |
فیبر | 2.50 گرم |
قند | 3.20 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 2.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.41 میلی گرم |
ویتامین K | 2.90 میکروگرم |
ویتامین C | 1.30 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.08 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.02 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 0.60 میلی گرم |
کولین (B4) | 9.40میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.08 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.09 میلی گرم |
فولات (B9) | 14.00میکروگرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 6.00 میلی گرم |
آهن | 0.25 میلی گرم |
منیزیم | 11.00 میلی گرم |
فسفر | 15.00 میلی گرم |
پتاسیم | 123.00 میلی گرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |
روی | 0.12 میلی گرم |
مس | 0.06 میلی گرم |
منگنز | 0.11 میلی گرم |
سلنیم | 0.10 میکروگرم |
در آخر:
لاغری با بادمجان یک راه تاثیر گذار برای کاهش وزن می باشد. اما باید در نظر داشت تنها با مصرف این خوراکی نمی توان به وزن ایده آل و چشمگیری دست پیدا کرد و همچنین مصرف زیاد آن مشکلات دیگر را به همراه خواهد داشت. درنتیجه هر رژیمی را باید زیر نظر یک متخصص تغذیه دنبال کرد.