9 فایده مهم خوردن گوجه در بارداری + عوارض احتمالی
خوردن گوجه در بارداری فواید زیادی را برای مادر و جنین به همراه دارد. تغذیه در این دوران نکته بسیار مهمی است که باید از طریق آن بتوان ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز مادر و جنین را تامین کند. از این طریق سلامت هر دو تضمین خواهد شد. در ادامه به ضرورت مصرف یکی از مواد غذایی مفید در این دوران خواهیم پرداخت.
خوردن گوجه در بارداری چه فوایدی دارد؟
بهترین تغذیه بارداری شامل مصرف متعادل از تمام مواد غذایی مفید است. زنان در دوران زندگی خود تغییرات هورمونی متعددی را تجربه میکنند که یکی از آنها دوران بارداری است.
این دوران حساسیت بالایی نسبت به سایر دورانها برای مادران دارد. به همین دلیل نسبت به تغذیه و بسیاری از مواد غذایی حساس میشوند. ابتدا بهتر است فواید خوردن گوجه در بارداری و تاثیرات مفید آن را بیان کنیم سپس به محدودیتهای مصرفی آن بپردازیم.
نکته: خانمهای باردار بهتر است این نکته را در نظر داشته باشند که مصرف بیش از اندازه هر چیزی در این دوران بد است.
خوردن گوجه در بارداری برای افزایش انرژی
گوجه سرشار از فیبر و کربوهیدرات است. فیبر موجود در آن از ابتلا به یبوست در بارداری جلوگیری کرده و کربوهیدرات آن به تامین انرژی مورد نیاز بدن در این دوران کمک میکند. علاوه بر این موضوع میتواند به تکامل رشد جنین کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی در دوران بارداری
ویتامین A و ویتامین C خواص آنتی اکسیدانی بالایی را به بدن میرسانند. با خوردن گوجه در بارداری میتوان خاصیت آنتی اکسیدانی این دو ویتامین را به بدن رساند و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شد. از طرفی با بروز عفونت مقابله کرده و به تسریع بهبود و ترمیم بافتها بعد از زایمان نیز کمک خواهد کرد.
مانعی برای از دست دادن خون
کم خونی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد دارای رحم، بعد از شروع دوران قاعدگی با آن مواجه میشوند. دوران بارداری نیز دورانی است که 3 ماه پیش از آن باید اسید فولیک مصرف شود تا از بروز کم خونی و آسیبهای ناشی از آن برای مادر و جنین جلوگیری شود. خوردن گوجه در بارداری حاوی ویتامین K است که ریسک کم خونی ناشی از دست دادن خون بعد از زایمان را کاهش میدهد.
بهبود هضم با خوردن گوجه در بارداری
فیبر موجود در گوجه فرنگی به بهبود عمل هضم در دستگاه گوارش کمک میکند. مشکلی که بسیاری از خانمها در این دوران دارند یبوست است و مصرف میوه و سبزیجات که گوجه یکی از بهترین آنها است به درمان و پیشگیری از این موضوع میانجامد.
پیشگیری از ناهنجاریهای مادرزادی
لیکوپن یکی از مواد آنتی اکسیدانی موجود در گوجه است که با خوردن گوجه در بارداری به بدن مادر و جنین میرسد. از این رو از آسیبهای سلولی، پره اکلامپسی و ناهنجاری مادرزادی برای نوزاد جلوگیری میشود. (منبع)
بهبود گردش خون و سلامت قلب
پاکسازی خون و بهبود گردش خون با مصرف گوجه ممکن میشود. اسید لیکوپن موجود در گوجه میتواند به کاهش کلسترول بد پرداخته و سلامت قلب را در این دوران تضمین کند.
موثر در جلوگیری و کنترل دیابت بارداری
دیابت بارداری یکی از مشکلات بسیاری از مادران در این دوران است. عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتی اکسیدانها در بدن ممکن است سبب ایجاد این مشکل شود. خوردن گوجه در بارداری به متعادل ساختن آن منجر شده و به کنترل دیابت در این دروان کمک میکند.
موثر در رشد جنین
شکلگیری پوست، استخوانها، لثه و دندانها در گرو مصرف ویتامین C است. برای اینکه بتوان به رشد کامل جنین دست یافت بهتر است از تمام مواد غذایی به صورت متعادل استفاده کرد که گوجه یکی از بهترین آنها است.
پیشگیری از سرطان
لیکوپن با مقابله در برابر رادیکالهای آزاد میتواند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد. پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم و سرطان رکتوم در طول بارداری با خوردن گوجه در بارداری ممکن میشود. علاوه بر این موضوع، گوجه با داشتن آب فراوان به ادرار بیشتر میانجامد که سبب پیشگیری از عفونت مجاری ادراری خواهد شد.
ضررهای خوردن گوجه در بارداری
مصرف متعادل گوجه در بارداری نمیتواند آسیب جدی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشد. اما در صورت زیاده روی در مصرف این ماده غذایی مفید، ممکن است عوارضی مانند موارد زیر برای مادر بروز داده شود:
- رفلاکس معده
- سوزش معده
- معده درد و مشکل در هضم همراه با نفخ شکم
- خاصیت اسیدی آن سبب تحریک مثانه خواهد شد
- پتاسیم موجود در آن ممکن است سبب ایجاد مشکلات کلیوی شود
- تشدید میگرن
نکات پایانی
در این متن به 9 مورد از خواص خوردن گوجه در بارداری اشاره کردیم. مصرف متعادل از مواد غذایی در این دوران به سلامت جنین و مادر میانجامد. سعی کنید گوجهای که تهیه میکنید از نوع تازه، ارگانیک و کاملا رسیده باشد.